Mijn top 8 mooiste watervallen: deze wil je écht een keer gezien hebben

by DutchieontheRoad
18 comments

Ik vind watervallen zo ontzettend gaaf om te zien. Wat een natuurgeweld! In de afgelopen 11 jaar heb ik al de nodige watervallen gezien, de een nog mooier dan de andere. Natuurlijk heb ik een aantal favorieten. Ik heb de mooiste watervallen voor jullie op een rij gezet.

#1 Victoria Falls, Zimbabwe & Zambia

Met stip op numero uno staat Victoria Falls in Zimbabwe en Zambia. Wow, dat noem ik pas een waterval! Zoiets had ik echt nog nooit gezien. Ik bezocht deze immense waterval tijdens mijn vierweekse reis door Zuidelijk-Afrika en ik had me geen mooiere afsluiting kunnen bedenken. Eigenlijk wilde ik een ultralight vlucht boven de waterval maken, maar dat was zo absurd geprijsd dat ik vervolgens voor de helikoptervlucht koos. Vanuit de helikopter mocht ik ook zelf fotograferen en dat was tijdens de ultralight niet toegestaan. Super vet om de waterval vanuit de lucht te zien. Echt een aanrader!

Ik bezocht de waterval aan beide kanten en kan dat alleen maar aanraden. Je doet Victoria Falls echt tekort als je slechts één kant bezoekt. Nieuwsgierig naar mijn tips over Victoria Falls? Lees dan vooral dit artikel.

De mooiste watervallen#2 Gulfoss, IJsland

IJsland is echt een walhalla als het gaat om watervallen! Nieuw-Zeeland om de hoek noem ik het ook wel en zo de moeite waard. Gulfoss is een onderdeel van de ‘Golden Circle‘. Het water valt in twee trappen in totaal 32 meter omlaag. Je kunt deze enorme waterval te voet bereiken via diverse wandelpaden. Het is absoluut aan te raden om naar boven te lopen want daar heb je een briljant uitzicht op de waterval. Je kunt ook via een houten trap naar beneden lopen, om de waterval van dichtbij te bekijken. Gullfoss zorgt voor behoorlijk wat verstuiving en daarom moet je rekening houden met een nat pak. Bij zonneschijn is de kans op een regenboog groot waardoor deze waterval nog magischer oogt. Helaas zag ik geen regenboog…de volgende keer beter 🙂

De mooiste watervallen#3 Hraunfossar & Barnafoss, IJsland

IJsland is goed bedeeld in dit lijstje 😉 Deze twee watervallen lopen direct in elkaar over en dat maakt het een groot waterspektakel. Veel reizigers vinden deze twee watervallen een van de mooiste van IJsland en dat kan ik alleen maar beamen. Als je langs de grillige rots figuren loopt bij Hraunfossar en Barnafoss waan je jezelf bijna in elfen- en trollenland. Zo ontzettend mooi!

de mooiste watervallen#4 Semonkong Falls, Lesotho

Lesotho heeft een speciaal plekje in mijn hart. Een aantal jaar geleden bezocht ik het plaatsje Semonkong, een afgelegen plek waar toerisme nog in de kinderschoenen staat. Semonkong Falls is met zijn 204 meter de hoogste waterval van Zuidelijk-Afrika en de omgeving is echt wonderschoon. In de zomer kenmerkt een wolk van opstijgende mist de waterval. Semonkong betekent ook niet voor niets ‘De plek van rook’. Ik bezocht de waterval te paard, wat op zich al een heel avontuur was. Ben je een adrenalinejunkie? Dan kun je zelfs langs de waterval naar beneden abseilen!!

De mooiste watervallen#5 Skogafoss, IJsland

En we zijn weer terug in IJsland  Skogafoss is een van de bekendste watervallen op IJsland en dat snap ik helemaal. Met een breedte van 25 meter en een hoogte van 60 meter is dit een van de grootste watervallen in het land. Op zonnige dagen is hier vaak een enkele of zelfs dubbele regenboog zichtbaar. Ik trof een hele grijze dag, maar dat maakte de waterval niet minder spectaculair. Aan de oostkant van de waterval kun je ook via een trap naar boven klimmen waar je een fantastisch uitzicht hebt op de IJslandse kustlijn en de waterval.

De mooiste watervallen#6 Seljalandsfoss, IJsland

Seljalandsfoss is ongeveer 65 meter hoog en een plaatje om te zien, vooral op een zonnige dag. Er is dan een regenboog zichtbaar en je kunt zelfs achter de waterval langs lopen. Hoe gaaf is dat!? Door het opstuivende water is een regenjack of paraplu geen overbodige luxe dus houd daar rekening mee. Seljalandsfoss is trouwens de enige waterval op IJsland die ‘s nachts verlicht is. Dat lijkt me ook wel heel gaaf om te zien.

De mooiste watervallen#7 Florence Falls, Australië

In Australië kun je ook veel watervallen bezichtigen, maar mijn favoriet is toch wel Florence Falls in Litchfield National Park. Litchfield is een prachtig park in het noordwesten van Northern Territory en is makkelijk in één dag te bezoeken. Er zijn verschillende makkelijk te bereiken waterpoelen en…je kunt er veilig zwemmen! In tegenstelling tot Kakadu National Park , zijn hier geen krokodillen dus je kunt er met een gerust hart een duik nemen. Heel fijn! Ik was er tijdens het droge seizoen, maar zelfs toen was de waterval nog steeds een plaatje om te zien.

