Bijna naar Berlijn: wat mag ik niet missen?

by DutchieontheRoad
27 comments

Mijn vakantie is bijna in zicht 🙂 Hang de vlag uit! 30 september vlieg ik samen met mijn moeder voor drie dagen naar Berlijn. Wat heb ik daar zin in. Al jaren hoor ik hele positieve verhalen over Berlijn en nu ga ik het zelf ervaren. Drie dagen sightseeing en lekker eten…kom maar op.

Natuurlijk staat er het nodige op mijn lijstje, maar ik ben ook benieuwd of jullie nog leuke tips en vooral leuke eetadresjes weten. Wat mogen we niet missen? Het volgende willen we in ieder geval zeker doen/zien.

Reichstag

De Reichstag wil ik zeker bezoeken.  Deze koepel staat symbool voor de democratie en je hebt hier een geweldig uitzicht over de stad.  Eerst even online aanmelden en dan kun je de Reichstag gratis bezoeken.

BerlijnHolocaustmonument

Berlijn heeft natuurlijk een bizarre geschiedenis en ik vind dat je dit monument niet mag overslaan.  Dit monument bestaat uit 2.711 betonnen blokken die de slachtoffers van alle vermoorde Joden in de Tweede Wereldoorlog symboliseren. Het lijkt me heel bijzonder om het Holocaustmonument te bezoeken.

BerlijnBrandenburger Tor

Tijdens de tweedeling van Duitsland stond deze poort aan de rand van het niemandsland. Sinds de val van de muur is deze stadspoort het symbool van de hereniging en het symbool van Berlijn.

BerlijnBerliner Dom

De Berliner Dom is de grootste en belangrijkste kerk van Berlijn. Deze kerk is rijkelijk versierd en werd zwaar beschadigd tijdens de oorlog. Tussen 1975 en 1992 werd deze volledig herbouwd zodat iedereen weer kan genieten van deze imposante kerk.

BerlijnFernsehturm

Fernsehturn biedt je het hoogste uitzicht over Berlijn. Jaren geleden bezocht ik een dergelijke televisietoren in Shanghai dus deze moet ik ook zeker zien. Ik twijfel nog of ik ook naar boven wil. De entree is vrij hoog en je ziet de toren dan natuurlijk niet zelf. Daarnaast is het natuurlijk wel erg tof om een drankje te doen in het ronddraaiende restaurant.

BerlijnStreet Art spotten

Ik ben dol op Street Art en dan ben ik in Berlijn aan het juiste adres. Ik wil zeker een paar uurtjes uittrekken voor de wijk Kreuzberg. Hier is op iedere straathoek iets nieuws te ontdekken en ik ben erg nieuwsgierig naar deze creatieve en rauwe wijk. Uiteraard wil ik ook een bezoekje brengen aan East Side Gallery.

BerlijnFood Tour

Mijn vaste lezers weten vast wel dat ik een echte lekkerbek ben 😉 . Mijn moeder is ook niet vies van lekker eten ( de appel valt niet ver van de boom) en daarom willen we graag een Food Tour doen. Berlijn is de ideale stad voor een dergelijke tour. Drie uur Berlijn verkennen en overal lokale specialiteiten proeven. Helemaal ons ding 🙂

Wat mogen we niet missen?

Bovenstaande bezienswaardigheden/activiteiten willen we zeker zien of ondernemen. Er staat echter nog meer op mijn verlanglijstje, maar dat ligt natuurlijk aan de tijd. Ik wil namelijk altijd veel te veel zien en het moet natuurlijk ook wel leuk blijven voor mijn moeder. Als de tijd het toelaat zouden we ook nog graag willen fietsen, maar Tempelhof lijkt me ook erg gaaf. Winkelen staat natuurlijk ook op het programma want we zijn immers vrouwen en als het even kan, willen we ook graag een museum bezoeken.

Hebben jullie nog aanraders qua bezienswaardigheden, musea of leuke eettentjes? Alle tips zijn welkom.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik

You may also like

27 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 18 september 2017 - 10:39

Super leuk!! Voor lekker eten vond ik House of Small Wonder en Neni erg lekker (en leuk!). Kijk ook vooral even op http://berlijn-blog.nl/ 😉
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…EEN WEEKEND OP DE VELUWE (PART II) | VOLLEDIG ONTSPANNEN IN BILDERBERG HOTEL RÉSIDENCE GROOT HEIDEBORGHMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 september 2017 - 19:54

Thnx voor de tips! Ik ga ze noteren 🙂

Reply
Marjolein 18 september 2017 - 16:31

Leuk vooruitzicht. Ik snap dat je twijfelt bij de Fernsehturm. Ik heb het destijds niet gedaan en ben bij Park Inn Hotel omhoog gegaan. Je hebt dan ook nog eens uitzicht op de toren. 🙂
Tempelhof is inderdaad leuk en ook Teufelsberg is een aanrader. Wel iets buiten de stad, maar de moeite waard. Een ander leuk plekje is Klunkerkranich, een relaxed plekje om wat te drinken bovenop een parkeergarage.

