Bezienswaardigheden Kyoto: 12x zien en doen

by DutchieontheRoad
7 comments

Kyoto is het culturele centrum van Japan en zonder enige twijfel mijn favoriete stad. Ik had torenhoge verwachtingen en gelukkig stelde Kyoto alles behalve teleur. Sterker nog…ik kan niet wachten om terug te gaan want ik was nog lang niet klaar. Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden in Kyoto. Kyoto is de stad van de prachtige tempels en geisha’s. Ik had helaas slechts een aantal dagen de tijd, maar zou hier makkelijk twee weken kunnen verblijven. Ik heb de leukste bezienswaardigheden in Kyoto op een rij gezet.

#1 Bezienswaardigheden Kyoto: Duizenden rode poorten van Fushimi Inari-Taisha

Zonder enige twijfel één van de drukst bezochte plekken in heel Japan. Fushimo Inari-taisha staat bekend om de meer dan 10.000 torii’s. Deze traditionele poorten symboliseren de transitie van de normale wereld naar de heilige wereld. Deze poorten vind je door heel Japan, maar nergens vind je er zo veel als bij Fushimi Inari-taisha. Ik had wel verwacht dat het druk zou zijn, maar zo druk. Serieus…niet normaal meer. Hier is het echt filelopen en een enorme uitdaging om fatsoenlijke foto’s te maken zonder hordes toeristen. Fushimi Inari-Taisha ligt op een berg en hoe hoger je klimt, hoe minder mensen je tegenkomt. Ik kan dus zeker aanraden om helemaal naar boven te lopen.

Fushimi Inari-Taisha ligt wel ver buiten het centrum, ongeveer een half uurtje reizen. Reis naar het Inari station en vanaf hier is het slechts een korte wandeling.

Bezienswaardigheden Kyoto

japan

#2 De gouden tempel Kinkaku-ji

Kyoto staat bekend om zijn vele tempels…meer dan 1600 zelfs. Kinkaku-ji of beter bekend als het ‘Gouden Paviljoen’ is toch wel één van de populairste tempels in heel Japan. Deze bijzondere tempel weerspiegelt prachtig in het bijbehorende meer. Kinkaku-ji is een groot tempelcomplex waar meer dan voldoende te zien is. De tempel zelf mag je niet betreden, maar daar kom je ook niet voor. Je komt hier voor het fenomenale uitzichtpunt bij de Kyoko-Chi vijver.

Vergeet vooral niet langs de vijver richting de tuinen te lopen. Japanse tuinen zijn een lust voor het oog en met name in de herfst is deze tuin een plaatje om te zien.

Tempels Kyoto

#3 De zilveren tempel Ginkaku-ji

Ginkaku-ji is de tegenhanger van Kinkaku-ji en staat bekend als het Zilveren Paviljoen. Dit is echt een enorm complex en je bent hier wel even zoet. Dit is namelijk één van de mooiste tuinen die ik ooit gezien heb en ik bleef maar fotograferen. Er zijn meerdere tempels en de tuin is werkelijk prachtig aangelegd. Ik vond deze tempel persoonlijk mooier dan die van Kinkaku-ji. Vergeet niet helemaal naar boven te lopen want je hebt daar een prachtig uitzicht over Kyoto.

Bezienswaardigheden Kyoto

Herfst in Japan

#4 Wandel over het Filosofenpad

Als je toch bij Ginkaku-ji bent, kun je meteen het Filosofenpad bezoeken. Dit is een van de rustigste plekjes in de stad en je kunt hier heerlijk wandelen. Gewoon even aan niets denken en filosoferen over het leven. Het Filosofenpad volgt een smal stroompje en in het voorjaar kun je hier talloze kersenbomen in bloei zien staan. Er zijn meerdere tempels langs de route en ook zijn er leuke winkeltjes, zoals tweedehands kimonowinkels. Eenmaal raden wat ik gekocht heb langs het Filosofenpad…een kimono.

bezienswaardigheden Kyoto

Filosofenpad Kyoto

#5 Het bamboebos in de wijk Arashiyama

Het bamboebos in Kyoto is één van de bekendste bezienswaardigheden. Het bamboebos ligt in de wijk Arashiyama waar ontzettend veel te doen is. Helaas had ik te weinig tijd om deze wijk te verkennen en daar baalde ik eigenlijk best wel van. Er is namelijk ontzettend veel te zien in deze wijk en het schijnt echt een van de hoogtepunten van Kyoto te zijn. Ik zag verschillende tempels die ik heel graag had willen bezoeken, maar had daar helaas geen tijd meer voor. Er moesten nou eenmaal keuzes gemaakt worden.

