5x de mooiste woestijnen

by DutchieontheRoad
11 comments

Ik ben dol op woestijnlandschappen! De woestijn was ook de voornaamste reden dat ik naar Marokko wilde. Jaren geleden zag ik prachtige foto’s voorbij komen van Erg Chebbi en dat wilde ik ook zien…vastleggen met mijn eigen camera. Inmiddels heb ik de nodige woestijnen van mijn lijstje kunnen schrappen. Dit zijn de mooiste woestijnen die ik gezien heb.

#1 Deadvlei

Met stip op nummer 1: Deadvlei in Namibië. Dit is serieus het meest bizarre landschap ter wereld. Zo ontzettend mooi! Deadvlei stond jarenlang torenhoog op mijn bucketlist en in 2015 was ik daar eindelijk. Ongelooflijk dat niets zo ontzettend mooi kan zijn. Mijn camera maakte overuren en ik kon er geen genoeg van krijgen. Sportievelingen kunnen de hoogste duin Big Daddy beklimmen voor het mooiste uitzicht van de hele omgeving. Ben je een liefhebber van woestijnen, extreme temperaturen 😉 en surrealistische landschappen…dan moet je Deadvlei op je wishlist zetten. Het nabijgelegen Sossusvlei hoort uiteraard ook bij het gebied en mag je zeker niet overslaan. Zie de zon opkomen bij Dune 45 en vervolg dan je weg naar Deadvlei.

de mooiste woestijnen

de mooiste woestijnen#2 Wadi Rum

Wil je een woestijnlandschap zoals Lawrence of Arabia zien, dan moet je uiteraard naar Jordanië. Je haalt het meeste uit je bezoek als je overnacht in de woestijn. Er zijn diverse kampen in Wadi Rum waar je kunt overnachten. Primitieve kampen maar ook luxe kampen (inclusief sanitair) behoren tot de mogelijkheden. Kruip in je slaapzakje onder de sterrenhemel en zie de vallende sterren voorbij schieten. Een bezoek aan Wadi Rum is niet compleet zonder een kamelentocht (oké, het zijn dromedarissen) en een jeeptocht. Bezoek de mooie duinen, diverse wadi’s en breng een bezoekje aan de bedoeïenen. Wadi Rum ontneemt je de adem en deze tweedaagse tocht vergeet je nooit meer.

de mooiste woestijnen

de mooiste woestijnen#3 Outback

De Outback is een ruime benaming, maar daar bedoel ik Ayers Rock, Kata Tjuta en Kings Canyon mee. Ik heb het over de Outback van Australië. Australië was mijn eerste kennismaking met de woestijn en ik was meteen verkocht. De immens vervelende vliegen nam ik op de koop toe. Die waren echt hels, maar dat lag ook aan het seizoen. Iets om rekening mee te houden. Ik liep een ‘rondje’ om Ayers Rock, bezocht Kata Tjuta en maakte een prachtige wandeling bij Kings Canyon. De laatstgenoemde vond ik eerlijk gezegd het meest indrukwekkend. Zo ontzettend mooi! Natuurlijk mag een overnachting in de buitenlucht ook niet ontbreken. Kruip in je swag en val in slaap onder de sterrenhemel.

de mooiste woestijnen

de mooiste woestijnen#4 Namib Woestijn

Een vreemde eend in de bijt. De achtertuin van Swakopmund is de prachtige Namib woestijn en deze mag absoluut niet ontbreken in het lijstje. Namibië is goed bedeeld als het gaat om woestijnen. Ben je een liefhebber, zet dit bijzonder mooie land dan meteen op je wishlist. Swakopmund is een leuk kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan. Vreemd genoeg grenst de Namib woestijn dus eigenlijk aan de oceaan. Deze woestijn is één grote speeltuin. Wij racete met een quadbike door de woestijn en dat was zo ontzettend gaaf! Echt één van de leukste activiteiten die ik ooit gedaan heb. Onderweg stopten we regelmatig om op zoek te gaan naar de Little Five, de kleinste bewoners van de woestijn. Ook kun je onderweg sandboarden. Ben je geen fan van quadbiken? Geen probleem. Je kunt de woestijn ook bezoeken met een jeeptocht. Ik had echt graag meer willen zien van de omgeving en was positief verrast door deze mooie woestijn.

