Dagje uit: volg een creatieve workshop

by DutchieontheRoad
5 comments

Trouwe lezers weten dit natuurlijk al lang…Kelly is een bezig en creatief bijtje 🙂 Ik vind creatief bezig zijn echt een van de leukste dingen om te doen. Daar kan ik zo van genieten en ik vergeet dan de hele wereld om mij heen. Op de middelbare school liep ik standaard met een tekenblok onder mijn arm en iedere vrije minuut was ik aan het tekenen. Ook mijn docente was heel duidelijk naar mijn moeder toe…Kelly moet iets met haar creativiteit gaan doen.

Tekenen, schilderen, handletteren, sieraden maken, scrapbooking, taarten maken, schminken, fotografie en ga zo nog maar even door. Ik heb het eigenlijk allemaal wel gedaan. Alleen met planten ben ik niet zo handig en ik kan ook niet haken 😉 Verder ben ik een echte regeltante en organiseer graag de leukste activiteiten. Hoe gekker…hoe beter. Zo nu en dan vind ik het dan ook hartstikke leuk om mijn creatieve blik te verruimen en workshops te volgen. Ieder jaar probeer ik minimaal één workshop te volgen. Dit jaar waren het er zelfs vier 🙂 Wil jij ook meer met je creativiteit doen? Volg dan een creatieve workshop. Het is écht hartstikke leuk en ontspannend.

Creativity is intelligence having fun

Vroeger werden creatieve mensen vaak gezien als geitenwollensokkentypes. Slaat natuurlijk helemaal nergens op. Als mensen dat denken…prima. Het zegt meer over de persoon zelf.

Creativiteit is echter veel meer dan knippen en plakken. Ik hoor geregeld van mensen dat ze zelf totaal niet creatief zijn (of geen geduld hebben) maar ik deel die mening eerlijk gezegd niet. Iedereen heeft een eigen soort creativiteit in zich. Overal komt creativiteit bij kijken…ook zonder dat je met je handen bezig bent. Creatief zijn is ook een manier van denken, maar je moet ook creatief willen leren denken.

Creatieve workshop
creatieve workshop
Creatieve workshop

Volg een creatieve workshop

Zo nu en dan vind ik het leuk om iets nieuws te ontdekken. Even je geest verruimen, alles vergeten en nieuwe inspiratie opdoen. Een creatieve workshop leent zich daar perfect voor. Ik heb de laatste jaren talloze workshops gevolgd en ik zal de aanraders voor jullie op een rijtje zetten:

Taart van Bregje

Volgens mij ben ik inmiddels al drie keer bij Bregje geweest. Zij is gevestigd in Valkenswaard en is een begrip in het zuiden als het gaat om taarten maken. Bregje maakt echt de meest prachtige taarten en daarnaast verzorgt ze ook leuke workshops aan huis. Ik volgde jaren geleden een Sinterklaas workshop en dat beviel zo goed dat ik nog twee keer terug ging. Makkelijk te volgen voor iedereen en betaalbaar. Heb je altijd al een mooie taart willen maken? Neem dan een kijkje bij Taart van Bregje.

StipStijl

In september volgde ik een workshop bij Nienke van StipStijl. Dit wilde ik heel lang, maar haar workshops zijn zo populair dat ze altijd vol zitten. Gelukkig stond ik op de reservelijst en mocht ik alsnog aanschuiven in september. Nooit geweten dat stippen zo ontspannend kan zijn, haha. Hartstikke leuk om te doen en écht een aanrader!

SilsPlace

Vorig weekend was ik voor het eerst in lange tijd weer eens bij SilsPlace in Moergestel. Jaren geleden volgde ik al eens een taartenworkshop bij haar en vorige week was ik bij haar voor iets totaal anders: een etagère schilderen. Ik was niet alleen, maar met mijn petekind. Zij is ook erg creatief en wilde graag een workshop voor haar verjaardag cadeau. Ze gezegd, zo gedaan. Madam zocht een workshop uit en zo zaten we vorige week gezellig met z’n twee te schilderen. Ik maakte een etagère van Blond en mijn petekind een etagère met unicorns. Sil biedt veel verschillende workshops aan en ook veel ouder-kind workshops. Ook bij ons zaten er een aantal ouders met jonge kinderen. Super leuk om te doen!

Huiskameratelier voor tafelzaken

Jaren geleden wilde ik graag leren servies schilderen en zo kwam ik bij het Huiskameratelier in Geldrop terecht. Inmiddels ben ik hier al twee keer geweest (is immers om de hoek 🙂 ) en ik kan jullie vertellen dat deze workshops prima verzorgd zijn. Je kunt hier aardewerk servies naar eigen idee beschilderen. Rebecca bakt het dan vervolgens af en dan kun je het nadien ophalen.

Natuurfotoworkshops

Vind je het maar niks om twee of drie uur aan een tafel te freubelen? Ga je liever op pad? Volg dan een leuke fotografieworkshop bij Natuurfotoworkshops. Jaren geleden volgde ik een workshop op de Veluwe en later nog eens bij de Amsterdamse Waterleidingduinen. Gezellig samen met andere fotografen op pad in de natuur en je leert ook nog eens het een en ander.

