Bezoek Universal Studios Japan in Osaka

by DutchieontheRoad
7 comments

Toen ik hoorde van Universal Studios Japan in Osaka , wist ik meteen dat ik hierheen wilde. Ik ben echt dol op pretparken en bezocht in de Verenigde Staten al 2x dit themapark, in Orlando en Los Angeles. Waarom dan nog een derde keer naar Universal Studios? De reden is kinderlijk eenvoudig…in Universal Studios Japan vind je het themagedeelte ‘The Wizarding World of Harry Potter’. Dat hadden ze toentertijd nog niet en als Harry Potter fan, moet ik dit uiteraard gezien hebben.

Ik ben dan ook als een kind zo blij wanneer ik vanuit Kyoto de trein neem naar Osaka. Hier kijk ik al ruim twee weken naar uit…ik mag eindelijk door Hogsmeade Village lopen. Na een klein uurtje met de trein sta ik als een blije gup voor de poort te springen. Happy Kelly 🙂

Universal Studios Japan in Osaka

Ik ben een groot filmliefhebber en vind het rondlopen in Universal Studios Japan in Osaka alleen al heel tof. Eigenlijk had ik gepland om alleen te gaan want volwassen Harry Potter fans liggen nou eenmaal niet voor het oprapen, maar het blijkt dat ik toch niet de enige ben die helemaal blij wordt van woorden als boterbier en zwerkbal 😉 Als twee kleine kinderen lopen we vrolijk door de poort van Universal Studios Japan in Osaka.

Al snel blijkt dat Hollanders echt heel nuchter zijn want we verbazen ons over de verkleedpartijen van de Japanners. Wat kunnen die zich toetakelen zeg…en dat zeg ik als echte Brabantse die carnaval viert, haha. We zien volwassen vrouwen voorbij lopen als Hermelien Griffel, compleet met toverstaf en serieus denkend dat ze kunnen toveren (maar dan ook écht denken dat ze kunnen toveren). Volwassen mannen lopen rond met enorme snoopy mutsen op hun hoofd, terwijl het toch echt heel warm is die dag. Japanners kunnen vreemde snuiters zijn, maar wel hele leuke snuiters.

Omdat ik al twee keer eerder in Universal Studios geweest ben, heb ik wel een idee wat ik kan verwachten. Liefhebbers van van heftige achtbanen en spectaculaire 3D attracties zijn hier aan het juiste adres…en laat ik daar nou net niet van houden, haha. Mijn evenwichtsorgaan werkt namelijk niet helemaal naar behoren. Tijdens mijn laatste bezoek aan Universal Studios hebben ze mij serieus een uur op een stoel moeten zetten voordat ik überhaupt weer in staat was om te lopen. Oeps Ik neem mezelf voor om goed op mezelf te letten en deze fout geen tweede keer te maken. Juist ja…jullie voelen het zeker al aankomen.

universal Studios Japan Osaka
Bezienswaardigheden Kyoto
Japan
Universal Studios Japan Osaka

The Wizarding World of Harry Potter

The Wizarding World of Harry Potter is uiteraard het populairste gedeelte van Universal Studios Japan en mede daarom trekken wij meteen een sprint richting dit deel. Als het heel druk is, moet je namelijk een apart kaartje halen met een tijdsslot. Gelukkig is dit tijdens ons bezoek niet nodig en kunnen we meteen richting Hogsmeade lopen.

Het is echt ongelooflijk wat ze hier hebben gebouwd. Het lijkt net alsof we op de filmset van Harry Potter lopen en ik kan bijna niet geloven dat ik hier eindelijk loop. Ik vind dit echt zo ontzettend leuk, haha. Nerd alert!

We lopen door Hogssmeade en nemen een kijkje in Honeydukes waar ze chocolade kikkers en smekkies in alle smaken verkopen, die ik ook meeneem voor mijn petekinderen. In Ollivanders kun je voor een flink bedrag je eigen toverstaf kopen en er is ook een kleine voorstelling waar ze het bezoek van Harry Potter aan Ollivanders naspelen, met een vrijwilliger uit het publiek uiteraard.

Universal Studios Japan OsakaHogwarts Castle

De hoofdattractie van Universal Studios Japan is uiteraard Hogwarts Castle. Het kasteel is echt subliem nagemaakt, inclusief meer. Het kasteel weerspiegelt prachtig in het meer. In dit kasteel bevindt zich een heftige simulatordarkride en ik kan het niet laten om toch in de rij te gaan staan. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om alleen door het kasteel te wandelen. Het kasteel ziet er aan de binnenkant exact uit als in de films, inclusief bewegende schilderijen. Echt heel tof gemaakt.

