Alaaaf: Hoe overleef ik carnaval?

by DutchieontheRoad
6 comments

Jazeker, het is weer carnaval. Carnaval…you love or you hate it. Ik hang er een beetje tussenin en vandaag vertel ik waarom. Nog nooit carnaval gevierd, maar wel zin in een kleurrijk feestje? Ik geef een aantal tips om carnaval te overleven.

Kelly en carnaval

Carnaval is mij met de paplepel ingegoten en vroeger hoste ook ik vier dagen over het Stratumseind. Inmiddels ben ik ruim de dertig gepasseerd en vind ik carnaval met mate gezellig.

Verder dan kindercarnaval kom ik eigenlijk niet meer, ondanks het feit dat ik zelf geen kinderen heb. Iedereen in mijn omgeving heeft kinderen dus ik hos gewoon gezellig met de kleintjes mee 🙂  Ik drink geen alcohol en dat is echt uit den boze tijdens carnaval. Jullie willen niet weten hoe ik mezelf jaren heb moeten ‘verdedigen’ omdat ik geen alcohol drink. Grote onzin natuurlijk want ik mag wel BOB zijn. Overigens geef ik helemaal niets om de jaarlijkse opmerkingen want ik doe toch wel mijn eigen ding. De eerste twee uur vind ik het nog wel gezellig maar hoe verder de dag vordert, des te vreemder alles eruit ziet 😉  Daarom zal je mij niet snel ‘s avonds in de binnenstad zien. Veel te druk en daarbij worden de mensen (mannen) na een paar uur vervelend, dus dan kies ik het hazenpad. Zo houden we het gezellig voor alle partijen.

Tips voor nieuwe carnavalsvierders: Hoe overleef ik carnaval?

Zuiderlingen weten over het algemeen wel hoe ze carnaval moeten overleven, maar jaarlijks komen er ook veel noorderlingen onze kant op om carnaval te vieren. Je herkent de ‘nieuwkomers’ op grote afstand 😉 Kom je voor eerst een kijkje nemen? Misschien heb je iets aan de volgende tips.

#1 Het maakt niet uit hoe je verkleed gaat, als je maar verkleed gaat

Als je naar het zuiden gaat om carnaval te vieren, kom dan verkleed. Buitenstaanders zonder carnavalspak vallen echt op. Geloof mij nou maar dat je meer opvalt in je gewone kloffie, dan wanneer je als man zijnde in een roze tutu en blonde pruik door de binnenstad huppelt. Overigens is het belangrijk dat je outfit praktisch is (zorg voor zakken!!) en tegen een stootje kan. Laat je nieuwe sneakers maar thuis want daar zal niets meer van over zijn.

Zorg ook dat je redelijk warm gekleed bent. Ieder jaar verbaas ik mij weer over alle schaars geklede jonge meisjes die over straat lopen. Het zal je dochter maar zijn. Zorg gewoon voor een praktische outfit. Het ziekteverzuim na de carnaval is enorm en je wilt je baas toch niet opschepen met een enorme kater of de griep. Vraag daarom een extra vrij dag om bij te komen 😉 In de kroegen is het hartstikke warm, maar buiten des te minder. Door alle alcohol voel je dat echter niet dus ligt een fikse verkoudheid of de griep op de loer. Houd daar rekening mee.

#2 Er is bijna alleen maar bier verkrijgbaar

Met carnaval heb je de keus uit bier, bier of uhhhh…bier. Denk niet dat je een luxe cocktail kun bestellen want dan kom je van een koude kermis thuis. In de binnenstad van Eindhoven heb ik ooit zelfs moeite gehad om een glaasje fris te bestellen. Op zaterdagavond was gewoon alle frisdrank op. Belachelijk maar waar. O ja, bier (en wijn) wordt vaak met water aangelijnd, maar dat merk je na twee uur toch niet meer 😉

#3 Geef toe aan die vreselijke polonaise

Ik weet het, de polonaise is een vreselijke ‘dans’ als je het überhaupt al een dans kunt noemen. Sta niet vreemd te kijken als er vanuit het niets aan je schouderbladen wordt getrokken en je spontaan in die beruchte rij staat. Je biertje ben je inmiddels kwijt, maar wat geeft het. Verstand op nul – dat moet immers toch al met carnaval – en geef er gewoon aan toe. Je hoeft geen dansexpert te zijn en mocht je onverwacht vooraan komen te staan, roep dan gewoon lallend “DRAAIEN” en men denkt meteen dat je een ervaren carnavalsvierder bent. Je bent in het zuiden des lands en daar lopen we nou eenmaal in polonaise.

