Baan Phor Liang Meun: de geheime tuin van Chiang Mai

by DutchieontheRoad
12 comments

Zijn jullie ook zo dol op nostalgie? Ik wel. Als kind zijnde was  ‘De geheime tuin’ mijn favoriete boek. Kleine Mary verliest op jonge leeftijd haar ouders en wordt vanuit India naar haar oom in Engeland gestuurd. Mary voelt zich eenzaam en onbegrepen in het grote huis van haar oom. Maar dan ontdekt Mary een prachtig stukje ommuurde tuin, dat door bijna iedereen vergeten is. Kleine Mary leeft helemaal op en doet allerlei bijzondere ontdekkingen.

Ook ik zat even niet lekker in mijn vel in Thailand. Ik werd gevloerd door blaren die begonnen te ontsteken en had veel moeite met lopen. Niet handig als je alleen op reis bent. Ik kan niet goed stilzitten dus na een halve dag rust op mijn kamer, was ik het al beu. In mijn hostel viel nou niet bepaald veel te beleven. Is er dan echt niets dicht in de buurt waar ik lekker op mijn gemakje kan relaxen? Ineens zag ik op Tripadvisor een aantal foto’s voorbij komen. What the…!? Waar is dat in hemelsnaam? Wow…serieus? Dat is gewoon in de buurt van mijn hostel. Daar moet ik naar toe! Daags nadien ontdekte ik Baan Phor Liang Meun, geheime tuin van Chiang Mai.

Baan Phor Liang Meun

Baan Phor Liang Meun

Ik slaap lekker uit en na het ontbijt, loop ik langzaam naar Baan Phor Liang Meun. Het is eventjes zoeken maar na vijftien minuten bereik ik eindelijk de prachtige poort van deze geheime tuin. Poort? Jazeker, in een échte geheime tuin mag een houten poort niet ontbreken.

Mijn mond valt serieus open van verbazing. Dit is werkelijk de mooiste tuin die ik ooit gezien heb, en waarom is hier niemand? Overal om mij heen staan prachtige terracottabeelden, tropische planten en klimmen eekhoorntjes in de bomen. Er is een mooi aangelegde vijver met waterval en liefhebbers kunnen zelfs in een hangmat relaxen. Er is een mooi buitenterras waar ze heerlijke verse fruitsapjes serveren, zelfgemaakte taartjes, salades en zelfs yoghurt met vers fruit en muesli. Serieus?! Waarom staat dit niet in de Lonely Planet?

Baan Phor Liang Meun

Dagje relaxen en fotograferen

Ik ging serieus helemaal los in deze tuin en had de ochtend van mijn leven, haha. Ik fotografeerde naar hartenlust, relaxte bij de mooie vijver, nuttigde de nodige verse fruitsapjes, genoot van een heerlijke lunch en kwam helemaal tot rust. Kelly was weer helemaal zen 😉

Ik raakte in gesprek met een Amerikaan die rustig aan het werk was achter zijn laptop – o ja, er is ook gratis wifi by the way. Hij woonde en werkte in Chiang Mai en dit was zijn dagelijkse werkplek. Hij kon zich geen mooier kantoor voorstellen, en daar kan ik hem alleen maar gelijk in geven. Volgens hem was dit echt een klein stukje onontdekt Chiang Mai want het is er zelden druk. Voor hem de ideale dagelijkse werkplek.

Na een aantal uur relaxen vond ik het wel welletjes. Helaas voor mij begon het flink te regenen en het zag er naar uit dat het voorlopig niet droog zou worden. Gelukkig kwam het overvriendelijke personeel met een oplossing. Ik mocht wel een paraplu lenen, en dan zou ik hem daags nadien terug mogen brengen. Ik was serieus verbaasd. Waar kom je dergelijke vriendelijkheid nog tegen? Ik nam het aanbod dankbaar aan en beloofde de paraplu terug te brengen. Daags nadien ging ik uiteraard terug en bracht nog een aantal uurtjes door in deze prachtige terracottatuin.

