5x Wanneer reizen niet leuk is!

by DutchieontheRoad
8 comments

Ik ben echt zo blij dat we weer kunnen reizen. Zelf moet ik nog even geduld hebben want ik heb pas vakantie in oktober, maar ik gok dat ik wel naar het buitenland kan. Mijn broer had echter twee dagen nadat de Canarische Eilanden op geel gingen, al vier vliegtickets geboekt voor de zomervakantie. Om mij heen hoor ik iedereen reisplannen maken en natuurlijk kriebelt het bij mij ook enorm. Ik kan niet wachten!! Toch zijn er ook momenten dat reizen iets minder leuk is. Tijdens deze momenten vond ik reizen niet leuk 🙁

#1 Dat is pech…je openbaar vervoer is weg

Halverwege je busreis uit de bus gezet worden zonder reden is niet tof! In Thailand is het blijkbaar normaal om halverwege de busreis over te stappen op een andere bus. Het zou echter wel prettig zijn als je enige vorm van uitleg krijgt waarom je de bus moet verlaten en enig perspectief krijgt wanneer de andere bus komt. Dat kan een half uur zijn, maar was in mijn geval ruim anderhalf uur. Best lastig als je in the middle of nowhere staat…Ik ben een rasechte Hollandse die al ongeduldig op haar horloge staat te kijken als iemand vijf minuten te laat is, haha. Dit zijn leerzame momenten voor mij 😉

wanneer reizen niet leuk is

#2 24 uur onderweg zijn is echt slopend

Meer dan eens was ik meer dan 24 uur onderweg naar mijn bestemming en dat sloopt een mens. Toen ik naar Australië en Sumatra reisde wist ik dat het een erg lange reisdag zou worden. Je vliegtijden zijn immers bekend en ik kan ook rekenen. Slik…ik ben zo gaar als een konijn als ik op mijn bestemming arriveer.

Iets minder leuk is als je niet rekent op een dergelijke reisdag en je 24 uur later gesloopt op het bed ploft. How did this happen!? In Thailand stond mijn nachttrein plots stil vroeg in de ochtend en dat duurde ruim drie uur. Geen enkele Thai kon of wilde mij uitleggen wat er gaande was dus er zat niets anders op dan geduldig wachten op mijn bovenbedje (dit bed wil je niet hebben op een dergelijk moment). Mijn aansluitende trein had ik uiteraard gemist waardoor ik naar de andere kant van Bangkok moest reizen om de bus te nemen. Vervolgens kreeg ik het nog aan de stok met een taxichauffeur en was ik er helemaal klaar mee. Ik wilde maar één ding…slapen en morgen wakker worden. Dit was niet mijn dag en de volgende keer neem ik het vliegtuig ipv de nachttrein.

wanneer reizen niet leuk is

#3 Met een ontstoken voet in een poel met olifantenpoep gaan staan was een beetje dom..

Weer een gevalletje Thailand…maar verder was het een hele toffe reis hoor, haha. Geen idee hoe ik het voor elkaar had gekregen, maar ik had maar liefst zeven ontstoken blaren op mijn voet. Daags nadien zou ik olifanten gaan wassen en ergens speelde het wel door mijn hoofd dat het niet zo slim zou zijn om in die modderpoel te gaan staan. Mmmm…wat gaat dat met mijn ontstoken voet doen?? Tja…eigenwijs is ook wijs zeggen ze.

Daags nadien kon ik geen stap meer lopen. Lekker handig Kel! Twee dagen ben ik op mijn kamer gebleven, terwijl ik alleen naar de badkamer kon hinkelen. Geen idee hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar ik ben uiteindelijk naar de apotheek gestrompeld waar ik antibiotica crème (geen idee wat ze me hebben gegeven, maar het hielp) kreeg waar ik ze nog dankbaar voor ben. Bij een dergelijk ongemak is het toch wel handig als je samen met iemand op reis bent.

Elephant Retirement Park, Thailand

#4 Shit happens in Jordan

Hier kan ik kort maar krachtig over zijn. Een salmonella infectie oplopen in de woestijn is echt hel! Ik heb me nog nooit zo ellendig gevoeld en ben ook nog nooit zo ontzettend veel afgevallen in één week tijd. Mijn collega schrok toen ze mij op het werk zag verschijnen want ik zag er blijkbaar niet heel florissant uit. Godzijdank kreeg ik antibiotica van de huisarts en kon ik na ruim een week een vreugdedansje doen op de wc toen de boel weer enigszins fatsoenlijk werkte. Maar verder was Jordanië echt prachtig, haha.

