Cadeautip: Lonely Planet Ultieme Bestemmingen

by DutchieontheRoad
3 comments

Begin deze maand was ik jarig en werd ik verrast door mijn nicht met een heel leuk cadeau: Lonely Planet ultieme bestemmingen, de top 500 van beste plekken op aarde. Dat zijn altijd leuke cadeaus om te krijgen. Op zondagochtend ging ik er eens goed voor zitten, op de bank met een grote mok thee. Wat een leuk en inspirerend boek!

Lonely Planet Ultieme Bestemmingen

Lonely Planet heeft een lijst gemaakt van alle hoogtepunten uit de Lonely Planey reisgidsen. Uit duizenden bezienswaardigheden hebben ze een top 500 gemaakt. Ook hebben ze leden van de Lonely Planet community gevraagd een persoonlijke top 20 te maken. Uiteindelijk hebben ze op die manier een top 500 gemaakt. Een boek vol reisinspiratie en ondersteund door de meest prachtige foto’s. Het perfecte boek voor een regenachtige zondagmiddag 😉 Even lekker wegdromen bij de mooiste bestemmingen.

Welke bestemmingen in de top 5?

Op nummer 1 staat de wereldberoemde tempel Ankor Wat en de foto’s spreken boekdelen. Wat een plaatje! Het Great Barrier Reef, Machu Picchu, de Chinese Muur en de Taj Mahal volgen. Ik heb twee van de vijf bezocht, alhoewel ik niet gesnorkeld/gedoken heb in het Great Barrier Reef. De Chinese Muur vond ik helemaal geweldig en is nog steeds één van de mooiste ervaringen ooit. Ik snap daarom heel goed dat deze zo hoog staat. Machu Picchu en de Taj Mahal staan ook nog heel hoog op mijn wishlist, samen met Ankor Wat. Wie weet kan ik ze ooit nog alle vijf afstrepen.

Lonely Planet ultieme bestemmingenBestemmingen die ik al bezocht heb

Natuurlijk kwam ik de nodige bestemmingen tegen waar ik al geweest ben. Ik ben dol op lijstjes (can’t help it) en was benieuwd welke bestemmingen ik al bezocht heb. Dat bleken er 61 te zijn…niet slecht. Sommige bestemmingen vond ik best verrassend zoals Kolmanskop, Brandenburger Tor, Loch Lomond en St. Pauls Cathedral. Die zou ik niet snel in de lijst verwacht hebben. Vele favoriete bestemmingen staan in de top 500 zoals de Okavango Delta, Etosha National Park, Drakensbergen, Victoria Watervallen, Uluru, de Tafelberg, Chobe National Park, Sossusvlei, Petra  en nog veel meer.

 

Ook Nederland staat op de lijst

Nederland mag natuurlijk ook niet op de lijst ontbreken. Met maar liefst vijf bestemmingen doen we het helemaal niet slecht…en dat voor een klein landje. Het Anne Frank Huis, de Prinsengracht, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en de windmolens Kinderdijk staan op de lijst. Tot mijn grote schaamte heb ik slechts twee van de vijf bezocht…oeps.

Lonely Planet ultieme bestemmingenVeel inspiratie voor héééél veel bestemmingen

Verwacht geen verborgen pareltjes of verrassingen op deze lijst want deze is immers samengesteld uit alle favorieten lijsten. Dat neemt echter niet weg dat het een heerlijk boek is. Lonely Planet Ultieme bestemmingen telt ruim 300 pagina’s , is voorzien van leuke weetjes, informatie, de geschiedenis van het ontstaan van de bestemmingen en natuurlijke prachtige foto’s. Een prachtig boek met genoeg inspiratie voor héééél veel leuke vakanties.

Mijn volgende bestemming staat ook op de lijst: Krakau dus over een aantal weken ga ik richting de 65 bestemmingen en in oktober zal ik er ook vast een aantal kunnen afstrepen.

Wat is jullie volgende bestemming?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Dit artikel bevat een affiliate link 

You may also like

3 comments

Dewi 29 maart 2019 - 14:38

Nog gefeliciteerd! Een super leuke cadeau tip inderdaad! Ik kreeg dit boek ook eens cadeau voor mijn verjaardig. Heerlijk om doorheen te bladeren.

Reply
Jenny 29 maart 2019 - 22:03

Wat een heerlijk boek! De Lonely Planet heeft echt mooie fotoboeken. Ik heb er ook een paar in mijn kast, maar niet deze.

Reply
Linda 4 april 2019 - 08:21

Nog gefeliciteerd! Dit klinkt als een heerlijk boek, mooie foto’s zitten er ook in. Ik heb eigenlijk helemaal geen reisboeken in de kast staan. Leuk dat Nederland ook in het boek voorkomt, er zijn zeker mooie plekjes. Ik bezocht er 3 van de 5 in Nederland
Linda onlangs geplaatst…Voorbereidingen voor Amerika | Zo ga jij goed voorbereid op reis!My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.