Reply
DutchieontheRoad 21 september 2017 - 19:55

Ik heb ook gelezen over het Park Inn Hotel en ik denk dat dit inderdaad mijn voorkeur heeft. Bedankt voor de tips 🙂

Reply
Ezra 18 september 2017 - 17:32

Leuk dat je naar Berlijn gaat! Ik ben begin dit jaar 3 dagen naar Berlijn geweest. Op m’n blog heb ik alle drie de dagen los beschreven, misschien heb je er iets aan: https://ezraschrijft.wordpress.com/2017/03/26/berlijn-dag-3/ onderaan de blog staan de linkjes van de andere twee dagen

Reply
DutchieontheRoad 21 september 2017 - 19:56

Thnx, ik zal je blog eens bezoeken 🙂

Reply
Sanne 18 september 2017 - 18:25

Ja, de Reichstag ! Bestel van tevoren je ticket, dat scheelt een hele hoop wachttijd. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad vanaf boven in de koepel. Leuk!

Reply
DutchieontheRoad 21 september 2017 - 19:56

Ben ik zeker van plan. Staat op de to-do-list 🙂

Reply
Anne - Ditisanne.nl 19 september 2017 - 13:29

Leuk! Ik ben vorig jaar vijf uur in Berlijn geweest en hebben in die paar uurtjes zoveel mogelijk bezocht. We zijn ook naar de gedenkplaats van de Muur aan de Bernauerstrasse geweest, wat ook indrukwekkend was. East Side Gallery vond ik prachtig en ook het futuristische Sony Center bij de Potzdamerplatz. Sla Charlies Checkpoint maar over want dat is vooral een fotoshoot voor Amerikanen! 🙂
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dit Is De Vraag #28 Ten Guilty PleasuresMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 september 2017 - 19:57

Ons hotel is op loopafstand van Charlies Checkpoint dus ik zal even een kijkje nemen en de Amerikanen uitlachen 😉

Reply
Marjolein 19 september 2017 - 14:56

Je hebt al een superleuk lijstje samengesteld! Dat moet wel een toffe trip worden, zeker met die food tour, die is zo leuk!

Fernsehturm zou ik inruilen voor een ander uitzichtpunt zodat je tenminste de Fernsehturm op je foto’s hebt staan want dat maakt toch wel de Berlijnse skyline. Leuke alternatieven (die bovendien goedkoper en sneller zijn) zijn het Park Inn dakterras, de Französischer Dom op de Gendarmenmarkt en het Panoramapunkt am Potsdamer Platz. Je noemt trouwens fietsen en Tempelhof, die twee kun je uitstekend met elkaar combineren. Weinig zo vet als over de landingsbanen van Tempelhof scheuren en daarna doorfietsen naar de Bergmannkiez in Kreuzberg, om bijvoorbeeld bij Umami lekker wat te gaan eten of koffie te drinken bij de concept store Hallesches Haus. Dat weekend dat jullie er zijn is er een toffe street food markt bij de Arena/Hoppetosse in Kreuzberg, mag je als foodie eigenlijk niet missen: http://biteclub.de/. Verder zou ik nog ergens lekker gaan ontbijten want dat kun je in Berlijn ook heeeel goed! Een nieuwe favoriet is Hallmann & Klee mar Allans Breakfast Club en Distrikt Coffee zijn ook erg goed. En omdat ik het niet kan laten, nog wat favoriete restaurants: Spindler, BRLO en Michelberger.

Oke, en nu brei ik er een eind aan, haha! Als ik nog ergens bij kan helpen, laat maar weten.
Viele Grüße uit Berlijn en veel plezier gewenst in de stad die nooit verveelt <3.

Reply
DutchieontheRoad 21 september 2017 - 20:00

Bedankt Marjolein. Ik heb natuurlijk allang een kijkje bij je blog genomen, haha. Gaaf dat er een street food markt is. Gaan we zeker een kijkje nemen. De Food Tour is inmiddels gereserveerd en daar hebben we heel veel zin in.

