Dagje uit in de carnavalsvakantie: 5 leuke carnavalsoptochten

by DutchieontheRoad
2 comments

Vanaf zaterdag barst het feest weer los in het zuiden des lands…het is weer carnaval. Voor sommige Nederlanders een goede reden om op reis te gaan, maar veel mensen moeten er niet aan denken dit feest te missen. Ik ben geen die-hard carnavalsvierder, maar ben ieder jaar wel van de partij 🙂 Carnaval is niet compleet zonder carnavalsoptocht en daarom heb ik 5 leuke carnavalsoptochten op een rij gezet.

#1 Lampegatse optocht in Eindhoven

Tja, Eindhoven kan ik natuurlijk niet overslaan 😉 Eindhoven de gekste, maar vanaf vrijdagmiddag is het ‘Lampegat’ de gekste! Ik weet nog niet zeker of ik ga, maar misschien dat ik wel even met mijn nichtje ga kijken. De Lampegatse optocht is wel echt een aanrader. Voor het eerst in jaren valt de temperatuur mee (als ik de weerberichten mag geloven) dus dat is voor de verandering ook wel een keer fijn. Mocht je het toch heel koud hebben tijdens de optocht… bij café de Movies staan warmtelampen!! Pak een paar biertjes en spring vrolijk mee. Dan voel je de kou ook niet meer 😉

Wanneer: zaterdag 22 februari

Tijd: de optocht begint om 13.11 uur vanaf de Effenaar (Dommelstraat)

leuke carnavalsoptochten#2 Grote optocht van Den Bosch

Den Bosch is toch wel één van mijn favoriete steden. Een prachtige en gezellige stad waar je ook erg gezellig carnaval kunt vieren. O ja, al die groene kikkertjes die je op kostuums ziet…dat is typisch iets voor ‘Oeteldonk’. Tijdens carnaval duikt dit groen diertje overal op. Mocht je dus ergens een kostuum van Kermit de kikker hebben, ga dan vooral naar Den Bosch. Dan doe je goede zaken 😉

Wanneer: maandag 24 februari

Tijd:  de optocht begint om 12.33 op de Van Grobbendoncklaan

#3 Grote optocht van Maastricht

Maastricht is toch wel één van de gezelligste steden van Nederland en dé carnavalsstad van Nederland. In Zuid-Limburg houden ze wel van een feestje. Zelf heb ik Maastricht nog nooit bezocht tijdens carnaval, maar ik heb goede verhalen gehoord.

Wanneer: zondag 23 februari

Tijd: de grote optocht begint om 13.33 uur vanaf de Wijcker Brugstraat.

leuke carnavalsoptochten#4 Grote Twentse optocht in Oldenzaal

Een aantal jaar geleden zag ik bij Omroep Brabant een prachtige optocht voorbij komen…die van Oldenzaal. Oldenzaal?? Jazeker…ook daar vieren ze blijkbaar carnaval. Maud van maudgeniet.nl gaf mij ook een tip over deze mooie optocht en daarom staat hij ook in mijn lijstje 🙂 Elk jaar trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht ruim 100.000 bezoekers naar de Boeskoolstad en dat zal zeker niet voor niets zijn. Zo zie je maar, je hoeft niet naar het zuiden om een carnavalsoptocht bij te wonen.

Wanneer: zondag 23 februari

Tijd: 12.30 vanaf de Wilhelminastraat

#5 Grote optocht van Breda

Ook in ‘ut Kielegat’ is het een gezellige boel tijdens carnaval.  Breda heeft weer een vol carnavalsprogramma met als hoogtepunten de Grote optocht, de Kielegatse familiedag en Brakkensliert. Het motto van dit jaar is: Droaj’ut is om. Trek je beste en gekste kostuum maar aan en breng een bezoekje aan ‘ut Kielegat’.

Wanneer: maandag 24 februari

Tijd: 12.00 uur vanaf de Nieuwe Haagdijk.

leuke carnavalsoptochten

Wil je een keer carnaval vieren in het zuiden? Lees dan vooral mijn tips Hoe overleef ik carnaval?  Kan van pas komen 😉 Onze carnaval zal dit jaar erg karig zijn want mijn schoonzus is aan haar laatste loodjes bezig en kan ieder moment bevallen.  Geen alcohol voor ons gezin in ieder geval…mijn telefoon staat ook 24/7 aan voor het geval Hailey opgevangen moet worden. Zondagmiddag ga ik wel traditiegetrouw kinderschminken en in de carnavalsvakantie moet ik gewoon werken.

Mijn kostuum hangt in ieder geval wel klaar, mijn schminkkist is goed gevuld en ik heb er zin in. Ik ben benieuwd hoeveel carnavalsvierders dit jaar als Nathan verkleed zijn met zijn matje, haha. Ik denk stiekem  best wel veel 😉

Vieren jullie ook carnaval?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Eva Hopstaken 2 maart 2020 - 09:55

jammer dat door de weersomstandigheden dit jaar in veel steden de optochten niet doorgingen. Gelukkig ging de grote optocht in mijn eigen Kielegat (nr.5) wel door. En het was druk!

Reply
Gundi 5 juli 2020 - 23:42

Ik ken vooral Maastricht van carnaval. Hoorde dat ze daar ook serieus carnaval vieren. In België is Aalst 1 van de bekendste carnavalsteden. Ik ben van Aalst en schreef er ook een blog over. https://www.gundiscover.be/aalst-carnaval-door-de-ogen-van-nen-ajoin/
Je moet maar eens kijken om te zien hoe het er hier aan toegaat. 😉
Gundi onlangs geplaatst…5 Tips voor de perfecte foto van Scheveningen bij zonsondergangMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.