Chiang Mai: Stadswandeling door het oude centrum

by DutchieontheRoad
18 comments

Chiang Mai is de eerste grote stad waar ik verblijf in Thailand. Na het rustige Sukhothai moet ik even wennen aan de drukte, maar binnen een halve dag ben ik weer geacclimatiseerd. Chiang Mai is hartstikke leuk!

Thailand staat natuurlijk bekend om de vele tempels. Als je niet van tempels houdt, moet je niet naar Thailand gaan. De een is nog glanzender dan de ander en na verloop van tijd kun je geen tempel meer zien. Ik start mijn bezoek aan Chiang Mai met een heuse tempeldag. Ik kan het maar gehad hebben. In de Lonely Planet heb ik een leuke stadswandeling door het oude centrum gevonden. Teva’s aan, shirt met mouwen, broek tot over de knieën, camera en flesje water in de rugzak en gaan met die banaan. Tijdens deze stadswandeling in Chiang Mai zie je de mooiste tempels in het oude centrum.

Stadswandeling Chiang Mai: start bij Wat Phra Singh

Ik start de dag bij de populaire Wat Phra Singh. Deze prachtige tempel herbergt het vereerde Phra Phutthasihing. Tijdens het Songkran festival wordt deze heilige Boeddha door Chiang Mai gedragen om het traditioneel te baden. Rond de tempel is een mooie tuin aangelegd waar je heerlijk rond kunt struinen.

Stadswandeling Chiang MaiWat Phan Tao

Ik loop verder naar de volgende tempel op de route, Wat Phan Tao. Deze tempel is van teakhout gemaakt en vind ik persoonlijk de mooiste tempel binnen de oude stadsmuur. Juist omdat deze tempel anders is, vind ik deze indrukwekkender. Overal zie je wapperende oranje gebedsvlaggen en op een of andere manier doet dit iets met mij. Ik ben dol op gebedsvlaggen dus deze tempel maakt veel indruk op mij.

Wat Phan Tao - ThailandWat Chedi Luang

Je hoeft niet ver te lopen want Wat Chedi Luang is de buurman van Wat Phan Tao. Lekker dichtbij dus. Neem uitgebreid de tijd voor deze tempel want Wat Chedi Luang is een plaatje! De tempel ziet er aan de buitenkant schitterend uit en het loont zeker de moeite om een rondje te lopen. De 98 meter hoge Chedi werd gebouwd in de regeerperiode van Koning Tilokkarat en werd voltooid in 1481.

Stadswandeling Chiang Mai

Tijd voor een hapje en/of drankje

Pffff…wat een warmte! In Thailand kun je op iedere straathoek een heerlijke smoothie kopen en ik doe tijdens deze vakantie niet anders. Tegenover Wat Phan Tao en Wat Chedi Luang zijn meerdere goede eettentjes te vinden dus is het tijd voor pauze. Ik strijk neer bij Poppy’s Kitchen en doe mezelf tegoed aan een heerlijke smoothie. Even lekker bijkomen. Weer een beetje uitgerust? Prima! Gaan we weer verder met de stadswandeling in Chiang Mai.

Stadswandeling Chiang Mai

Wat Chiang Man

Vervolg je weg weer op Th Ratchadamnoen en sla de eerste weg links af. Het is even lopen maar de oudste tempel van de stad mag uiteraard niet ontbreken. Deze tempel werd in 1297 (!!) gebouwd op de plek die door koning Mengrai werd gebruikt als kamp tijdens de bouw van de nieuwe stad Chiang Mai. Vergeet vooral de olifanten-chedi niet te bezichtigen want deze is zeer de moeite waard. Ga even lekker relaxen in de tuin en geniet van het uitzicht. Heerlijk! Genoeg tempels gezien? Ik wel. Tijd voor iets anders.

Stadswandeling Chiang Mai

Anusawari Sam Kasat

Als je toch in de buurt bent, kun je net zo goed het Drie Koningen Monument bezoeken. Mijn mening: loop er snel voorbij want het stelt niet veel voor 😉  Ik was er al twee keer voorbij gelopen en moest even lachen toen ik het monument eindelijk zag. “Oh…is het dit? Prima…check”.