Ik zie diverse waarschuwingsborden staan dat deze attractie niet geschikt is voor mensen die snel last hebben van bewegingsziekte en ik twijfel heel erg. Maar ja…ik kan toch niet speciaal voor dit themagedeelte naar Universal Studios gaan en dan vervolgens niet in deze attractie gaan?? Ik besluit de gok te wagen en krijg van mijn reisgenoot een tablet die zou moeten helpen tegen misselijkheid.

De rugzakken moeten in een kluis opgeborgen worden en weer word ik gewaarschuwd door diverse borden. Volgens mij ga ik hier zo’n spijt van krijgen, maar ik wil het zo graag zien. Ik word heel stevig vastgesnoerd in het karretje en weet meteen voldoende. Dit gaat heel heftig worden, als ik maar niet over de kop ga. Daar ga ik dan…

Hogwarts
Universal Studios Japan Osaka

Harry Potter and the forbidden journey: iets heftiger dan verwacht

Ik ga meteen AAN want binnen twee seconden vlieg ik over het zwerkbalveld en ontwijken we medespelers, komt de slurk op ons af en maken we de nodige capriolen alsof we op een bezemsteel zitten. Ik weet niet waar ik moet kijken en ik word alle kanten op geslingerd…aahhhhhhhhhhhhhh!!!!! Voor ik er erg in heb, belanden we in het zwarte woud waar een levensgrote spin in mijn gezicht spuugt en vervolgens moeten we weer vluchten voor dementors die over ons heen razen. Ik besluit meer dan eens om mijn ogen dicht te doen want mijn hersenen kunnen alle prikkels niet aan en ik gil de longen uit mijn lijf. Dit is echt héél heftig en ik kan alleen maar hopen dat het snel voorbij is.

De attractie is echt heel tof gemaakt, maar voor mij is dit veel te intens. Mijn hersenen kunnen een dergelijke achtbaan in combinatie met simulatie niet aan. Zo nu en dan zie ik flarden voorbij komen als ik mijn ogen weer opendoe en mede daarom weet ik dat Voldermort ook nog voorbij is gevlogen, haha.

Na vijf minuten is het eindelijk voorbij en als ik het karretje mag verlaten, val ik letterlijk tegen de muur omdat ik niet meer weet wat boven, onder, links of rechts is. Wow…dat was intens! Gelukkig ben ik niet de enige die de weg kwijt is want ook mijn reisgenoot is behoorlijk onder de indruk. Eenmaal buiten zie ik de nodige mensen lijkbleek op bankjes zitten en ook wij besluiten even wat tijd nodig te hebben. Jeetjemina…dit was geen kattenpis. Zo nu en dan proberen we overeind te komen, om vervolgens weer meteen te gaat zitten. Nee, doe maar niet.

Na ruim een half uur proberen we onze weg te vervolgen. We besluiten heel dapper de tweede achtbaan, Flight of the Hippogriff, ook te doen. Dan hebben we dat ook maar gehad. Deze achtbaan is niet heel spectaculair, maar meer dan eens voel ik mijn ontbijt naar boven komen en ik besluit dat ik voorlopig even klaar ben met attracties voordat het serieus misgaat. Twee attracties en Kelly is klaar

Universal Studios Japan

Jurassic World

Gelukkig is er nog veel meer te zien en kun je je ook uitstekend vermaken in Universal Studios Japan zonder in attracties te gaan. Jurassic World is ook een heel tof themagedeelte waar we meteen diverse dinosaurusrobots zien. Ik heb serieus nog nooit zoiets gezien en de robots lijken heel realistisch. Supermooi gemaakt! Echte thrillseekers kunnen hier in The Flying Dinosaur, een achtbaan waarbij je op je buik ligt en meer dan eens over de kop gaat. Jullie begrijpen uiteraard wel dat ik hier niet in ga 😉 Ook is er nog een toffe waterattractie waar je maar liefst 26 meter naar beneden stort. Ook deze sla ik even over, maar deze attractie heb ik al in Los Angeles gedaan en is wel heel erf gaaf.

Universal Studios Japan OsakaMinions en nog meer attracties

Universal Studios Japan is een heel ruim opgezet park en het is onmogelijk om alles te doen. Je zult echt keuzes moeten maken. Wij lopen nog een klein rond in Minions World, maar het is daar zo ongelooflijk druk dat we snel rechtsomkeer maken. Daar baal ik een beetje van want ik vind Minions echt ontzettend leuk, haha.

Ben je een liefhebber van de film Jaws, neem dan even een kijkje bij deze waterattractie. Ik heb deze al 2x gezien in de Verenigde Staten en besluit dat dit wel voldoende is. Persoonlijk vond ik het niet heel bijzonder, maar wel leuk om een keer te hebben gezien. Wel nemen we nog even een kijkje bij Shrek 4D want deze vond ik in Los Angeles erg leuk. Ook deze attractie is zeker de moeite waard en ik moet erg lachen als ik Shrek & Co in het Japans hoor praten. Ondanks dat het in het Japans is, snap je wel waar het verhaal over gaat.

