8x waarom op safari?

by DutchieontheRoad
19 comments

Ik ben dol op safari! Inmiddels heb ik al meerdere landen in Afrika bezocht en één van mijn mooiste reizen was toch wel een rondreis van vier weken door Zuidelijk Afrika. Mijn eerste safari was in Kruger National Park en ik was meteen enthousiast. Safari verveelt nooit. Ik geef jullie 8 redenen waarom je echt op safari wilt gaan 🙂

#1 Safari is een groot avontuur

Ik vind safari echt helemaal te gek. Je stapt om 06.00 uur (ja, zo vroeg) in een jeep en zodra je de campsite verlaat, voel je die spanning. Wat gaat er komen vandaag? Safari is onvoorspelbaar en dat maakt het zo gaaf. Je weet niet wat je gaat zien en of je überhaupt iets gaat zien. Het wordt al snel een sport om zoveel mogelijk dieren te spotten. Het is zo bijzonder om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Daar kan geen dierentuin tegenop.

Waarom op safari

waarom op safari#2 Alle dieren zijn leuk, maar de Big 5 is toch wel heel bijzonder

Ik ben altijd een groot dierenliefhebber geweest en ik vind eigenlijk alle dieren wel leuk. Vooral olifanten, giraffen en zebra’s hebben mijn voorkeur. Sommige dieren zie je zo vaak dat ze haast niet meer bijzonder zijn (impala’s bijvoorbeeld) maar de Big 5 is toch wel een dingetje. Iedereen wil deze dieren zien. Ik heb de Big 5 inmiddels gezien, maar de leeuw blijft een uitdaging voor mij. Kelly en katachtigen gaan niet goed samen. Zo zag ik tijdens mijn eerste reis door Zuid-Afrika geen enkele leeuw. Daar baalde ik echt van!

safari in Chobe Nationaal Park

Big 5 spotten: waar en wanneer#3 Safari is erg leerzaam

Biologie was mijn favoriete vak en alles wat met natuur of dieren te maken had, vond ik helemaal geweldig. Het is dan ook niet vreemd dat ik zo dol op safari ben. Mijn voorkeur gaat uit naar safari met een ranger. Ongelooflijk wat deze mannen/vrouwen allemaal zien. Zij weten ontzettend goed waar bepaalde dieren te vinden zijn en kunnen natuurlijk onwijs veel vertellen over de omgeving en alle dieren.

Waarom op safari

Safari in Chobe Nationaal Park

#4 Afrika heeft de mooiste zonsondergangen ter wereld

Serieus…ik meen het écht. African sunsets are the best in de world! Je wordt dagelijks op een bizar kleurenspektakel getrakteerd. Het is zo onwerkelijk om de zon onder te zien gaan met de Afrikaanse savanne op de achtergrond. Lion King feeling…Nants ingonyama bagithi baba 🙂 Meer weten over het fotograferen van een zonsondergang? Lees dan vooral mijn artikel want een goede voorbereiding is het halve werk 😉

Waarom op safari

Waarom op safari#5 Kamperen in Afrika is de max

Je hoeft echt geen die hard kampeerder te zijn om in Afrika te gaan kamperen. Dat was ik ook niet. De beste overnachtingsplekken in Afrika zijn toch wel die in de reservaten zelf. Je kunt natuurlijk in een hotel buiten een wildpark gaan overnachten, maar dan mis je toch wel het échte safari gevoel. Ik vond het zo bijzonder om iedere dag je tentje op te zetten, gezellig rond het kampvuur te eten, in slaap te vallen met dierengeluiden op de achtergrond om vervolgens ‘s ochtends je tentje te verlaten en meteen getrakteerd te worden op een prachtige Afrikaanse zonsopkomst. Daar kan geen hotel tegenop. En zeg nou zelf…wentelteefjes en/of pannenkoeken bij het ontbijt met de Afrikaanse savanne als uitzicht is toch briljant!

Er zijn diverse opties in Afrika. Er zijn campsites met omheiningen waar je gewoon veilig rond kunt lopen en na 18.00 uur de poorten op slot gaan. Voor mensen die iets meer spanning zoeken, zijn er ook campsites waar geen omheiningen zijn. Dat zijn de plaatsen waar je ‘s nachts beter in je tentje kunt blijven 😉

Namibië heeft mijn hart gestolen en is uitermate geschikt om te kamperen. Annemarie reisde met haar gezin door Namibië en heeft de leukste campings en praktische tips op een rijtje gezet.

