De 7 wereldwonderen: welke heb ik al bezocht?

by DutchieontheRoad
6 comments

Voor veel beginnende reizigers staan de 7 wereldwonderen op de bucketlist. Ook ik wilde natuurlijk alle 7 wereldwonderen bezoeken en met regelmaat bezocht ik een plek van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ik ben nou eenmaal dol op lijstjes 😉 Inmiddels vind ik het niet meer zo spannend en hoef ik niet alles te bezoeken. Ik heb al zo ontzettend veel gezien waar ik zo dankbaar voor ben. Toch heb ik al een aantal wereldwonderen gezien en staan er nog een paar op mijn wishlist.

De 7 wereldwonderen

Wie heeft er niet gehoord over de 7 wereldwonderen. Het is een lijst met zeven bijzondere gebouwen of constructies en deze lijst is tot stand gekomen via een verkiezing. Inmiddels zijn er meerdere lijstjes want er is ook een lijst met 7 alternatieve wereldwonderen en een lijst met de 7 wereldwonderen der natuur. Mensen houden nou eenmaal van lijstjes, haha. Vandaag richt ik mij echter op de 7 nieuwe wereldwonderen.

Zeven gebouwen die verspreid over de hele wereld te vinden zijn. Ik kan drie gebouwen van mijn lijstje strepen dus ik heb nog het nodige te bezoeken. Dit zijn de 7 nieuwe wereldwonderen:

  • Chichén Itzá in Mexico
  • Cristo Redentor in Brazilië
  • De Chinese Muur in China
  • Machu Picchu in Peru
  • Petra in Jordanië
  • De Taj Mahal in India
  • Het Colosseum in Italië

Chichén Itzá in Mexico

Dit wereldwonder heb ik nog niet bezocht, maar ik heb dan ook slechts een minuscuul stukje van Mexico gezien. Ooit wil ik nog wel naar Mexico, maar dit land staat niet torenhoog op mijn bucketlist. Chichén Itzá was ooit een van de belangrijkste steden van de Maya’s en een groot deel bevindt zich nog steeds onder de grond. Het is nog steeds niet duidelijk hoe oud Chichén Itzá is, maar men vermoedt 10 eeuwen. Mocht je ooit naar Yucatán reizen, breng dan zeker een bezoekje aan dit indrukwekkende wereldwonder.

Cristo Redentor in Brazilië

Brazilië is ook een land dat niet hoog op mijn wishlist staat, ondanks het feit dat ik wel heel graag de Iguaçu watervallen wil bezoeken. Wie kent het bekende beeld van Rio de Janeiro nou niet? Cristo Redentor is maar liefst 38 meter hoog en de spanwijdte is 28 meter. Het bekende beeld van Jezus Christus staat op de hoogste berg van Rio de Janeiro en waakt over de stad. Mocht ik ooit naar Brazilië gaan, spreekt het voor zich dat ik deze wereldstad ook wil bezoeken. Kan ik mooi dit wereldwonder van mijn lijstje strepen en dan wil ik uiteraard ook de prachtige Iguaçu watervallen bezoeken…twee vliegen in één klap 🙂

De Chinese Muur in China

De Chinese muur heb ik uiteraard wel bezocht tijdens mijn rondreis door China. Deze muur was nota bene de reden waarom ik zo graag naar China wilde. Deze enorme muur is bijna 10.000 kilometer lang, alhoewel de meningen daar nog steeds over verschillen. Dat neemt niet weg dat het gewoon een héle lange muur is, haha.

Veel toeristen gaan naar Badaling om de muur te bezoeken, maar dat is een erg toeristische plek. Jinshanling en Simatai zijn ook erg populair, maar ik kan een bezoek aan Gubeikou zeer aanraden. Ik wandelde twee dagen over de Chinese muur en bezocht Gubeikou en Jinshanling. Wil je een puur stukje muur zien zonder toeristen en vervelende verkopers, ga dan zeker naar Gubeikou. Wat een prachtig gebied en het is er heerlijk rustig. Wij hadden de Chinese muur nagenoeg voor ons zelf…ideaal. Ik vond de Chinese muur één van de hoogtepunten en snap volkomen waarom dit bouwwerk één van de 7 wereldwonderen is.

de 7 wereldwonderenMachu Picchu in Peru

Ik snap nog steeds niet waarom ik niet in Peru geweest ben. Meerdere keren stond ik op het punt om een ticket naar Peru te boeken, maar iedere keer koos ik op het laatste moment toch voor een andere bestemming. De hoogte houdt mij een beetje tegen als ik eerlijk ben. Toch staat Peru al jarenlang torenhoog op mijn wishlist en met name Machu Picchu wil ik heel graag bezoeken.

Deze oude Inca stad werd rond 1440 gebouwd, maar werd pas aan het begin van de 20e eeuw herontdekt. Wetenschappers zijn het nog steeds niet eens wat het doel van deze stad is aangezien Machu Picchu niet makkelijk te bereiken is. De meeste toeristen bereiken de wereldberoemde stad van de Inca’s per trein, maar een andere populaire manier is door de Inca Trail te lopen. Deze meerdaagse en intensieve wandeltocht is uitermate populair en moet bijtijds gereserveerd worden. Ooit hoop ik Machu Picchu te mogen bewonderen, maar de Inca Trail laat ik voor wat het is 😉

7 wereldwonderenPetra in Jordanië

Héél lang geleden zag ik een documentaire over de rotswoningen van Petra in Jordanië. Ik was meteen verkocht en sindsdien nam ik mij voor om ooit naar Jordanië te gaan. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik dit wereldwonder bezocht heb. Jordanië is zonder enige twijfel één van de meest bijzondere bestemmingen waar ik geweest ben. Wat een bijzonder land en kan het iedereen dan ook van harte aanbevelen.

