Appelplukdagen Philips Fruittuin: appels en peren plukken

by DutchieontheRoad
2 comments

Ik ben dol op fruit en toen ik zag dat de jaarlijkse appelplukdagen bij de Philips Fruittuin in aantocht waren, heb ik meteen twee tickets gekocht. Daar wilde ik al jaren een keer naartoe, maar het kwam er iedere keer niet van. Afgelopen weekend was de eerste mogelijkheid om de appels en peren te plukken in de Philips Fruittuin en de bomen hingen dan ook nog lekker vol.

Appelplukdagen Philips Fruittuin

De Philips Fruittuin is opgericht door Anton Philips als werkverschaffingsproject. Deze boomgaard is maar liefst 12 hectare groot en staat vol met appel,- peren- en pruimenbomen. Aan het einde van de zomer kun je tijdens drie weekenden appels en peren plukken. Een hartstikke leuk uitje voor jong en oud.

Dit jaar vinden de appelplukdagen plaats op 5 + 6 september, 12 + 13 september en 19 + 20 september. Op het moment van schrijven zijn er alleen nog tickets verkrijgbaar voor het laatste weekend.

Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. Een ticket voor 1 persoon kost € 10,- (+ 1 tas appels en/of peren) en een ticket voor 2 personen kost € 7,- pp (+ 1 tas appels en/of peren). Bij de ingang krijg je een stoffen tas die je kunt vullen met appels en peren. Mocht je meer willen plukken, kun je een extra tas kopen.

appelplukdagen Philips Fruittuin

Verschillende soorten appels en peren in de Philips Fruittuin

Er zijn diverse soorten appels en peren die je kunt plukken in de Philips Fruittuin. Je kunt kiezen uit drie soorten appels en twee soorten peren:

  • Elstar (frisse appel met een zoetzure smaak)
  • Elswout (ik had nog nooit gehoord van de Elswout, maar het schijnt een soort Elstar te zijn en is heel geschikt voor appeltaart)
  • Goudrenet (zoetzure appel die heel geschikt is om appelmoes van te maken)
  • Conférence ( meest bekende handpeersoort)
  • Doyenne du Comice (een heerlijk zoete en sappige peer en mijn grote favoriet)

appelplukdagen Philips Fruittuin

Appels en peren plukken: een hartstikke leuk coronaproof uitje

Eigenlijk was het de bedoeling dat mijn kleine nichtje mee zou gaan en ik zag haar al helemaal door de boomgaard rennen, al graaiend naar appels 😉 Zij hadden echter al iets anders gepland staan en daarom ging ik met mijn moeder naar de appelplukdagen in de Philips Fruittuin. We hebben ons echt heel goed vermaakt en vonden het ontzettend leuk om zelf appels en peren te plukken. We voelden ons weer even kind. In de boomgaard lopen meerdere vrijwilligers die uitleg kunnen geven over de boomgaard, de soorten appels en peren en welke je het beste voor welke toepassing kunt gebruiken.

De appelplukdagen zijn echt heel goed georganiseerd en er is meer dan voldoende ruimte voor iedereen. Er mogen 250 mensen per tijdslot aanwezig zijn (3 uur) en dat werkt echt uitstekend. Ik heb in de zomervakantie meerdere uitjes gedaan, maar dit was zonder enige twijfel de meest coronaproof. Heel erg fijn!

Appelplukdagen Philips Fruittuin

De appelplukdagen afsluiten met appeltaart of een pannenkoek

Klaar met plukken? Sluit dan je bezoek af met een bezoek aan De Proeftuin, het plaatselijke pannenkoekenhuis. Wij hadden geluk met het weer en konden lekker buiten op het terras zitten. Bij appels plukken, hoort uiteraard ook appeltaart met slagroom. Dit was zonder enige twijfel de lekkerste appeltaart die ik ooit gegeten heb en hij kwam net uit de oven…heerlijk!

appelplukdagen philips fruittuin

Wij zijn volgend jaar zeker weer van de partij en dan neem ik mijn neefje en nichtje ook mee 🙂 In september zijn er diverse boomgaarden open om fruit te plukken dus er zijn meerdere mogelijkheden. Zijn jullie al ooit naar de appelplukdagen geweest?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

appelplukdagen philips fruittuin

You may also like

2 comments

Marcella 3 oktober 2020 - 13:34

Wauw, wat een superleuk uitje is dit! Ik wil al jaren naar een pluktuin voor bloemen, maar nu heb ik er een nieuwe bij op mijn wishlist 🙂
Marcella onlangs geplaatst…Lunersee – Wandelen rond het pareltje van VorarlbergMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 5 oktober 2020 - 18:55

Zeker een keer naartoe gaan Marcella. Ik vond het echt heel erg leuk en heb er nog weken plezier van gehad (nog nooit zoveel fruit gegeten)

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.