De volgende keer zou ik zeker meer tijd willen doorbrengen in Arashiyama want als ik eerlijk ben, viel het bamboebos een beetje tegen. Het is er ontzettend druk en iedereen is alleen maar bezig met foto’s maken (ik eerlijk gezegd ook). Het bamboebos is erg klein en binnen tien minuten heb je het eigenlijk wel gezien. Maar…je wilt het toch even gezien hebben, haha 😉

bamboebos Kyoto

ijs japan

#6 Ga geisha’s spotten in Gion

Je hebt Kyoto niet gezien als je niet in de wijk Gion geweest bent. Sinds ik de film Memoirs of a Geisha gezien heb, wilde ik dolgraag naar Japan. In Kyoto heb je de kans om een echte geisha te zien, maar dan moet je wel een beetje geluk hebben. Gion is het bekende Geisha district van Kyoto en als je een geisha wil spotten, dan moet je hier zijn. Helaas is iedere toerist hier natuurlijk van op de hoogte en daarom struikel je over de toeristen. Grote groepen toeristen lopen rond in de hoop een geisha te spotten. Mijn tip is om niet op de hoofdstraten te zoeken want de kans dat een geisha zich daar laat zien, is écht heel klein. Officieel mag je tegenwoordig ook geen foto’s meer maken want in de hoofdstraten hangen verbodsbordjes.

Ik heb twee uur rond gelopen in Gion en net op het moment dat ik wilde opgeven, besloot ik nog een laatste rondje te lopen door de kleine zijstraatjes aan de rand van Gion (waar overigens geen verbodsbordjes hangen). Plots hoorde ik vanuit het niets geklak achter mij en in een flits kwam ze voorbij…een echte geisha. Van schrik wist ik mijn camera niet meer te bedienen en voordat ik er erg in had, was ze weer weg. Zo ontzettend snel…niet normaal. Ik had het geluk twee geisha’s gezien te hebben en ondanks het feit dat de foto’s ruk zijn, heb ik gelukkig de herinneringen nog wel. Wil je geisha’s spotten, kun je dit het beste doen rond zonsondergang of net na zonsondergang.

Liefhebbers kunnen in en rond de wijk Gion een theeceremonie meemaken. Ik heb hele positieve verhalen gehoord van andere reizigers, maar ik had helaas geen tijd meer. Lijkt me wel heel bijzonder om mee te maken.

geisha gion

bezienswaardigheden Kyoto

#7 Heiligdom Yasaka Shrine

Als je toch naar Gion gaat, kun je meteen de Yasaka Shrine bezoeken. Dit is een van de beroemdste heiligdommen in Kyoto en dit complex is een verzameling van tempels, poorten en andere heiligdommen. Met name ‘s avonds is dit complex een plaatje om te zien. Yasaka Shrine is namelijk ook na zonsondergang te bewonderen en ik vond het fantastisch om hier in het donker rond te lopen.

bezienswaardigheden Kyoto

#8 Bezienswaardigheden Kyoto: Street food op Nishiki Market

Ik ben dol op markten en Japanse markten zijn toch wel echt een lust voor het oog. Nishiki Market is een van de bekendste en toeristische markten in Japan. Het is een lange overdekte straat met ontzettend veel winkeltjes en eetstalletjes. Persoonlijk ben ik geen waaghals als het gaat om het proeven van ondefinieerbare gerechten, maar het is natuurlijk wel erg leuk om te zien. Ook fotografisch gezien is Nishiki Market erg interessant.

