5x waarom naar Lesotho?

by DutchieontheRoad
5 comments

Lesotho is een vrij onbekend land en veel mensen hebben dan ook geen idee waar ze het moeten zoeken op de wereldkaart. Lesotho is een piepklein landje, omsloten door Zuid-Afrika. Ik bezocht dit bijzondere land een aantal jaar geleden en was meteen verkocht. Lesotho kreeg meteen een speciaal plekje in mijn hart. Ik geef jullie 5 redenen om naar Lesotho te gaan.

Lesotho: een onontdekte parel in Afrika

Zuid-Afrika is zonder enige twijfel het meest bezochte land in Afrika en veel toeristen nemen ook even een kijkje in Swaziland want dat ligt immers toch op de route. Lesotho is echter een minder bezocht land en dat is zo zonde. Neem maar van mij aan dat dit bijzonder mooie land een diepe indruk op je achterlaat. Wisten jullie dat Prins Harry van het Verenigd Koninkrijk er regelmatig te vinden is en het land een warm hart toedraagt? Toerisme staat er nog in de kinderschoenen en ik hoop van harte dat er meer toeristen die kant op gaan. Ze hebben het namelijk zo hard nodig.

waarom naar Lesotho

Waarom naar LesothoEén van de armste landen ter wereld

Ik zal het niet onder stoelen of banken steken…Lesotho is één van de armste landen ter wereld. Je wordt gegarandeerd geconfronteerd met armoede. Daar moet je natuurlijk wel tegen kunnen. Lesotho heeft twee miljoen inwoners en ruim twee derde van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Het gemiddelde jaarinkomen in Lesotho is 500 euro en daarmee is het een van de armste landen ter wereld. Jaarlijks komen er nog veel mensen om van de honger. Ook heeft Lesotho één van de hoogste percentages besmette HIV personen ter wereld.

Ik hoor jullie al denken; daar kan ik helemaal niet tegen en ik wil die ellende niet zien. Als ik het kan…kunnen jullie dat ook. Ik ben een erg sensitief persoon en diverse situaties hakten er behoorlijk in. Toch ben ik zo blij en dankbaar dat ik er geweest ben. Je wordt écht met beide benen op de grond gezet. Ondanks dat ik slechts een paar dagen in Lesotho geweest ben, heb ik op mijn manier een klein steentje kunnen bijdragen.

Waarom naar Lesotho#1 Je draagt een steentje bij door een bezoek te brengen aan Lesotho

Hoe heb ik dat gedaan? Wij verbleven in een eco-lodge,de Semonkong Lodge. Deze lodge is opgezet door een Engels echtpaar. Zij voorzien veel mensen in de omgeving van werk, betrekken de lokale bevolking bij de lodge door ze als gids te laten werken, hebben voor diverse waterputten gezorgd zodat het dorp van schoon drinkwater is voorzien en hebben een nauwe band met het lokale weeshuis.

Wij hebben alle mogelijke activiteiten ondernomen (terwijl je ook zelf op pad kan gaan) want dat is weer extra inkomen voor de gidsen. Ook bezochten wij het lokale weeshuis en dat maakte zo’n diepte indruk op mij. Er was een dansjuf in ons gezelschap en daarom gaven we met een aantal dames dansles aan de kinderen. Die koppies van de kinderen vergeet ik echt nooit meer! Dit weeshuis is opgezet door de Engelse missionaris Jill Kinsey en haar dochter Tara en schoonzoon runnen inmiddels het weeshuis in Semonkong. Tara heet je van harte welkom en verstaat en spreekt overigens ook een aardig woordje Nederlands (haar man is Nederlands).

Met slechts hele kleine dingen kun je de lokale gemeenschap ondersteunen en het wordt zo gewaardeerd. Verblijf in deze mooie lodge, onderneem diverse activiteiten, koop een Basotho deken bij een lokale winkel, ga een warme maaltijd eten bij mensen thuis. Je kunt op meerdere manieren een steentje bijdragen. De Basotho heten je van harte welkom.

