Bijzondere tempels in Japan: Dit zijn mijn 5 favorieten

by DutchieontheRoad
7 comments

Jarenlang stond Japan torenhoog op mijn bucketlist. Naast een natuurliefhebber, ben ik echt een cultuurliefhebber en dan ben je in Japan aan het juiste adres. Cultuur speelt een belangrijke rol in Japan en je struikelt nog net niet over de tempels. Er zijn ontzettend veel bijzondere tempels in Japan, maar ik heb mijn vijf favorieten voor jullie op een rij gezet.

#1 De gouden tempel Kinkaku-ji

De Kinkaku-ji of beter bekend als het ‘Gouden Paviljoen’ is toch wel één van de toeristische toppers van Japan. Deze tempel weerspiegelt prachtig in het bijbehorende meer. Kinkaku-ji is een groot tempelcomplex waar meer dan voldoende te zien is. De tempel zelf mag je niet betreden, maar daar kom je ook niet voor. Je komt hier voor het fenomenale uitzichtpunt bij de Kyoko-Chi vijver. Klaar met fotograferen? Loop dan langs de vijver richting de tuinen van Kinkaku-ji. De Japanse tuinen zijn uiteraard een lust voor het oog en dat is met deze tuin niet anders. Ik was tijdens de herfst in Japan en de bladeren begonnen net te verkleuren….zo ontzettend mooi!

bijzondere tempels in Japan

#2 De rode torii-poorten van Fushimi Inari-taisha

Zonder enige twijfel één van de drukst bezochte plekken in heel Japan. Fushimo Inari-taisha staat bekend om de meer dan 10.000 torii’s. Deze traditionele poorten symboliseren de transitie van de normale wereld naar de heilige wereld. Deze poorten vind je door heel Japan, maar nergens vind je er zo veel als bij Fushimi Inari-taisha. Ik had wel verwacht dat het druk zou zijn, maar zo druk. Serieus…niet normaal meer. Hier is het echt filelopen en een enorme uitdaging om fatsoenlijke foto’s te maken zonder hordes toeristen. Desalniettemin zeker de moeite waard want dit wil je gewoon gezien hebben.

bijzondere tempels Japan

#3 Ginkaku-ji met zijn prachtig aangelegde tuin

Ginkaku-ji is de tegenhanger van Kinkaku-ji en staat bekend als het Zilveren Paviljoen. Dit is echt een enorm complex en je bent hier wel even zoet. Dit is namelijk één van de mooiste tuinen die ik ooit gezien heb en ik bleef maar fotograferen. Er zijn meerdere tempels en de tuin is werkelijk prachtig aangelegd. Je kunt Ginkaku-ji goed combineren met een wandeling over het beroemde filosofenpad dat hier start of eindigt. Ook zeker de moeite waard en langs het filosofenpad vind je ook leuke (tweedehands) winkeltjes waar je kimono’s kunt kopen. Jullie kunnen wel raden wat ik mee naar huis heb genomen…een kimono inderdaad 😉

tempel Kyoto

#4 De indrukwekkende Senso-ji tempel

De Sensoji tempel is de beroemdste, oudste en naar mijn mening de mooiste tempel in Tokyo. De Sensoji tempel is één van de populairste attracties in Tokyo en dat begrijp ik helemaal. Deze tempel wil je namelijk écht gezien hebben. Je kunt het complex niet over het hoofd zien met zijn indrukwekkende welkomstpoort. Het maakt eigenlijk niet uit op welk tijdstip je de tempel bezoekt…het zal héél erg druk zijn. 

Bij de Senso-ji tempel ligt de bekende Nakamise-dori straat die bezoekers naar de tempel begeleid. Deze straat heeft een lengte van 250 meter en hier vind je maar liefst 89 winkels waar je naar hartenlust kunt souvenir shoppen en Japanse hapjes kunt kopen. Het tempel complex bestaat niet alleen uit de tempel zelf maar ook uit de prachtige pagode. Er worden hier ook veel (bruilofts)reportages gehouden en dat is ontzettend leuk om te zien. Ik vond de Senso-ji tempel één van de hoogtepunten van Tokyo en deze bezienswaardigheid mag je niet overslaan.

