Bite Berlin: toffe foodtour in Berlijn

by DutchieontheRoad
15 comments

Vorige maand was ik drie dagen in Berlijn en wat was ik onder de indruk van deze toffe stad. Buiten het feit dat er ontzettend veel te zien is, kun je in Berlijn ook onwijs goed eten. Ik ben een echte foodie en dan mag een foodtour in Berlijn natuurlijk niet ontbreken. Op zaterdagmiddag spraken wij af met Sam van Bite Berlin en zij liet ons de beste foodspots van Berlijn zien. Deze toffe foodtour in Berlijn is een echte aanrader!

Bite Berlin: Foodtour in Berlijn

Sam is de eigenaresse van Bite Berlin en een foodie in hart en nieren. Als iemand je de foodspots van Berlijn kan laten zien, is zij het wel.  Ik heb gekozen voor de Berlin Mitte Tour. Deze tour start om 14.00 uur bij Hackescher Markt S-bahn station, bij de Häagen Dazs ice cream shop. Tijdens ons bezoek was er een verbouwing gaande dus het duurde even voordat we dit hadden gevonden. Zorg je bijtijds aanwezig bent. De tour duurt ongeveer drie uur en kost € 40,- pp (oktober 2018). Dit is inclusief vijf proeverijen, water en een alcoholische versnapering in een typisch Berlijns café.

Pretzels en de lekkerste curryworst van Berlijn

Bij het startpunt maken we meteen kennis met één van Berlijns lekkernijen, een Pretzel van Brezel Company. Normaliter vind ik Pretzels heel droog en taai, maar deze is erg lekker. We krijgen een flesje water zodat we de Pretzel meteen kunnen wegspoelen want er volgt nog veel meer eten.

Je bent niet in Berlijn geweest als je geen curryworst hebt gegeten. In mijn geval kan dat een beetje lastig zijn aangezien ik vegetariër ben. Gelukkig hebben ze ook een vegetarische curryworst en ik ben erg benieuwd naar deze vleesvervanger. Ik krijg een papieren bordje met heerlijke frietjes en een vegetarische curryworst met curry en kerriepoeder!? Vooral de kerriepoeder vind ik verrassend. Dat had ik niet verwacht, maar het is toch lekker! Wow…dat ga ik thuis ook proberen. Mijn moeder eet de normale curryworst en deze is ook erg lekker. Zij proeft nog even een stukje van mij en concludeert dat het een zeer goede vleesvervanger is. Iets droger dan haar curryworst, maar zeker erg lekker. Volgens Sam eet je de beste curryworst bij Curry61.

Foodtour Berlijn

Gehaktballen en een heerlijke Vietnamese Burger

Blijkbaar eten ze in Berlijn ook gehaktballen en wij gaan deze proeven bij Lindner, een populaire zaak in Berlijn. Ik krijg uiteraard weer een vegetarische versie en ook deze is lekker. Mijn moeder vond de vegetarische versie zelfs lekkerder dan de ‘normale’ gehaktbal.

We lopen weer een stukje verder en tot mijn grote verrassing gaan we naar een Vietnamees restaurant, District Mot. Ik spring nog net geen gat in de lucht want de Vietnamese keuken is mijn grote favoriet. We krijgen een heerlijke burger voorgeschoteld en ik krijg een groene vegetarische burger met avocado. Hij is zo ontzettend lekker dat ik er halverwege pas aan denk om een foto te maken, haha. Ik had even andere bezigheden 😉 . Het interieur is ontzettend leuk en typisch Vietnamees. Plastic tafels en stoelen en overal hangen kabels in de lucht die doen denken aan de vele elektriciteitskabels in Vietnam. De keuken is heel klein en toch weten ze de meest geweldige gerechten te serveren. Wisten jullie trouwens dat in Berlijn de grootste Vietnamese gemeenschap woont buiten Vietnam?

Foodtour Berlijn

De lekkerste cinnamon roll ooit en taart mag natuurlijk ook niet ontbreken

Ik ben een echte zoetekauw dus ik kijk erg uit naar de volgende lekkernijen.  Bij Zeit für Brot is het altijd druk…heel erg druk. We krijgen een mega cinnamon roll en deze is echt zo belachelijk lekker. Hij is enorm groot en lekker sticky, daar houd ik van. Je kunt hier ook heerlijk brood kopen en je ziet de bakkers vanuit de winkel aan het werk. Absoluut een aanrader om even langs te gaan.

Mijn maag is ondertussen flink aan het protesteren en we moeten nog één proeverij. Pfff….broekknoop open 😉 Berlijn staat ook bekend om heerlijke taartjes en daarom mag een cheesecake van G&G café niet ontbreken. Hij is erg lekker, maar nu zit ik echt vol, haha. We sluiten deze geweldige middag af met een alcoholische versnapering bij Rotkappchen, een typisch Berlijns café. Niet zoals verwacht met een Duits biertje, maar met een bijzondere champagne. Ik drink geen alcohol dus Sam heeft iets anders voor mij geregeld. Zo ontzettend lief.

Bite Berlin Foodtour Berlijn

 Foodtour in Berlijn

Food…glorious food!!

