Cruise in Halong Bay: één van de hoogtepunten van Vietnam

by DutchieontheRoad
13 comments

Een cruise in Halong Bay is zonder enige twijfel één van de hoogtepunten van Vietnam. Enorme karstbergen, duizenden kleine eilandjes, groene bergtoppen, grotten en traditionele zeilschepen…wie wil dat niet zien!? Halong Bay is het meest gefotografeerde landschap van Vietnam maar daarom ook zeer toeristisch. Desondanks is Halong Bay een absolute muse-see tijdens een rondreis door Vietnam. Halong Bay staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en werd in 2012 uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven wonderen van de wereld.

Cruise in Halong Bay

Het spreekt voor zich dat je Halong Bay bezoekt per boot. Met een traditionele jonkboot verken je in twee of drie dagen het prachtige landschap. Je vaart tussen de prachtige grillige karstbergen, ziet drijvende vissersdorpjes en natuurlijk kun je ook even een duik nemen in de baai. Liefhebbers van kajakken kunnen een mooie tocht per kajak maken door de baai. Hoe bijzonder is dat!? Wil je liever relaxen? Dat kan natuurlijk ook want je kunt op het dek heerlijk genieten van het prachtige uitzicht. Zodra de zon onder is, gaat de jonkboot voor anker en kun je genieten van een heerlijk diner en afsluiten met een avondje karaoke.

Halong Bay

Wij hadden een tweedaagse cruise door Halong Bay en ik vond het een geweldige afsluiting van de vakantie. Let wel op dat je een fatsoenlijke jonkboot boekt. Goedkoop is duurkoop en op deze bijzondere plek is een luxere jonk zeker aan te raden. Wij hadden een jonk met ongeveer twintig personen en de kajuiten waren echt luxe en ruim. Van het heerlijke diner ga ik nu nog watertanden…dat was zo absurd lekker. Ik was eerlijk gezegd ‘not amused’ toen bleek dat er ’s avonds karaoke op de jonk zou plaatsvinden (serieus…wie dat heeft uitgevonden) MAAR ik moet bekennen dat ik me kostelijk vermaakt heb. De Vietnamese obers waagden een poging Engels te zingen en de Nederlanders gingen met Vietnamese liederen aan de haal. George Baker stond verrassend genoeg ook in het boekje waardoor Una paloma blanca door Halong Bay klonk. Laat ik het erop houden dat laat op de avond de flessen wijn als microfoon werden gebruikt (beeldmateriaal zal niet worden vrijgegeven…sorry 😉 ) dus het was best een beetje gezellig…maar ik heb nog steeds een hekel aan karaoke.

Bezoek de bijzondere grotten van Halong Bay

Iedereen bezoekt Halong Bay uiteraard voor de prachtige baai en het karstgebergte. De binnenkant van die bergen zijn echter ook zeer interessant en de moeite waard om te bezichtigen. Er zijn meerdere grotten te bewonderen die fraai verlicht zijn met gekleurde lampen.

cruise in Halong Bay

Dagtocht naar Halong Bay

Er worden ook dagtochten aangeboden maar eerlijk gezegd zou ik dat niet aanraden. Waarom zou je dit hoogtepunt in één dag proppen. Je wil immers ook heerlijk op het dek genieten van de prachtige zonsondergang en zonsopkomst…toch? Halong Bay als dagtocht, zou afbreuk doen aan het prachtige gebied. Hartstikke zonde maar voor degenen die beperkt tijd (of budget) hebben is het natuurlijk een mogelijkheid.

Hoe kom je er?

Halong Bay ligt ongeveer 170 kilometer van Hanoi verwijderd (4 uurtjes). Het is aan te raden om vooraf de cruise vast te leggen. Dat kan uiteraard in Nederland maar ook bij de vele reisbureautjes in Hanoi. Ga er niet vanuit dat je ter plekke een betere prijs betaalt. De kans is groter dat je juist meer zal betalen en dat willen wij Nederlanders uiteraard niet 😉 Als je de cruise zelf bij een van de reisbureautjes in Hanoi hebt geboekt, reis je meestal met een touringcar naar de haven van Halong Bay. Probeer je niet te laten verleiden voor een budgettrip want de kans is aanwezig dat je op een oude en gare boot terecht komt. Dat is niet aan te raden in dit mooie gebied. Velen sluiten de reis af op Halong Bay…dus doe dat dan ook een beetje in stijl. Informeer ook of er eventueel kajaks aan boord zijn voor de geïnteresseerden en of er een mogelijkheid is voor het bezoeken van één of meerdere grotten.

