8x waarom naar Nepal

by DutchieontheRoad
5 comments

Vorig jaar maakte ik een prachtige rondreis door Nepal. Nepal stond al jaren torenhoog op mijn wishlist maar iedere keer kwam het er niet van. Toen ik vorig jaar eindelijk naar dit bijzondere land vloog, was ik dan ook als een kind zo blij. Nepal overtrof mijn verwachtingen. Wat een prachtig land! Ik geef jullie 8 redenen waarom je Nepal wilt bezoeken 🙂

#1 Nepal heeft prachtige natuur

Jaaa…de natuur is écht zo ontzettend mooi in Nepal. Je ziet er de hoogste bergen ter wereld en de mooiste valleien van Azië. Ook in de lager gelegen gebieden is de natuur adembenemend mooi. Ik kon echt uren naar buiten staren vanuit de bus zonder mezelf te vervelen. Heerlijk! Nepal heeft ook verschillende nationale parken waar wilde dieren leven. Dit bijzondere land is heel divers en alleen daarom al wil je hier naar toe.

Waarom naar Nepal#2 De bevolking is super vriendelijk en ze kunnen het toerisme echt goed gebruiken

Voordat ik naar Nepal ging, hoorde ik al veel positieve verhalen over de lokale bevolking. Ik kan dat alleen maar bevestigen. Zelden heb ik zo’n lieve mensen ontmoet als in Nepal. Ik verbleef tweemaal bij een Homestay en wat een lieve mensen waren dat! Mijn eerste verblijf was echt bij de mensen in huis en dat was zo’n lieve familie. Ik heb me zelden zo welkom gevoeld.

Sinds de aardbeving van 2015 is het toerisme erg achteruit gegaan. Inmiddels komt het wel weer op gang, maar het is bij lange na niet terug op het niveau van voor de aardbeving. Heel jammer want Nepal heeft toerisme hard nodig. Ze zijn nog steeds druk bezig met de wederopbouw, maar vele belangrijke tempels zijn inmiddels weer gerestaureerd. Wil je een steuntje bijdrage aan de wederopbouw van Nepal, ga dan vooral op reis door dit prachtige land. De lokale bevolking zal je heel dankbaar zijn en je bent meer dan welkom!

Waarom naar Nepal#3 Er is volop cultuur en historie in Nepal

Buiten de prachtige natuur, staat Nepal natuurlijk bekend om zijn cultuur historie. Nepal heeft ontelbare Hindoeïstische tempels, boeddhistische kloosters en traditionele dorpen. Dit in combinatie met de vriendelijke bevolking, kleurrijke sari’s, het overheerlijke eten en de vele festivals maken Nepal een topbestemming! Ik viel met mijn neus in de boter en was er tijdens Divali, het lichtfestival. Wat een sprookje was dat! Als je een liefhebber bent van tempels en stupa’s, ben je in Kathmandu aan het juiste adres. Ik vond de tempels van Kathmandu écht geweldig! Ook in Bhaktapur kun je je hart ophalen…wat een leuk stadje is dat!

Waarom naar Nepal#4 Je kunt op safari in Nepal

Bij safari denk je eigenlijk automatisch aan Afrika…ik ook. Toch kun je in Nepal heel goed op safari en je kunt zelfs neushoorns, tijgers, beren en olifanten spotten. Dat is toch best gaaf toch! De meeste toeristen gaan naar Chitwan National Park, maar Bardia National Park is ook een aanrader. Wij zagen neushoorns, olifanten, zwijnen en herten in Chitwan National Park. Helaas geen tijger maar daar had ik eerlijk gezegd ook niet op gerekend. Ik had eigenlijk geen hoge verwachtingen van safari in Nepal, maar ik vond het echt heel tof en zeker de moeite waard.

Waarom naar Nepal#5 Nepal is hét land bij uitstek om te wandelen

Nepal is het ultieme land om te gaan wandelen. De natuur is verbluffend mooi, de bergen zijn hoog en de wandelpaden zijn prima onderhouden. Er zijn ontelbare wandelroutes, variërend van dagwandelingen tot trekkingen van drie weken. Er is voor ieder wat wils.