Museum

Zijn jullie ook liefhebbers van musea? Ik wel! Er is voldoende keus in Chiang Mai. Om de hoek van het Drie Koningen Monument zijn drie musea te vinden: Chiang Mai City Arts & Cultural Centre, Chiang Mai Historical Centre en Lanna Folklife Museum. Wegens verbouwingen is mijn keus beperkt dus ik breng een bezoekje aan het Lanna Folklife Museum. Leuk om gezien te hebben maar eerlijk gezegd niet heel bijzonder.

Stadswandeling Chiang Mai

Vocational Training Centre of the Chiang Mai Women’s Correctional Institution

In Chiang Mai is een vrouwengevangenis. Vrouwen die bijna uit de gevangenis komen, krijgen een opleiding tot masseuse. Deze vrouwen mogen in de praktijk oefenen in The Chiang Mai Women’s Prison Massage Centre. Ze werken hier aan hun terugkeer in de maatschappij.
Het geld dat de vrouwen hier verdienen, is bedoeld voor wanneer ze de gevangenis verlaten. De opbrengst van de massage is dus ook voor de vrouwen zelf. Dit vind ik een heel mooi streven. Helaas was het erg druk toen ik hier was dus heb ik geen massage kunnen nemen. Houd er rekening mee dat je niet vooraf kunt reserveren. Wel heb ik geluncht in het bijbehorende café. Ik hoop dat de massage beter is dan het eten 😉

Het zit er weer op. Met deze wandeling ben je toch wel drie tot vier uurtjes zoet. Onderweg kun je genieten bij één van de vele restaurantjes die Chiang Mai rijk is. Geniet van een heerlijke Pad Thai, Massaman Curry, springrolls of Mango Sticky Rice. Have fun!

Stadswandeling Chiang Mai

Klaar met de tempels en zin in iets anders? Breng dan een bezoekje aan:

Wat vinden jullie van deze stadswandeling in Chiang Mai? Ik vond het zeker de moeite waard. Chiang Mai is écht een hele leuke stad en ik heb me geen moment verveeld.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

Stadswandeling Chiang Mai

You may also like

18 comments

Diana | Stripe Away 22 augustus 2016 - 09:22

Blijft heerlijk om Chiang Mai voorbij te zien komen. Wat een fijne stad en wat heb ik daar veel mooie dingen gezien.

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:15

Chiang Mai is inderdaad een heerlijke stad! Ik ben er maar liefst vijf hele dagen geweest en heb me geen moment verveeld 🙂 .

Reply
Jenny - ikreis.net 29 augustus 2016 - 12:50

Heel herkenbaar! Ik vind Chieng Mai een heerlijke stad. Ook de omgeving is prachtig.

En ‘s avonds? Net als iedereen naar de nachtmarkt 🙂

Reply
DutchieontheRoad 30 augustus 2016 - 20:08

Chiang Mai is inderdaad een erg leuke stad en er is meer dan voldoende te doen in de omgeving. Ik was er maar liefst vijf hele dagen en dat was prima 🙂 . De avondmarkt heb ik ook meer dan eens bezocht 😉 .

Reply
Stéphanie 30 augustus 2016 - 18:53

Ik ben er nog nooit geweest maar dit lijkt mij een heerlijke stadswandeling. Ik zou ook even moeten wennen aan de drukte maar al die prachtige tempels maken het snel goed 🙂

Reply
DutchieontheRoad 30 augustus 2016 - 20:09

Vergeleken met Bangkok is Chiang Mai nog heel rustig, maar dat wist ik toen nog niet 😉 . Chiang Mai is echt een verademing voor mensen die Bangkok al hebben bezocht, haha. Na Sukhothai was het voor mij wel even wennen 🙂 .

Reply
Sanne 30 augustus 2016 - 21:41

Dat zijn inderdaad veel tempels! 🙂 Mooi en uitgebreid verslag over de stad. Chang Mai en de regio staat nog bij ons in de planning, dus dit blog ga ik zeker onthouden!

