5x droombestemming

by DutchieontheRoad
11 comments

Een tijdje geleden begon ik de rubriek 5 x droombestemming, maar mijn lijstje bestaat uiteraard uit meer dan vijf droombestemmingen 😉 . Vandaar dat ik jullie vandaag meenemen naar vijf nieuwe bestemmingen 🙂  . Dromen jullie lekker mee?

Nepal

Nepal staat al jaren in mijn top 3 van droombestemmingen. Ieder jaar komt deze bestemming weer voorbij, zo ook dit jaar. Helaas ben ik dit jaar gebonden aan vakantie in de zomermaanden dus werd het weer geen Nepal. Na de verwoestende aardbeving was ik erg ontdaan. Ik heb iets met Nepal, ondanks dat ik er nog nooit ben geweest. Soms heb je dat met bepaalde bestemmingen. Nepal trekt aan mij en waarom…geen idee eigenlijk. Is het vanwege de vriendelijke bevolking, de overweldigende natuur, boeddhistische kloosters, de wandelmogelijkheden, de Himalaya of de wapperende gebedsvlaggen. Ik roep het al jaren, maar ooit ga ik naar Nepal.

Nepal

Myanmar

Myanmar is enorm in opkomst en mede daarom is het raadzaam om een bezoek niet heel lang uit te stellen. Ik besef dat heel goed maar mijn vakantiedagen en vakantiebudget is nou eenmaal niet onbeperkt…helaas. Toen Myanmar nog vrij onbekend was onder reizigers, trok dit land mij al aan. Ik zag de meest geweldige foto´s voorbij komen op Columbus Magazine, en dat zorgde dat Myanmar hoog op mijn wishlist kwam te staan. Jaren geleden wilde iedereen massaal naar Thailand, maar inmiddels is Myanmar erg in opkomst. Ik hoop dan ook van harte dat Myanmar geen tweede Thailand wordt.
Myanmar is een land met een rijke koloniale geschiedenis, duizenden tempels en pagodes en fascinerende bergvolkeren. Myanmar schijnt nog zo ongerept en puur te zijn en eerlijk gezegd heb ik alleen maar positieve verhalen gehoord. Daar moet ik zelf dan ook maar eens een kijkje gaan nemen.

Myanmar

Madagaskar

Iedereen is uiteraard bekend met de animatiefilms van Madagaskar maar niemand denkt eraan om er op vakantie te gaan. Nou, ik wel! Ik wil al jaren naar Madagaskar! Waarom? Om de unieke flora en fauna uiteraard. Nergens ter wereld vind je lemuren en ringstaartmaki’s en laat ik daar nou een zwak voor hebben. Er leven veel dieren en planten die nergens anders ter wereld voorkomen zoals vele vlinder- en vogelsoorten, felgekleurde hagedissen, gekko’s en kameleons. Geweldig om te fotograferen dus.
Madagaskar is dus een uniek eiland dat je met geen ander land kunt vergelijken. Bijzondere dieren, afwisselende landschappen en een zeer vriendelijke bevolking…daar moet ik dus een keer naar toe.

Madagaskar

Costa Rica

Ik heb amper iets gezien van Centraal Amerika dus daar moet eigenlijk maar eens verandering in komen. Costa Rica prijkt al heel wat jaartjes op mijn lijstje maar toch is het er nooit van gekomen. Het is niet de meest goedkope bestemming heb ik gehoord en het schijnt er zeer toeristisch te zijn. Toch wil ik Costa Rica graag eens bezoeken.
Costa Rica is een heel divers land met vulkanen, mooie kusten, sprookjesachtige valleien, mangroven, moerassen, ruige bergen, groene laaglanden en ontelbare diersoorten. Het lijkt me geweldig om die kleine groene kikkertjes te fotograferen, te ziplinen door de jungle, kleine schildpadjes uit te zetten, bultrugwalvissen te zien, het regenwoud van Corcovado te ontdekken en te varen door de dichtbegroeide kanalen van het oerwoud in Tortuguero. Genoeg redenen om Costa Rica te bezoeken lijkt me.

Costa Rica

Schotland

Een vreemde eend in de bijt in dit lijstje. Die hadden jullie zeker niet zien aankomen? Ik heb een zwak voor ruige natuurgebieden en dan zit je in Schotland goed. Oké, er zijn geen palmbomen en het weer is vergelijkbaar met dat in Nederland maar toch staat Schotland al jaren hoog in mijn lijstje.
Het lijkt me geweldig om lekker rond te toeren in de zomer. Eerst een paar daagjes Edinburgh en dan vervolgens genieten van de prachtige natuur. Ik zou dolgraag het eiland Skye willen bezoeken want daar kun je blijkbaar goed papegaaienduikers fotograferen. Ook wil ik Nessie wel eens bezoeken 😉 en de Schotse Hooglanden mogen uiteraard ook niet ontbreken. Het lijkt me heerlijk om het prachtige en robuuste landschap te ontdekken. Dit prachtige natuurgeweld wil ik uiteraard heel graag op de gevoelige plaat vastleggen.

