De Kerst-tag: mijn kerst favorieten

by DutchieontheRoad
0 comment

Over een paar weken is het kerst. Say what!? Ondanks alle drukte vind ik kerst toch wel Ć©Ć©n van de leukste periodes van het jaar. Ondanks het feit dat we kerst dit jaar niet met al onze vrienden en familie kunnen vieren, kijk ik al weken uit naar deze periode. Ik ben zo blij met mijn kerstboom en alle lichtjes in huis. Ook ben ik dol op kerstliedjes, kerstfilms, lekker eten en kerstmarkten. Normaliter zou ik binnenkort Ć©Ć©n van de Duitse kerstmarkten bezoeken, maar dat gaat dit jaar helaas niet. Hopelijk volgend jaar een nieuwe poging. Ik kwam op 2wmn de kerst-tag tegen en deze moest ik natuurlijk invullen šŸ™‚

Kerst-tag: Wat is jouw favoriete kerstliedje?

Ik ben echt dol op kerstliedjes en luister daarom de komende weken dagelijks naar Sky Radioā€¦heerlijk! Eerlijk gezegd luister ik in november al naar kerstliedjesā€¦.ik weet hetā€¦heel fout. Lang leve YouTube. Ik word gewoon zen van kerstliedjes, haha. Met name All I want for Christmas en Little drummer boy zijn favoriet.

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

The Polar Express vind ik echt hĆ©Ć©l erg mooi, maar ook The Santa Claus is nog steeds favoriet. Op Netflix kan ik trouwens The Christmas Chronicles aanradenā€¦nooit geweten dat Kurt Russel zoā€™n geweldige kerstman zou zijn. Echt een aanrader voor liefhebbers van kerstfilms. Aankomende week ga ik dan ook zeker deel 2 kijken šŸ™‚

kerst-tagWat staat er boven aan je kerstverlanglijstje?

Ik heb onlangs mijn verlanglijstje ingeleverd bij mijn familie want wij vieren kerst heel traditioneel met pakjes onder de boom. Bovenaan mijn lijstje staat een verzwaringsdeken. Ik ben al mijn hele leven een ontzettende slechte slaper en lees hele goede verhalen over verzwaringsdekens. Stiekem hoop ik dat een dergelijke deken mijn slaap ten goede komt. Dat zou zo ontzettend fijn zijn! Verder staan er hobbyspullen en Rituals op mijn lijstje šŸ™‚

Wat is je favoriet make-up look voor de kerst?

Ik draag eerlijk gezegd geen extra make-up met kerst. Glitter is totaal niet mijn dingā€¦ik ben geen wandelende kerstbal. Met kerst draag ik dus gewoon mijn dagelijkse make-up.

Wat draag je het liefst tijdens kerst?

Bij de kerstbrunch draag ik steevast een foute kersttrui. Voorheen droeg ik een exemplaar die ik in Londen heb gekocht met de tekst ā€œMerry Christmas you filthy animalā€. De film Home Alone was Ć©Ć©n van mijn favoriete films als kind zijnde, dus ik moest zo lachen toen ik deze trui zag. Die moest gewoon mee. Een paar weken geleden kocht ik een nieuwe kersttrui…een roze met een onwijs schattige alpaca šŸ™‚ Waarschijnlijk zal ik op eerste kerstdag mijn nieuwe rok met dierenprint dragen. Ik doe trouwens ook niet aan pumps want daar kan ik niet op lopen. Doe mij maar een paar leuke sneakers of bikerboots.

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je liever binnen van een kop warme chocolademelk?

Eerst een mooie wandeling in de sneeuw maken en vervolgens naar binnen voor een warme kop chocolademelk met slagroom. Ik vind sneeuw erg leuk om te zienā€¦behalve als ik de weg op moet. Dan mag het van mij zo snel mogelijk weg zijn.

kerst-tagWat doe je met kerst dit jaar?

Op kerstavond vieren wij met ons gezin kerst met pakjes onder de kerstboom. Dit jaar vieren we kerstavond bij mij thuis. Meestal gaan we gourmetten of pizzaretten…ik weet nog niet wat ik ga doen. De boodschappen zal dit jaar een uitdaging worden ivm de houdbaarheidsdatums. Het liefst doe ik mijn boodschappen zo vroeg mogelijk ivm de drukte, maar ieder jaar zijn die houdbaarheidsdatums weer een uitdaging. Daar mogen de supermarkten echt wel rekening mee houden dit jaar.

Eerste kerstdag gaan we bij mijn ouders eten en Tweede kerstdag is nog niet duidelijk. Normaliter ga ik uiteten op Tweede kerstdag, maar dat feest gaat niet door. Ook brunchen wij dagelijks met ons gezin samen. O jaā€¦natuurlijk zal ik ook de nodige kerstfilms kijken.

Heb je een echte kerstboom of een neppe?

Een nepboomā€¦ik heb geen zin in naalden in mijn huis. Ik heb een hele mooie kerstboom die eenvoudig in elkaar te zetten is. Ook mijn lampjes zitten snel in de boom. Daar heb ik een makkelijk systeem voor šŸ™‚

Kerst-tag: Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Mijn kerstversiering is rood met witā€¦lekker traditioneel. Verder heb ik nog een aantal houten elementen in mijn kerstboom. Dit jaar heb ik voor het eerst een aantal kersthuisjes in mijn nieuwe kast staan. Mijn ouders hadden een aantal huisjes over en die staan dus nu bij mij in de woonkamer. Gezellig!

Wat gaan jullie met kerst doen?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook ā€“ Twitter ā€“ Instagram ā€“ Bloglovin

kerst-tag

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.