Dagtrip naar de Blue Mountains vanuit Sydney

by DutchieontheRoad
1 comment

Stel: je komt na een vliegreis van 21 uur, om 22.00 uur ’s avonds, doodmoe je hostel in Sydney binnen vallen. Wat doe je dan daags nadien? Je staat uiteraard om 6.15 uur weer naast je stapelbed om naar de Blue Mountains te gaan. Juist…dat doen we geen tweede keer meer. Dat was een wijze les, haha.

Met een jetlag van hier tot Tokio en een lading paracetamol, strompel ik richting de bus. Ik heb in Nederland al een dagtrip naar de Blue Mountains vanuit Sydney geboekt en stap hartstikke gaar in de bus waar grotendeels alleen Japanners in blijken te zitten. Nu is het feest compleet. Ik neem een extra paracetamol en draai me nog even om in de bus. Na een powernap, ben ik weer een beetje boven water. Tijd voor een dagtrip naar de Blue Mountains!

Blue Mountains: het mooiste natuurgebied in New South Wales

De Blue Mountains liggen op 1,5 uur rijden vanaf Sydney. Blue Mountains National park is maar liefst 11.400 vierkante kilometer groot en dit immense gebied bestaat uit bergen, rotsformaties en diepe kliffen. Er groeien hier vijftig verschillende soorten eucalyptusbomen welke een soort olie afscheiden, die in de lucht blijft hangen. Aan deze blauwe nevel dankt het gebied haar naam.

Het zal niemand verbazen dat de Blue Mountains UNESCO werelderfgoed zijn. Je kunt hier urenlang wandelen maar je kunt ook wat tijd doorbrengen in de dorpen Katoomba en Leura. Dit nationale park wordt door velen gezien als het mooiste natuurgebied in de Australische staat New South Wales. Het is hier in de weekenden dan ook erg druk omdat veel inwoners van Sydney hier het weekend doorbrengen. De temperatuur is het hele jaar erg aangenaam. Zodra het in Sydney ondraaglijk warm wordt in de zomermaanden, zoeken vele inwoners hier enige verkoeling. De Blue Mountains zijn vanuit Sydney het makkelijkst bereikbaar via het plaatsje Katoomba. Katoomba is een klein en overzichtelijk bergstadje en de meest gebruikte toegangspoort tot diverse wandelpaden en uitzichtpunten van dit mooie natuurgebied.

Three Sisters: dé toeristische trekpleister

De toeristische trekpleister van de Blue Mountains is zonder enige twijfel Echo Point. Vanaf de rand van Katoomba kun je de bekendste rotsformatie van de Blue Mountains bewonderen: Three Sisters. Deze plek heeft veel spirituele waarde voor de lokale Aboriginal bevolking. Deze trekpleister dankt haar naam aan een eeuwenoud verhaal van de Gundungurra Aboriginal stam.

Vanaf deze rotsformatie kun je een mooie wandeling maken. Je stapt hier in een kabelbaan die je van de ene klif naar de andere brengt, terwijl je metershoog boven de grond bungelt. Je kunt hier ook met een treintje een kleine driehonderd meter naar beneden rijden richting het regenwoud, waar je een mooie wandeling kunt maken. Dit is overigens de steilste spoorweg ter wereld. De spoorweg gaat via een tunnel met een maximale helling van 52 graden. Stel je er niet te veel van voor want het is een erg toeristische attractie.

dagtrip Blue Mountains

Hoe bereik je de Blue Mountains? 

De Blue Mountains zijn prima te bereiken met eigen vervoer, mocht je dat tot beschikking hebben. Vanaf Sydney rijd je in 1,5 uur naar Katoomba dus dat is prima te doen. Vanaf Sydney kun je ook met de trein naar Katoomba en dan ben je 2 uur onderweg. Vanuit Katoomba vertrekken er bussen zodat je meer van de Blue Mountains kunt ontdekken of je kunt kiezen voor een hop on hop off bus.

Dagtrip naar de Blue Mountains vanuit Sydney

Heb je net zoals ik weinig tijd in Sydney en wil je toch naar de Blue Mountains? Je kunt dan overwegen om een dagtrip naar de Blue Mountains te boeken vanuit Sydney. Je krijgt dan een goede indruk van het nationale park en bezoekt Featherdale Wildlife Park, een leuk wildlifepark waar je tussen de Australische dieren kunt wandelen. Aanrader!

Heb je de tijd, is het aan te raden om minimaal 1 of 2 nachten te verblijven bij de Blue Mountains zodat je optimaal kunt genieten van dit prachtige nationale park.

Praktische tips voor een bezoek aan dit nationale park

  • Groot pluspunt: de toegang van de Blue Mountains is gratis.
  • Neem voldoende water mee als je gaat wandelen. Je kunt echt supermooie wandelingen maken in de Blue Mountains en voldoende drinken is belangrijk. Ik drink altijd veel te weinig en het gevolg daarvan is uiteraard dat ik weer hoofdpijn krijg…eigen schuld.
  • Zorg voor goede schoenen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg snel last van blaren en zweer daarom bij wandelschoenen op reis. Ik kan best een stukje wandelen op sneakers, maar wandelschoenen zijn in de Blue Mountains wel aan te raden.
  • Zorg voor laagjes kleding want de weersomstandigheden kunnen gedurende dag snel omslaan. Zorg ook voor een pet/hoed en voldoende zonnebrand.
PA110056kleinlogo

Sydney is natuurlijk een fantastische stad, maar je bent uiteraard voor de prachtige natuur naar Australië gereisd. Na een paar dagen Sydney, is een beetje natuur zeer welkom en dan kan ik Blue Mountains National Park van harte aanbevelen. Het is een prachtig natuurgebied waar je geweldig kunt wandelen, watervallen kunt bezichtigen, van mooie uitzichtpunten kunt genieten en kunt kennismaken met de Australische wildlife.

Zouden jullie een dagtrip naar de Blue Mountains overwegen of liever zelf op pad gaan?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

1 comment

Dennis Moors 5 april 2023 - 11:31

Hi Kelly, leuke website heb je!
Ik had een vraagje; weet jij of de East Coast Whimit Pass ook een trip naar de Blue mountains dekt?
Ik hoor graag van je.
Vriendelijke groet
Dennis Moors

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.