Dagje weg: dierentuin ZooParc Overloon

by DutchieontheRoad
1 comment

Spontane uitjes zijn de leukste uitjes en mijn bezoek aan ZooParc Overloon is zo’n uitje. Om 8.30 uur ’s ochtends blijkt dat het pas in de middag gaat regenen en binnen enkele seconden stroomt de familieapp vol, worden de kaartjes gereserveerd en 45 minuten later zitten we in de auto richting Overloon. Hoppa…zo doen wij dat, haha.

De voornaamste reden voor ons bezoek zijn de Dinoweken die t/m 8 november duren. Mijn kleine nichtje is sinds kort helemaal gefascineerd door dinosaurussen en we weten zeker dat ons een bezoek een schot in de roos zal zijn. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn. Ze vindt ZooParc Overloon helemaal geweldig en wij zijn het daar helemaal mee eens.

Op expeditie in ZooParc Overloon

Zooparc Overloon is een leuke en vrij kleine dierentuin waar het thema ‘Expeditie’ centraal staat. Dit thema zie je duidelijk terug in de dierentuin en de kinderen kunnen hier echt op ontdekkingstocht. Bij binnenkomst stuit ik meteen op de pinguïns en ik moet meteen  aan Boulders Beach denken in Kaapstad. Je wandelt hier echt tussen de pinguïns en dit is niet het enige verblijf waar dit mogelijk is.

Regelmatig loop je gewoon tussen de dieren en dat is echt een leuke ervaring. Dat zie je niet vaak in Nederlandse dierentuinen. Mijn hart maakt een sprongetje als ik in de ‘Outback’ arriveer. Ik waan mezelf weer even in mijn geliefde Australië als ik tussen de kangoeroes loop. Ook mijn broer, schoonzus en moeder zijn onder de indruk want dit is nieuw voor ze. In Australië is het normaal om in dierenparken tussen de kangoeroes te lopen, maar in Nederland zeker niet. Superleuk!

zooparc Overloon

zooparc Overloon

Witte tijgers en leeuwen

ZooParc Overloon is een van de weinige dierentuinen waar je witte tijgers kunt bewonderen en dat blijven gewoon prachtige dieren om te zien. Iets verderop is het mooie leeuwenverblijf te bewonderen. ZooParc Overloon is in 2016 vernieuwd en dat zie je goed terug. Veel verblijven zijn nieuw en ze zijn ook ruim opgezet. De dieren hebben een flinke leefruimte en dat vind ik erg belangrijk. Het leeuwenverblijf is erg ruim en je kunt helemaal om het verblijf lopen. Je hebt een geweldig zicht op de leeuwen en dat is wel zo prettig tijdens het fotograferen. De heren sloven zich erg uit voor mijn camera en daar ben ik erg blij mee 😉

ZooParc Overloon

dierentuin Nederland

Veel ‘onbekendere’ dieren

Ik ga graag naar een dierentuin om te fotograferen en heb al de nodige dierentuinen gezien in Nederland. Over het algemeen zie je vaak dezelfde dieren, maar het viel mij op dat er in ZooParc Overloon veel dieren zijn die je normaliter niet vaak ziet in een dierentuin. Dat vond ik erg leuk 🙂

Zoals al ik eerder aangaf, kun je in ZooParc Overloon witte tijgers bezichtigen maar ook wallaby’s, kangoeroes, dwergnijlpaarden, boshonden, sikaherten en zelfs wilde honden.

ZooParc Overloon

Rode Panda

Dinoweken

Eigenlijk zouden wij een andere dierentuin bezoeken, maar de Dinoweken gaven de doorslag om naar Overloon te rijden. Mijn nichtje is echt dol op dinosaurussen…welk kind niet!? Er staan veertien grote dinosaurussen in de dierentuin waaronder een Stegosaurus van zeven meter, een Brachiosaurus van zes meter en zelfs een Tyrannosaurus Rex van zeven meter. Verschillende dinosaurussen bewegen en maken zelfs geluid. Ook staat er bij iedere dinosaurus een bord met informatie, erg leerzaam voor kinderen (en volwassenen uiteraard ook). De levensechte dinosaurussen zijn nog t/m 8 november te bewonderen dus mocht je nog een gaatje vrij hebben dit weekend, is een bezoek aan ZooParc Overloon aan te raden.

Dinoweken

Dinoweken

Praktische informatie ZooParc Overloon

Op de website van ZooParc Overloon kun je meer informatie vinden. Normaliter kost een kaartje voor ZooParc Overloon € 17,50, maar online tickets kosten momenteel € 15,- en dat vind ik een erg nette prijs voor een dierentuin. Houd er rekening mee dat je vanwege Covid-19 een tijdsslot moet reserveren. Parkeermunten kunnen ook online worden gekocht voor € 5,-.

Mocht je zo enthousiast zijn over ZooParc Overloon, kun je na je bezoek het toegangskaartje gebruiken voor korting op een jaarkaart van € 39,50. Er zijn ook combinatiekaarten van € 62,50 waarbij je het hele jaar door naar zowel naar ZooParc Overloon als naar Dierenrijk Nuenen kunt. Zelf heb ik een abonnement op Dierenrijk Nuenen en dat is ook een erg leuke dierentuin.

dierentuin nederland

Wij waren positief verrast over ZooParc Overloon en overwegen zelfs om volgend jaar een combinatiekaart aan te schaffen. Mijn nichtje kon geen genoeg krijgen van de dinosaurussen en de dieren konden haar eerlijk gezegd gestolen worden, haha. Ze had alleen oog voor de dino’s 😉

Zijn jullie wel eens in ZooParc Overloon geweest?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

ZooParc Overloon

You may also like

1 comment

Linda 8 november 2020 - 11:57

Wat een leuk dagje uit! Heerlijk zo’n spontaan dagje. Ik heb hier echt nog nooit van gehoord, maar het komt op mijn lijstje voor als alles weer open is
Linda onlangs geplaatst…De 20 mooiste uitzichten van West-AmerikaMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.