Dagje uit: Kerstmarkt in Essen

by DutchieontheRoad
1 comment

Jaaa…eindelijk ben ik weer eens naar de kerstmarkt geweest 🙂 Ik ben echt dol op kerstmarkten. Lekker eten en drinken, shoppen, duizenden lampjes, kneuterigheid en ga zo nog maar even door. Je kunt mij er voor wakker maken. De leukste kerstmarkten zijn nog steeds in Duitsland te vinden. De Nederlandse kerstmarkten vind ik persoonlijk toch iets minder. We proberen het, maar het is het nét niet. Persoonlijke mening uiteraard. De kerstmarkt in Essen stond al heel lang op mijn wishlist.

Het was nog even spannend of we wel konden gaan. Ik was herstellende van een buikgriep en mijn moeder kampte met een beginnende slijmbeursontsteking aan haar heup. Geen handige combinatie. Het was echter al twee jaar geleden dat we naar de kerstmarkt geweest waren (ook ivm ziekte) en dit jaar wilden we zo graag gaan. Als handi & cap gingen we op pad 😉 Lekker georganiseerd want we zijn beide geen fan van de Duitse snelwegen. Op naar de kerstmarkt in Essen.

Kerstmarkt in Essen
Kerstmarkt in Essen
Kerstmarkt in Essen
Kerstmarkt in Essen

Met de bus naar Essen

Zoals ik al aangaf, gingen wij georganiseerd op pad. Je kunt gewoon een glaasje drinken en je hoeft niet ‘s avonds in het donker naar huis te rijden. Ik vind dat wel prima. Glaasje op…laat je rijden. Geen zin om te rijden…laat je ook lekker rijden 😉 Om 9.45 uur stappen we in Eindhoven op de bus richting Duisburg. Duisburg? Yep. De helft van de bus gaat naar Duisburg en de andere helft naar Essen want dat ligt slechts 20 minuten van elkaar verwijderd.

Om 11.45 uur arriveren we bij het station van Essen. Vanaf hier is het slechts vijf minuten lopen naar de kerstmarkt. Omdat we het rustig aan willen doen vandaag, starten we met een lunch bij Galeria Kaufhof. Ik vind dat altijd zo’n leuke winkel! Voor een paar euro genieten we van een heerlijke salade en geroosterde groenten en er is zelfs live kerstmuziek. Een goed begin van de middag. Mijn maag protesteert niet tijdens de lunch en dat is voor mij een teken dat ik best het nodige mag nuttigen deze middag 

Kerstmarkt in Essen
Kerstmarkt in Essen
Kerstmarkt in Essen
Dutchies Diary december 2018

Kerstmarkt in EssenLekker eten & drinken

De kerstmarkt in Essen is vrij compact en dat vinden we erg prettig. De kerstmarkt loopt van Galeria Kaufhof tot aan de Flachsmarkt. De route wijst voor zich. In sommige steden zoals Düsseldorf en Keulen zijn de kerstmarkten verspreid over de stad en dat is in Essen dus niet het geval. Fijn voor mensen die geen grote afstanden kunnen/willen lopen.

Het overgrote deel van de kerstmarkt bestaat uiteraard uit eten en drinken. De glühwein en curryworsten vliegen om je oren. Zelf beginnen we met een overheerlijke crêpe, één met Nutella en de andere met kinderbueno. Een goddelijke combinatie 

Omdat ik toch een beetje voorzichtig wil zijn met eten, delen we samen de nodige gerechten. Van alles een beetje proeven…daar hou ik van 😉 We genieten van een heerlijke aardappelspiraal, Hongaarse Palacsinta en uiteraard ook een glaasje glühwein. Helaas konden we geen Käsespätzle vinden want daar ben ik groot fan van.

Kerstmarkt in Essen
Kerstmarkt in Essen
Kerstmarkt in Essen
Kerstmarkt in Essen

Kerstmarkt in EssenAls alle lampjes branden…

Het is écht belachelijk koud die dag en het begint om 16.00 uur al donker te worden! Dat betekent wel dat de lampjes vroeg gaan branden en dan is Essen pas echt een sprookje. Vooral Kennedyplatz is magisch mooi! Er hangt een deken van lampjes over het plein en het is gezellig druk. Wat een sfeervolle kerstmarkt!

Om 18.30 uur is het weer tijd om naar huis te gaan. We vinden het wel mooi geweest. We hebben de kerstmarkt op ons gemakje kunnen bekijken dus de tijd was ruimschoots voldoende. We halen de mensen in Duisburg weer op en arriveren om 20.15 uur in Eindhoven. Wat een heerlijke dag! Wij betaalden overigens € 25,- pp voor de reis naar Essen. Prima prijs want als je zelf rijdt, moet je ook nog de hele dag parkeergeld betalen. Voor het geld hoef je het dus niet te laten en het is toch fijn dat je niet zelf hoeft te rijden. Lekker achterover leunen en genieten van een dagje uit. Wij vonden de kerstmarkt in Essen in ieder geval zeker de moeite waard!

Kerstmarkt in Essen
Kerstmarkt in Essen
Kerstmarkt in Essen
Dutchies diary december 2018

Kerstmarkt in Essen

Zijn jullie dit jaar naar een kerstmarkt geweest?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂 

Kerstmarkt in Essen

You may also like

1 comment

Esther 24 december 2018 - 09:26

Wat een leuke kerstmarkt. Er zijn er zoveel in Duitsland. Zelf ben ik alleen in die van Dusseldorf geweest, maar deze klinkt goed voor een volgende keer. Fijne feestdagen!
Esther onlangs geplaatst…Terugblik op mijn reizen in 2018My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.