6x waarom naar China

by DutchieontheRoad
11 comments

China staat bij veel mensen niet hoog op de wishlist. Het land is enorm groot,  Chinezen lopen boerend en slurpend over straat, ze spreken amper Engels en de hygiëne is met regelmaat ver te zoeken. Ik moest ook even over een drempel heen stappen toen ik besloot naar China te gaan, maar ik had meerdere goede redenen om juist WEL te gaan. China is een intrigerend land, heel divers en heeft vele hoogtepunten. Waarom naar China? Ik geef jullie zes redenen 🙂

#1 De Chinese Muur moet je écht gezien hebben

De Chinese Muur was eigenlijk de voornaamste reden dat ik naar China wilde. Al jaren was is geïntrigeerd door de Chinese Muur en ik wilde zo graag over muur lopen. Bucketlist dingetje dus 🙂 Ik was enigszins overdonderd door de drukte in Beijing, maar kwam helemaal tot rust op de Chinese Muur. Kies vooral niet voor een dagtour naar het toeristische Badaling want daar krijg je spijt van. Ga naar Simatai of nog beter, Gubeikou. Simatai was gesloten toen wij er waren en daarom liepen wij de onbekende route van Gubeikou naar Jinshanling. In plaats van één dag liepen wij maar liefst twee dagen over de muur en overnachtten in Jinshanling. Ik ben zo blij dat we twee dagen de tijd hadden. Zo zonde om een dagtour te doen. Neem langer de tijd en daar krijg je echt geen spijt van.

Waarom naar China#2 Bezoek tempels, parken en de meest vreemde markten in Beijing

De meeste toeristen starten in Beijing en dat was best even een cultuurshock. Ik werd meteen geconfronteerd met erg nieuwsgierige Chinezen en werd om de haverklap gefotografeerd. In China zijn Westerlingen echt een toeristische attractie, vooral als je iets langer dan gemiddeld bent.

Breng een bezoek aan de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede, het Zomerpaleis, de Tempel van de Hemel, de Lamatempel en nog veel meer. Vooral de Chinese parken vind ik helemaal geweldig! Terwijl ouderen in Nederland achter de geraniums zitten, beoefenen ze in China Tai Chi in het park, dansen ze met elkaar en nog veel meer. Zo leuk om te zien.

China staat bekend om de vreemde culinaire keuken. Durf jij het aan om schorpioenen op een stokje te eten? Loop vooral eens over Donghuamen markt en je kijkt je ogen uit.

Waarom naar China#3 Het Labrang Klooster in Xiahe: Magisch mooi!

Als je de mogelijkheid hebt, breng dan absoluut een bezoek aan het Tibetaanse plateau. Vroeger was dit Tibetaans gebied, maar tegenwoordig hoort het officieel bij China. Xiahe is gelegen in een mooie vallei op bijna 3000 meter hoogte. Dit dorp is overduidelijk Tibetaans en ik vond het een verademing om dit deel van ‘China’ te zien. Xiahe was letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van mijn reis door China.

Breng een bezoek aan het Labrang klooster. Dit klooster werd gesticht in 1709 en is een van de grootste Tibetaanse kloosters van China en is één van de zes belangrijkste heiligdommen van de School der Geelmutsen. De graslanden van de hoogvlaktes zijn ook zeker de moeite waard. Ga een dagje (of twee) op pad met een gids en verbaas je over de mooie natuur, vriendelijke mensen en diverse boeddhistische tempels.

Waarom naar China#4 De natuur is China is overweldigend

Bij China denk je voornamelijk aan grote grijze steden vol met smog. Daar zit inderdaad een kern van waarheid in, maar gelukkig heeft China meer te bieden. Fiets langs het mooie karstgebergte in Yangshuo en vaar over de Li River. Vergeet vooral niet om Songpan te bezoeken. Vanaf hier kun je eenvoudig naar Hualong National Park of Jiuzhaigou National Park reizen. Maak een paardrijtocht door de omgeving of ga wandelen en beklim de berg naar de Guanyin tempel. Absoluut de moeite waard.