De mooiste watervallen

#8 Erawan Watervallen, Thailand

In Erawan National Park vind je maar liefst zeven mooie watervallen, de Erawan Watervallen. Je kunt hier zwemmen en relaxen. Houd er wel rekening mee dat er ook vissen zwemmen, dus schrik niet wanneer er een vis aan je tenen knabbelt. De watervallen bestaan uit zeven niveaus. Hoe hoger, hoe mooier en hoe hoger, hoe rustiger. Vanaf niveau drie begint het een pittige wandeling te worden, dus de meeste toeristen haken halverwege af. Je moet vanaf niveau drie flink klimmen en goede schoenen zijn raadzaam. Niveau zeven ligt op maar liefst 1,5 kilometer hoogte dus houd daar rekening mee. Voordeel is wel dat er amper toeristen zijn op niveau zeven 🙂  Ik haakte af op niveau vier, haha. Ik had een klein beetje pech tijdens mijn bezoek, want er was gewoonweg te weinig regen gevallen de laatste tijd. Dat neemt niet weg dat de watervallen zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

De mooiste watervallen

Ik ben benieuwd welke watervallen jullie bezocht hebben. Wat zijn jullie favorieten?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂 

de mooiste watervallen

You may also like

18 comments

Janet 25 januari 2019 - 10:40

Oeh zo te zien heb ik nog genoeg te ontdekken. Ik kan niets van dit lijstje afstrepen haha! Ijsland staat wel erg hoog op mijn lijst, het lijkt me zo’n prachtig land!

Reply
DutchieontheRoad 27 januari 2019 - 11:13

IJsland is echt zo ontzettend gaaf! Zeker een keer naar toe gaan.

Reply
Jenny 25 januari 2019 - 20:50

Wat een mooie watervallen! Veel IJsland op je lijstje 🙂 Ik vind Iguazu ook erg imposant.

Reply
DutchieontheRoad 27 januari 2019 - 11:12

Iguazu lijkt me ook prachtig…wie weet ooit 🙂

Reply
Judith van der Linden 25 januari 2019 - 22:07

De Erawan watervallen vond ik een van de mooiste die ik ooit gezien heb. Misschien nog wel mooier dan de Niagara watervallen, al zijn die ook erg indrukwekkend. De Victoria Falls zou ik ook nog wel eens willen bezoeken. Net als alle watervallen in IJsland.

Reply
DutchieontheRoad 27 januari 2019 - 11:12

Wat bijzonder dat je Erawan mooier vond dan de Niagara. Dat had ik niet verwacht. Niagara staat ook nog op mijn wishlist.

Reply
Ann| reisblog wANNderful 26 januari 2019 - 18:53

Ik begrijp heel goed dat IJsland er zo vaak tussen staat. Ik was er vorig jaar en ben nog altijd onder de indruk van al die watervallen. Maar die van Thailand die je toont, vind ik ook erg mooi.

Reply
DutchieontheRoad 27 januari 2019 - 11:10

IJsland is natuurlijk een walhalla als het gaat om watervallen. Ik wil heel graag een keer terug.

Reply
Inez 26 januari 2019 - 20:11

Ik heb nog niet zoveel watervallen gezien, maar de mooiste die ik (tot hiertoe) zag, zijn ongetwijfeld de watervallen in Iguazu (Argentinië/Brazilië). Zeker ook eens de moeite om te bezoeken!

Reply
DutchieontheRoad 27 januari 2019 - 11:09

Iguazu is denk ik wel de koning der watervallen! Wil ik ook nog heel graag zien.

Reply
Sanne 27 januari 2019 - 10:42

Ijsland staat nog op t lijstje! Ik heb in Marocco een waterval beklommen, en bij Kilarney in Ierland heb ik er ook gezien.

Reply
DutchieontheRoad 27 januari 2019 - 11:08

In Marokko heb ik geen watervallen gezien helaas. IJsland kan ik echt aanraden…zo mooi!

Reply
Denise 27 januari 2019 - 14:58

Leuk! Die in Thailand heb ik ook gezien. Daarnaast nog mooie in Laos en Marokko. Maar ook op de Azoren en in de Alpen mooie kleintjes.
Denise onlangs geplaatst…30 graden in de winter: landen waar het warm isMy Profile

Reply
Dewi 31 januari 2019 - 12:20

Wauw, echt super mooie watervallen! Vooral IJsland lijkt favoriet te zijn. Staat bij mij heel hoog op het wensenlijstje 🙂
Dewi onlangs geplaatst…Visum China aanvragen: hoe werkt het?My Profile

Reply
Rowan 3 februari 2019 - 16:20

Wat een leuk idee voor een blog! Ik ben ook gek op watervallen, maar van dit lijstje kan ik er helaas geen één afstrepen. 😉

Reply
Maaike 3 februari 2019 - 18:56

Veel in IJsland zeg! Bevestiging dat ik daar echht een keer heen moet gaan. En de Vic Falls staan hoog op mijn bucketlist! Zelf vond ik de Iguacu Falls echt de nummer één, zo gaaf!

Reply
Linda 4 februari 2019 - 14:10

Ik denk dat ik maar eens naar IJsland moet gaan, want wat een geweldige watervallen daar zeg! Ik ben dol op watervallen, in Nieuw-Zeeland heb ik ook echt geweldig mooie watervallen gezien. De Victoria Falls lijken mij heel indrukwekkend ook trouwens
Linda onlangs geplaatst…Wat te doen op Nusa Penida? 12 geweldige plekken die je niet mag missen!My Profile

Reply
Reisprins 19 juli 2019 - 09:39

Mijn favoriet zijn absoluut de watervallen van Iguazú op de grens van Brazilië en Argentinië! We hebben in het verleden ook de Niagara watervallen bezocht, maar Iguazú steekt er met kop en schouders bovenuit! Voor de toekomst staan de Victoria Falls zeker nog hoog op onze lijst
Reisprins onlangs geplaatst…De watervallen van Iguazú, Brazilië of Argentinië?My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.