De 12 leukste kerstfilms voor kinderen (en volwassenen)

by DutchieontheRoad
0 comment

En toen werd er plots een strenge lockdown aangekondigd net voor de feestdagen. Heel eerlijk gezegd had ik echt niet verwacht dat ze de basisscholen en kinderopvang zouden sluiten. Ik en mijn collega’s waren dan ook zeer verbaasd toen het bericht vorige week maandag naar buiten werd gebracht. Daar gaan we weer 🙁

De komende vier weken moeten we zo veel mogelijk thuis zijn…en terecht overigens. De besmettingen lopen immers weer de pan uit. Wat gaan we dus doen met z’n allen…massaal kerstfilms kijken. Ik in ieder geval wel. Vorig jaar plaatste ik al een artikel over mijn favoriete kerstfilms op Netflix, maar dit jaar speciaal aandacht voor de jonge kijkers. Dit zijn de leukste kerstfilms voor kinderen (en stiekem ook voor volwassenen uiteraard 😉 )

#1 Home Alone

De kaskraker onder de kerstfilms! Geen idee waarom ze niet meer uitgezonden worden want dit is toch wel de ultieme kerstfilm. Mijn broer was vroeger groot fan en ik heb deze filmserie serieus wel 50x keer gezien. Home Alone blijkt een blijver te zijn want ook tegenwoordig is de film populair onder kinderen. Ook mijn kids op het werk zijn namelijk fan. Met name deel 1 en 2 vind ik erg leuk, deel 3 vind ik persoonlijk niet veel aan.

Als de 8-jarige Kevin per ongeluk alleen wordt thuisgelaten met kerst, zal hij zelf twee niet al te slimme inbrekers buiten de deur moeten houden. Kevin blijkt een zeer slimme en gehaaide jongen te zijn en haalt de gekste capriolen uit om deze twee inbrekers buiten de deur te houden. De filmserie Home Alone kun je streamen via Disney Plus en dit is zonder enige twijfel één van de leukste kerstfilms voor kinderen.

#2 Annie

Wie is er niet groot geworden met de film Annie? Ik wel. We love you Miss Hannigan 😉 De roodharige Annie droomt van een leven buiten het weeshuis waar zij woont. Op een dag wordt Annie gekozen om een week door te brengen bij de beroemde miljonair Daddy Warbucks. Verrassend genoeg kunnen de twee het goed met elkaar vinden en wil hij haar adopteren. Daar is Miss Hannigan het niet mee eens en ze wil er een stokje voor steken.

In 2014 werd er een remake van de film Annie gemaakt. Deze versie heeft uiteraard een moderner jasje en spreekt de kinderen van tegenwoordig misschien iets meer aan. De originele film (1982) is te zien op Netflix.

#3 The Santa Clause

Weer een oude kaskraker…The Santa Clause. Ik kan deze films bijna dromen, maar ze blijven leuk. De Kerstman verongelukt op het dak van Scott en om Kerst te redden, trekt hij het kerstmannenpak aan om alle cadeautjes rond te brengen. Omdat Scott het kerstmannenpak aangetrokken heeft, is hij nu de nieuwe kerstman. Daar is hij het in eerste instantie niet mee eens en hij moet dan ook even wennen aan zijn carrièremove. Scott heeft echter geen keus…een jaar later is hij een heuse kerstman geworden. Deze driedelige filmserie is te zien op Disney Plus.

#4 The Polar Express

Zonder enige twijfel één van mijn favoriete kerstfilms. Billy twijfelt aan het bestaan van de kerstman. Als hij op kerstavond in zijn bed ligt, hoort hij plotseling een trein buiten terwijl hij niet bij een spoor woont. Eenmaal buiten staat daar de Polar Express die hem en andere kinderen meeneemt naar de Noordpool. Zou Billy weer gaan geloven in Kerst? The Polar Express is te zien op Disney Plus.

#5 The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe

Een prachtige (kerst)film voor de iets oudere kinderen. Lucy, Edmund, Susan en Peter ontdekken de wereld van Narnia als ze verstoppertje spelen in het landhuis van een mysterieuze professor. Via een magische kledingkast belanden ze in een bijzonder land waar pratende dieren, dwergen, faunen en centauren leven. Narnia blijkt alles behalve veilig te zijn want de witte heks heeft het land betoverd. Samen met de wijze leeuw Aslan en de bewoners van Narnia, gaan de kinderen de strijd aan om Narnia te bevrijden.

#6 The Christmas Cronicles

Een superleuke moderne kerstfilm voor jong en oud. Kate en Teddy willen op de kerstman wachten en hem filmen. Kate verwacht met deze film heel veel hits op YouTube te krijgen en Teddy doet mee onder dwang van zijn kleine zusje. Broer en zus belanden in de slee van de kerstman en maken de reis van hun dromen. Mede door hun actie, dreigt Kerstmis in het water te belanden. Ze besluiten de Kerstman te helpen en Kerstmis te redden.