Senso-ji tempel Tokyo

#5 Daisho-in tempel op Miyajima eiland

Deze minder bekende tempel is echt een plaatje om te zien en ligt verscholen aan de voet van Mount Misen op Miyajima eiland, nabij Hiroshima. Miyajima was echt een grote verrassing voor mij want ik had niet verwacht dat ik het zo ontzettend mooi zou vinden. Er zijn meerdere tempels op het eiland, maar de Daisho-in tempel is toch wel een echte must-see. Dit schitterende complex is omgeven door groen en er zijn talloze beelden en tempels te bewonderen. Vergeet vooral niet om de bijzondere pelgrimsgrot te bewonderen want deze is namelijk verlicht met honderden lantaarns.

Daiso-in tempel

Dit waren mijn favoriete tempels in Japan. Er zijn natuurlijk nog ontelbare prachtige tempels die ik niet bezocht heb en ik heb er al een aantal op mijn lijstje staan die ik de volgende keer wil bezoeken 🙂 Er zijn ontzettend veel bijzondere tempels in Japan en alleen daarom, wil ik zeker een keer terug naar dit geweldige land.

Welke tempel zouden jullie graag willen bezoeken?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Tempels in Japan

You may also like

7 comments

Manon Ruitenberg 22 februari 2021 - 10:45

Japan lijkt me een prachtig land! Zeker de rode poorten lijken me geweldig om te fotograferen. Alhoewel ik me goed kan voorstellen dat je bijtijds moet zijn. Mag je daar overigens fotograferen met statief?
Manon Ruitenberg onlangs geplaatst…By: Paul sr.My Profile

Reply
Yvonne 23 februari 2021 - 16:14

Prachtig allemaal, ik hou van de Aziatische tenpels. De Senso-ji tempel lijkt mij het mooist, hoewel je natuurlijk niet naar Japan kunt gaan zonder Fushimo Inari-taisha te bezoeken. 🙂

Reply
Jacoba 24 februari 2021 - 11:27

Oh, wat ziet dat er allemaal mooi uit! Lijken me stuk voor stuk prachtige plekken om een keer te bezoeken. En knap trouwens dat je die poorten op de foto hebt weten te zetten zonder andere toeristen!
Jacoba onlangs geplaatst…Wandelen in Nederland: 12 mooie wandelroutesMy Profile

Reply
Linda 25 februari 2021 - 19:26

Oh wat gaaf zeg! Japan staat op ons lijstje om eens te bezoeken, de tempels daar lijken mij zo bijzonder. Prachtig, zou ik echt niet kunnen kiezen welke van deze de mooiste is.
Linda onlangs geplaatst…De leukste reisspellen: dit zijn de 12 leukste spelletjes voor op reis!My Profile

Reply
Aniek 26 februari 2021 - 18:06

Ik vind de eerste misschien nog wel het mooiste. Prachtig met die weerspiegeling in het water. Maar het lijken me stuk voor stuk prachtige tempels om te bezoeken.
Aniek onlangs geplaatst…Getest: Vektløs baselayer. Stoer, duurzaam en heerlijk warmMy Profile

Reply
Gundi 27 februari 2021 - 23:39

Waar ze in Japan toch bijzonder sterk in zijn , is het bouwen van zo een bouwwerken.Zo mooi zeg.
Zou ik eens mogen vragen welke plugin jij gebruikt zodat de laatste blog van de commenter er op komt? Lijkt me wel leuk..
Thx
Gundi onlangs geplaatst…Wandeling in Somergembos en Kluisbos – Blauwe routeMy Profile

Reply
Kirsten 1 maart 2021 - 06:30

Wauw zo mooi. Die gouden tempel lijkt me, ook qua omgeving, echt prachtig. En de rode torii-poorten lijken me top om eens te bezoeken.
Kirsten onlangs geplaatst…Reactie op 5x de leukste huisjes in Nederland met een houtkachel door GundiMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.