5x Droombestemming

by DutchieontheRoad
15 comments

Het is al even geleden dat ik 5x droombestemming schreef, dus is het weer tijd voor een nieuw lijstje. In voorgaande blogs kwamen onder andere Nepal, Nieuw-Zeeland, Marokko, Costa Rica, Schotland voorbij, maar mijn lijst is vele malen langer. Wat is het toch heerlijk om te dagdromen over nieuwe bestemmingen. Meer dan eens kreeg ik de vraag of ik of onderhand nog niet klaar was met reizen. Of ik niet aan het ‘normale’ leven moet gaan beginnen. Pardon? Wat is een normaal leven dan volgens jullie? Sorry dat ik nog steeds vrijgezel ben – standaardvraag op feestjes – én geen gezin heb. Sorry dat ik nog steeds geen bruine labrador of golden retriever heb maar twee eigenzinnige katten en sorry dat ik nog steeds geen behoefte heb aan een strandvakantie aan de Costa Brava. Ik hoef daar helemaal geen sorry voor te zeggen want het is immers mijn leven en dat richt ik in zoals ik wil dus nee…ik ben nog lang niet klaar met reizen. Daarom deel ik deze week nog maar eens vijf droombestemmingen 🙂 .

Oeganda

Dat ik een grote voorliefde heb voor Afrika is onderhand wel bekend. Qua fotografie kan ik helemaal los gaan in Afrika. Een grote wens van mij is om gorilla’s in real life te zien. Dat lijkt me echt zo onwijs bijzonder. Ik heb een grote collectie natuurdocumentaires in huis en één van mij favorieten is zonder twijfel de documentaire over de gorilla’s. Zo gaaf! Het valt niet mee om een groep gorilla’s te bereiken en daarbij is het ook een erg duur grapje. Het bezoeken van gorilla’s is erg exclusief, maar dat is ook heel begrijpelijk. Als het voor iedereen betaalbaar zou zijn, zouden ze overspoeld worden door toeristen wat de gorilla’s niet ten goede zal komen. Wie weet sta ik ooit oog in oog met deze prachtige en bijzondere dieren.

5x droombestemming

Tanzania

Nog zo’n exclusieve bestemming, Tanzania. Al meer dan eens keek ik naar een rondreis door Kenia en Tanzania, maar iedere keer werd het toch weer iets anders. Ik heb al de nodige landen in Afrika gezien, maar Tanzania lijkt me toch echt de max. Voorgaande jaren bleek dat ik niet veel geluk had met betrekking tot het spotten van katachtigen. In Zuid-Afrika ging ik notabene naar een dierentuin om een leeuw te zien en in Namibië zag ik ze alleen op hele grote afstand. Ik zie altijd prachtige foto’s van wildlife voorbij komen wanneer mensen Tanzania en/of Kenia bezoeken, dat ik daar toch écht een keer naar toe moet. Ook lijkt het me geweldig om de grote gnoetrekking te zien. Dat lijkt me echt het ultieme wildlife-gevoel.

5x droombestemming

Bhutan

Als ik dan toch bezig ben met exclusieve bestemmingen, knal ik er deze ook maar tegen aan, Bhutan. Dit kleine koninkrijk ligt verscholen in het oostelijke Himalaya-gebergte. In Bhutan vind je kleurrijke boeddhistische kloosters, groene valleien, imposante bergtoppen en vele kleuren kleurrijke festivals. Geweldig!! Bhutan laat maar mondjesmaat toeristen toe en daar staat dan ook een flink prijskaartje tegenover. Deze bestemming laat ik dan ook voorlopig links liggen, maar dromen mag natuurlijk altijd. Ik schrijf immers niet voor niets over droombestemmingen.

5x droombestemming

Paaseiland

De windbrekers is een stripverhaal uit de reeks van Suske en Wiske, waar ik als kind zijnde groot fan van was. Dit verhaal speelt zich af op het eiland Foetsji. Toen ik dit verhaal las, wilde ik ook naar Foetsji, haha. Foetsji bleek afgeleid te zijn van Paaseiland en daarom staat dit eiland al op mijn wishlist sinds ik tien jaar ben 🙂 .
Het is nog steeds een mysterie hoe de Polynesiërs erin zijn geslaagd om de wereldberoemde stenen figuren over hun eiland te verplaatsen. Het lijkt me zo bizar om deze beelden met eigen ogen te aanschouwen. Het is dan ook grote wens om deze beelden bij zonsondergang te fotograferen.

5x droombestemming

Mongolië

Net als zovelen lijkt het mij geweldig om met de Transmongolië Express van Moskou naar Beijing te reizen. Ik ben dol op treinreizen en dit is toch wel een ultieme treinreis. Met de trein dwars door Rusland, Mongolië en China…hoe gaaf is dat! Comfortabel is anders, maar dan heb je ook wat 😉 .

5x droombestemming

Staan deze vijf droombestemmingen ook op jullie wensenlijstje??

