5x Dit zou ik nooit doen!

by DutchieontheRoad
3 comments

Ik ben een bezig bijtje en altijd in de weer…zowel thuis als op reis. Ik kan moeilijk stilzitten en wil gewoon altijd wat te doen hebben. Vooral op reis wil ik graag het onderste uit de kan halen. Wandelen door de bergen, quadbiken door de woestijn, helikoptervlucht boven de Grand Canyon, ultra light vliegen in Nepal en ga zo maar even door. Een beetje adrenaline op zijn tijd kan geen kwaad. Toch zijn er grenzen. Dit zou ik nooit doen!

#1 Bungeejumping

Serieus…welke zot heeft ooit bedacht dat het wel leuk zou zijn om aan een elastiek naar beneden te springen? No way dat ik ooit op een platform ga staan om vervolgens 200 meter naar beneden te springen. Zo levensmoe ben ik niet. Ook lijkt het mij alles behalve gezond. Whiplash en rugproblemen gegarandeerd. Nee dank je. Ik moet nog werken tot minimaal 70 jaar oud.

Dit zou ik nooit doen#2 Raften

Ik word snel zeeziek…heel erg snel zeeziek. Sterker nog, ik word al misselijk als ik op een luchtbed in de zee drijf of wanneer ik snorkel met een zwemvest aan. Gevalletje hopeloos dus. Raften is dus totaal niet mijn ding. Ik moet er écht niet aan denken om ziek te worden in de boot en heb al helemaal geen behoefte aan een boot vol getuigen. Ook lijkt het mij ontzettend eng en zou ik erg bang zijn dat de boot omslaat. Volgens mij heb ik iets te vaak de film River Wild gekeken.

Dit zou ik nooit doen#3 Diepzeeduiken

Dat is een verrassende activiteit zeker? Veel mensen dromen van diepzeeduiken en ik heb daar dus totaal geen behoefte aan. Als kind zijnde ben ik bijna verdronken in Italië en sindsdien heb ik een diepgewortelde angst voor de zee. Jaren geleden kreeg ik een paniekaanval net voor het snorkelen. Ik wilde eigenlijk niet, maar liet me toch overhalen. Last minute besloot ik rechtsomkeer te maken en was totaal overstuur. Ik heb mezelf voorgenomen nooit te gaan diepzeeduiken en ook niet te gaan snorkelen als het niet goed voelt. Eigen veiligheid eerst en diepzeeduiken en angst gaan gewoon niet samen.

Dit zou ik nooit doen#4 Zorbing

Jaren geleden oriënteerde ik mezelf op een reis naar Nieuw-Zeeland (het werd uiteindelijk toch Australië) en ik zag allerlei gave activiteiten in Queenstown voorbij komen. Plots zag ik een filmpje van een man in een enorme plastic bal…en die rolde in hoge snelheid van een berg. WAAROM!!!!!???? Ik word al misselijk als ik naar een draaimolen kijk, laat staan als ik in een dergelijke bal naar beneden stuiter. Tijdens de introductieweek van mijn studie hebben ze mij tien rondjes om een emmer laten lopen, om vervolgens in een rechte lijn naar de finish te laten lopen. Zo gênant! Volgens mij heb ik de finish niet eens gehaald  Mijn evenwichtsorgaan werkt niet naar behoren, dus dergelijke activiteiten zijn niet geschikt voor mij.

Dit zou ik nooit doen#5 Olifant rijden

Tien jaar geleden vond iedereen het geweldig en stond het bij velen op de bucketlist…op een olifant rijden. Inmiddels is de wereld weer een stuk wijzer geworden en kan het écht niet meer. De barre leefomstandigheden van de olifanten werden bekend gemaakt, hartverscheurende documentaires werden uitgezonden en beetje bij beetje kwam het besef dat dit gewoon pure dierenmishandeling is. Ook ik wilde vroeger op een olifant rijden (yep…ik kom er eerlijk voor uit) maar toen ik eenmaal de verschrikkelijke beelden zag, was ik meteen genezen. Tranen met tuiten huilde ik bij het zien van een documentaire. DIT GA IK NOOIT DOEN!!!! Helaas zijn er nog steeds onwetende (en veel onverschillige) toeristen die wel meewerken aan deze praktijken. Vooral in Thailand wordt olifant rijden nog steeds aangeboden. Mocht je dit ooit overwegen…gewoon niet doen. Ze kunnen beweren wat ze willen, de olifant in kwestie is door een ware hel gegaan voordat hij überhaupt aan zijn bizarre training kon beginnen. Deze dieren worden serieus zwaar mishandeld. Niet doen dus!!

Dit zou ik nooit doen

Hebben jullie misschien ooit bovenstaande activiteiten gedaan en wat zouden jullie nooit doen?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik.

You may also like

3 comments

Diana 23 oktober 2018 - 08:14

Ben het helemaal eens met de laatste. Olifanten rijden of bepaalde andere activiteiten met dieren zou ik echt nooit doen. De andere dingen zou ik wel doen. Alleen bungeejumpen keer geprobeerd en was toen te lang aan het wachten waardoor ik niet durfde. Oeps! Wel ben ik gaan raften op de Zambezi River in Zambia en die was echt crazy. Wat een avontuur met soms wel spannende momenten.
Diana onlangs geplaatst…Reisdilemma zondag #3 | Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zienMy Profile

Reply
Mirre 26 oktober 2018 - 10:25

Hee Kelly, toen ik de titel van dit blog zag, dacht ik: Jij bent toch stoer genoeg om alles aan te durven? Maar nu ik je blog heb gelezen, kan ik me in vier van de vijf punten wel vinden. In de vijfde niet, want raften is gewoon super gaaf! Er zijn vijf niveaus en als je op niveau 1 begint, dan hoef je echt niet bang te zijn om zeeziek te worden hoor! Dat gaat doorgaans over een kabbelend riviertje waarop je nauwelijks hoeft te peddelen. maar ja, je hoeft natuurlijk niet te doen waar je geen zin in hebt. Geniet van het leven! Groetjes, Mirre

Reply
Sarah 30 januari 2019 - 14:28

Ik werd blij van het lezen van dat laatste puntje; olifant rijden! Ik vind het zo triest dat nog steeds zoveel mensen deze toestanden steunen door er wél aan mee te doen. Jammer. Erover schrijven helpt hopelijk, al is het maar een klein beetje. Met dolfijnen in gevangenschap gaan zwemmen is een soortelijke situatie trouwens. Dat is iets dat ik dus ook liever oversla. Net zoals dat raften overigens. Haha, absoluut niets voor mij. Ik word ook zo snel zeeziek dus dat sla ik met plezier over 😉
Sarah onlangs geplaatst…Project S. – Hoe ik gemotiveerd blijf tijdens mijn dieet?My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.