Waarom naar China#5 Pandaberen, pandaberen, pandaberen en nog meer pandaberen

Heb ik al gezegd dat ik dol op pandaberen ben 😉 Deze schattige dieren zijn een hele goede reden om naar Chengdu te reizen. Als je niet vertederd raakt door deze dieren, ben je echt een ijskonijn. Het wereldberoemde panda fokcentrum is in Chengdu gevestigd. In deze semi-natuurlijke omgeving leven ongeveer dertig reuzenpanda’s. Het Giant Panda Breeding Research Base is opgericht voor het behoud van deze bedreigde diersoort. Wat is nog schattiger dan een pandabeer? Heel veel kleine baby pandaberen!! Jazeker…het fokprogramma werkt prima en wij zagen maar liefst elf kleine baby pandaberen. So cute 

Waarom naar China#6 Mijn favoriete stad in China: Shanghai

Ik had eerlijk gezegd niet veel research gedaan over Shanghai. Ik ben geen liefhebber van enorme wereldsteden en het zou gewoon de laatste stop zijn voor vertrek. Boy…what was I thinking. Vanaf de eerste minuut deed deze stad iets met mij. Volgens mij had het er ook enigszins mee te maken dat een verademing was om eindelijk een schone stad te zien, haha. Vergeleken met de rest van China is Shanghai heel schoon en welvaren. Erg prettig na drie weken door China reizen 😉

Ik was slechts twee dagen in Shanghai en baalde achteraf dat ik niet langer de tijd had. Shanghai heeft diverse hoogtepunten die de moeite waard zijn zoals wereldberoemde skyline ‘The Bund’, Pudong, Nanjing Road, French Concession en de Oude stad. Ook kun je heerlijk eten in Shanghai!

Waarom naar China

Staat China nog op jullie bucketlist?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

11 comments

Linda | travellersoftheworld 10 september 2018 - 12:11

Wij zijn vorig jaar naar China geweest en ik kan me hier helemaal in vinden! China is echt een geweldig mooi land, de natuur is overweldigend en de mensen zijn heel vriendelijk. De Chinese muur bezochten wij ook bij Gubeikou, omdat het deel wat wij eigenlijk wilden gesloten was. Het was zo mooi en we hadden de muur echt voor onszelf! Geweldige ervaring. Ik wil ook echt heel graag weer eens terug naar China
Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Wereldreis voorbereidingen #5 | De tickets zijn geboekt!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 11 september 2018 - 13:18

Wat leuk dat jullie naar Gubeikou zijn geweest. Dat hoor ik niet vaak. De meeste gaan namelijk naar Simatai of Badaling.

Reply
Jenny 10 september 2018 - 23:21

Tijdens mijn reis door China ben ik niet in Shanghai geweest. Ik heb dus was gemist?

Persoonlijk vond ik de provincie Yunnan EEG tof.

Reply
DutchieontheRoad 11 september 2018 - 13:17

Yunnan ben ik niet geweest, maar ik wil zeker nog een keer terug. Shanghai vond ik inderdaad erg leuk…en heel schoon vergeleken met de rest van China 😉

Reply
Aniek 11 september 2018 - 19:42

Ik wil nog wel eens de Chinese Muur marathon lopen. En er dan een mooie reis aan vast plakken 😉
Aniek onlangs geplaatst…Fietsen van Figueres naar Girona: Op zoek naar Dalí!My Profile

Reply
Sanne 13 september 2018 - 22:24

Ik herken wel wat je zegt, want China staat niet in mijn top 10. Ik ga wel op mijn aankomende trip een stopover maken in Hongkong, wie weet ben ik daarna om!

Reply
Mijn bucketlist - Alleen op reis 19 september 2018 - 20:55

[…] dit artikel over China vertelt collegablogger Kelly waarom zij vindt dat je China echt gezien moet […]

Reply
anto 21 september 2018 - 22:06

Ik ben echt ontzettend benieuwd naar de natuur in China. Naast dat ik er veel over gelezen heb, dus ook de cultuur. Het lijkt me een fantastisch land, hopelijk komt het er ooit van!

Reply
Marcella Molenaar 5 oktober 2018 - 21:38

De Chinese Muur stond al jaren op mijn wishlist, maar sinds kort heb ik er de mooie natuur aan toegevoegd. Ik heb intussen al veel blogs gelezen en foto’s gezien van alle te gekke natuur. Wauww! Ooit 😉
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Bezienswaardigheden in de leuke stad LissabonMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 oktober 2018 - 20:27

Bij China denk je inderdaad niet snel aan de mooie natuur. Ik eerst ook niet hoor…was positief verrast over de natuur in China.

Reply
Bjorn 28 september 2019 - 21:49

Leuke blog!! Als je nog eens naar Shanghai gaat, moet je beslist eens doorreizen naar Hangzhou; een geweldig mooie stad in de buurt van Shanghai. We gaan in mei volgend jaar naar Chengdu. Ben benieuwd naar de panda’s. Ik verheug mij stiekem al een beetje.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.