Veel toeristen komen speciaal naar Nepal voor de Everest Base Camp Trek, een zware trekking van 12 tot 13 dagen. Ook het Annapurna circuit is erg populair bij wandelaars die een trekking van twee weken willen maken. Wandelaars die minder tijd hebben, kiezen vaak voor de Poonhill trek. Deze trekking van 4-5 dagen is prima te doen voor de meeste reizigers en je krijgt een goede indruk van de omgeving. Ik had echter geen behoefte om een aantal dagen te lopen en maakte een dagwandeling van Panauti naar Sanga…ook prachtig en zeker de moeite waard.

Waarom naar Nepal#6 Nepal is een walhalla voor avonturiers en adrenalinejunkies

Raften, paragliden, ultralight vluchten, bungy jumpen, skydiven en ga zo nog maar even door. In Nepal kan het allemaal! Ben je een liefhebber van extreme sporten, ben je hier aan het juiste adres. Vooral de stad Pokhara is een goede uitvalsbasis voor diverse activiteiten. Zelf koos ik voor een ultralight vlucht en dat is toch wel één van de gaafste dingen die ik ooit gedaan heb 🙂

Waarom naar Nepal#7 Er is geen massatoerisme

Veel backpackers gaan vooral naar Thailand en Bali, maar Nepal staat over het algemeen bij de meeste reizigers niet torenhoog op de wishlist. Nepal heeft namelijk geen tropische stranden, de wegen zijn slecht begaanbaar en de verwoestende aardbeving van 2015 speelt ook nog steeds een rol. Juist het gebrek aan massatoerisme is een goede reden om Nepal te bezoeken. Het is er lekker rustig 🙂

Waarom naar Nepal#8 Nepal is ideaal voor vegetariërs

Jaja…voor mij niet geheel onbelangrijk 😉 Het eten in Nepal is echt zo ontzettend lekker en vegetarisch eten is echt een peace of cake. Over het algemeen kun je in Azië prima vegetarisch eten, maar in Nepal was het helemaal makkelijk. Koeien zijn heilig dus die belanden sowieso niet op een bord. Het meest bekende gerecht is Nepal is de dal-bhat, een rijstschotel met verse groente, linzensoep en een pittige chutney. Ik ben er dol op maar ook de groentemomo mag van mij heilig verklaard worden. Love momo’s. Meer dan eens at ik een vegetarische thali, een plateau vol kleine bakjes met verschillende curry’s, rijst, chutney, yoghurt en platbrood. Eten in Nepal is een feestje 🙂

Waarom naar Nepal

Volgens mij heb ik voldoende redenen opgesomd om naar Nepal te gaan toch? Staat Nepal op jullie wishlist?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

5 comments

Jenny 24 augustus 2018 - 12:17

Dit zijn hele goede redenen om naar Nepal te gaan! Ik heb nog lang niet alles gedaan, een goede reden om een keer terug te gaan.

Vooral de neushoorns lijken me tof.

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2018 - 15:05

De neushoorns waren inderdaad heel gaaf! Ik wil ook zeker nog een keer terug 🙂

Reply
Linda | travellersoftheworld 25 augustus 2018 - 13:53

Dat zijn een hele hoop goede redenen om naar Nepal te gaan! Het staat bij ons zeker op het lijstje voor de wereldreis, vooral omdat wij graag een trekking willen doen van ongeveer een week. Dat lijkt me zo’n gave ervaring! Maar ook de safari’s, de tempels en de valleien klinken geweldig.
Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Door deze foto’s wil jij ook op citytrip naar Parijs!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2018 - 15:02

Zeker naar toe gaan tijdens jullie wereldreis! Super mooie bestemming en ideaal voor een trekking 🙂 Veel plezier!

Reply
Marcella Molenaar 21 september 2018 - 20:50

Als ik dit lees dan is Nepal dé perfecte bestemming voor ons. Natuur, vega voor mij, niet veel toeristen, wandelen. Perfect dus. Ik moet Nepal maar eens op mijn wishlist zetten!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Here and Now #50 – Een nieuwe activity tracker & aftellen naar MexicoMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.