safari

waarom op safari?#6 Afrika is een walhalla voor fotografen

Afrika is niet voor niets mijn favoriete continent. Ik kan gewoon niet stoppen met fotograferen tijdens een safari. Natuurlijk neem ik ook de tijd om te genieten van de omgeving, maar er moet eerst gefotografeerd worden. Mijn mooiste foto’s zijn toch echt die van Zuidelijk Afrika. Smaken verschillen uiteraard, maar ik geniet het meest van fotografie in Afrika 🙂 Benieuwd naar mijn tips met betrekking tot wildlife fotografie? Lees dan vooral mijn artikel

Waarom je niet met een fotograaf op reis wilt#7 De natuur is overweldigend mooi

Bij safari denken mensen vaak alleen aan alle dieren, maar Afrika is veel meer dan alleen de Big 5. Echt, de natuur in Afrika is zo divers en overweldigend mooi. Ik heb diverse wildparken bezocht en ze zijn allemaal weer anders. Kruger National Park is qua vegetatie weer totaal anders dan Hluhluwe National Park. Ik werd overdonderd door de schoonheid van Tsitsikamma National Park en Sossusvlei en Deadvlei ontnamen mij de adem. Mijn mooiste reisfoto maakte ik in Etosha National Park en ik overwon mijn angst in de Okavango Delta. De wetlands van Botswana zijn echt van ongekende schoonheid. Chobe National Park verraste mij enorm. De Chobe River is echt een plaatje, om de paar meter zie je weer een nijlpaard omhoog komen en je struikelt nog net niet over de olifanten. Ik mis Afrika!

Hoogtepunten Namibië

Zuid-Afrika

#8 No Wifi: ik ben er even niet

Ik geef het eerlijk toe, ook ik ben lichtelijk verslaafd aan mijn smartphone. Wifi is toch wel een dingetje tegenwoordig, maar in Afrika heb ik daar gek genoeg geen behoefte aan. Ik kom tot rust bij het zien van al dat moois en heb geen behoefte aan constante prikkels. Hoe fijn is het om even offline te zijn? In Azië is Wifi heel normaal, maar in Afrika is dit niet vanzelfsprekend. Mijn omgeving werd erg zenuwachtig van het feit dat ik dagenlang niet bereikbaar was, maar zelf had ik er geen last van. Ik ben er even niet…ik ben in Afrika!

Waarom op safari

Zijn jullie wel eens op safari geweest en wat zijn jullie ervaringen?

 

 

 

 

 

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

19 comments

Marcel 13 april 2018 - 18:27

Ik ben al diverse keren op safari geweest, en het verveelt nooit. Ook mijn eerste safari was in het Kruger NP, om 5:00 uur. Aanvankelijk had ik er geen zin in want de regen kwam met bakken uit de hemel, maar eenmaal in de jeep was de tegenzin snel verdwenen. Ik heb genoten van mijn eerste safari: spanning, heel veel dieren en een ranger die ontzettend veel plekken wist te vinden waar dieren zaten. En de sport om zoveel mogelijk dieren te spotten is erg herkenbaar.
Marcel onlangs geplaatst…Koblenz | Een prachtige Duitse stad die een en al historie ademtMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 april 2018 - 19:52

Kijk…nog een liefhebber! Ongelooflijk wat die rangers allemaal weten 🙂

Reply
Martin 13 april 2018 - 22:37

Zooo herkenbaar!!! Vooral dat onvoorspelbare van Safari is gaaf! Wat ga je zien vandaag? Ik was in 2003 in Chobe, veel te kort…en ik besloot dat ik er ooit nog eens terug wilde. Over 2 maanden gaat het gebeuren! Zo veel zin in!
Martin onlangs geplaatst…Perkedel kentang, Indonesische aardappelkoekjesMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 april 2018 - 19:53

Super gaaf dat jullie weer naar Chobe gaan. Ik vond Chobe ook helemaal te gek..je struikelt daar echt over de olifanten 🙂

Reply
Jenny 14 april 2018 - 07:54

Ik heb nog steeds niet de big five in het wild gespot! Wel een deel, maar vooral ze katachtige hebben het niet zo op mij.

Een safari is leuk, maar m’n vriend is niet zo’n fan. Hopelijk kan ik hem nog een keer overtuigen.

Reply
DutchieontheRoad 16 april 2018 - 19:54

Ik heb ook niet zo’n succes als het om katachtigen gaat…De buffel duurde trouwens ook even hoor. Ik dacht dat die juist makkelijk zou zijn, maar niets is minder waar.

