5x roadtrips die ik nog wil maken

by DutchieontheRoad
20 comments

Deze week 5x roadtrips die ik nog wil maken. Ik ben onervaren in het maken van roadtrips en heb nog nooit een auto gehuurd. Ik reis geregeld alleen en dan is een auto huren al snel een duur grapje. Geregeld lees ik fantastische verhalen over roadtrips en het lijkt me heel relaxed om met een auto op eigen tempo te reizen. Heerlijk! Je bent niet afhankelijk van openbaar vervoer en je kunt gaan en staan waar je wilt. Dat lijkt me wel wat.

#1 Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat al jaren op nr.1! Het is helaas niet om de hoek, vliegtickets zijn peperduur en je hebt minimaal vier weken nodig om iets te kunnen zien. Je vliegt niet even voor twee weken naar Nieuw-Zeeland. Daarom blijft het voorlopig nog bij dromen 😉 . Het lijkt me heerlijk om een auto of camper te huren en daarmee over het Noordereiland en Zuidereiland te crossen. Vooral het Zuidereiland trekt enorm. Ik ben dol op natuur dus dan ben je in Nieuw-Zeeland aan het juiste adres.

roadtrips die ik nog wil maken

#2 West-Amerika

In 2008 was ik al eens in West-Amerika en ik vond het geweldig. Wat een prachtige natuur! Ik reide met een internationale groepsreis en vond het reistempo veel te hoog en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Nederlandse reisorganisaties hebben serieus een veel rustiger reistempo dan de Amerikanen. Zo zonde om zo snel langs alle nationale parken te reizen. Ook is een deel van mijn foto’s verloren gegaan dus dat is natuurlijk ook een hele goede reden om nog eens terug te gaan.

Daarom heb ik me voorgenomen om ooit terug te keren en een auto of camper te huren. In Amerika zie je voortdurend campers rijden en deze zijn echt HUGE! Complete huizen zie je voorbij rijden. Amerika is ook ideaal om te kamperen dus een auto huren behoort ook tot de mogelijkheden. Als het zover is, horen jullie het wel 😉 .

roadtrips die ik nog wil maken#3 West-Australië

Trouwe lezers weten dat ik al in Australië ben geweest, maar de westkust heb ik niet gezien. Australië is natuurlijk enorm en dan moeten er keuzes gemaakt worden. Veel mensen slaan de westkust over terwijl dit blijkbaar het mooiste deel is. De natuur is veel ruiger en er zijn minder toeristen. Ideaal! Dat zie ik wel zitten want in het oosten struikel je over de backpackers. Het lijkt me geweldig om een prachtige roadtrip te maken van Perth naar Darwin en lekker te kamperen. No worries mate!

roadtrips die ik nog wil maken

#4 Schotland

Weer een echte natuurbestemming, Schotland. Deze bestemming is iets beter realiseerbaar 😉 . Je vliegt iets sneller naar Schotland dan naar Nieuw-Zeeland of Australië. Schotland heeft al jaren een enorme aantrekkingskracht op mij. Geen idee waarom, maar ik wil gewoon heel graag naar Schotland. Ik moet ook altijd erg lachen om de Schotten, ondanks het feit dat ze haast onverstaanbaar zijn. Het lijkt me geweldig om te starten in Edinburgh en vervolgens de Schotse Hooglanden te ontdekken. Natuurlijk wil ik dan ook naar het meer van Loch Ness en papegaaienduikers fotograferen.

roadtrips die ik nog wil maken

#5 Canada

Volgens mij ben ik toch wel een echte natuurliefhebber want Canada staat ook hoog op mijn lijstje. Ook geen goedkope bestemming helaas 🙁 . Zodra ik foto’s van Canada zie, ga ik spontaan ‘kwijlen’. Daar wil toch iedereen naar toe? De prachtige blauwe meren, walvissen, orka’s, beren, ruige bergketens en ga zo nog maar even door. Ik weet zeker dat Canada helemaal geweldig is 🙂 . Wie weet ooit.

roadtrips die ik nog wil maken

Ik ben benieuwd welke roadtrips op jullie wishlist staan 🙂 .

Benieuwd naar meer persoonlijke lijstjes?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

 

*Bovenstaande foto’s zijn gelabeld voor hergebruik

You may also like

20 comments

Peri Peri Reizen 24 mei 2017 - 10:00

Roadtrip langs de Tuinroute heb je al gemaakt zeker? 🙂

Reply
DutchieontheRoad 31 mei 2017 - 20:05

Jazeker, die heb ik inderdaad al gemaakt 🙂

Reply
Robin 24 mei 2017 - 12:32

ik ga graaaaaag met je mee roadtrippen door Nieuw-Zeeland en Schotland! I volunteer haha.
Robin onlangs geplaatst…Mijn favoriete YouTubersMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 31 mei 2017 - 20:06

Ik zal het onthouden 😉

Reply
Lotte 24 mei 2017 - 18:56

Wel dit lijstje kon zo het mijne zijn. 😀 Vooral Nieuw-Zeeland en de westkust van USA trekken me ontzettend, maar de prijs houdt me voorlopig nog even tegen. Maar ooit komt het ervan hoor!
Lotte onlangs geplaatst…De zuidkust van IJsland tot VikMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 31 mei 2017 - 20:07

Het zijn inderdaad geen goedkope bestemmingen. Ik heb een dure smaak, haha 😉 . De westkust van USA is echt zo mooi, maar Nieuw-Zeeland staat nog hoger op mijn lijstje.