Kurt Russel is zonder enige twijfel de leukste Kerstman ooit. Inmiddels is er zelfs een deel 2 uitgebracht met Goldie Hawn als kerstvrouw…ook leuk, maar deel 1 blijft favoriet. Dit is toch wel één van de leukste kerstfilms voor kinderen (en volwassenen) die ik de laatste jaren gezien heb. The Christmas Chronicles is te zien op Netflix.

#7 Klaus

Een kerstfilm met een Oscar nominatie. Dat komt niet vaak voor en dat zegt veel over deze prachtige animatiefilm. Zonder enige twijfel één van mijn favorieten en daarom een blijver.

Jesper is een verwende leerling-postbode en wordt door zijn vader gestationeerd op een besneeuwd eiland ten noorden van de poolcirkel. Smeerensburg is alles behalve een gezellige plek om te wonen, maar Jesper heeft geen keus. Na een moeilijke start leert hij de plaatselijke lerares Alva kennen en Klaus, een mysterieuze timmerman. Jesper besluit samen met Klaus speelgoed te bezorgen. Deze verrassende vriendschappen zorgen ervoor dat de mensen in Smeerensburg weer kunnen lachen. Deze film geeft je een kijkje in de wereld van het ontstaan van de Kerstman. Deze animatiefilm Klaus is te zien op Netflix.

#8 Jingle Jangle: A Christmas Journey

Deze nieuwe magische kerstfilm heeft een hoog musical gehalte, maar persoonlijk houd ik daar wel van. Jeronicus, een speelgoedmaker, wordt door zijn leerling verraden en trekt zich terug. Jaren later staat onverwacht zijn kleindochter op te stoep en samen stappen ze een fantasiewereld binnen. Een prachtige film met fantastische kostuums en muziek van John Legend. Ik vond het een aanrader 🙂 Jingle Jangle: A Christmas Journey is te zien op Netflix.

#9 De Familie Klaus

Ik was erg verrast een Nederlandse kerstfilm te zien en persoonlijk ben ik geen liefhebber van Nederlandse films. Hij staat op mijn lijstje voor aankomende week dus ik ben erg benieuwd. Voor jonge kinderen is een Nederlandse kerstfilm uiteraard erg leuk dus vandaar dat deze niet in het lijstje mag ontbreken.

Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis en na het overlijden van zijn vader, wil hij niets meer te maken hebben met Kerst. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Jules ontdekt dat zijn eigen grootvader de Kerstman is. Nu zijn vader is overleden, heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen. Als hij in de problemen komt, besluit Jules zijn grootvader te helpen. Zal Jules weer van Kerstmis leren houden? De Familie Klaus is te zien op Netflix.

#10 De vijf legendes

Deze animatiefilm is geschikt voor het hele jaar, maar omdat de Kerstman ook een belangrijke rol speelt, noem ik hem toch. Ik vind het namelijk een prachtige animatiefilm. De Kerstman, de Paashaas, de Tandenfee en anderen vechten tegen een boze geest die vastbesloten is om de onschuldige overtuigingen en dromen van kinderen te vernietigen. Deze film gaat over geloven en je geloof in iets verliezen. Best een zwaar onderwerp voor kinderen, maar ze hebben dit zo ontzettend goed en mooi weergegeven. Een magische film voor jong én oud. De vijf legendes is te zien op Netflix.

#11 Noelle

Noelle, de dochter van Kris Kringle, zit helemaal de kerstsferen. Na het overlijden van haar vader is het aan haar broer Nick om de rol van Kerstman op zich te nemen. Nick kan echter de druk niet aan en besluit er even tussenuit te gaan. Dit bevalt hem echter zo goed, dat hij niet terugkeert. Kerstmis dreigt in het water te vallen. Noelle besluit om Nick te gaan zoeken en zo kerst te redden. Zal Noelle op tijd zijn of zal zij de zware rol op zich moeten nemen?

Noelle is een typische feelgood kerstfilm die zeker de moeite waard is. Een leuke kerstfilm voor het hele gezien. Noelle is te zien op Disney Plus.

#12 Casper en Emma: Een vrolijk Kerstfeest

Een kerstfilm voor de allerkleinsten mag natuurlijk niet ontbreken. Mijn kleine nichtje is helemaal fan van Casper en Emma en ik kan alle afleveringen ongeveer dromen 😉 Hoe leuk is dan dat er ook een kerstfilm is van Casper en Emma!? Wij kunnen onze lol op aankomende week, haha.

Casper en Emma hebben zin in een witte Kerst, maar waar blijft de sneeuw en komt de kerstman wel bij ze op bezoek? Ze besluiten hem een brief te sturen. Dan blijkt opa Kerst te gaan vieren met Esther in plaats van bij Emma. Wat nu? Casper bedenkt een plan, maar tijdens kerstmis lijkt het nog mis te gaan. Emma stuurt de kerstman weer een brief. Lukt het de kerstman om Casper en Emma te helpen?

Dit vind ik persoonlijk de leukste kerstfilms voor kinderen. Ik ben lekker een paar dagen vrij met kerst en zal de nodige kerstfilms gaan kijken. Welke kerstfilms gaan jullie kijken en hebben jullie nog aanraders?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin


You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.