Waarom naar Lesotho

Waarom Lesotho#2 Toerisme staat in de kinderschoenen dus je struikelt niet over de toeristen

Steeds meer mensen klagen over de hoeveelheid toeristen in Zuid-Oost Azië en andere populaire bestemmingen. Tja…dat hebben we toch écht aan ons zelf te danken mensen. Wij willen steeds vaker ver weg op vakantie. Iedereen wil het liefst ‘buiten de gebaande paden’ en dat wordt steeds moeilijker. Wil je écht eens buiten de gebaande paden gaan, breng dan een bezoek aan Lesotho. Je krijgt er geen spijt van. Lesotho is ruig Afrika op zijn best!

Portretfotografie op reis
Waarom naar Lesotho

#3 Via de prachtige Sani Pass naar Lesotho

Wil je via een adembenemende route naar Lesotho? Ga dan de grens over via het zuidelijke deel van de Drakensbergen. Sowieso is de Drakensbergen een absolute must-see in Zuid-Afrika en met name de Sani Pass is adembenemend. Rijd over een steile en hobbelige weg tussen de prachtige groene bergen naar de top van de 2800 meter. Neem een drankje in de hoogste pub van Afrika en geniet van het mooie uitzicht.

Drakensbergen

#4 Ga abseilen langs de hoogste waterval van Zuidelijk Afrika

Ben jij een echte daredevil? Ga dan abseilen langs de hoogste waterval van Zuidelijk Afrika…204 meter welteverstaan! Je daalt af langs de Maletsunyane waterval. Deze waterval is op zijn hoogtepunt in de zomer (onze winter) dus een nat pak gegarandeerd. Je kunt hier het Guinness Book of Records hoogste commerciële abseil maken. Een oorkonde en T-shirt zijn het bewijs 😉 Overigens heb ik de abseil niet gedaan. Ik heb wel serieus getwijfeld maar durfde uiteindelijk toch niet. Achteraf gezien was ik ook erg blij want ik ben wel gaan kijken bij de abseil en dat was echt niet normaal. Jeetje…wat hoog!

Waarom naar Lesotho

#5 De natuur in Lesotho is adembenemend mooi

Je kunt vanuit de Semonkong Lodge prachtig wandelen en paardrijden. Een bezoekje aan de waterval kan ik alleen maar aanbevelen. De natuur is zo ontzettend mooi in Lesotho! Eindeloze groene vlaktes, glooiende heuvels en bergen en zo nu en dan een verdwaalde herder met zijn kudde. Alleen voor de natuur is Lesotho al meer dan de moeite waard.

Paardrijden Lesotho

Hadden jullie al eens van Lesotho gehoord?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

 

 

 

You may also like

5 comments

Anne - Ditisanne.nl 22 maart 2019 - 14:23

Tof! Wij hebben even overwogen om vanuit de Drakensbergen naar Lesotho te gaan, maar zaten net te ver erbij vandaan. Zeker de Sani Pass leek me echt geweldig!
Vond de Drakensbergen ook een van de mooiste stukken van Zuid-Afrika dus als ik er nog eens kom, nemen we ongetwijfeld Lesotho wel mee.
Mooie foto’s heb je gemaakt!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dit was mijn winter: Veel leuke dingen gedaan!My Profile

Reply
Jenny 22 maart 2019 - 22:16

Goed dat je Lesotho in het zonnetje zet! Het doet me een beetje denken aan Swaziland. Dat landje bezocht ik tijdens mijn reis door zuid-Afrika.

Reply
Ann | reisblog 22 maart 2019 - 23:36

Ik zou inderdaad nooit eraan denken om hiernaartoe te gaan. Maar wat een prachtige natuur! En inderdaad, je helpt de plaatselijke bevolking ook door er naartoe te trekken. Inspirerend!

Reply
Sanne 25 maart 2019 - 05:39

Prachtige portretfoto’s. En een mooie bestemming om te bezoeken! Het lag niet op mijn route in Zuid-Afrika, maar een volgende keer zou ik dit zeker meepakken.

Reply
DutchieontheRoad 27 maart 2019 - 13:07

Zeker doen Sanne! Lesotho is echt zo de moeite waard. De meeste mensen gaan naar Swaziland ipv Lesotho, maar via de Drakensbergen kun je prima naar Lesotho reizen.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.