Reply
Stéphanie 24 mei 2017 - 20:47

Mooi lijstje vol bestemmingen die mij aanspreken! Nieuw Zeeland en Schotland staan het hoogst op mijn wensenlijstje, maar ik denk dat ik Nieuw Zeeland nog even bewaar, ik ben namelijk al behoorlijk verpest door Canada 😉 Canada ben ik al twee keer geweest en ja, het is een adembenemend land. Ik werd er verliefd op. Verder zou ik graag een roadtrip op IJsland maken, en Noorwegen maar daar ga ik binnenkort heen.
Stéphanie onlangs geplaatst…Mijn favoriete reisspullen voor actieve reizigersMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 31 mei 2017 - 20:08

IJsland wil ik ook nog graag een keer terug. Ik was er tijdens een vulkaanuitbarsting en had dus last van slecht weer. Erg vervelend, maar wel een goede reden om een keer terug te gaan 😉

Reply
Marcella 24 mei 2017 - 21:48

Zowel Canada, Nieuw-Zeeland én Amerika kan ik je onwijs aanraden. Wat had ik daar onwijs gave roadtrips! <3 Australië en Schotland staan als roadtrip nog erg hoog op mijn wishlist. Dat landschap… wauw! In Australië ga ik wel voor 't oosten, wedden dat ik erna onwijs graag terug wil naar het westen? 😉
Marcella onlangs geplaatst…Throwback Travel – Mijn trips in de maand meiMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 31 mei 2017 - 20:09

Als ik jullie was zou ik ook eerst naar het oosten gaan hoor. Prachtig daar en kan je vervolgens nog een keer terug om de westkust en de outback te bezoeken. De Great Ocean Road is ook een aanrader. Prachtige route!

Reply
Kirsten | Travelaar.nl 25 mei 2017 - 03:48

Mooi lijstje! West australie kan ik zeker aanrader. Volgens met name veel Australiërs mooier dan het oosten idd. Maar zelf nog niet geweest dus kan niet oordelen 🙂 Het is iig prachtig hier!
Kirsten | Travelaar.nl onlangs geplaatst…Wat te doen in Broome, AustraliëMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 31 mei 2017 - 20:11

Ik hoor ook vaak dat het westen mooier is dan het oosten. Ik had ook echt spijt dat ik niet langer had geboekt want ik had twee mensen leren kennen die vroegen of ik mee naar het westen wilde gaan. Helaas…ik moest werken 🙁 .

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 25 mei 2017 - 17:56

Helemaal eens met dit lijstje!! Al hebben we West-Amerika inmiddels af kunnen strepen 😉 De rest staat er ook bij ons op 😀

Reply
DutchieontheRoad 31 mei 2017 - 20:12

Ik heb West-Amerika ook al bezocht, maar ik wil nog een keer terug 😉 .

Reply
Rowan 26 mei 2017 - 20:00

West-Amerika is inmiddels afgestreept, maar de rest kan ik zo op mijn eigen lijstje schrijven! Prachtige landen voor een roadtrip!
Rowan onlangs geplaatst…Review | Thee van Tastea + kortingscode!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 31 mei 2017 - 20:13

West-Amerika heb ik ook bezocht, maar wil heel graag een keer terug. Lekker een auto huren en opnieuw fotograferen want mijn foto’s zijn deels verloren gegaan 🙁 .

Reply
Marlieke 29 mei 2017 - 18:49

Mooi lijstje! 6 jaar geleden maakten wij een roadtrip over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Echt te gek!
Op mijn lijstje staan noord Spanje en IJsland. Nog een tip voor jou voor een bestemming dichter bij huis: Noorwegen. Ook echt de moeite waard!

Reply
DutchieontheRoad 31 mei 2017 - 20:14

Nieuw-Zeeland lijkt me echt te gek! IJsland is ook echt een aanrader. Jammer dat het zo ontzettend duur is. Noorwegen lijkt me ook prachtig.

Reply
Lazy Bird 7 januari 2018 - 12:27

Mooie lijst inderdaad! Ik heb net mijn eerste roadtrip achter de rug, met een camper. We zijn de Westkust van Frankrijk, Spanje en Portugal helemaal afgereden. Het hoef niet altijd ver weg te zijn om mooi te zijn, maar eerlijk: Nieuw-Zeeland staat ook nog op mijn lijstje hoor 😉 Deze zomer gaan we naar Scandinavië, ben benieuwd!

X Lazy Bird

Reply
Laura 7 januari 2018 - 14:43

Prachtige roadtrips! Mijn droom is toch echt wel een roadtrip langs de west kust van Amerika. Lijkt me echt een bijzonder ervaring:)

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.