De 20 leukste kerstfilms voor het hele gezin

by DutchieontheRoad
1 comment

Vorig jaar kwam de lockdown totaal onverwacht en ook dit jaar zag ik hem niet aankomen. Ik schrok me een hoedje toen vrijdagavond de eerste berichten naar buiten werden gebracht…WTF!? Eerst de basisscholen en vervolgens toch het hele land. De tijd zal leren of het de juiste beslissing is, maar zuur is het wel. Weer een kerst in lockdown en daar baal ik op z’n zachtst gezegd flink van. Het is niet anders en we moeten er maar het beste van maken.

De komende vier weken zijn we weer aan huis gekluisterd, hopende dat (st)omikron zich enigszins netjes gedraagt. Wat gaan we dus doen met z’n allen…massaal kerstfilms kijken. Ik in ieder geval wel en als ik eerlijk ben heb ik al de nodige films gezien dit jaar. Dit zijn de 20 leukste kerstfilms voor het hele gezin (maar ook voor mij alleen 😉 )

#1 Home Alone

De kaskraker onder de kerstfilms en de ultieme kerstfilm! Mijn broer was vroeger groot fan en ik heb deze filmserie serieus wel 50x keer gezien. Home Alone blijkt een blijver te zijn want ook tegenwoordig is de film populair onder kinderen. Ook mijn kids op het werk zijn namelijk fan. Met name deel 1 en 2 vind ik erg leuk, deel 3 vind ik persoonlijk niet veel aan.

Als de 8-jarige Kevin per ongeluk alleen wordt thuisgelaten met kerst, zal hij zelf twee niet al te slimme inbrekers buiten de deur moeten houden. Kevin blijkt een zeer slimme en gehaaide jongen te zijn en haalt de gekste capriolen uit om deze twee inbrekers buiten de deur te houden. De filmserie Home Alone kun je streamen via Disney Plus en dit is zonder enige twijfel één van de leukste kerstfilms voor het hele gezin.

#2 Annie

Wie is er niet groot geworden met de film Annie? Ik wel. We love you Miss Hannigan 😉 De roodharige Annie droomt van een leven buiten het weeshuis waar zij woont. Op een dag wordt Annie gekozen om een week door te brengen bij de beroemde miljonair Daddy Warbucks. Verrassend genoeg kunnen de twee het goed met elkaar vinden en wil hij haar adopteren. Daar is Miss Hannigan het niet mee eens en ze wil er een stokje voor steken.

In 2014 werd er een remake van de film Annie gemaakt. Deze versie heeft uiteraard een moderner jasje en spreekt de kinderen van tegenwoordig misschien iets meer aan. De originele film (1982) is te zien op Netflix.

#3 A boy called Christmas

Grote nieuwkomer dit jaar is de film ‘A boy called Christmas’. Wat een prachtige kerstfilm! Normaliter zit ik geregeld (heel vaak) op mijn telefoon tijdens een film, maar deze heb ik zonder telefoon gekeken en dat wil wat zeggen. Deze film gaat over het ontstaan van kerstmis. De vastberaden jonge Nikolas vindt zijn roeping in een magisch land bewoond door elfen. Hij wil zijn vader redden en het geschenk van hoop mee naar huis nemen. Het feit dat de actrice Maggie Smith in deze film speelt, zegt al genoeg want al haar films zijn goed.

#4 The Santa Clause

Weer een oude kaskraker…The Santa Clause. Ik kan deze films bijna dromen, maar ze blijven leuk. De Kerstman verongelukt op het dak van Scott en om Kerst te redden, trekt hij het kerstmannenpak aan om alle cadeautjes rond te brengen. Omdat Scott het kerstmannenpak aangetrokken heeft, is hij nu de nieuwe kerstman. Daar is hij het in eerste instantie niet mee eens en hij moet dan ook even wennen aan zijn carrièremove. Scott heeft echter geen keus…een jaar later is hij een heuse kerstman geworden. Deze driedelige filmserie is te zien op Disney Plus.

