Dagje Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh

by DutchieontheRoad
14 comments

In juni was ik een lang weekend in Edinburgh. Wat een geweldige stad! Ik wilde al jaren naar Schotland om de prachtige natuur te bewonderen. Toen ik vier dagen in Edinburgh was, wilde ik daarom graag iets meer van de omgeving zien. Ik ging een dag op pad met Rabbies en maakte kennis met de prachtige Schotse Hooglanden en Loch Ness.

Vroeg op pad…

Onze dag begint vroeg want om 7.45 uur melden we ons bij het hoofdkantoor van Rabbies. Vandaag gaan we een dagtour van 12 uur maken..knettergek zijn we 😉 Het maakt me allemaal niet uit, zolang ik maar een glimp van de Schotse Hooglanden kan zien. Het is een populaire dagtour want er vertrekken meerdere busjes, ieder met zestien personen. Een mooi aantal. Ik wilde absoluut geen touringcar want die zitten over het algemeen vol met Chinezen en Japanners. Wij gaan met een gemêleerd gezelschap op pad en onze gids is een gezellige Schot die onwijs goed verhalen kan vertellen.

Schotse HooglandenGlencoe & Schotse Hooglanden

Rabbies staat bekend om zijn uitstekende (dag)tours en we starten de dag met een rustig muziekje. Lord of the Rings galmt plots door de speakers en ik kan deze humor best waarderen. Kijk…dat wordt een gezellige dag. Helaas regent het die ochtend en ik hoop stiekem dat het nog droog wordt. Het is nou eenmaal Schotland en onze gids zegt dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Het is typisch Schots weer…een heerlijke zondag. Ik had eigenlijk een zonnige zondag besteld, maar ik kan ook niet alles hebben.

Na een uurtje wordt het langzaam droger en het klaart een beetje op. Zou het dan toch nog iets worden vandaag? We houden er flink de vaart in en ik baal eigenlijk een beetje dat we nog steeds geen stops hebben gehad. Het is zo ontzettend mooi en ik wil fotograferen!!

Op een gegeven moment komen dan eindelijk de beloofde fotostops. Jaaaa…happy Kelly 🙂 Wow, wat een natuurpracht! Vooral Glencoe maakt diepe indruk op mij. Gedurende de dag stoppen we bij Rannoch Moor, Glencoe, Great Glen, Fort Augustus en de Grampian Mountains. Het hoogtepunt van de dag is uiteraard het wereldberoemde meer van Loch Ness.

Schotse Hooglanden

Schotse Hooglanden

Schotse Hooglanden

Schotse Hooglanden

schotse Hooglanden

Schotse HooglandenLoch Ness

Na uren en uren rijden, arriveren we eindelijk bij Loch Ness. Hier hebben we ruim anderhalf uur de tijd om te relaxen. Optioneel is er een boottocht over het meer mogelijk, maar daar hebben we eigenlijk geen behoefte aan. Ik wil gewoon lekker wandelen en genieten van de omgeving. Kelly en boten gaan niet zo goed samen 😉 Ondertussen is de zon gaan schijnen en is het stralend weer. Wat een mazzel! Hier had ik totaal niet meer op gerekend.

Het meer is schitterend en we genieten van de prachtige omgeving. Heerlijk! Hier kan ik wel een paar uurtjes blijven. We kijken of we Nessie nog zien, maar ze laat zich helaas niet zien. Na anderhalf uur is het tijd om Loch Ness achter ons te laten. We moeten nog een paar uur terug rijden en het is al laat.

We hebben op de terugweg nog drie korte stops, maar zitten voornamelijk in de bus. Als we Edinburgh naderen begint het weer te regenen. Dat bevestigt nogmaals dat we ontzettend mazzel gehad hebben met het weer van vandaag. Om 20.00 uur arriveren we moe en voldaan weer in het centrum van Edinburgh.

Schotse HooglandenConclusie: wel of geen dagtour doen?

Jazeker! Houd er rekening mee dat je écht uren achter elkaar in de bus zit, maar ik vond het zeker de moeite waard. Als je net zoals wij enkele dagen in Edinburgh bent, wil je toch iets van de Schotse Hooglanden zien. Al is het maar een glimp. Deze dagtour was een hele mooie kennismaking met de Schotse Hooglanden en het smaakte naar meer. Het bevestigde mijn vermoedens; ik wil absoluut een roadtrip door Schotland maken.

