Australië: Chillen in Byron Bay

by DutchieontheRoad
0 comment

I Love Byron Bay! Dit kustplaatsje heeft ongeveer 30.000 inwoners en is een waar hippieparadijs. Veel Australiërs en backpackers vinden hier vermaak en de laatstgenoemde groep blijft met regelmaat langer hangen dan gepland. Hier heerst echt een relaxte sfeer. Byron Bay bestaat uit een grote hoofdstraat en een aantal zijstraten en je loopt automatisch richting de oceaan, aan het einde van de boulevard. Hier bevindt zicht dertig kilometer zandstrand. Byron Bay heeft uitgestrekte stranden, alternatieve cultuur, festivals en er heerst een ontspannen sfeer. Love it! Je kunt je hier makkelijk een aantal dagen vermaken.

Byron Bay

Cape Byron

Cape Byron is het meest oostelijke punt van Australië. Hier heb je grote kans om walvissen te zien zwemmen als zij langs de kust zwemmen tijden hun jaarlijkse migratie. Ik had dat geluk! Cape Byron Lighthouse beschikt over het felste lichtbaken in heel Australië en is te zien vanaf vijftig kilometer afstand. Vanaf deze vuurtoren heb je echt een schitterend uitzicht over de oceaan en de omgeving. Absoluut een bezoekje waard.

Surfs up

Byron Bay staat bekend om de fijne golven en mede daarom, komen mensen van heinde en verre om te surfen. Ik ben serieus A-sportief dus heb me er niet aan gewaagd maar de sportievelingen komen hier zeker aan hun trekken. Vele backpackers nemen dan ook hier hun eerste surflessen en je struikelt er dan ook over de surfshops en surfers.

Buitensport

Ook voor andere buitensporten ben je in Byron Bay aan het goede adres. Je kunt er fietsen, kajakken, duiken, paardrijden, kiteboarden, ultralight vliegen, paragliden, skydiven, ballonvaren. Heerlijk ontspannen met yoga of pilates op het strand is natuurlijk ook een mogelijkheid. Keus genoeg lijkt me.

Hippie

De hippiecultuur is nog steeds aanwezig in Byron Bay. Dit zie je terug in diverse alternatieve festivals, galeries, yogascholen, massagesalons, biologische eettentjes, alternatieve markten met lekkere biologische producten en handgemaakte spulletjes enz. Je kunt hier overal workshops volgen en dit is een plek met veel ontspanning en verzorging.

Al met al een plaatsje dat zeker een bezoekje waard is. Ik vond het een heerlijk relaxt dorpje en denk er met veel plezier aan terug. Byron Bay…no worries!

Voor meer informatie over Byron Bay, tours, accommodaties en leuke restaurantjes verwijs ik jullie naar deze website.

Byron Bay

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.