Haal het kind in je naar boven: Art in Paradise

by DutchieontheRoad
16 comments

Wat doe je als je vijf dagen in Chiang Mai bent en door lichamelijke problemen tijdelijk niet veel kunt? Ik werd helaas gevloerd door maar liefst acht blaren die begonnen te ontsteken (iets met blote voeten in een modderpoel gaan staan, inclusief olifantenpoep 😉 ) dus paste ik mijn planning aan. Ik moest mijn geplande trekking en zipline in de koelkast zetten en iets anders verzinnen. Dan ga ik wel heel braaf naar een museum: Art in Paradise. Dat bezoek bleek een schot in de roos te zijn.

Art in Paradise: het leukste museum in Chiang Mai

Dat ik dol ben op fotografie is geen groot geheim. Ik ben serieus een fotografie nerd dus ik werd helemaal blij toen ik dit museum ontdekte. Via mijn hostel kreeg ik 50 baht korting op het toegangsbewijs en dat mocht ook wel want normaliter kost de entree maar liefst 400 baht. Dat is voor Thaise begrippen ronduit belachelijk maar ik moest iets want ik was het zitten onderhand wel beu. Ik kon na twee dagen weer redelijk lopen dus nam heel braaf de taxi naar dit hypermoderne museum en had de ochtend van mijn leven.

Dit museum heeft echt niets met Thailand te maken, maar is ideaal als je even geen tempel meer kunt zien of wanneer het regent. Hartstikke leuk voor volwassen, kinderen en mensen die houden van fotografie en poseren. Ik ben volwassen, dol op kinderen ondanks dat ik ze zelf niet heb, dol op fotografie en ik ben ook niet vies van poseren. Dikke pret voor Kelly dus 😉

Statief kan heel handig zijn

Als je dit museum alleen bezoekt, is het overigens wel raadzaam om een statief mee te nemen. Ik had een klein statief bij me en dat is toch wel handig als je zelf ook op de foto wilt. Natuurlijk kun je overige bezoekers vragen om een foto van je te maken maar die zijn dat natuurlijk op een gegeven moment ook beu.

Ik vind het persoonlijk ook een uitdaging om te kijken of ik van mezelf een leuke foto kan maken met behulp van statief en zelfontspanner. Overige toeristen, vooral Chinezen en Japanners, vinden dit hilarisch om te zien. Voor mij werkt het prima, al heb ik af en toe ook even om hulp gevraagd omdat het niet altijd mogelijk was om een leuke foto te maken met behulp van mijn statief. Ik maakte gebruik van een zeer laag statief (30 cm) maar het is praktischer als je een verstelbaar statief hebt die je ook hoger kunt zetten.

Art in Paradise
3D Art Museum

Korting via hostel

Zoals ik hierboven al aangaf, kan het dus raadzaam om eens te informeren in je hostel of hotel naar tickets. De entree is heel flink voor Thaise begrippen maar ik vond het absoluut de moeite waard. Het museum is super modern en je kunt je er zeker twee tot drie uur vermaken en er is airconditioning. Via mijn hostel kreeg ik 50 baht korting dus dat was toch mooi meegenomen.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen in Chiang Mai? Lees dan mijn artikel met tips over Chiang Mai.

Art in Paradise, Chiang Mai

Art in Paradise, Chiang Mai

 Zijn jullie wel eens in dit museum geweest of hebben jullie nog tips voor regenachtige dagen in Chiang Mai?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

Art in Paradise

You may also like

16 comments

Diana | Stripe Away 28 juli 2016 - 10:37

Aaach wat leuk. Ik wilde daar ook naar toe gaan maar had echt geen tijd meer. Maar wat balen dat je voet onder de blaren zat. Hopelijk was je er snel van af. Vette foto’s zo trouwens.

Reply
DutchieontheRoad 28 juli 2016 - 12:45

Wat jammer Diana! Ik kan me voorstellen dat veel mensen dit overslaan vanwege tijdgebrek. Er is natuurlijk hartstikke veel te doen in Chiang Mai en dan moeten er keuzes gemaakt worden. Ik had het in eerste instantie ook op mijn ‘reservelijst’ staan maar omdat ik geen trekking en zipline kon doen, ben ik alsnog gegaan. Goede keus!