Een nadeel vond ik toch de grote hoeveelheid kilometers, weinig stops en té korte stops. De afstand is echter enorm dus ik snap heel goed dat dit niet anders kan. Mijn advies zou dus eigenlijk zijn om lekker te gaan roadtrippen door Schotland zodat je alles op je gemakje kunt zien. De Schotse Hooglanden zijn belachelijk mooi! Mocht je een paar dagen naar Edinburgh gaan en toch iets van de omgeving willen zien, dan is deze tour een aanrader! Alles was super goed geregeld en de gidsen zijn echt top! Wij betaalden trouwens 59 pond p.p voor deze dagtour 🙂

Wil je meer van Schotland zien? Ik wel en weet zeker dat ik een keer terug wil voor een weekje of twee. Isle of Skye staat namelijk torenhoog op mijn wishlist. De natuur is daar zo belachelijk mooi en met name de hike Old Man of Storr lijkt me geweldig! Ik kan niet wachten om een keer terug te gaan naar Schotland 🙂

Zouden jullie een dagtour naar de Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh overwegen?

 

 

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

14 comments

AnneMarie 13 augustus 2018 - 12:01

We zijn net een week terug van een vakantie in Schotland. Prachtig land.

Reply
DutchieontheRoad 14 augustus 2018 - 20:20

Ik vond het ook geweldig en wil zeker een keer terug 🙂

Reply
Anne - Ditisanne.nl 14 augustus 2018 - 17:15

Tof dat je naar de Hooglanden geweest bent. Ik heb daar inderdaad een week of twee rondgereisd en was waanzinnig gaaf! Glencoe vond ik inderdaad ook een van de mooiste delen. Ik heb toen ook de Ben Nevis beklommen, dat was zo tof. Het uitzicht dat je van bovenaf over de Highlands hebt is echt fenomenaal! Dus…gewoon nog een keertje gaan… 🙂
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Reisfilm: Onze roadtrip door Polen, Slowakije en Tsjechie in beeld!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 14 augustus 2018 - 20:19

Ik ben zeker nog van plan om een keer die kant op te gaan Anne 🙂

Reply
Lizette 15 augustus 2018 - 14:11

Toevallig heb ik een paar jaar terug precies dezelfde tour gedaan, ook via Rabbies. De gids maakte de tijd in de bus wel een stuk aangenamer met zijn grapjes, maar ik vond het ook een lange zit. Desalniettemin vond ik het zeker wel de moeite waard. En bij beperkte tijd zou ik er toch wel een dagtrip van maken. Ik kan niet wachten om weer eens terug te gaan. Ik was er in hartje winter, dan zou ik ook wel in juni willen gaan als alles mooi groen is zoals op jouw foto’s

Reply
Denise 16 augustus 2018 - 10:58

Ja, frustrerend als je niet kunt stoppen om foto’s te maken! Ik word daar ook altijd heel onrustig van! Ik heb dat ook vaak gehad in bussen (en deze zomer in heel veel treinen), maar ook wel eens tijdens een persreis, dat we op de mountainbikes over Mallorca crosten en ik steeds dacht: ‘Stooooooop!’, maar ja, dat kon niet, want we hadden de vaart er flink in en dan was je de groep kwijt.
Denise onlangs geplaatst…30 leuke steden en mooie dorpjes op SardiniëMy Profile

Reply
Jenny 17 augustus 2018 - 07:14

Leuk om te lezen! Ik heb ooit een vergelijkbare dagtocht gemaakt vanuit Edinburgh. Ideaal om een beetje een beeld te krijgen van de omgeving als je weinig tijd hebt.

Alleen dat monster vinden, dat duurt langer….

Reply
Sanne 17 augustus 2018 - 21:29

Leuke tip zeg! Ik heb wel zo’n vergelijkbare trip gemaakt vanuit Wicklow Mountains, bij Dublin.

Reply
Rowan 18 augustus 2018 - 11:31

Dit lijkt mij echt een hele leuke dagtrip, heerlijk om de stad met de natuur te combineren!

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2018 - 15:23

Ik vond het ook heerlijk om even de stad uit te gaan. Het was die dag ook erg slecht weer in Edinburgh en wij hadden uiteindelijk toch zon 🙂

Reply
Ann 20 augustus 2018 - 14:32

Prachtige beelden! Als ik het zo lees, zou ik idd voor de roadtrip gaan. Eerste even Edinburgh verkennen, en dan verder trekken. En het weer, ja, je kan maar hopen op enkele zonnige momenten tussendoor,hè. Schotland is Schotland ;)…

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2018 - 15:23

Volgende keer wil ik inderdaad ook roadtrippen 🙂

Reply
Naomi 21 augustus 2018 - 18:07

Wat is het mooi daar! Staat zeker nog op mijn bucketlist!

Reply
Marcella Molenaar 31 augustus 2018 - 11:06

Wij hebben in 2012 een stedentrip Edinburgh gedaan, maar zijn de stad toen niet uit geweest. Ik ga graag eens terug om veel meer te zien van dit geweldige land! Mooie natuur!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…De racefiets-tagMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.