8 Leuke Halloween activiteiten voor thuis

by DutchieontheRoad
4 comments

Morgen is het Halloween en normaliter lopen kinderen dan langs de deuren om snoep op te halen…Trick or Treat! Ook in onze wijk lopen kinderen langs de deuren en sommige mensen hebben de tuin zelfs versierd om het nog griezeliger te maken. Mijn kleine nichtje liep vorig jaar als heksje rond, maar dit jaar helaas geen Halloween voor ons.

Dat wil echter niet zeggen dat we geen Halloween kunnen vieren en daarom dook ik met mijn nichtje de keuken in. We bakten Halloween koekjes en ik versierde voor het eerst in mijn leven een pompoen. Ze vond het een hartstikke leuke middag en wat was ze blij met haar koekjes. Er zijn meer dan voldoende Halloween activiteiten voor thuis te bedenken. Ik heb er een aantal voor jullie op een rij gezet. Happy Halloween 🙂

Halloween activiteiten voor thuis: Halloween koekjes bakken

Ondanks het feit dat mijn nichtje net 3 jaar geworden is, kan ze prima helpen met koekjes bakken. Voor jonge kinderen zijn zandkoekjes bakken het meest geschikt omdat ze dan nog het meeste kunnen doen. Ze kunnen mee helpen kneden (kleine stukjes), het deeg rollen met een deegroller en met vormpjes koekjes uitsteken. Het spreekt voor zich dat ze veel hulp nodig hebben, maar ze vinden het zo ontzettend leuk. Ook vinden ze het erg leuk om de koekjes te versieren. Mijn nichtje had echter andere plannen (weg concentratie) en daarom heb ik de koekjes versierd, maar dat vond tante Kelly niet erg hoor 😉

Met oudere kinderen kun je ook makkelijk cupcakes bakken en versieren (kunnen ze makkelijk zelf) of zelfs een Halloween taart maken. Of wat denken jullie van worstjes in bladerdeeg en daar een mummie van maken. Op Pinterest staan er meer dan voldoende voorbeelden. Kinderen vinden het hartstikke leuk om mee te bakken.

Pompoen versieren

Een pompoen versieren mag natuurlijk niet ontbreken met Halloween. Ik had dit serieus nog nooit gedaan en kwam er al snel achter dat kinderen hier echt hulp bij nodig hebben, ook oudere kinderen. Mijn nichtje was uiteraard nog veel te klein, maar ze vond het wel erg interessant om te zien (en heel vies, haha). Je kunt natuurlijk een originele Halloween pompoen maken, maar je kunt de pompoen ook door de kinderen laten versieren met watervaste stift of verf. Als je de kinderen laat verven, spreekt het voor zich dat de pompoen binnen of overdekt moet staan want anders is er na een regenbui niets meer van over.

halloween activiteiten voor thuis

Harry Potter filmmarathon

Harry Potter blijft mateloos populair en dat snap ik als Harry Potter fan helemaal 😉 Momenteel wordt iedere maandag een deel uitgezonden op televisie…happy Kelly. Hoe leuk is om dit weekend een Harry Potter marathon te houden met de kids. Gooi een paar matrassen op de grond, dekens erbij, (halloween) snacks en lekker chillen maar. Sowieso is een filmavond een leuk idee tijdens Halloween. Denk bijvoorbeeld ook aan De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, The Wiches of Hocus Pocus.

Snoepjes in huis verstoppen

Kinderen kijken natuurlijk heel erg uit naar bergen snoep…dat begrijp ik helemaal. Helaas is trick or treat niet bepaald coronaproof, maar dat wil niet zeggen dat de kinderen niet op zoek kunnen gaan naar snoep. Laat de kinderen daarom thuis en in de eigen tuin op zoek gaan naar snoep. Je kunt er zelfs een heuse snoepspeurtocht mag maken of maak een schatkaart waarop staat aangegeven waar snoepjes liggen verstopt. Leren ze ook nog kaartlezen. Kost even wat moeite om te maken, maar kinderen zijn dol op speurtochten en schatkaarten.

Schminken is altijd een goed idee

Kinderen en schminken is een gouden combinatie. Zodra ik op mijn werk de schminkkoffer tevoorschijn tover, is het feest. Kelly gaat schminken. Nou kan ik toevallig heel goed schminken, maar neem maar van mij aan dat de meeste kinderen niet zo veeleisend zijn. Ze zijn al helemaal door het dolle heen dat ze überhaupt geschminkt worden. Koop daarom een paar potjes (goede) schmink, zoek een paar leuke plaatjes op Pinterest en oefen op de kids. Ze vinden het helemaal niet erg dat mama of papa veel moeten oefenen. O ja…oudere kinderen vinden het geweldig om elkaar te schminken. Een grote kliederboel uiteraard, maar lol gegarandeerd.