de mooiste woestijnen

de mooiste woestijnen#5 Erg Chebbi

Jaaaa…daar is ie dan. Erg Chebbi was de reden dat ik naar Marokko wilde. Oké, het weer zat niet helemaal mee, maar wat was het mooi! Stap op een dromedaris en laat je rijden. Spierpijn gegarandeerd maar dan heb je ook een vervoersmiddel. Erg Chebbi is veel te mooi voor slechts een korte tocht van een uurtje. Boek een overnachting in de woestijn zodat je ook de zonsondergang en zonsopkomst kunt bewonderen. Er zijn primitieve en luxueuze kampen aanwezig in de woestijn. Desgewenst kun je natuurlijk ook buiten de onder de sterrenhemel slapen. Dit laatste was eigenlijk mijn bedoeling, maar een zandstorm gooide roet in het eten. Hierdoor zagen we helaas ook geen zonsondergang 🙁 Zelfs in de tent werd ik compleet gezandstraald. Een aantal reisgenoten hebben geprobeerd buiten te slapen, maar zijn uiteindelijk toch naar binnen gevlucht. Ik heb serieus geen oog dicht gedaan en heb geprobeerd het vele zand te ontwijken…tevergeefs. Ik lag ‘s ochtends in een heuse zandbak. Blijkbaar had ik de verkeerde plek in de tent gekozen…oeps. Desalniettemin vond ik Erg Chebbi het hoogtepunt van Marokko en het was absoluut de moeite waard.

de mooiste woestijnen

de mooiste woestijnen

Dit zijn de 5 mooiste woestijnen die ik gezien heb 🙂 Hebben jullie bovenstaande woestijnen gezien en wat zijn jullie favorieten?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂 

You may also like

11 comments

Melanka 12 november 2018 - 14:21

Ik woon in 1 groot woestijnland: Saudi Arabië. Maar mis het groene Nederland en de bloemen nog meer dan drop en stroopwafels 😉

Reply
DutchieontheRoad 13 november 2018 - 20:36

Dat is inderdaad een groot woestijnland 😉 Drop lust ik niet maar stroopwafels zou ik ook missen hoor, haha. Ik snap dat je het groene landschap en de bloemen mist als je in Saudi Arabië woont.

Reply
Janet | thatonetime 14 november 2018 - 19:15

Jaaa! Tot nu toe heb ik alleen the outback van Australië bezocht… maar wil graag meer zien van je lijstje. Vooral Namibië lijkt me prachtig. Wat een foto’s joh… echt prachtig!

Reply
DutchieontheRoad 17 november 2018 - 19:22

Namibië is écht fantastisch…één van de mooiste landen waar ik geweest ben. Zeker een keer naar toe gaan 🙂

Reply
Aniek 14 november 2018 - 21:10

Oeh, wat een jaloersmakende lijst! Maar ik zou het liefst naar Namibië gaan denk ik.
Aniek onlangs geplaatst…Een stedentrip Volterra: een van de mooiste stadjes van ToscaneMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 17 november 2018 - 19:23

Dat snap ik Aniek 😉 Volgens mij staan Namibië bij veel mensen op de wishlist.

Reply
Jessica 17 november 2018 - 10:22

Tot nu toe heb ik alleen nog maar Wadi Rum van dit lijstje bezocht. Ik dacht eigenlijk altijd dat woestijnen een dorre bedoeling waren, maar sinds ik in het Midden-Oosten heb gewoond heb ik gezien hoe veel verschillende soorten woestijnen er zijn. Leuk lijstje!

Reply
DutchieontheRoad 17 november 2018 - 19:24

Er zijn inderdaad veel verschillende soorten woestijnen. Ik hou van dat kale en dorre. Niets kan zo ontzettend mooi zijn!

Reply
Denise 18 november 2018 - 11:50

Jaaaaa, Wadi Rum vond ik zo sprookjesachtig mooi! Mooier dan Erg Chebbi. Maar allebei de moeite waard.
Denise onlangs geplaatst…Playa Papagayo: het mooiste strand van LanzaroteMy Profile

Reply
ivonne 28 november 2018 - 19:52

Woestijnen zijn zo geweldig. Ik ontdek elke keer weer wat nieuws. Van deze vijf bezocht ik de eerste vier. Mijn eigen favoriet is de witte woestijn in Egypte. We sliepen een nacht onder de sterrenhemel en bekeken overdag de bizarre rotsen. Geweldig!
ivonne onlangs geplaatst…Wandelen op Madeira; ruige natuur en vergezichtenMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 7 december 2018 - 16:39

Ik heb dus nog nooit een woestijn gezien…! Mede door jouw blogs word ik er steeds meer nieuwsgierig naar. Allereerst naar de Red Center in Australië, maar ook in Afrika wil ik graag eens een woestijn zien!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Ek Balam – Maya tempel van de zwarte jaguarMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.