Nishiki market

#9 Bezoek het moderne Kyoto Station

Kyoto Station vond ik heel verrassend want dit hypermoderne gebouw verwacht je niet in een stad als Kyoto. Dit moderne station is gemaakt van glas en staal en je kunt hier naar hartenlust winkelen en eten. Ga helemaal naar boven met de roltrappen en fotografeer dit fotogenieke station. Groot voordeel is dat je ook onwijs lekker kunt eten in één van de vele restaurants. Ik was dagelijks in dit station te vinden om te eten want mijn hotel was op loopafstand van Kyoto Station. Ideale locatie by the way. Ben je een liefhebber van sushi, dan kan ik Kanazawa Maimon Sushi Kyoto Station Porta van harte aanbevelen. Daar at ik de lekkerste sushi aan de lopende band die ik in heel Japan gegeten heb.

Kyoto Station

#10 Bezoek de beroemde Zen-tuin bij Ryoan-ji

Wil je een keer iets anders zien, bezoek dan een Japanse Zen-tuin. De Ryoan-ji tempel ligt in een buitenwijk in het noord-westen van Kyoto. De tempel staat midden in een enorme Zen-tuin. Een Zen-tuin bestaat voornamelijk uit kiezels die in rechte lijnen geharkt zijn.  Er wordt gezegd dat het kijken naar de tuin een kalmerend effect heeft. Ik moest er even aan wennen, maar het is wel bijzonder om te zien. De bijbehorende Japanse tuin lijkt meer op een park en is een plaatje om te zien. Ik was er tijdens de herfst en de blaadjes begonnen net te verkleuren…prachtig om te zien.

Bezienswaardigheden Kyoto

#11 Maak een dagtrip naar Universal Studios in Osaka

Kun je geen tempel meer zien en wil je even iets anders? Neem dan de trein naar Osaka en bezoek Universal Studios. In slechts een uurtje reis je met de trein naar Universal Studios. Ben je een fan van Harry Potter? Dan ben je hier aan het juiste adres want hier vind je The Wizarding World of Harry Potter. Wat ben ik misselijk geworden die dag van de hoofdattractie, maar het was een geweldige dag. Echte waaghalzen komen zeker aan hun trekken want er zijn echt heftige attracties te vinden. Ik heb vooral heel veel gewandeld en genoten.

Ik ben sowieso een groot fan van attractieparken, maar Japanners zijn de overtreffende trap als het gaat om attractieparken. Sowieso zijn Japanners de overtreffende trap van alles, haha. Ik heb zelden zo’n bonte parade verklede mensen gezien in een attractiepark en dan heb ik het niet over de medewerkers van het park. Japanners gaan helemaal los en genieten optimaal door verkleed naar een attractiepark te gaan. Ik heb er smakelijk om gelachen en van genoten.

Universal Studios Japan Osaka

Bezienswaardigheden Kyoto

#12 Dagtrip naar het historische Nara

Heb je nog tijd over en zin in een dagtripje? Maak dan een uitstapje naar het nabijgelegen Nara, de vroegere hoofdstad van Japan. Nara staat bekend om zijn historische tempels en de honderden tamme herten die er rond lopen. Ik kan jullie helaas niet mijn persoonlijke ervaring vertellen omdat ik er niet geweest ben, maar ik heb erg positieve verhalen gehoord van andere reizigers die ik gesproken heb. Mijn tijd in Kyoto was beperkt en ik moest kiezen tussen een dagtrip naar Nara of Universal Studios Osaka…het werd Osaka. Ik baalde stiekem dat ik niet meer tijd had want ik had graag naar Nara willen gaan. De volgende keer ga ik zeker die kant op.