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 28 juli 2016 - 14:29

Haha geweldig! Het zijn echt hele leuke foto’s geworden!
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…Florida & the Deep South #8 | Het Florida van vroegerMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 31 juli 2016 - 12:15

Dank je Narelle 🙂 . Ik had ook echt een leuke ochtend…nooit gedacht dat ik zo’n lol kon hebben met Chinezen en Japanners want ik was de enige westerse in het museum 😉 .

Reply
Jessica 30 juli 2016 - 18:20

Wat ziet dit er ontzettend gaaf uit! Ik zag zoiets wel al in Bangkok toen ik er was, maar ik wist niet dat er in Chiang Mai ook zo’n museum was. Leuk!

Reply
DutchieontheRoad 31 juli 2016 - 12:16

Klopt Jessica, in Bangkok zit hetzelfde museum 🙂 . Ik vond het echt super leuk en kan het van harte aanbevelen. Op Tripadvisor lees je ook alleen maar positieve recensies.

Reply
Denise - Follow my footprints 31 juli 2016 - 11:07

Gets, wat een eng begin van je verhaal, maar wat een leuk museum, dat kende ik niet!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Wandelen langs de kust bij ’S Agaro en Sa ConcaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 31 juli 2016 - 12:22

Ja, die blaren was even wat minder. Daar baalde ik wel van…geen idee hoe ik het voor elkaar had gekregen. Niet bepaald handig in je eentje, dus dat was even improviseren. Gelukkig kon ik medisch advies inwinnen bij een kennis in Nederland, want ik had iets gekregen van de apotheek waarvan ik niet wist of het zou werken. Dat bleek gelukkig wel zo te zijn dus na drie dagen kon ik weer redelijk lopen. Dat museum was dus een uitkomst voor mij…echt zo ontzettend leuk! Dikke pret voor Kelly 🙂 .

Reply
Sanne 1 augustus 2016 - 20:19

O, prachtig! De foto’s zijn echt heel leuk geworden. Soms ben je inderdaad wel even helemaal klaar met de tempels, dan is dit best een leuke afwisseling! Wel balen van de blaren trouwens!
Sanne onlangs geplaatst…Skaftafell, wandelen tussen de bergen en gletsjersMy Profile

Reply
Stephanie | Expeditie Aardbol 2 augustus 2016 - 16:58

Hé wat tof! Ondanks dat het weinig met Thailand heeft te maken vind ik het een cool museum. Mooie foto’s!
Stephanie | Expeditie Aardbol onlangs geplaatst…Rondleiding door Teufelsberg, een voormalig afluisterstation in BerlijnMy Profile

Reply
Gabriëlle 3 augustus 2016 - 10:19

Dat je dit nog eens in Thailand zou tegen komen, had ik nooit verwacht! Wel echt een gaaf museum, het doet me een beetje denken aan het Escher museum in Den Haag.
Gabriëlle onlangs geplaatst…Hotel Riu Palace & Tenerife tips van Suzanne!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2016 - 16:26

Ik was ook blij verrast Gabriëlle! Escher museum ben ik overigens nog nooit geweest.

Reply
Jacomijn - Safe and Healthy Travel 3 augustus 2016 - 20:52

Hahaha geweldig! Ik had dit museum al eerder voorbij zien komen. Wel echt leuke foto’s! Wel enorm balen dat je zulke blaren en ontstekingen had aan je voeten, zag dat je wel heerlijke schoenen bij je had!! Heb ik een aantal paar van 😉
Jacomijn – Safe and Healthy Travel onlangs geplaatst…Hotel Djurönäset in the Archipelago of StockholmMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 augustus 2016 - 16:28

Ik was zo blij met mijn palladiums 😉 . Heb ze twee dagen niet kunnen dragen, en dit was de eerste dag dat ik weer dichte schoenen kon verdragen. Heerlijk, die extra steun had ik net even nodig. Ze zijn ook nog eens lekker stoer, helemaal mijn schoenen. Ik had geen zin om mijn zware bergschoenen mee te sjouwen want dat is niet nodig voor Thailand. Dit was de perfecte oplossing 🙂 .

Reply
Sanne 7 augustus 2016 - 13:21

Dit is echt zo’n leuke plek! Wat een leuke foto’s!

Reply
DutchieontheRoad 7 augustus 2016 - 19:34

Dank je Sanne! Het was ook heel fijn qua afwisseling want ik had even genoeg gouden daken gezien in Chiang Mai 😉 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.