You may also like

15 comments

Ilona 7 november 2016 - 08:13

Fijn hoor, even wegdromen. Vooral even op de maandagmorgen 😉 Binnenkort gaan we naar Zuid-Afrika en ik ben benieuwd wat voor wildlife we daar tegenkomen ? Van jouw lijstje is Oeganda zeker favoriet. Mooie bestemmingen!
Ilona onlangs geplaatst…Zeche Zollverein, van oude mijn naar UNESCO WerelderfgoedMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 november 2016 - 20:44

Wat gaaf dat jullie naar Zuid-Afrika gaan Ilona! Veel plezier! Ik benieuwd naar jullie ervaringen.

Reply
AnneMarie 7 november 2016 - 08:31

Je hebt groot gelijk Kelly. Doen wat voor jou belangrijk is, waar je gelukkig van wordt. Er zijn al ongelukkige mensen genoeg. Mooie bestemmingen. Wij hopen ook nog een aantal mooie reizen te maken. Jouw tips zijn daarbij heel handig.

Reply
DutchieontheRoad 7 november 2016 - 20:44

Dank je Annemarie! Reizen is heerlijk. Fijn dat jullie iets aan mijn tips hebben 🙂 .

Reply
Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl 7 november 2016 - 11:37

Wat een mooie bestemmingen 🙂 Pim is al een keer in Mongolië geweest (mét de Transmongolie Express!). Paaseiland lijkt ons ook fantastisch! Ook Afrika trekt ons ernorm, we kunnen alleen nog geen keuze maken in het land 😉
Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…DE INSTAGRAM TOP 5 VAN OKTOBERMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 november 2016 - 20:46

Wat gaaf dat Pim met de Transmongolië Express heeft gereisd. Altijd moeilijk om keuzes te maken. Ik vond Zuid-Afrika, Namibië en Botswana erg gaaf.

Reply
Denise - Follow my footprints 7 november 2016 - 23:44

Oh, ik zou overal wel naartoe willen. Ik heb ook een hele lange lijst. Van deze bestemmingen zou ik het liefst naar Tanzania en Mongolië willen.
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Koffie hotspots: 15x nieuw in Den HaagMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 november 2016 - 19:54

Hoe meer je van de wereld ziet, hoe langer de wishlist 🙂

Reply
Jessica 10 november 2016 - 16:10

Prachtige bestemmingen hoor! Oeganda lijkt me inderdaad ook onwijs tof, al vind ik het jammer dat je ontzettend veel moet betalen voor de permits om de jungle in te gaan (wel begrijpelijk hoor trouwens). Paaseiland lijkt me inderdaad ook erg leuk, ooit maar een keer combineren met een bezoek aan Zuid-Amerika 😉 En Mongolië heb ik al van mijn lijstje kunnen schrappen maar ik zou het zeker geen straf vinden om hier nog een keer naartoe te gaan!
Jessica onlangs geplaatst…Pretty Picture Time #11 – Girona, dagtrip vanuit BarcelonaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 14 november 2016 - 20:21

Ik schrok ook van de prijs van de permits, maar ik snap het wel. Paaseiland is inderdaad ideaal in combinatie met Zuid-Amerika. Wat gaaf dat jij al in Mongolië bent geweest. Was dat wel te doen als vegetariërs? Ik hoor en lees vooral verhalen over heel veel vlees 😉 .

Reply
Yvonne 14 november 2016 - 14:54

Absoluut alle 5 bestemmingen waar ik ook zeker naartoe zou willen! Helaas zijn ze niet allemaal haalbaar met 2 kids… Bhutan bijvoorbeeld, zou ik qua hoogte niet doen. En Oeganda is denk ik niet echt betaalbaar voor 4 personen… maar dromen mag natuurlijk. 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…In the Picture: Michiel van OurtraveldreamsMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 14 november 2016 - 20:23

Bhutan zou ik idd ook niet doen met kinderen. Voor ons volwassenen is een dergelijke hoogte al heftig, laat staan voor kinderen. Oeganda is inderdaad geen goedkope bestemming. Een permit kost immers al snel 500 euro pp. Wie weet ooit als je de staatsloterij wint 😉 .

Reply
Jenny - ikreis.net 16 november 2016 - 06:21

Mongolië is echt geweldig! De prachtige landschappen en de immense leegte.

Van de bestemmingen in dit lijstje zou ik het liefste naar Bhutan willen.

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 16 november 2016 - 10:59

Tanzania is inderdaad een land wat ook op mijn lijstje staat! De andere landen eerlijk gezegd niet zo.. Niet dat ik er niet naar toe zou willen, maar meer dat ik liever eerder naar andere landen zou willen..
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Indrukwekkend: La Sagrada Familia in BarcelonaMy Profile

Reply
Marcella 18 november 2016 - 22:42

Mooie bestemmingen! Vooral lekker blijven reizen hoor! Je hoeft zeker niet te veranderen omdat anderen niet van reizen houden. Is hun keuze.
Marcella onlangs geplaatst…Waarom herfst in Noord-Ierland zo fijn isMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.