#5 The Polar Express

Zonder enige twijfel één van mijn favoriete kerstfilms. Billy twijfelt aan het bestaan van de kerstman. Als hij op kerstavond in zijn bed ligt, hoort hij plotseling een trein buiten terwijl hij niet bij een spoor woont. Eenmaal buiten staat daar de Polar Express die hem en andere kinderen meeneemt naar de Noordpool. Zou Billy weer gaan geloven in Kerst? The Polar Express is momenteel te zien op Netflix hoort zeker thuis in deze lijst van de leukste kerstfilms.

#6 The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe

Een prachtige (kerst)film voor de iets oudere kinderen. Lucy, Edmund, Susan en Peter ontdekken de wereld van Narnia als ze verstoppertje spelen in het landhuis van een mysterieuze professor. Via een magische kledingkast belanden ze in een bijzonder land waar pratende dieren, dwergen, faunen en centauren leven. Narnia blijkt alles behalve veilig te zijn want de witte heks heeft het land betoverd. Samen met de wijze leeuw Aslan en de bewoners van Narnia, gaan de kinderen de strijd aan om Narnia te bevrijden.

#7 The Christmas Cronicles

Een superleuke moderne kerstfilm voor jong en oud. Kate en Teddy willen op de kerstman wachten en hem filmen. Kate verwacht met deze film heel veel hits op YouTube te krijgen en Teddy doet mee onder dwang van zijn kleine zusje. Broer en zus belanden in de slee van de kerstman en maken de reis van hun dromen. Mede door hun actie, dreigt Kerstmis in het water te belanden. Ze besluiten de Kerstman te helpen en Kerstmis te redden.

Kurt Russel is zonder enige twijfel de leukste Kerstman ooit. Inmiddels is er zelfs een deel 2 uitgebracht met Goldie Hawn als kerstvrouw…ook leuk, maar deel 1 blijft favoriet. Dit is toch wel één van de leukste kerstfilms voor kinderen (en volwassenen) die ik de laatste jaren gezien heb. The Christmas Chronicles is te zien op Netflix.

#8 Klaus

Een kerstfilm met een Oscar nominatie. Dat komt niet vaak voor en dat zegt veel over deze prachtige animatiefilm. Zonder enige twijfel één van mijn favorieten en daarom een blijver.

Jesper is een verwende leerling-postbode en wordt door zijn vader gestationeerd op een besneeuwd eiland ten noorden van de poolcirkel. Smeerensburg is alles behalve een gezellige plek om te wonen, maar Jesper heeft geen keus. Na een moeilijke start leert hij de plaatselijke lerares Alva kennen en Klaus, een mysterieuze timmerman. Jesper besluit samen met Klaus speelgoed te bezorgen. Deze verrassende vriendschappen zorgen ervoor dat de mensen in Smeerensburg weer kunnen lachen. Deze film geeft je een kijkje in de wereld van het ontstaan van de Kerstman. Deze animatiefilm Klaus is te zien op Netflix en is zonder enige twijfel één van de leukste kerstfilms voor het hele gezin.

#9 Jingle Jangle: A Christmas Journey

Deze nieuwe magische kerstfilm heeft een hoog musical gehalte, maar persoonlijk houd ik daar wel van. Jeronicus, een speelgoedmaker, wordt door zijn leerling verraden en trekt zich terug. Jaren later staat onverwacht zijn kleindochter op te stoep en samen stappen ze een fantasiewereld binnen. Een prachtige film met fantastische kostuums en muziek van John Legend. Ik vond het een aanrader 🙂 Jingle Jangle: A Christmas Journey is te zien op Netflix.

