Australië: Daintree National Park & Cape Tribulation

by DutchieontheRoad
7 comments

De meeste toeristen gaan naar Cairns voor het Great Barrier Reef. Heel begrijpelijk! Gezien mijn zeeziekte is snorkelen en duiken nou niet bepaald mijn ding. Volgens mij ben ik dan ook de enige toerist die het Great Barrier Reef niet bezocht heeft. Ik koos voor een andere optie: Daintree National Park & Cape Tribulation.

Daintree National Park

Omdat ik maar twee dagen in Cairns ben voordat ik verder reis naar Alice Springs, kies ik voor een dagtour naar Daintree National Park en Cape Tribulation. Veel mensen slaan dit gebied over en dat is hartstikke zonde. Mocht je over eigen vervoer beschikken, zou ik dit gebied zeker bezoeken want het is echt de moeite waard. Je kunt je hier makkelijk een dag of twee/drie vermaken. Beschik je niet over eigen vervoer, kun je er ook makkelijk georganiseerd naar toe. Er zijn meerdaagse tours maar ik koos voor een dagtour. Ook in één dag kun je een goede indruk krijgen van dit prachtig stukje Australië.

Regenwoud & strand

Zo’n 145 kilometer ten noorden van Cairns ligt een heel bijzonder gebied. Daintree National Park grenst namelijk aan het prachtige Great Barrier Reef. Cape Tribulation is een van de weinige plekken op aarde waar het regenwoud grenst aan het witte strand en de oceaan. Cape Tribulation betekent letterlijk “Kaap Beproeving” en werd in 1770 door de bekende Captain Cook genoemd omdat hij dDaintree NPaar veel moeite had om veilig langs het Great Barrier Reef te varen.

Er zijn hier verschillende lodges midden in de jungle, zelfs een heuse avontuurlijke jungle lodge, compleet met hangmatten en buitendouches. Lijkt me geweldig om hier een aantal dagen te verblijven. Je kunt hier zelfs onder begeleiding van een gids, een nachtelijke wandeling maken. Heel gaaf! Kijk uit voor George de cassowary die hier ergens rondloopt. Dit regenwoud is een van de oudste regenwouden ter wereld met een rijke flora en fauna waar je prachtige wandelingen kunt maken.

De weg naar Daintree National park alleen al is zo ontzettend mooi. Ik heb echt met mijn mond open naar buiten zitten staren. Dit is echt een schitterende route en een prachtig gebied. Onderweg nemen we een kijkje bij een klein wildlife park, waar we de nodige kangoeroes, koala’s en nog veel meer zien. Blijft leuk natuurlijk 🙂 Bij aankomst in Daintree National Park maak je eerst een cruise zodat je het park vanaf het water kan bezichtigen. Uiteraard zal je hier de nodige krokodillen spotten. Handen binnenboord houden dus. Vanaf de boot heb je een geweldig uitzicht op het regenwoud. Na de cruise rijd je verder naar Alexandra Lookout waar je een schitterend uitzicht hebt over de zee. Vervolgens bezoek je de Mossman Gorge en maak je een mooie wandeling door het regenwoud.

Cape Tribulation

Na de lunch is het tijd voor het bijzondere Cape Tribulation, waar het regenwoud letterlijk grenst aan het witte strand. Je kunt hier een mooie strandwandeling maken met aan de ene kant uitzicht op de groene jungle en aan de andere kant de oceaan. Hoe bijzonder is dat? Aan het einde van de middag is het weer tijd om terug naar Cairns te rijden waar je rond 18.30 uur weer arriveert. Ik had helaas maar één dag de tijd, maar had dit zeker niet willen missen. Dit is echt een prachtig gebied dat zeker een bezoekje waard is. Ben je in Cairns, kijk dan vooral verder dan het Great Barrier Reef en bezoek Daintree National Park en Cape Tribulation.

Cape Tribulation

Wanneer te bezoeken

De beste reistijd voor noordelijk Australië is buiten het regenseizoen, dus van mei t/m november. Juli en augustus zijn altijd de drukste maanden van het jaar vanwege de schoolvakanties. Het is dan echter winter in Cape Tribulation en het kan er dan best koel zijn. September en oktober zijn vrij rustige maanden en het weer begint dan ook warmer te worden. Ik was er zelf in oktober en toen was het inderdaad rustig en de temperatuur aangenaam. Je moet er wel rekening mee houden dat vanaf eind november de giftige box jellyfish aanwezig zal zijn waardoor het niet veilig is om in de zee te zwemmen.

Daintree National Park
Daintree National Park

Overige uitjes Cairns

• Heb je nog tijd over in Cairns? Ga dan ook gezellig een dagje naar Kurunda. Kuranda is een gezellig dorp op 25 kilometer afstand van Cairns. Dit dorp wordt omgeven door regenwoud. Je kunt met de Skyrail omhoog gaan vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het regenwoud. In Kuranda kan je gezellig winkelen, lunchen, wandelen en een waterval bezoeken
• Wil je iets meer leren over Aboriginals? Breng dan een bezoekje aan het zeer interessante Tjapukai Aboriginal Cultural Park. Je kunt hier mooie Aboriginal kunst bewonderen, workshops volgen, dansvoorstellingen bijwonen enz. Beetje toeristisch opgezet maar zeker interessant en een bezoekje waard. Deze twee uitjes kun je ook goed combineren op één dag.

Daintree National Park

Hebben jullie Cairns en omgeving wel eens bezocht?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

7 comments

Laura 7 september 2018 - 09:06

Ik snap helemaal je punt met betrekking tot zeeziekte! Dit lijken mij leuke alternatieven!

Reply
DutchieontheRoad 11 september 2018 - 13:21

Zeeziekte blijkt altijd een heikel punt bij mij…helaas.

Reply
Sanne 9 september 2018 - 12:11

Aankomende maart ga ik niet naar dit stukje Australie, maar het zuiden Sydney Melbourne. Ik heb er wel veel over gehoord!

Reply
DutchieontheRoad 11 september 2018 - 13:20

Wat leuk dat je naar Australië gaat Sanne. De omgeving Sydney en Melbourne is ook erg leuk. Melbourne is één van mijn favoriete steden 🙂

Reply
dionne 9 september 2018 - 15:58

Wauw! Wat ontzettend tof. En dat strand ziet er ook waanzinnig uit!

Reply
DutchieontheRoad 11 september 2018 - 13:19

Dat strand is inderdaad heerlijk, maar ik zou er niet gaan zwemmen 😉 Kans op stingers en krokodillen.

Reply
Marcella Molenaar 30 september 2018 - 19:51

Als wij plannen maken voor Australië, dan hebben we het niet over het gebied boven Cairns. Zonde, als ik jouw blog lees! We moeten na Mexico maar eens keihard sparen voor deze droomreis!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Happylist september 2018 – Schiermonnikoog & een nieuwe videoMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.