#4 Zorg voor een goede basis! Met andere woorden: friet, pizza en shoarma!

Je gaat carnaval écht niet overleven op een paar blaadjes sla. Weg met Sonja Bakker en Weight Watchers want daar doen we niet aan tijdens carnaval. De drank, het dansen en weinig slaap breken je echt op. De eerste dag is alles nog kei gezellig, de tweede dag komen de eerste vermoeidheidssymptomen tevoorschijn, dag drie ben je lamlendig en dag vier ben je half dood, inclusief keelontsteking. Daarom is een goed basis heilig! Het maakt ook niet uit op welk tijdstip je bovenstaand menu naar binnen werkt. Dit carnavalsdieet is 24 uur per dag toegestaan en met name ‘s nachts. Lang leve carnaval!

#5 Geen zin in de kroeg? Bezoek dan een carnavalsvereniging

Je kunt iedere willekeurige kroeg binnenstappen want overal wordt carnaval gevierd. Geen zin in al dat lallend gedoe of enorme drukte? Denk dan eens aan de vele carnavalsverenigingen en wijkgebouwen. Hier gaat het er vaak wat gemoedelijker aan toe. Een carnavalsvereniging is niet duf, maar ideaal voor mensen die wel carnaval willen vieren maar geen behoefte hebben aan enorme drukte. Jullie lezen het al bijna tussen de regels door: ik vier carnaval bij een vereniging/wijkgebouw. Voor mij werkt dat prima. Ik kan niet goed tegen drukte dus deze oplossing werkt perfect voor mij. Wel carnaval, maar geen enorme drukte 🙂

Carnaval

 

Hekel aan carnaval? Ga lekker op vakantie 🙂

Heb je een hekel aan carnaval en krijg je de kriebels van beelden van al die feestende en zuipende zuiderlingen? Ik kan het me eerlijk gezegd ook wel voorstellen. Het immers ook maar een vreemde aangelegenheid 😉 Kun je het allemaal niet aanzien, ga dan lekker op vakantie. Goede reden om even lekker ons koude kikkerlandje te ontvluchten. Niets mis met een weekje zon of wintersport. Geniet ervan! We denken aan jullie en nemen er nog één (of meer). Proost, santé en Alaaaf!!

Vieren jullie carnaval?

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

6 comments

Ilona 22 februari 2017 - 07:53

Ik als import Brabander kan carnaval absoluut waarderen. Gister was ik even in de stad en zag hoe alles al ondergedompeld was in de traditionele carnavalskleuren 😉 Jammer voor de limburgers tijdens carnaval want er is slecht weer voorspeld.
Ilona onlangs geplaatst…Terug in de tijd, een zonsondergang in JaffaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 24 februari 2017 - 19:52

Gelukkig is het weer een beetje bijgesteld. Ik hoop op een droge zaterdagmiddag zodat ik nog even naar de optocht kan 🙂 .

Reply
Yvonne 28 februari 2017 - 17:34

Ik kan het me helemaal voorstellen, je dubbele gevoel. Ik heb dat zelf ook wel… heb dan ook 20 jaar in de niet Carnavalszone gewoond. Inmiddels drink ik ook amper meer en vind de sfeer er niet altijd beter op worden als het “feest” vordert. Tof dat je gewoon met de kleintjes mee host trouwens. 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…Wat Tafraoute zo bijzonder maaktMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 28 februari 2017 - 19:33

Klopt inderdaad Yvonne. De sfeer wordt er niet altijd beter naarmate de avond vordert. Carnaval kan echt heel gezellig zijn, maar niet iedereen kan zich gedragen. Carnaval zonder alcohol wordt niet altijd geaccepteerd. Je bent al snel ‘saai’ terwijl ik heel goed carnaval kan vieren zonder. Mensen snappen dat meestal niet.

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 1 maart 2017 - 19:20

Aaah, wat jammer dat Oldenzaal niet tussen de mooie optochten staat. Oldenzaal komt regelmatig op televisie met de optocht, zó mooi is’tie, haha! Wij hebben dit jaar Carnaval ontweken door een weekendje naar Mechelen te gaan. Ik had totaal geen zin om tussen hossende dronken mensen te staan dit jaar.. Met die dikke zwangere buik van mij, hihi. 😉
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Een weekendje Mechelen in foto’sMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 maart 2017 - 20:02

Ik zag vandaag toevallig een stukje van Oldenzaal op televisie en dat was inderdaad een hele mooie optocht zeg! Die ga ik onthouden voor volgend jaar 🙂 . Bedankt voor de tip!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.