Mmmepomm

Een aantal jaar geleden wilde ik ineens leren slagletteren. Dat leek me zo ontzettend leuk. Ik kwam terecht bij Maaike van Mmmepomm. Ik maakte bij haar een prachtige wikkelarmband met slagletterplaatjes. Inmiddels is Maaike een andere weg ingeslagen en richt ze zich op zilveren sieraden. Heb jij altijd al eens je eigen persoonlijke sieraad willen maken? Ik maakte ooit een eigen ring in Thailand en dat kun je dus ook in Nederland doen 🙂

Uked

Ik heb nooit geen muziekinstrument leren bespelen als kind zijnde en dat vond ik eigenlijk best een gemis. Om mij heen zag ik klasgenoten saxofoon, dwarsfluit en gitaar leren spelen. Bij mij in de familie speelt niemand een muziekinstrument en daarom wilde ik het juist wel. Ik ben nou eenmaal een beetje dwars, haha. Toen ik jaren later een advertentie van  Uked voorbij zag komen, wist ik het meteen. Dat wilde ik ook! Ik volgde een onwijs leuke workshop en schafte heel enthousiast meteen een ukele aan. Inmiddels ben ik de trotse bezitter van een eigen ukele en ondanks dat ik niet vaak speel, vind ik het een geweldig instrument. Dit jaar ga ik zeker de vervolgcursus volgen 🙂

Fotografie bij Willie Kers

Ben jij ook een fotografie geek? Ik wel en ben fan van het werk van Willie Kers. Jaren geleden volgde ik een dagworkshop bij haar op de Veluwe en dat was serieus een eyeopener. Willie leert je alle tips & tricks als het gaat om portretfotografie bij natuurlijk licht. Super leerzaam!

creatieve workshop
creatieve workshop
Handletteren

Mijn persoonlijke wensen qua creativiteit

Je bent nooit uitgeleerd en ik ben altijd in voor nieuwe workshops. Zo zou ik graag nog eens een Terrarium willen maken. Ik ben eigenlijk helemaal niet handig met planten, maar ik denk dat ik het wel kan 😉 Ook een workshop illustreren staat nog hoog op mijn wishlist. Dat lijkt me echt geweldig en helemaal iets voor mij! Haken kan ik écht niet en dat kan ik niet uitstaan. Vooral Amigurumi lijkt me hartstikke leuk, maar ik snap er niets van. Misschien toch weer eens in verdiepen.

Graag zou ik ook beter willen leren handletteren want ik kan nog wel wat tips & tricks gebruiken 🙂 Wisten jullie trouwens dat de Intratuin en Praxis ook geregeld leuke workshops geven? DIY is helemaal hip en bij dergelijke winkels kun je geregeld korte workshops volgen. Ideaal! Fotografie vind ik natuurlijk helemaal geweldig, maar van videobewerking heb ik geen kaas gegeten. Het lijkt me daarom wel handig om een workshop videobewerking te volgen.

creatieve workshop
creatieve workshop
creatieve workshop
Creatieve workshop

Let’s inspire each other and create new things

Ik kan écht uren kletsen over creatief bezig zijn, maar ik ben dan ook een creatief persoon in hart en nieren. Altijd geweest. Er zijn nu vast en zeker mensen die denken (of zelfs heel hard roepen) “maar ik ben écht niet creatief”. Ik heb geregeld mensen gezien tijdens een workshop die als een bang vogeltje aan tafel gingen zitten. Ze waren op sleeptouw genomen door een bekende en schreeuwde nog net niet door de ruimte dat ze het écht niet konden. Wat gingen deze mensen trots naar huis!! Dat vind ik altijd zo leuk om te zien. Dergelijke workshops zijn zo ingericht dat ze voor iedereen te doen zijn…ook voor jou.

creatieve workshop
creatieve workshop
Travel Bracelet
creatief met vakantiefoto's

Inspiratie voor leuke DIY

Hebben jullie wel eens een creatieve workshop gevolgd?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

PS:Dit artikel betreft GEEN samenwerking met bovenstaande aanbieders, maar ik deel mijn persoonlijke mening. Ik vind het gewoon super leuk om mensen creatief te inspireren.

You may also like

5 comments

Ester 4 januari 2019 - 20:20

Ik ben zelf ook vaak met creatieve dingen bezig, al komt het bij mij wel in fases. Handletteren heb ik een paar jaar gedaan en nu ben ik weer erg into tekenen. Grafische vormgeving op de computer vind ik ook erg leuk om te doen. Zelf vind ik het juist leuk(er) om zelf dingen te ontdekken en uit te vinden en het volgen van een workshop trekt me juist totaal niet. Ik heb één keer een workshop handlettering gedaan en vond dat ‘wel aardig’, maar zeker niet voor herhaling. 🙂

Reply
Jenny 4 januari 2019 - 21:04

Ik probeer ieder jaar wel een of meerdere workshops fotografie te volgen. Soms om echt wat nieuws te leren, vaak om gezellig bezig te zijn met gelijkgestemden. Dat is heerlijk!

Reply
Mirre 6 januari 2019 - 21:15

Wat ben jij ongelofelijk creatief! En wat kun je mooi tekenen, ik word er gewoon jaloers van… Bedankt voor de leuke tips, ik denk dat ik ook maar eens zo’n workshop moet gaan volgen!

Reply
Marcella Molenaar 17 januari 2019 - 20:59

Wat een gave ideeën! Ik ben lang niet zo creatief als jij, maar zelf bonbons of sieraden maken wil ik graag eens doen. Oh, en een fotografie workshop in een natuurgebied lijkt me tof!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Here and Now #51 – Kippen, koeien & The BridgeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 januari 2019 - 19:41

Bonbons maken is inderdaad erg leuk. Heb ik ook wel eens gedaan. Een fotografie workshop in een natuurgebied is ook een aanrader…twee vliegen in één klap.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.