Mondkapjes versieren

Ik ben inmiddels voorzien van een aantal stoffen mondkapjes, maar de bekende wegwerpmondkapjes kun je uitstekend versieren met een stift. Stoffen mondkapjes kun je zelfs versieren met textielstiften. Hoe leuk is dat!? Als we dan toch aan de mondkapjes moeten, kunnen we er maar beter iets leuks van maken toch? Laat de kinderen daarom een Halloween mondkapje versieren. Een superleuke Halloween activiteit voor thuis en heel erg coronaproof.

Halloween spelletjesavond

Een spelletjesavond is leuk voor jong en oud. Bedenk een aantal spelletjes en maak er een leuke familieavond van. Ik heb alvast een aantal Halloween activiteiten voor thuis bedacht:

  • Pictonary (Halloween thema uiteraard)
  • Hints
  • Iemand inpakken als mummie met wc papier (succes gegarandeerd)
  • Blikgooien (versier blikken of plastic bekers en ga ouderwets blikgooien)
  • Pompoenrace (maak een circuit in huis en/of tuin) en loop deze met een pompoen onder je arm…wie is het snelst?)
  • Halloween Bingo (er zijn online diverse bingo’s te downloaden…altijd leuk voor kinderen)
  • Zoek de oogbal (kook een paar pakken spaghetti, laat deze afkoelen en doe dit in een grote bak. Versier volgens een pingpongbal als oog en verstop deze in de bak spaghetti. Blinddoek de speler en grabbelen maar)
  • Spinnenweb circuit (maak een levensgroot spinnenweb van touw in huis waar je doorheen kunt kruipen. Kinderen vinden dat echt superleuk)
  • Halloween Mastermind (vul glazen flessen met diverse kleuren toverdrank en speel het spelletje Mastermind)

Halloween activiteiten voor thuis

Maak een spookhuis of spooktuin

Creatieve familie? Pak dan goed uit en tover je huis (of één kamer) of tuin om tot een spookhuis. Maak spoken en spinnen, hang spinrag op, zet pompoenen neer, bedenk schrikeffecten, maak een spannende tunnel (aanrader!!) en ga zo maar even door. Oudere kinderen? Laat dan ieder kind zijn/haar eigen slaapkamer omtoveren tot spookhuis en ga elkaars spookhuis bekijken. Kunnen ze er ook een spannend verhaal bij bedenken zodat het spookhuis nog meer tot leven komt? Deze activiteit vergt wat voorbereiding, maar triggert wel de creativiteit van jullie gezin.

Ik heb jarenlange ervaring in het organiseren van spooktochten en spookhuizen en ik kan jullie vertellen dat het écht ontzettend leuk is om te doen. Wij organiseerde spooktochten en spookhuizen voor groepen tot wel 75 personen en ze waren zo succesvol dat zelfs buitenstaanders (jeugdvereniging) kwamen vragen of ze een kijkje mochten nemen. Een spookhuis in je eigen huis is gelukkig een stuk kleinschaliger en de mogelijkheden zijn enorm. Maak er een leuke gezinsactiviteit van zodat je samen gezellig kunt griezelen.

Wat vinden jullie van deze Halloween activiteiten voor thuis? Vieren jullie nog Halloween?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik

You may also like

4 comments

Aniek 30 oktober 2020 - 20:28

Een pompoen versieren, dat lijkt me wel wat. En dan de Harry Potter marathon. Ik heb de films al zo vaak gezien, maar een keer extra kan nog wel 😉
Aniek onlangs geplaatst…Yogavakantie in Oostenrijk: Yogaherbst GasteinMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 31 oktober 2020 - 19:31

Ik heb de films ook al heel vaak gezien, maar ze blijven leuk 🙂

Reply
Lizette 1 november 2020 - 18:10

Ik heb hier eigenlijk nog nooit kinderen langs de deur gehad voor Halloween. Ook dit jaar niet. Jaren terug deden vrienden en ik wel jaarlijks een feestje organiseren met verkleden en zo. Daar keek ik altijd wel naar uit. Als Brabander hou ik wel van verkleden.
Lizette onlangs geplaatst…10x Tips voor zwanger op reisMy Profile

Reply
Lineke Koomen 2 november 2020 - 15:16

Wat een goede Halloween tips allemaal! Helaas lees ik dit artikel net een paar dagen na Halloween, maar dan maar gewoon voor volgend jaar bewaren. Ik hoop alleen dat we dan geen mondkapjes meer hoeven te versieren 😉
Lineke Koomen onlangs geplaatst…Walvissen spotten IJsland: beste tijd, plek en prijsMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.