Droombestemming

Zijn jullie wel eens naar bovenstaande bestemmingen geweest?

You may also like

11 comments

Marcella 6 juli 2016 - 22:12

Costa Rica & Schotland staan beide ook op mijn wishlist. In Schotland ben ik al wel geweest, maar dat was alleen in Edinburgh. Ik ga graag eens terug om me te verwonderen over de bizar mooie natuur!
Marcella onlangs geplaatst…De 1.000 van 2016 – update #3My Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 juli 2016 - 11:13

Wat leuk dat Costa Rica en Schotland ook op de wishlist staan. Edinburgh lijkt me echt geweldig! Ik hoop in het najaar nog een stedentrip te kunnen maken en Edinburgh staat ook op het lijstje (samen met Berlijn, Londen en Praag ) dus wie weet 😉 .

Reply
Jessica 10 juli 2016 - 20:44

Jaaa Costa Rica is heel erg mooi! Ik had er van tevoren weinig verwachtingen van, maar daardoor is het nu een van mijn favoriete landen waarschijnlijk 🙂 De natuur is daar zo mooi en ik heb nog nooit zo veel verschillende dieren gespot als daar! Mag inderdaad zeker op de bucket list 🙂

Reply
DutchieontheRoad 12 juli 2016 - 20:16

Ik hoor altijd dubbele verhalen over Costa Rica…mooi maar erg toeristisch en geen cultuur. Toch trekt Costa Rica nog steeds en de natuur lijkt me echt schitterend. Fijn dat jij zo positief bent over Costa Rica 🙂 . Zeker een bestemming voor op de bucket list.

Reply
Yvonne 10 juli 2016 - 22:42

Oh, al deze bestemmingen zou ik ook zo graag willen zien! Nepal voor de tweede keer en de rest als eerste reis. Hadden we maar oneindig veel vakantiedagen in de goede reisperiode hè?! 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…Lijiang en de Tiger Leaping GorgeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 juli 2016 - 20:17

Oneindig veel vakantiedagen en een oneindig vakantiebudget zijn zeer welkom 😉 .

Reply
Jenny - ikreis.net 11 juli 2016 - 11:16

Mooie bestemmingen!

Ik heb Myanmar, Nepal en Schotland bezocht. Naar alle 3 zou ik een keer terug willen 🙂 Vooral naar Nepal: ik zat ik het regenseizoen dus heb ik weinig mooie vergezichten gehad.

Reply
DutchieontheRoad 12 juli 2016 - 20:18

Nepal staat ook al jaren heel hoog op mijn lijstje maar ieder jaar komt het er niet van…meestal vanwege het verkeerde seizoen.

Reply
Maud 13 juli 2016 - 17:50

Dat ziet er allemaal heel gaaf uit, ik kan me alleen maar aansluiten bij deze droombestemmingen. *zet ze vrijwel direct op haar eigen wishlist* .. Met name Schotland lijkt me prachtig.. In september ga ik naar Ierland (weekendje Belfast).. Hoewel dat natuurlijk geen Schotland is, denk ik wel dat de natuur en dan met name de ruige kust redelijk overeen komt in dit land..

Reply
Stephanie 14 juli 2016 - 19:07

Aaaaah Madagaskar! Staat bij mij met stip op 1, maar helaas heeft mijn vriend niet hetzelfde gevoel. Myanmar is een goede tweede (zelfde verhaal wat betreft vriend helaas), en Nepal trekt ook ontzettend. Wie weet volgend jaar een paar weken Nepal, lijkt me een machtig mooi land.
Stephanie onlangs geplaatst…Route en planning: een road trip door Italië en Oost-EuropaMy Profile

Reply
Carolien | Dream the World 15 juli 2016 - 19:42

Mooi lijstje en een aantal staan ook op mijn whislist. Costa Rica vond ik echt supermooi, zo mooi, dat ik er over een paar weekjes weer heenga 🙂 En ja, het heeft weinig cultuur dat is waar, maar dat weet je van te voren, als je veel cultuur wilt moet je een andere bestemming kiezen. Ik ga zeker voor de natuur, dat staat met stip op 1! Heb er al een nieuwe telelens voor aangeschaft. Ik kan niet wachten deze te gebruiken.
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Fietsen in Wallonië geschikt voor iedereenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.