nara japan

Praktische tips

  • Kyoto is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Osaka ligt op slechts een half uur reizen met de Shinkansen en vanuit Tokyo is het 2,5 uur reizen met de trein. Er zijn diverse Japan Rail-passen te koop en dit kan ik ook van harte aanbevelen. De trein is het ideale vervoersmiddel in Japan.
  • In Kyoto verplaatst je je voornamelijk met de metro, de trein, de bus en de benenwagen. Kyoto is een grote stad en je bent veel tijd kwijt met reizen is mijn ervaring. Het is aan te raden om een Japanse SIM-kaart aan te schaffen zodat je toegang hebt tot het internet met je eigen telefoon. Google Maps is namelijk onmisbaar in Japan en ook is het ideaal om te checken hoe laat metro’s en treinen vertrekken, op welk perron je moet zijn, waar je moet overstappen enz. Wat mij betreft onmisbaar in Japan.
  • Ik overnachtte in Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo, vlakbij het centrum van Kyoto. Het metrostation en Kyoto Station is op loopstand, waardoor je makkelijk verschillende delen van de stad kunt bezoeken. De hotelkamers zijn klein, maar fijn. Er is een ontbijtruimte, maar ik haalde mijn ontbijt bij de nabijgelegen supermarkt omdat de ontbijtbuffetten in Japan aan de prijzige kant zijn. De kamers hebben een eigen badkamer, Wi-Fi, tv en airconditioning. Er is ook een gratis openbaar bad op de 2e verdieping voor de liefhebbers. Het personeel was erg vriendelijk en stond altijd klaar om je op weg te helpen als je even iets niet wist (vooral heel handig om de weg te vinden, haha)

Ik vond Kyoto écht een hele toffe stad en kan niet wachten op terug te gaan. Dan wil ik echt langer de tijd nemen. Er zijn zo ontzettend veel bezienswaardigheden in Kyoto, daar heb je echt even de tijd voor nodig.

Welke bezienswaardigheden in Kyoto zou jullie willen zien?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

bezienswaardigheden kyoto

You may also like

7 comments

Yvonne 6 april 2021 - 16:44

Die rode poorten van Fushimi lijken me zo indrukwekkend! Vooral omdat ‘t er zoooo veel zijn. Verder ook genoeg te zien en doen in Kyoto, met een aantal toffe dagtrips in de omgeving. Ik vind het altijd wel fijn als er genoeg te doen is om wat langer te verblijven. Het geeft zoveel rust aan je reis.

Reply
Jacoba 9 april 2021 - 08:09

Wat ziet dat er toch tof uit! Japan kruipt steeds meer naar de top van mijn bucket list. Vooral dat bamboewoud en de rode poorten lijkt me heel tof. Enne, Universal stiekem ook 😉
Jacoba onlangs geplaatst…Van Lauwersoog naar Dokkum | Wandelverslag Friese Woudenpad (LAW 1-1)My Profile

Reply
Denise 9 april 2021 - 11:12

Dat bamboebos lijkt me zo gaaf, maar ik lees inderdaad wel eens vaker dat het tegenvalt. Jammer! Op de foto ziet het er nog steeds mooi uit. Sowieso lijkt me dit een erg leuke stad!
Denise onlangs geplaatst…Kersenbloesems in bloei in Bloesempark Amsterdamse BosMy Profile

Reply
Aniek 10 april 2021 - 20:42

Fushimo Inari-taisha lijkt me geweldig! Jammer dat het er zo druk is. En al is het klein, toch zou ik het bamboebos graag een keertje bezoeken.

Reply
Elisa 9 juni 2021 - 20:16

Ja geweldige stad Kyoto! Ik was er een paar jaar geleden ook en als ik jouw artikel dan zo lees dan denk ik: take me back please!! Voor het bamboebos heel vroeg opgestaan zodat ik alleen was. Laten we hopen dat het gauw weer kan.
Elisa onlangs geplaatst…Experience magical sea sparkle in The Netherlands, Belgium or an exotic placeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2021 - 19:08

Ik hoop ook dat ik snel weer terug kan…misschien in 2022 of 2023 wel. Vond Japan echt heel erg tof en ben nog lang niet uitgekeken.

Reply
Mim 21 december 2022 - 16:06

Wat ziet dat er toch tof uit! Japan kruipt steeds meer naar de top van mijn bucket list. Vooral dat bamboewoud en de rode poorten lijkt me heel tof. Enne, Universal stiekem ook 😉
Mim onlangs geplaatst…Where Does the Leopard Gecko LiveMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.