5x droombestemming

by DutchieontheRoad
14 comments

Je zou denken dat je bucketlist alleen maar korter wordt na vele mooie reizen. Niets is minder waar want hij wordt alleen maar langer. Regelmatig komt er weer een nieuwe droombestemming op mijn veel te lange bucketlist. Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog niet ‘klaar ben met reizen’. Ik heb immers toch al de nodige landen gezien. Of ik niet aan het ‘echte’ leven moet gaan denken. Huisje, boompje, beestje. Tja…ik heb een huisje, boompje staat ook in mijn tuin en ik heb twee poezenbeesten 😉 .

Iedereen die reist zal het herkennen. Op reis ontmoet je veel mensen en hoor je veel over nieuwe bestemmingen. Ik lees veel reisblogs, kijk veel reisprogramma’s, ben dol op documentaires en lees veel reisboeken. Nee, mijn lijst wordt alleen maar langer. Vandaag deel ik vijf droombestemmingen.

Nieuw-Zeeland

Ik was acht jaar geleden in Australië en ik heb serieus spijt als haren op mijn hoofd dat ik Nieuw-Zeeland niet heb bezocht. Ik was immers toch ‘om de hoek’. Nieuw-Zeeland staat al jaren op nummer 1. Waarom? Heeft volgens mij iets te maken met Lord of the Rings. Ondanks dat ik echt een cultuurliefhebber ben, lijkt mij de natuur in Nieuw-Zeeland zo overweldigend. Dat moet ik gewoon gezien hebben. Waarom heb ik het nog niet gezien? Nieuw-Zeeland splits je niet op in tweeën dus heb je minimaal 4-6 weken nodig om het goed te kunnen zien. Niet bepaald heel handig dus dat zit er voorlopig niet in. Daarbij komt ook nog kijken dat Nieuw-Zeeland geen goedkope bestemming is. Ooit…ooit ga ik naar Nieuw-Zeeland.

Japan

Japan is toch wel een vreemde eend in de bijt in Azië. Super modern, prachtige Japanse tuinen, kleine traditionele dorpjes, rijstvelden en uiteraard een geweldige keuken. I’m a major sushi addict! Alleen voor de sushi wil ik al naar Japan. Ooit eet ik sushi in Japan. Sinds ik de film Memoires of a geisha heb gezien, wil ik naar Japan. Iets aan Japan intrigeert mij. Ik kan niet wachten om het moderne Tokio te verkennen, sushi te eten, te overnachten in een ryokan, de bekende sneeuwaapjes te zien baden, een theeceremonie mee te maken, geisha’s in hun prachtige zijden gewaden te zien en het prachtige Kyoto te ontdekken. Moet ik nog meer zeggen? Ik wil naar Japan!

Peru/Bolivia

Oké, ik weet het. Ik speel vals door twee landen te combineren. Peru en Bolivia staan al heel lang op mijn bucketlist, maar dan wel samen. Peru lijkt me duidelijk: Machu Picchu! Wie wil dat nou niet zien? Als je dan toch in Peru bent, kun je net zo goed ook Bolivia bezoeken. Toch? De zoutvlaktes van Uyuni zijn ook zo’n droombestemming. Het lijkt me geweldig om in het bekende zouthotel te overnachten, gekke foto’s te maken en flamingo’s te zien op de zoutvlakte. Uyuni is zo bizar, dat moet ik gewoon gezien hebben.

Tibet

Jaren geleden bezocht ik het Tibetaanse plateau in China. Niet het meest comfortabele deel van China maar wel het meest bijzondere. Sindsdien ben ik overtuigd dat ik ooit naar Tibet wil. lk ben dol op ruige landschappen en dan zit je in Tibet op de juiste plek. Het Labrang klooster in Xiahe maakte jaren geleden een onuitwisbare indruk op mij, laat staan hoeveel indruk de kloosters in Tibet op mij zullen maken. Het lijkt me schitterend om weer de gekleurde gebedsvlaggen te zien wapperen, pelgrims de kora te zien lopen, monniken heftig te zien discussiëren , tempels te bezoeken en kuddes yaks te passeren. Tibet met zijn schitterende kloosters, legendarische pelgrimsroutes en het meest overweldigende zicht op de hoogste bergen ter wereld…wie wil dat nou niet zien? Tibet lijkt me magisch mooi!