Ik vond een cruise in Halong Bay echt de moeite waard en een perfecte afsluiting van mijn rondreis door Vietnam.

Halong Bay

Meer lezen over het noorden van Vietnam? Lees dan mijn artikel over wandelen in Sapa.

Hebben jullie het mystieke Halong Bay wel eens bezocht? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

13 comments

Lizette 2 maart 2016 - 08:53

Ik vond het absoluut HET hoogtepunt van Vietnam, zoooo mooi! Ze hebben er wel een voorliefde voor oude hits geloof ik. Toen ik er was, galmde “Who want’s to live forever” over het water.

Reply
DutchieontheRoad 2 maart 2016 - 17:50

Ik vond het ook prachtig Lizette 🙂 en ze houden daar inderdaad van oude hits, haha. Erg fout maar wel erg leuk.

Reply
Karlien 3 maart 2016 - 13:48

Prachtig, wow! Voor mij de reden om Vietnam te bezoeken.

Reply
DutchieontheRoad 4 maart 2016 - 19:57

Zeker een hele goede reden Karlien :)…absoluut een aanrader!

Reply
Carolien | Dream the World 9 maart 2016 - 12:48

Lijkt me echt supermooi, wel jammer van die Karaoke… past m.i. niet echt in zo’n omgeving… maar ja, als er voldoende wijn aan te pas komt, ga je je vanzelf aanpassen 😉

Reply
ivonne 10 maart 2016 - 22:51

Prachtig gebied, ik ben fan zoals je weet! Die karaoke stelden ze bij ons ook voor maar onze groep was daar (gelukkig) totaal niet in geïnteresseerd want voor mij zou dat echt afbreuk hebben gedaan aan de sfeer van het gebied.

Reply
DutchieontheRoad 11 maart 2016 - 20:03

Dat karaoke was ook niet mijn ding, maar achteraf was het wel gezellig 🙂

Reply
Jenny - ikreis.net 11 maart 2016 - 07:40

Kayakken door Halong Bay is echt geweldig. De rust die je dan vindt. Je wordt echt een met het landschap en de grotjes.

Zelf zat ik trouwens op een best wel godkope boot. Geen luxe, maar zeker wel OK.

Reply
DutchieontheRoad 11 maart 2016 - 20:05

Kayakken heb ik zelf niet gedaan (Kelly en kleine bootjes gaan niet goed samen 😉 ) maar mijn reisgenoten vonden het ook geweldig 🙂

Reply
Stéphanie | Expeditie Aardbol 11 maart 2016 - 17:57

Fantastische foto’s, heb al heel veel plaatjes van Halong Bay gezien, maar deze zijn net weer een stukje anders. Als ik ooit in Vietnam ben dan ga ik dit stukje niet overslaan!

Reply
DutchieontheRoad 11 maart 2016 - 20:05

Halong Bay mag je zeker niet overslaan…was echt zo onwijs mooi 🙂

Reply
Yvonne 17 april 2016 - 21:11

Dit lijkt me echt een hoogtepunt van Vietnam. Haha, die eeuwige karaoke… vermoeiend. 🙂 Gelukkig was het best een beetje gezellig, maar ik ben ook geen fan hoor. Verder prachtig, echt!
Yvonne onlangs geplaatst…Myanmar platgetreden? Niet hier!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 18 april 2016 - 13:00

Halong Bay is inderdaad het hoogtepunt van Vietnam (samen met Sapa en Mekong Delta). Karaoke zouden ze echt moeten verbieden, haha. Zo gênant maar ze zijn er dol op in Azië. Ik ben ook zeker geen fan van karaoke en als ik er onderuit kan komen, zal ik dat ook zeker doen 😉 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.