De 8 leukste kerstfilms op Netflix

by DutchieontheRoad
7 comments

Kerstmis…I love it! Ondanks dat ik gewoon moet werken deze week, ben ik gelukkig met kerst wel vrij. Ieder jaar kijk ik weer uit naar de vele kerstfilms die worden uitgezonden, maar ik heb ook al de nodige kerstfilms op Netflix gezien 😉 Ik heb de leukste kerstfilms op Netflix voor jullie op een rij gezet.

Een supermooie animatiefilm: Klaus

Ik had goede recensies over deze animatie gelezen dus vorige week ging er eens goed voor zitten (liggen eigenlijk). Klaus is een hele mooie animatiefilm die over het ontstaan van de kerstman gaat. Een egoïstische postbode en een eenzame speelgoedmaker sluiten een onvoorstelbare vriendschap. Ze brengen blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft en gaan samen cadeaus aan de kinderen bezorgen. De donkere stad verandert in een bruisende en liefdevolle stad waar men weer voor elkaar klaarstaat.

Dé feelgood kerstfilm: Love Actually

Zonder enige twijfel één van mijn favoriete kerstfilms. De cast is natuurlijk geweldig en het verhaal briljant. Deze romantische komedie vertelt tien met elkaar verweven Londense liefdesverhalen in de aanloop naar Kerstavond. Ik heb deze film al talloze keren gezien en iedere keer geniet ik er weer van. Het idiote dansje van Hugh Grant tovert altijd weer een lach op mijn gezicht…hilarisch!

Geen kerst zonder Bridget: Bridget Jones Diary

Niet nadenken maar gewoon lekker op de bank hangen met Bridget Jones. Ik ben dol op deze films.  Moet ik nog uitleggen waar Bridget Jones Diary over gaat? Volgens mij heeft iedere vrouw deze film toch wel gezien…of niet? Dit briljante verhaal gaat over Bridget Jones’ lange reis van de man in haar armen naar de man van haar dromen en biedt inzicht in de denkwijze van vrouwen. Ik vind de films echt hilarisch en ook het laatste deel vind ik geweldig! Zoals ik al zei…geen kerst zonder Bridget.

De leukste kerstman ooit: The Christmas Chronicles

Nadat een broer en een zus per ongeluk de slee van de Kerstman laten crashen, halen ze een nacht door om kerstmis te redden met de kerstman. Broer en zus in kwestie kunnen uiteraard niet al te goed met elkaar opschieten, maar gedurende de nacht worden ze hechter dan ooit. De kerstman in kwestie is mijn inziens de leukste kerstman ooit. Wie had ooit gedacht dat Kurt Russel zo’n leuke kerstman zou zijn. Dat noem ik pas een Rocking Santa Clause, haha. De scene in de gevangenis is echt hilarisch.

Voor de reizigers: Holiday in the Wild

Kate wil haar echtgenoot met een tweede huwelijksreis naar Afrika verrassen, maar haar man heeft andere plannen. Hij besluit haar te verlaten en Kate stapt alleen op het vliegtuig. Kate is gewend aan een luxe leven en had eigenlijk een luxe safari geboekt. Door een samenloop van omstandigheden komt ze in een olifantenopvang terecht waar ze aan het werk gaat als dierenarts.  Ze vindt er een nieuw doel en een nieuwe liefde.

Lekker fout: The Knight Before Christmas

Een lekker foute film die ik stiekem toch best leuk vond. Een 14e-eeuwse ridder komt door middeleeuwse magie in hedendaags Ohio terecht. Daar komt hij een lerares natuurwetenschappen tegen de niet meer in de liefde gelooft. Het feit dat hij een middeleeuwse ridder is, zorgt voor de nodige hilariteit. Uiteraard vallen ze voor elkaar maar loopt dat goed af?

Het ultieme liefdesverhaal: A Christmas Prince

Kerst begint vroeg voor een jonge, beginnende journaliste als ze naar het buitenland wordt gestuurd voor een primeur over een knappe prins die binnenkort koning wordt. De journaliste weet zichzelf voor te doen als de nieuwe lerares voor het zusje van de prins en hoopt zo een smeuïg verhaal te kunnen schrijven. Het spreekt voor zich dat Amber voor de prins valt en hij voor haar. Kiest ze voor het verhaal en haar carrière of voor haar prins op het witte paard? Op Netflix staat ook deel 2 en 3 van deze kerstfilm.