Droombestemming

Hawaii

De hekkensluiter is een hele verrassende bestemming. Bij Hawaii dacht ik voorheen eigenlijk alleen aan strand en veel Amerikanen. Niet bepaald mijn ding. Toen ging Karlijn van Karlijntravels op wereldreis en was ik serieus verbaasd bij het zien van de prachtige beelden van Hawaii. Ik had nooit gedacht dit te gaan zeggen, maar ik wil naar Hawaii. Ik was positief verrast bij het zien van actieve vulkanen (oké, ik wist dat ze er waren), lavavelden, ruige landschappen, watervallen en zo ontzettend veel groen. Karlijn schreef over een geweldige helikoptervlucht en ik was meteen verkocht. Wow! Ik wil ook!Droombestemming

Dit waren vijf van mijn droombestemmingen. Uiteraard is mijn lijst nog veel langer en wie weet deel ik vaker een dergelijk lijstje. Kunnen we fijn samen dromen 😉 . Ik ben benieuwd naar jullie droombestemmingen.

You may also like

14 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 6 april 2016 - 14:09

Wat grappig, bij mij staan Hawaii, Japan en Nieuw Zeeland ook zeker in de lijst met droombestemmingen! En daarnaast: Canada, meerdere bestemmingen in de VS, Australie en Zuid-Afrika. Zucht 😉

Reply
DutchieontheRoad 6 april 2016 - 15:43

Canada staat ook nog op mijn lijst Narelle 🙂 . VS, Australië en Zuid-Afrika ben ik al geweest maar daar zou ik zeker nog een keer terug willen. Vooral Australië heeft mijn hart gestolen 🙂

Reply
ivonne 6 april 2016 - 15:49

Haha, mijn droombestemmingen komen aardig overeen met die van jou, maar in Tibet ben ik al geweest. Een prachtig land en zulke vriendelijke mensen. Ik was niet zo onder de indruk van de druk die de Chinese overheid uitoefent, maar verder was het erg mooi en bijzonder op die hoogte Verder staat er dit jaar een reis naar onze droombestemming west Amerika op het programma (eindelijk!) en willen we nog graag een keer naar Canada en Australië terug en naar Chili/Argentinië het liefst gecombineerd met Antarctica. Zucht…..

Reply
DutchieontheRoad 6 april 2016 - 18:00

Die druk van China zag ik inderdaad ook op het Tibetaanse plateau in China. Wij stuitten zelfs op een controle bij een klooster van de Chinese overheid. Amerika is echt geweldig! Prachtige natuur en je kunt er geweldig fotograferen. Chili lijkt me ook geweldig en Antarctica ook maar mijn zeeziekte maakt een dergelijke bootreis niet echt mogelijk.

Reply
Jenny - ikreis.net 6 april 2016 - 16:21

Tibet is zo geweldig! De mensen, de landschappen de tempels. Ook Peru en Bolvia vond ik erg mooi.

Op dit moment zijn er veel plekken waar ik heen wil, maar geen echte bucketlist. Ook wil ik naar Antarctica en Patagonië, maar dat zit er voorlopig niet in.

Reply
DutchieontheRoad 6 april 2016 - 18:02

Tibet lijkt me echt prachtig! Patagonië hoor ik ook geweldige verhalen over en Antarctica…ook zo’n droombestemming. Helaas zal dat voor mij niet gaan lukken want met mijn zeeziekte zal dat geen prettige reis zijn. Dat zal waarschijnlijk een droom blijven.