Reply
DutchieontheRoad 4 september 2016 - 11:50

Ik had op een gegeven moment ook wel genoeg tempels gezien 😉 . Op een gegeven moment ben je even tempelmoe. Chiang Mai is wel echt mijn favoriete regio in Thailand. Er is echt ontzettend veel te doen.

Reply
Jessica | Corners of the World 30 augustus 2016 - 22:20

Een tempeldag is inderdaad een aanrader als je naar Chiang Mai gaat! Ben je ook nog naar de tempel op de top van de heuvel geweest? 🙂
Jessica | Corners of the World onlangs geplaatst…Persoonlijke ansichtkaarten versturen op reisMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 september 2016 - 11:51

Je bedoelt Doi Suthep Jessica? Ja, daar ben ik geweest. Als het goed is komt donderdag een blog online over Doi Suthep en Wat Umong. Die laatste is trouwens mijn grote favoriet. Doi Suthep vond ik ook mooi maar wel erg druk en toeristisch.

Reply
Aniek 1 september 2016 - 11:56

Ik ben er nog nooit geweest maar dit lijkt mij een prachtige stadswandeling met al die tempels! ?
Aniek onlangs geplaatst…UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Wad mooi!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 september 2016 - 11:52

Het was zeker een hele mooie wandeling Aniek. Je ziet wel veel tempels maar je kunt het maar gehad hebben 😉 .

Reply
Denise - Follow my footprints 2 september 2016 - 12:55

Persoonlijk vond ik Chiang Mai juist een beetje tegen vallen. De tempels zijn inderdaad wel mooi, de nachtmarkt heb ik uiteraard ook bezocht en ik heb een leuke kookcursus gedaan, maar ik vond Bangkok veel gaver. Net als de kleine dorpjes in Noord-Thailand, aan de Mekong. Maar toch hoor ik altijd van iedereen dat ze Chiang Mai zo fijn vonden, dus misschien ligt het aan mij, of omdat ik in Bangkok woonde en het voor mij dus anders was dan wanneer je uit Nederland komt, dat kan ook…
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Fotoblog: de nieuwe Pier van ScheveningenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 september 2016 - 11:54

Ieder zijn eigen ding Denise 🙂 . Als we allemaal hetzelfde leuk zouden vinden, zou het erg druk worden 😉 . Ik vond Bangkok trouwens ook erg gaaf hoor. Iedereen waarschuwde me voor Bangkok maar ik vond het reuze meevallen.

Reply
Yvonne 5 september 2016 - 11:07

Mooi! Toen wij zelf in Chiang Mai waren hadden we al heeeeel veel tempels gezien, dus we hebben lang niet alles gezien hier. Mochten we een keer teruggaan zou ik zeker de stad uitgebreider willen verkennen. Leuke wandeling geef je hier als suggestie!!
Yvonne onlangs geplaatst…5x Onmisbare reisitems voor oudersMy Profile

Reply
Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl 6 september 2016 - 22:38

Leuke post! Weer even herinneringen ophalen hoor! Ik was alweer in 2013, oh my wat vliegt de tijd, in Thailand en ook Chang Mai. En wat vond ik het er heerlijk. Eigenlijk wilde we ook een trekking gaan doen vanuit Chiang Mai, maar helaas is dat er niet van gekomen. De stad was al mooie genoeg haha. Moeten toch maar weer eens terug 😉
Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl onlangs geplaatst…9 redenen waarom Jordanië dé perfecte road trip bestemming isMy Profile

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 7 september 2016 - 08:27

Oh, wat zou ik graag naar Thailand gaan! Het lijkt me zo bijzonder om al die tempels en die monniken (heten zij zo?) te zien!
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Accommodatie: Holiday Inn Express in ArnhemMy Profile

Reply
Marcella 7 september 2016 - 21:05

Prachtige plek! Ik ben hier 8 jaar geleden ook geweest. Tof!
Marcella onlangs geplaatst…Reizen door Amerika – Onze ervaringenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.