#10 De Familie Klaus

Ik was erg verrast een Nederlandse kerstfilm te zien en persoonlijk ben ik geen liefhebber van Nederlandse films. Hij staat op mijn lijstje voor aankomende week dus ik ben erg benieuwd. Voor jonge kinderen is een Nederlandse kerstfilm uiteraard erg leuk dus vandaar dat deze niet in het lijstje mag ontbreken.

Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis en na het overlijden van zijn vader, wil hij niets meer te maken hebben met Kerst. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Jules ontdekt dat zijn eigen grootvader de Kerstman is. Nu zijn vader is overleden, heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen. Als hij in de problemen komt, besluit Jules zijn grootvader te helpen. Zal Jules weer van Kerstmis leren houden? De Familie Klaus is te zien op Netflix.

#11 De vijf legendes

Deze animatiefilm is geschikt voor het hele jaar, maar omdat de Kerstman ook een belangrijke rol speelt, noem ik hem toch. Ik vind het namelijk een prachtige animatiefilm. De Kerstman, de Paashaas, de Tandenfee en anderen vechten tegen een boze geest die vastbesloten is om de onschuldige overtuigingen en dromen van kinderen te vernietigen. Deze film gaat over geloven en je geloof in iets verliezen. Best een zwaar onderwerp voor kinderen, maar ze hebben dit zo ontzettend goed en mooi weergegeven. Een magische film voor jong én oud. De vijf legendes is te zien op Netflix.

#12 Noelle

Noelle, de dochter van Kris Kringle, zit helemaal de kerstsferen. Na het overlijden van haar vader is het aan haar broer Nick om de rol van Kerstman op zich te nemen. Nick kan echter de druk niet aan en besluit er even tussenuit te gaan. Dit bevalt hem echter zo goed, dat hij niet terugkeert. Kerstmis dreigt in het water te vallen. Noelle besluit om Nick te gaan zoeken en zo kerst te redden. Zal Noelle op tijd zijn of zal zij de zware rol op zich moeten nemen?

Noelle is een typische feelgood kerstfilm die zeker de moeite waard is. Een leuke kerstfilm voor het hele gezien. Noelle is te zien op Disney Plus.

#13 Love Actually

Zonder enige twijfel één van mijn favoriete kerstfilms en een leuke film voor oudere kinderen. De cast is natuurlijk geweldig en het verhaal briljant. Deze romantische komedie vertelt tien met elkaar verweven Londense liefdesverhalen in de aanloop naar Kerstavond. Ik heb deze film al talloze keren gezien en iedere keer geniet ik er weer van. Het idiote dansje van Hugh Grant tovert altijd weer een lach op mijn gezicht…hilarisch! Love Actually is te zien op Netflix.

#14 The Holiday: mijn persoonlijke favoriet

Ik ben dol op deze feelgood movie en wat is Jude Law toch een onwijs leuke man om te zien! Sorry…maar dat is gewoon zo. Amanda uit Los Angeles en de Londense Iris zitten vast in een vicieuze cirkel van doodlopende relaties met ontrouwe mannen, en besluiten woningruil te doen. Iris kijkt haar ogen uit in het weelderige Los Angeles en Amanda komt terecht in een kneuterig dorpje onder de rook van Londen. Beiden willen maar één ding: een kerst zonder man. Helaas pindakaas! The Holiday is momenteel weer te bewonderen op Netflix en is zonder enige twijfel één van de leukste kerstfilms ooit.

#15 Holiday in the Wild: een leuke feelgood film voor reizigers

Kate wil haar echtgenoot met een tweede huwelijksreis naar Afrika verrassen, maar haar man heeft andere plannen. Hij besluit haar te verlaten en Kate stapt alleen op het vliegtuig. Kate is gewend aan een luxe leven en had eigenlijk een luxe safari geboekt. Door een samenloop van omstandigheden komt ze in een olifantenopvang terecht waar ze aan het werk gaat als dierenarts.  Ze vindt er een nieuw doel en een nieuwe liefde.