7 wereldwonderen

#5 Je vliegtuig missen omdat er iemand moest poepen

Serieus…ik maak geen grapje. Mijn allereerste intercontinentale vlucht was naar de Verenigde Staten, samen met mijn ouders en oom en tante. Ik was als een kind zo blij want ik ging eindelijk buiten Europa. Het duurde alleen een eeuwigheid voordat we konden opstijgen want er zat een man in het vliegtuig in een rolstoel…en hij moest poepen. Vanwege zijn handicap moest het personeel de man uiteraard helpen met zijn rolstoel en dat duurde ontzettend lang. Daar kon deze man natuurlijk niets aan doen, maar het gevolg was dat we veel later vertrokken terwijl we al een krappe aansluiting hadden en de bagage nog moesten ophalen. Vanwege 9/11 werd de bagage niet doorgelabeld en dat zorgde ook voor extra vertraging. Eenmaal op de plaats van bestemming bleek dat door dit voorval een deel van het vliegtuig zijn aansluiting had gemist…best lullig als ik het even zo mag omschrijven.

We moesten vervolgens geduldig wachten op de eerst volgende mogelijkheid om verder te vliegen en dat bleek dus zes uur later te zijn. Tja…toen vond ik reizen even niet leuk.

Overigens heb ik nog meer pechmomenten op reis gehad. Deze verhalen doen het altijd goed bij het thuisfront, haha. Meestal moet ik zelf ook erg hard lachen om deze momenten en soms iets minder 😉 Benieuwd naar meer pechmomenten? Lees dan vooral even mijn artikel Pech op reis.

Wanneer reizen niet leuk is

Op één verhaal na, neem ik het inmiddels allemaal voor lief…als ik maar weer mag gaan reizen. Jullie mogen één keer raden welk verhaal ik niet nog een keer mee wil maken, haha. Reizen is natuurlijk fantastisch en ik ben blij dat Nederland weer open gaat, maar ik vind het wel onwijs spannend allemaal. Is het niet te vroeg en willen we niet te veel? Ik hoop dat ik in het najaar ook naar het buitenland kan…dus houd je aan de anderhalve meter afstand en dan wordt het een mooie zomer.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

wanneer reizen niet leuk is

You may also like

8 comments

Linda 25 juni 2021 - 19:02

Hahah, wel een verhaal natuurlijk dat je je vliegtuig miste omdat iemand moest poepen. Ik vond reizen ook niet leuk toen wij in China 6 uur vertraging hadden met de trein en toen ik zo ziek was dat ik geen water meer binnen kon houden en ons toilet letterlijk een gat in de grond was. En ons raam was naast een moskee, dus ik sliep eigenlijk, begon de dienst daar en dat maakt herrie hahah

Reply
DutchieontheRoad 26 juni 2021 - 16:35

De trein in China is ook één van de laatste plekken waar je ziek wilt zijn. Lijkt me vreselijk want die toiletten zijn zo ontzettend vies. De moskeeën in Indonesië was ik eigenlijk al vergeten, haha. Ik was tijdens de Ramadan in Indonesië en dat gebed ratelde 24 uur per dag door…ook ‘s nachts. Dat was een hele vermoeiende vakantie, haha.

Reply
Chayenne 25 juni 2021 - 19:57

Zo herkenbaar dat iedereen om je heen vakantie plannen heeft. Dan kriebelt het inderdaad heel erg. Helaas heb ik die salmonella ook meegemaakt in Egypte. Letterlijk en figuurlijk shit! Hopelijk maken we het niet meer mee.

Reply
DutchieontheRoad 26 juni 2021 - 16:33

Ik hoor vaker dat mensen salmonella oplopen in Egypte, net als Jordanië. Je voelt dan zo ellendig. Hopelijk maken we het inderdaad niet meer mee.

Reply
Aniek 26 juni 2021 - 08:16

Dat ik in India een week lang heb overgegeven was ook niet zo leuk inderdaad. En 24 uur onderweg zijn en horen dat je een overstap gaat missen 🙁
Aniek onlangs geplaatst…Dit zijn de tofste bezienswaardigheden van Tenerife die je niet kan missenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 juni 2021 - 16:32

Een week lang overgeven is echt balen zeg! Een overstap missen na 24 uur reizen is ook geen pretje…dat heb ik gelukkig nog niet meegemaakt. Afkloppen 😉

Reply
Michal 9 juli 2021 - 09:52

Je ervaringen met het OV zijn herkenbaar… Ik heb er zelf legio, maar kan dat gelukkig gewoon zien als de charme van reizen. Ziek zijn op reis is echt niet leuk. Zeker niet als de omstandigheden verre van comfortabel zijn…
Michal onlangs geplaatst…Wandel de Orchideeënroute rond Heukelum en drink na afloop een biertje bij brouwerij ’t KuipertjeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 juli 2021 - 19:31

Ziek zijn op vakantie is inderdaad niet tof. Dan sta ik liever anderhalf uur stil aan de kant van de weg om te wachten op mijn vervoer, haha.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.