Reply
Tjapke | Tjapke Op Reis 6 april 2016 - 16:40

Haha, ik ken het gevoel van ‘het lijstje wordt steeds langer’, echt voor elke bestemming die ik bezoek, komen er minstens drie bij op mijn verlanglijstje 😉 Nieuw-Zeeland en Hawaii staan bij mij ook zeker op het lijstje, samen met Australië, Zuid-Afrika, IJsland, Patagonië, Canada, Lapland… Oh, gewoon nog te veel om op te noemen! 🙂
Tjapke | Tjapke Op Reis onlangs geplaatst…Cityhoppen in DuitslandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 april 2016 - 18:04

Jij hebt ook nog een aardig lijstje Tjapke 🙂 . Er staan prachtige bestemmingen op waarvan ik er drie bezocht heb. Patagonië, Canada en Lapland lijken mij ook top. Ik ben vorig jaar nog door mijn schoonzus gevraagd om naar Lapland te gaan maar dat zat er even niet in. Dat komt een andere keer aan de beurt 🙂

Reply
Yvonne 6 april 2016 - 21:27

Haha, alleen een echte reisliefhebber weet 6 landen in de 5x-droombestemming te moffelen. Goed gedaan! 🙂 Leuk om te zien hoe verschillende keuzes mensen zouden maken… mijn lijst zou er heel ander uitzien en dat terwijl we ook heel veel gemeen hebben. Nieuw-Zeeland zo ik overigens ook wel graag bezoeken, als het ietsje dichterbij zou liggen.
Yvonne onlangs geplaatst…Bohol en Negros, toch Azië op de FilippijnenMy Profile

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 7 april 2016 - 17:47

Het is inderdaad jammer dat Nieuw Zeeland niet om de hoek ligt. Je hebt er veel tijd voor nodig (bezoek je immers niet snel een tweede keer), het vliegticket is duur en de kosten ter plaatse ook. Dan maar naar IJsland, haha.
Kelly | Dutchie on the Road onlangs geplaatst…5x droombestemmingMy Profile

Reply
Marcella 15 april 2016 - 10:05

Ik ben juist in Nieuw-Zeeland geweest, en vind het jammer dat we óver Australië zijn gevlogen, maar er niet geweest zijn! Australië staat dan ook al jarenlang heel hoog op mijn wishlist. Het móet er gewoon eens van komen 🙂 Japan lijkt me ook te gek, en Mexico staat ook hoog op mijn wishlist!
Marcella onlangs geplaatst…Winactie: maak kans op een tof travel shirt!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2016 - 19:07

Volgens mij staat Nieuw-Zeeland en Australië bij veel reizigers heel hoog op het lijstje. Ik baalde echt als een stekker dat ik echt naar huis moest vanwege werk want anders was ik langer gebleven. Ik wilde nog niet naar huis…Australië kan ik je ook zeker aanraden…daar ben ik toch een beetje mijn hart verloren. Ooit hoop ik nog eens terug te gaan voor westkust.

Reply
Denise - Follow my footprints 16 april 2016 - 11:45

Van jouw lijstje stond Peru vroeger ook op mijn lijstje, daarna jarenlang niet meer, maar de laatste tijd kom ik er weer zoveel moois over tegen dat het land weer opnieuw op mijn lijstje staat. Bij mij staat Bali en de rest van Indonesië hoog, net als Zanzibar, Belize, Goa, Zuid-India, de Gouden Driehoek, Vietnam, Cambodja, de Malediven, Jordanië, Oman, Colombia, Kaapverdië, heel veel bestemmingen in de Méditerranée (ook al heb ik daar al heel veel gezien) en terug naar Thailand waar ik gewoond heb. En nóg meer, ha ha.
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Dagje of weekend Amsterdam met kinderenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 16 april 2016 - 19:43

Haha, ook een lange lijst dus. Mijn lijst is ook nog veel langer. Het reisvirus is gewoon niet te genezen 😉

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.