#16 Bridget Jones Diary: geen kerst zonder Bridget

Niet nadenken maar gewoon lekker op de bank hangen met Bridget Jones. Ik ben dol op deze films.  Moet ik nog uitleggen waar Bridget Jones Diary over gaat? Volgens mij heeft iedere vrouw deze film toch wel gezien…of niet? Dit briljante verhaal gaat over Bridget Jones’ lange reis van de man in haar armen naar de man van haar dromen en biedt inzicht in de denkwijze van vrouwen. Ik vind de films echt hilarisch en ook het laatste deel vind ik geweldig! Zoals ik al zei…geen kerst zonder Bridget. Ook het laatste deel, Bridget Jones Baby, vind ik geniaal.

#17 The Knight before Christmas

Een lekker foute film die ik stiekem toch best leuk vond. Een 14e-eeuwse ridder komt door middeleeuwse magie in hedendaags Ohio terecht. Daar komt hij een lerares natuurwetenschappen tegen de niet meer in de liefde gelooft. Het feit dat hij een middeleeuwse ridder is, zorgt voor de nodige hilariteit. Uiteraard vallen ze voor elkaar maar loopt dat goed af?

#18 Operation Christmas Drop

Deze nieuwe kerstfilm zag ik vorige week voor het eerst en kwam daar een bekende tegen. De hoofdrolspeelster bleek niemand minder te zijn dan Bonnie Bennet (Kat Graham) uit de Vampire Diaries. Kat focust zich op een promotie en reist net voor kerst in opdracht van haar baas naar een luchtmachtbasis in de Stille Oceaan. Daar onderzoekt ze Operation Christmas Drop, een oude traditie die haar baas wil opheffen. Kat en de luchtmachtpiloot die haar begeleidt kunnen elkaar in het begin niet luchten of zien, maar daar komt uiteraard al snel verandering in.

#19 How the Grinch stole Christmas

Eigenlijk vind ik Jim Carrey een vreselijke acteur (sorry voor zijn fans) maar deze rol is uiteraard wel op zijn lijf geschreven. De Wie’s houden ontzettend veel van Kerstmis en zijn erg bang voor de groene en gemene Grinch (dat snap ik volkomen, haha. De Grinch besluit kerst in het dorpje van de Wie’s te verpesten maar het meisje Cindy Lou gaat op onderzoek uit en ontdekt dat hij eigenlijk helemaal niet zo gemeen is. Deze film kan voor jonge kinderen nog een beetje spannend zijn, maar is voor iets oudere kinderen is dit zeker een van de leukste kerstfilms.

#20 Koken en bakken met Sugar Rush Christmas

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kijk heel graag kook-en bakprogramma’s. Heerlijk op een regenachtige zondagmiddag. Sugar Rush is één van mijn favoriete shows op Netflix en er zelfs een kersteditie. Heerlijk! Sugar Rush is een spelprogramma waar vier koppels tegen elkaar strijden en de mooiste (en lekkerste) creaties maken. Super leuk om te zien en ik vind dat Sugar Rush dan ook zeker thuishoort tussen de leukste kerstfilms op Netflix (ondanks dat het geen film is, haha)

Dit vind ik persoonlijk de leukste kerstfilms voor het hele gezin. Ik ben lekker een paar dagen vrij met kerst en zal de nodige kerstfilms gaan kijken. Welke kerstfilms gaan jullie kijken en hebben jullie nog aanraders? Mochten jullie nog iets anders willen doen dan alleen eten en films kijken, kan ik deze leuke DIY’s ook aanraden.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin


You may also like

1 comment

Linda 23 december 2021 - 11:55

Ik heb nog genoeg te doen deze vakantie, want veel van deze films heb ik nog nooit gezien! The knight before christmas en Klaus vond ik in ieder geval heel leuk!
Linda onlangs geplaatst…Jaaroverzicht: 2021 in reizenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.