Reply
Lizzie | Globalizious 15 april 2018 - 11:20

Al jaaaren ben ik met een vriendinnetje een soort van aan het sparen voor een reis naar Afrika. Het lijkt me zo bijzonder om zo’n safari te maken en den Big 5 te zien! Elk jaar komt er wel weer iets tussen en stellen we het weer uit.. Maar het plan is er, dus ooit zullen we gaan!
Lizzie | Globalizious onlangs geplaatst…De Bollenstreek in Bloei! Bezoek de Keukenhof.My Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 april 2018 - 19:56

Dan hebben jullie iets om naar uit te kijken 🙂 Mijn petekind spaart ook al vanaf zijn achtste, haha. Hij is inmiddels 12 en hij spaart nog steeds…volhardend kind 😉

Reply
Judith 15 april 2018 - 17:45

Ik ben vorig jaar voor het eerst op safari geweest In Zuid-Afrikabezocht ik het Kruger Park en Addo Elephant Park. De Big 5 heb ik er helaas niet gezien, we zijn niet verder gekomen dan olifant, neushoorn en buffel, en ook die prachtige zonsondergangen heb ik niet echt gezien. Wel vond ik het een supergave ervaring om met een ranger met een groot geweer door het Kruger Park te wandelen om vervolgens oog in oog te komen staan met een groep hyena’s die een buffel aan het opeten waren. Onvergetelijk!
Judith onlangs geplaatst…Street art in MarrakechMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 april 2018 - 19:58

Jammer dat je de Big 5 niet gezien hebt! Deze had ik ook niet compleet na mijn eerste bezoek aan Zuid-Afrika. Katachtigen zijn toch wat moeilijker in Zuid-Afrika heb ik het idee. Volgens mij moet je dan echt naar Sabie. Hyena’s heb ik daarentegen niet gezien.

Reply
Diana 15 april 2018 - 22:23

Ben het zo eens met alle 8 de kenmerken van een safari. Voor mij was het echt waanzinnig. Alle die wilde dieren! En het kamperen was ook echt de max. In de vroege ochtend wakker worden met een amazing view en in de nacht al die dieren geluiden. En zullen het maar niet hebben over die zonsondergangen. One of the best!!
Diana onlangs geplaatst…Reactie op Schapenboerderij Texel: we gaan op kraambezoek + video door MartinMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 april 2018 - 19:59

Ik vond kamperen in Afrika ook echt zo tof. Echt bizar om in je tentje te liggen met al die dierengeluiden op de achtergrond.

Reply
Marcella Molenaar 17 april 2018 - 21:17

Wij hebben in Amerika en Canada best wat wildlife gespot, maar op safari zijn we nog nooit geweest. Zuid-Afrika staat dan ook hoog op mijn wishlist. Mijn man mee krijgen, dat kost me iets meer overtuigingskracht, maar ik denk dat het over een paar jaar (lees: bestemmingen die iets hoger op de lijst staan) toch zeker moet gaan lukken! Mooie foto’s Kelly!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Roadtrip Nieuw-Zeeland – Onze route van 5 wekenMy Profile

Reply
Daphne de Vries 18 april 2018 - 12:55

Ik ben het eens met alle punten die je noemt! Safari is inderdaad het allerleukste wat er is! En die zonsondergangen, wauw! En slapen in de bush ook echt geweldig. Eigenlijk alles! Wanneer mag ik weer? Hier in Australië heb je toch hele andere ‘safari’s’ hahah. Iets met spinnen, slangen, krokodillen en stingers 😉

Reply
Annemarie 20 april 2018 - 08:29

Ik vind Afrika ook geweldig! De zonsondergangen en de natuur zijn er inderdaad prachtig, en de safari’s zijn super om mee te maken. Ik ben al vaak op safari geweest, onder meer in zuidelijk Afrika, en het blijft mooi. Komende zomer gaan we eindelijk weer eens terug naar Afrika, naar Namibië, maar nu met onze kinderen. Ik ben benieuwd wat zij ervan vinden. Onze zoon van 8 vindt het bij voorbaat al erg spannend allemaal… 🙂
Annemarie onlangs geplaatst…Karlovac in Kroatië: stad van rivieren, parken en bierMy Profile

Reply
Sanne 21 april 2018 - 10:29

Ik ben vorige week voor het eerst geweest in een Game Reserve. Eerst een beetje sceptisch maar ik vond het fantastisch om de dieren in het echt te zien. Als een klein kind in een snoepwinkel

Reply
Mijn bucketlist - Alleen op reis 1 mei 2018 - 00:34

[…] dat ik gek op dieren ben, ben ik nog nooit op safari geweest. Maar het lijkt me echt een fantastische ervaring! Als dierenliefhebber, is het natuurlijk […]

Reply
Jolien 31 augustus 2018 - 19:18

Ja safari is echt gaaf! Mocht ik dit ooit nodig hebben om mijn vriend over te halen, ga ik zeker je blog gebruiken!

Reply
DutchieontheRoad 2 september 2018 - 15:31

Safari is écht een van de leukste dingen…kun je mij voor wakker maken 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.