Petra is een eeuwenoude stad, gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt. Vrijwel alle gebouwen die er ooit stonden, zijn nu ruïnes. Petra ligt verborgen in een prachtige omgeving en werd aan het begin van de 19e eeuw herontdekt. De bedoeïen hebben jarenlang in Petra gewoond, maar tegenwoordig hebben ze helaas niet meer het recht om in de grotten te verblijven. Het hoogtepunt van Petra is een bezoek aan de schatkamer Al Khazneh, maar persoonlijk is het klooster Ad Deir mijn favoriet. Als ik één wereldwonder mag aanbevelen, is dat zonder enige twijfel Petra in Jordanië want mijn bezoek was zonder enige twijfel overweldigend te noemen.

7 wereldwonderenDe Taj Mahal in India

Ook India staat al jarenlang hoog op mijn wishlist, maar mijn familieleden zijn niet zo te spreken over mijn wens om dit bijzondere land te bezoeken. India staat niet bekend om zijn vrouwvriendelijkheid. Met andere woorden…mijn familie maakt zich erge zorgen als ik naar India ga en dat snap ik ook wel. Ik stel het daarom al meerdere jaren uit. Toch wil ik er ooit naar toe om de Taj Mahal te bezoeken.

De Taj Mahal werd gebouwd als mausoleum voor de vrouw van Shah Jahan. Dit witte marmeren gebouw is perfect symmetrisch en een plaatje om te zien. De Taj Mahal wordt al een aantal jaar gerenoveerd en ook dat is één van de redenen waarom ik er nog steeds niet geweest ben. Als ik er naar toe ga, wil ik ook fatsoenlijk kunnen fotograferen zonder dat ze aan het restaureren zijn. Dat vind ik zonde van mijn foto’s. Ooit ga ik dus nog naar India om de Taj Mahal te bezoeken.

Het Colosseum in Italië

Het Colloseum was mijn eerste wereldwonder 🙂 Tijdens mijn studie ging ik op stedentrip naar Rome en werd verliefd op deze prachtige stad. Nog steeds is Rome één van mijn favoriete steden. Rome is een groot openluchtmuseum en inmiddels ben ik er twee keer geweest. Ik weet zeker dat ik ooit nog een derde keer naar Rome ga want het is inmiddels al een aantal jaar geleden dat ik er was.

Het Colloseum is het enige van de 7 wereldwonderen dat in Europa staat en stampt uit de tijd van het Romeinse Rijk. Dit amfitheater bood plaats aan meer dan 70.000 (!!) toeschouwers die toekeken naar de bloederige gevechten tussen gladiatoren en wilde dieren. Heel bizar. We kennen de geschiedenis en hier komt een stukje geschiedenis weer tot leven. Dit indrukwekkende gebouw wil je zeker zien tijdens een bezoek aan Rome en vergeet ook niet om het naast gelegen Forum Romano te bezoeken. Vanaf het Forum Romano heb je een mooi uitzicht op het Colloseum.

de 7 wereldwonderen

Zoals jullie hebben kunnen lezen, heb ik nog 4 van de 7 wereldwonderen te gaan. Met name de Taj Mahal en Machu Picchu staan hoog op mijn lijstje. Welke wereldwonderen hebben jullie bezocht en welke staan nog op jullie wishlist?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

De 7 wereldwonderen

*Een aantal foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik

You may also like

6 comments

Lizette 22 juni 2020 - 21:59

Ik heb ze alle zeven gezien voor mijn 30e verjaardag. Soort bucketlist dingetje. De cristo in Rio was de laatste, op mijn 30e verjaardag. Die vond ik eerlijk gezegd heel erg tegenvallen. Rio en Brazilië vind ik wel heel tof. De meest indrukwekkende vind ik Petra, waar ik afgelopen jaar ook weer naar terug ging. Machu Picchu vond ik heel zwaar met de hike en de hoogtes, maar ook erg mooi.

Reply
Gundi 23 juni 2020 - 23:42

Je hebt al zoveel mooie reizen gemaakt. Maar deze 7 zou ik ook wel aan mijn lijstje willen toevoegen.

Reply
Daphne de Vries 24 juni 2020 - 12:47

Ik kan er net als jij 3 afstrepen (Cristo Redentor in Brazilië, Machu Picchu in Peru en Petra in Jordanië). Waarvan Machu Picchu en Petra echt diepe indruk maakten. Cristo was leuk om te zien, maar minder spectaculair. Het uitzicht was wel tof, maar eigenlijk vond ik dat nog mooier vanaf de Suikerberg, want dan zie je Christo staan. Het hoogst op mijn lijstje staat de Chinese Muur, die lijkt me heel tof. Wel zonder al te veel toeristen natuurlijk 😉

Reply
Marcella Molenaar 25 juni 2020 - 22:53

Ik heb Chichen Itza bezocht en het Colosseum. En ik dacht dat het bouwwerk in Athene ook een wereldwonder was, maar niet volgens dit lijstje dus. Dat verschilt wel eens 😉 Hoog op mijn lijstje staan de Chinese Muur en Machu Picchu.
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…10x Bezienswaardigheden in de Adelaide HillsMy Profile

Reply
Linda 26 juni 2020 - 17:34

Ik heb het Colosseum en de Chinese muur bezocht, de andere staan nog hoog op mijn lijstje om eens te bezoeken. Ik moet zeggen dat die in Brazilië mij het minst aanspreekt van de 5 die ik nog moet bezoeken.

Reply
Janet 1 juli 2020 - 20:16

Ik heb Petra en het Colosseum bezocht, nog genoeg te doen dus! Die foto van de Chinese muur vind ik echt magisch.. zo mooi!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.