Meer weten over mijn favoriete tempel Wat Umong? Lees dan dit blogartikel over dit pareltje net buiten Chiang Mai.

Baan Phor Liang Meun - Thailand

Waar kun je deze prachtige tuin vinden?

Baan Phor Liang Meun zit verscholen in een klein zijstraatje dus is het even zoeken. Als je de kans hebt, bezoek dan zeker deze prachtige terracottatuin. Geloof me, je krijgt er geen spijt van!


Adres: 36 Soi 2 Phrapok Klao Road.

Baan Phor Liang Meun - Thailand

Baan Phor Liang Meun - Thailand

Baan Phor Liang Meun - Thailand

Hadden jullie wel eens van deze geheime tuin gehoord?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

12 comments

Denise - Follow my footprints 19 september 2016 - 09:47

Oh, mooi inderdaad zeg! Die kende ik nog niet. Prachtig om rond te lopen en om foto’s te maken.
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Van grotten tot geesten: 7 weetjes over een Grieks eilandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 oktober 2016 - 12:56

Deze tuin is inderdaad nog vrij onbekend, maar daarom extra bijzonder. Je kunt er zo ontzettend mooi fotograferen 🙂 .

Reply
Rowan 20 september 2016 - 08:39

Ik kende deze plek nog niet, het is echt prachtig! Wat een cadeautje om erachter te komen dat zoiets moois in de buurt van je hostel zit! Echt genieten!
Rowan onlangs geplaatst…Hotels West Amerika | 7 handige tipsMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 oktober 2016 - 12:57

Dit was inderdaad een leuk cadeautje Rowan 🙂 .

Reply
Yvonne 25 september 2016 - 16:14

Oh wow, wat fijn dat je dit plekje ontdekte en zo toch even iets kon ondernemen, ook al kon je niet heel ver lopen. Het ziet er echt schitterend uit, met zulke ontdekkingen kan ik op reis altijd zo blij zijn!!
Yvonne onlangs geplaatst…Sri Lanka met peuters ReisfilmMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 oktober 2016 - 12:58

Ik was daarom ook erg blij met deze ontdekking Yvonne 🙂 . Echt een aanrader!

Reply
Aniek | travelwriter.nl 27 september 2016 - 10:52

Lang leve TripAdvisor. Soms kom je echt bij leuke, meer onbekende bezienswaardigheden terecht. 🙂
Aniek | travelwriter.nl onlangs geplaatst…Almhütten en Bauernküche: hiken van Giggelberg naar KatharinabergMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 oktober 2016 - 12:59

TripAdvisor rules 😉 . Ik raadpleeg altijd TripAdvisor als ik ergens naar toe ga. Meer dan eens ontdekte ik bezienswaardigheden die niet in de Lonely Planet vermeld staan 🙂 .

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 28 september 2016 - 08:48

Oh wauw, wat is het daar prachtig! Lijkt me een geweldige plek om eens ‘los te gaan’ met een camera! Gelukkig voor jou én je blaren was het lekker dichtbij!
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Hotspot: Nienke’s in EnschedeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 oktober 2016 - 13:00

Mijn blaren vonden het inderdaad ook een prettige plek 😉 . Het daar zo ontzettend mooi! Als ik ooit nog terug ga naar Thailand, bezoek ik deze tuin zeker nog een keer.

Reply
Carolien | Dream the World 30 september 2016 - 15:27

oh dit is echt genieten, zo’n mooie plek ontdekken en dan ook zien dat er bijna geen toeristen zijn. Kleine Marry 😉 Leuk!
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Fietsen in Wallonië: rondje Chimay en LompretMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 oktober 2016 - 13:01

Ik was echt als een kind zo blij toen ik deze tuin ontdekte. Echt een onontdekt plekje in het centrum van Chiang Mai. Wie had dat verwacht?

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.