Het is inmiddels 17.00 uur en ik zeg geen boe of bah meer…we zitten helemaal vol. Ik hoef de rest van de dag niets meer te eten. Het mag duidelijk zijn dat deze foodtour in Berlijn zeker de moeite waard is. Er is voldoende afwisseling en je krijgt iedere keer halve porties (je deelt een portie met twee personen) zodat je niet té snel vol zit. Ik zit echter stampvol omdat ik als enige vegetariër geen halve porties krijg, haha.

Mocht je dus vegetariër zijn, allergieën hebben, iets niet lusten en dergelijke. Geef dit dan van te voren door via de website en dan houdt Sam hier rekening mee.

Hebben jullie ooit een Foodtour gedaan?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Foodtour Berlijn

You may also like

15 comments

Marcel 17 november 2017 - 18:51

Berlijn is zo’n fijne stad. Wij zijn er een keer geweest maar willen zeker een keer terug. Bij een volgend bezoek is een food tour zeker een optie. Fijn dat je vooraf kunt aangeven als je iets niet lust of vegetariër bent. en die cinnaman roll, mmmm

Reply
DutchieontheRoad 20 november 2017 - 13:07

Jaaa…die cinnaman roll was echt heel erg, haha. Zo fout, maar zo ontzettend lekker 🙂

Reply
Martin 17 november 2017 - 20:17

Wat leuk zeg zo’n food tour! Ik ben dit jaar naar Berlijn geweest…echt een ontzettend gave stad….dan maakt zo’n food tour het nog leuker als je daar de de tijd voor hebt! Lekker op pad met iemand die de beste plekjes kent!
Martin onlangs geplaatst…Kip Hainan, rijst met Chinese kippenbouillon en dipsausjesMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 november 2017 - 13:08

Ik vond het echt een toegevoegde waard. Heb even getwijfeld omdat we er maar drie dagen waren en dan moet je echt keuzes maken. Achteraf ben ik erg blij dat we deze foodtour gedaan hebben.

Reply
Elisa 17 november 2017 - 22:02

Berlijn is zo leuk! En inderdaad, je bent niet in Duitsland geweest zonder worst te hebben gegeten haha. Ik wist trouwens niet dat er een vega variant van de curryworst was? Ga ik ook uitproberen de volgende keer!
Elisa onlangs geplaatst…De andere kant van reizen in Afrika: armoede, veiligheid & wat jij kunt doenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 november 2017 - 13:09

Dat wist ik dus ook niet en het was serieus een lekkere curryworst. Toen ik nog vlees at, was ik helemaal geen fan van worst maar deze ging er in als koek 😉

Reply
Gabriëlle 18 november 2017 - 09:26

Super leuke foodtour, vooral de Duitse curryworst kan natuurlijk niet ontbreken. Oeh lekkere cinnamon rol, die heb ik in Zweden ook vaak gegeten ?
Gabriëlle onlangs geplaatst…Kirchdorf & Kirchberg ultieme wintersport in OostenrijkMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 november 2017 - 13:10

Ik heb wel eens gelezen dat ze dat inderdaad veel in Zweden eten. Moet ik ook een keer die kant op om een cinnaman roll in Zweden te eten 🙂

Reply
Sanne 18 november 2017 - 13:38

Wat een leuke tip! Ik ben al zo vaak in Berlijn geweest, maar dit heb ik nog nooit gedaan, dat is wel een goeie voor volgende keer!
Sanne onlangs geplaatst…Stedentrip Bratislava in 24 uur: sightseeing en tipsMy Profile

Reply
Helena 21 november 2017 - 08:21

Oeh ja een foodtour is zo leuk. Om mee te gaan of om zelf te organiseren. Volgens mij heb ik ook die vega curryworst gegeten waar jij hem hebt gegeten. Vind ze in Berlijn sowieso heel veel keus in vega en vegan hebben.

Reply
DutchieontheRoad 27 november 2017 - 20:21

Klopt, vegetarisch eten is in Berlijn echt een makkie.

Reply
Eva 21 november 2017 - 09:49

Het eigenlijk al weer te lang geleden dat ik in Berlijn was, maar na het zien van al deze smakelijke foto’s (cinnamon roll galore) weet ik dat ik snel weer eens richting de Duitse hoofdstad moet gaan
Eva onlangs geplaatst…Indonesië | Mahagiri Panoramic Resort & Restaurant Sidemen, BaliMy Profile

Reply
Carolien 26 november 2017 - 10:24

Pasgeleden ben ik ook in Berlijn geweest en heerlijk gesnoept van al dat lekkere gebak. Ik ben ook bij Zeit fur Brot geweest voor zo’n lekkere Zimtschnecke 😋 Leuke tip zo’n foodtour. Ga ik volgende keer ook doen.
Carolien onlangs geplaatst…8x zien en doen in BerlijnMy Profile

Reply
ivonne 27 november 2017 - 19:10

Wat een leuk idee om zo’n food tour te doen als je naar Berlijn gaat. Ik maakte een Foodwalk in Friesland, net iets anders maar echt een hele leuke formule. Ik ga dit zeker onthouden als we ooit eens die kant uit gaan.
ivonne onlangs geplaatst…Een weekend in Athene, tips voor je eerste bezoekMy Profile

Reply
Marjolein 28 november 2017 - 13:41

Wat een fijne foodtour. Ik verbleef vorig jaar ook in Mitte en daar hebben ze inderdaad prima eetgelegenheden. Zeit für Brot had ik helaas geen tijd meer voor. Wat fijn dat er bij de tour rekening gehouden wordt met allergieën of vegetariërs.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.