Reply
Laura | Travelvibe 19 september 2017 - 16:13

Aaaahhhh als ik dit lees weet ik zeker dat ik ook heel snel naar Berlijn moet… enne… inderdaad een Foodtour is altijd een goed idee 😉 Veel plezier!

Reply
DutchieontheRoad 21 september 2017 - 20:01

Dat dacht ik ook. Mijn moeder had nog een verjaardagscadeau tegoed en dit vond ik wel een passend cadeau voor twee foodies 😉 Ze vond het zelf ook een heel leuk idee.

Reply
Martin 19 september 2017 - 20:38

Super leuke stad….naast de bekende attracties vond ik het ook leuk om door de wijk Kreuzberg te wandelen….een echte multi culti wijk met veel streetart…leuk.
Martin onlangs geplaatst…Het zuiden van Rhodos, authentiek GriekenlandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 september 2017 - 20:02

Kreuzberg staat inderdaad op mijn lijstje 🙂

Reply
Nieky 20 september 2017 - 09:15

Gedenkstätte Hohenschönhause. Voormalige geheime Stasi gevangenis. Rondleidingen door ex gevangenen zijn zeer indrukwekkend

Reply
DutchieontheRoad 21 september 2017 - 20:04

Heb ik ook over gelezen en lijkt me hartstikke interessant. Ben alleen bang dat we er geen tijd meer voor hebben, haha. Ik heb al zoveel tips gekregen, maar dan onthoud ik het gewoon voor de volgende keer. Als Berlijn zo gaaf is als iedereen beweert, zal ik zeker een tweede keer gaan.

Reply
Jessica 20 september 2017 - 22:45

Als je vergeet om online een ticket te boeken voor Reichstag kun je dat ook bij het kantoortje voor het gebouw doen, wij hebben het toen voor diezelfde avond gereserveerd 😉 En ik vond het concentratiekamp Sachsenhausen vlak bij Berlijn ook best indrukwekkend, maar daar heb je misschien niet genoeg tijd voor. Have fun in ieder geval! 😀
Jessica onlangs geplaatst…Pretty Picture Time #17 – Makhtesh Ramon in IsraëlMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 september 2017 - 20:05

Thnx 🙂 Het concentratiekamp kijkt me heel erg bijzonder, maar ik verwacht hier inderdaad niet genoeg tijd voor te hebben. Deze tip zal ik bewaren voor een volgende keer.

Reply
Carolien 22 september 2017 - 08:01

Heel handig deze post want ik vertrek ruim een maand na jou naar Berlijn. Ik heb me erf nog niet i n verdiept, behalve dat ik een fietstochtje wil doen. Welke foodtour heb jer geboekt?
Carolien onlangs geplaatst…Weekendje HaarlemMy Profile

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 30 september 2017 - 20:31

Ik ben vandaag met Bite Berlin op pad geweest. Absoluut een aanrader ?

Reply
Sanne 22 september 2017 - 10:24

Ja Berlijn is immer gut! Ik wil zelf nog steeds naar Vliegveld Tempelhoff. En daarnaast vond ik het historisch museum indrukwekkend, Topografie des Terror’s en hebben wij een trabant tour gedaan. https://www.ensannereist.nl/category/city-guides/berlijn/
Sanne onlangs geplaatst…Madurodam, meer dan een attractie alleenMy Profile

Reply
Marcel 22 september 2017 - 12:05

Berlijn is een fijne stad, goede keuze! Ik vond het indrukwekkend om door de stad te lopen, je voelt de geschiedenis. Je hebt al een mooi lijstje samengesteld. De wijk Kreuzberg vond ik erg tof om doorheen te wandelen, veel street art ook. Heel veel plezier, geniet ervan!
Marcel onlangs geplaatst…Bijzonder overnachten: Sapientia Boutique HotelMy Profile

Reply
Marcella 22 september 2017 - 21:14

Ik wilde je de Reichstag tippen, maar die staat bovenaan je lijstje. Fietsen in Berlijn vond ik ook erg tof. Heb verder geen specifieke tips. Geniet van je weekend Berlijn!
Marcella onlangs geplaatst…Fjaðrárgljúfur, de mooiste kloof van IJslandMy Profile

Reply
anto 24 september 2017 - 08:56

Ik vond het verlaten vliegveld Tempelhof heel gaaf om te zien. Je kunt er heerlijk wandelen en foto’s maken. Lees hier mijn (super oude) blog: https://www.we12travel.com/how-about-an-abandoned-airport-for-a-change/ – viel spass!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.