We kijken nog diverse voorstellingen op straat, waaronder een act met violen en een dansact en deze zijn absoluut de moeite waard! Nadat we nog een kijkje nemen in San Francisco en New York, is het tijd om terug naar Kyoto te gaan. We zijn moe, maar voldaan.

Universal Studios Japan Osaka

Tips voor een bezoek aan Universal Studios Japan in Osaka

  • Hoe kom je bij Universal Studios Japan in Osaka? Ik maakte een dagtrip vanuit Kyoto en dat is echt heel goed te doen. Reis met de trein naar Osaka Station en stap vervolgens over naar Nishikujo Station en stap uit bij Universal-City. Vanaf Kyoto ben je een klein uurtje onderweg. Je kunt een los treinkaartje kopen of de Japan Railpass gebruiken.
  • Als je in Osaka verblijft, reis je naar Nishikujo station en stap je uit bij Universal-City.
  • Een dagkaart kost 7800 yen (oktober 2019)
  • Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent want op drukke dagen heb je een apart entree ticket nodig voor ‘The Wizarding World of Harry Potter’. Deze tickets zijn gratis, maar beperkt. Het zou balen zijn als je geen ticket hebt. Een ticket voor dit themagedeelte kun je uit een automaat halen in Central Park.
Osaka
Universal Studios Japan

Ik vond Universal Studios Japan in Osaka echt een heel tof pretpark en ben zo blij dat ik dit gezien heb. Ondanks het feit dat ik maar in drie attracties geweest ben, heb ik mij meer dan prima vermaakt. Mocht ik ooit nog een keer naar Universal Studios gaan, sla ik Hogwarts Castle wel over, haha. Been there, done that 😉 Ik heb er geen spijt van dat ik in die attractie geweest ben, maar ik vond het erg heftig.

Ook was een pretpark een zeer welkome afwisseling na alle tempels en dergelijke. We hebben onwijs genoten en het was heerlijk om even lekker rond te struinen in een pretpark.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Universal Studios Japan Osaka

You may also like

7 comments

Lizette 17 augustus 2020 - 09:08

Super grappig dat de Japanners zo opgaan in het verkleden! Ergens had ik dat ook wel een beetje verwacht als vooroordeel. Maar wat tof dat je zo in de wereld van Harry Potter duikt. Hoewel ik geen grote fan ben, lijkt dit me wel heel leuk.

Reply
Anouk 21 augustus 2020 - 12:43

Wow, wat bijzonder hoe goed alles is nagemaakt. Wel heftig hoor, hoe ze die attractie hebben gemaakt. Zou dat niet een beetje té zijn als zoveel mensen er last van krijgen..? Ik ben nu in Nederland de films weer aan het kijken, haha, dus het is wel leuk om dit te lezen nu ik er weer middenin zit. Ik zou hier dus ook wel rond willen lopen.
Anouk onlangs geplaatst…Reizen tijdens corona: van Costa Rica via Spanje naar NederlandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 25 augustus 2020 - 11:34

Ik ben een ernstig geval als het gaat om bewegingsziekte dus het zal meer aan mij liggen, haha. Er waren ook genoeg mensen die nergens last van hadden. Ik vond één keer genoeg 😉

Reply
Aniek 21 augustus 2020 - 16:36

Nou ben ik ook niet per sé een pretparkliefhebber, maar een Harry Potter wereld, daar moet ik naartoe! Ook al lijkt het me best heftig, als ik jouw verhaal zo lees.
Aniek onlangs geplaatst…Fietsen door Noord-Frankrijk: Groene Valleien fietsrouteMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 25 augustus 2020 - 11:32

De attractie was inderdaad best heftig, maar ik ben dan ook een ernstig geval hoor 😉 Er waren ook meer dan genoeg mensen die nergens last van hadden.

Reply
Co | Op reis met Co 30 augustus 2020 - 15:57

Wat gaaf dat je naar Universal Studios in Japan bent geweest! Ik heb de parken in Orlando meerdere malen bezocht (ook Harry Potter fan) en vond het echt fantastisch. Vond je die in Japan veel verschillen van die in Amerika?

Reply
DutchieontheRoad 30 augustus 2020 - 19:04

Het verschil was niet heel groot, er zijn veel overeenkomsten. Toen ik in Orlando was, bestond het Harry Potter gedeelte nog niet dus daar kan ik niet over oordelen. Wat ik wel miste was die bekende attractie met special effects (met die aardbeving) want dat vond ik een hele toffe attractie in Orlando.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.