Koken en bakken met Sugar Rush Christmas

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kijk heel graag kook-en bakprogramma’s. Heerlijk op een regenachtige zondagmiddag. Sugar Rush is één van mijn favoriete shows op Netflix en dit jaar wordt er ook een kersteditie uitgezonden. Heerlijk! Sugar Rush is een spelprogramma waar vier koppels tegen elkaar strijden en de mooiste (en lekkerste) creaties maken. Super leuk om te zien en ik vind dat Sugar Rush dan ook zeker thuishoort tussen de leukste kerstfilms op Netflix (ondanks dat het geen film is, haha)

Niet meer op Netflix…mijn favoriete kerstfilm: The Holiday

Even een bonusfilm 😉 Helaas niet meer te zien op Netflix maar ik verwacht dat deze heus nog wel een keer terugkomt. Vorige week werd hij nog uitgezonden op televisie en ook ik zat weer op de bank. Ik ben dol op deze feelgood movie en wat is Jude Law toch een onwijs leuke man om te zien! Sorry…maar dat is gewoon zo. Amanda uit Los Angeles en de Londense Iris zitten vast in een vicieuze cirkel van doodlopende relaties met ontrouwe mannen, en besluiten woningruil te doen. Iris kijkt haar ogen uit in het weelderige Los Angeles en Amanda komt terecht in een kneuterig dorpje onder de rook van Londen. Beiden willen maar één ding: een kerst zonder man. Helaas pindakaas!

Dit vind ik persoonlijk de leukste kerstfilms op Netflix. Helaas worden Home Alone en The Polar Express niet meer uitgezonden op Netflix want die vind ik ook erg leuk. Voor deze films kun je terecht bij het nieuwe Disney + (want ze worden dit jaar helaas ook niet uitgezonden op televisie). Ik ben benieuwd naar jullie favoriete kerstfilms.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

De leukste kerstfilms op netflix

You may also like

7 comments

Linda 23 december 2019 - 23:10

Ik heb hier drie films van gezien en die vond ik alle drie leuk! Ik keek Klaus, The Knight before christmas en the chrismas chronicles. Ik vind af en toe een kersfilm kijken echt heerlijk. De andere komen op het lijstje om ook te kijken 🙂

Reply
Diana 24 december 2019 - 08:27

Ik hou van kerstfilms en heb alles gezien behalve Klaus. Holiday into the wild is mijn favoriet. Dit komt denk ik ook omdat ik zelf in Zambia ben geweest en de film natuurlijk daar voor een groot deel zich afspeelt. Heerlijk om terug te gaan naar Zambia door een film haha.
Diana onlangs geplaatst…Ninglinspo – de mooiste wandeling in de ArdennenMy Profile

Reply
Janet 24 december 2019 - 10:33

Ja heerlijk lijstje! Ik keek vorige week Holiday in the Wild en vond die erg leuk! Daarnaast kan ik nog het e.e.a. van je lijstje afstrepen. The Holiday blijft leuk ja haha. The Christmas Prince heb ik nog niet gezien, maar wel voorbij zien komen! Die ga ik de komende dagen misschien nog een keer kijken.

Reply
Manon Ruitenberg 24 december 2019 - 18:27

Ik ben dol op deze kerstfilms. Ik vind vooral A Christmas Prince erg leuk. Heb je toevallig de 3e al gezien. Ook een leuke film, maar helaas iets minder leuk dan deel 1 en 2. Desalniettemin, nog zeker te moeite waard.

Reply
Jenny 27 december 2019 - 23:22

Oh, wat erg. Ik heb deze films allemaal nog niet gezien. Maar ik moet ook bekennen dat er geen Netflix is onder de steen waar ik woon.

Reply
Fem 11 januari 2020 - 16:28

Jenny, Love Actually, echt?! O dear 😉

Reply
Fem 11 januari 2020 - 16:30

Ik ben eigenlijk niet zo’n kerstfilmfan, maar ik vond Klaus inderdaad prachtig. (Daardoor aangemoedigd keek ik dan ook the Christmas Chronicles, dat vond ik dan weer drama.) Ook heel mooi vond ik de Noorse kerstserie Hjem til jul/Home for Christmas trouwens!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.