5x Wereldse Feesten

by DutchieontheRoad
5 comments

Jaaaa…het is 2de kerstdag. Vandaag geniet ik van een welverdiende extra vrije dag onder het genot van een hapje en drankje. Waarschijnlijk kijk ik vandaag een foute kerstfilm en uiteraard breng ik een bezoek aan mijn familie. Ik vind kerstmis een geweldig feest, maar er zijn natuurlijk nog veel meer feesten dan alleen kerstmis. Over de hele wereld vinden er jaarlijks vele bijzondere feesten plaats en eerlijk gezegd heb ik er nog nooit eentje meegemaakt. Misschien moet daar maar eens verandering in komen. Vandaag vertel ik jullie welke vijf feesten of festivals ik graag zou willen bijwonen.

Holy Festival

Wat een kleurrijk en bijzonder festival. Holi wordt in bijna heel India en Nepal gevierd. Holi staat in het teken van het begin van een nieuw seizoen. Dit festival wordt gevierd vanwege het begin van een nieuw seizoen en een goede oogst. De Hindoes beschouwen Holi als een overwinningsfeest: de overwinning van het goede op het kwade.
De avond voor Holi is het Holika Dahan. Men maakt een grote brandstapel en ze gooien een hand rijst in het vuur6- om het kwaad te verdrijven. Tijdens de ceremonie bidt, danst en zingt iedereen. De volgende dag besmeert men elkaar met as bij de brandstapel. ’s Middags spettert iedereen elkaar nat met reukwater en kleurig verfpoeder. De verschillende kleuren en geuren symboliseren vriendschap, hoop en liefde. Holi is vooral bij de lagere kasten heel populair, omdat bestaande normen en waarden en regels wegvallen en alles mag. Holi is het feest voor iedereen. Hoe mooi is dat?! Het lijkt me dan ook geweldig om Holi zelf te mogen meemaken.

Wanneer: 12 maart 2017

5x wereldse feesten

Pushkar Fair

Ieder jaar verandert het Indiase dorp Pushkar in een groot spektakel. Vanuit alle uithoeken van Rajasthan trekken kamelenhandelaren met hun kuddes naar Pushkar. Hier vindt dan de grootste kamelenmarkt van India plaats. Er komen maar liefst een kwart miljoen (!!) mensen af op deze kamelenmarkt. Er zijn kamelenraces, muziek, dans en optredens en dit festival is een groot walhalla voor fotograferen. Kortom: daar wil ik ook bij zijn 🙂 .

Wanneer: 28 oktober t/m 4 november 2017

5x Wereldse Feesten

Kloosterfestival

Zoals jullie onlangs in 5x droombestemming konden lezen, staat Bhutan ook op mijn wensenlijst. Overal in Bhutan worden kloosterfestivals gehouden om de goden gunstig te stemmen, om een goede oogst te vragen en om boze geesten uit te drijven. Tijdens deze festivals worden maskerdansen opgevoerd in spectaculaire kostuums. Bhutaanse kloosterfestivals zijn een unieke ervaring om bij te wonen en zijn nog geheel authentiek. Het lijkt me echt geweldig om één van deze festivals bij te wonen.

5x Wereldse Feesten

 

Divali Festival

Volgens mij moet ik meerdere keren naar India en/of Nepal 😉 . Divali is één van de belangrijkste hindoefeesten en wordt ook wel het lichtfeest genoemd. Divali symboliseert de overwinning van het goede over het kwaad. Tijdens dit feest worden overal kleine lichtjes (diya’s) aangestoken. Tijdens Divali eet men veel zoetigheid en wordt er ook vuurwerk afgestoken. Divali lijkt me prachtig om te mogen fotograferen.

Wanneer: 19 Oktober 2017

5x Wereldse Feesten

Carnaval in Venetië

Als echte Brabantse lijkt het me geweldig om het Venetiaans carnaval te ervaren. Dit extravagante feest met zijn prachtige kostuums en maskers is uitgegroeid tot een waar volksfeest waar ook veel toeristen op af komen. Kan ik meteen een outfit voor carnaval scoren 😉 .

Wanneer: 11 februari t/m 28 februari 2017

5x Wereldse Feesten

Welk festival zouden jullie willen bezoeken?

You may also like

5 comments

Denise - Follow my footprints 29 december 2016 - 00:21

Ik had een keer iets gelezen over een bepaald festival in India, in de zomer. De naam weet ik zo snel even niet uit mijn hoofd, maar het sprak me meteen aan. Wie weet komt het er ooit van, want ik wil graag een keer naar India!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Azoren: natuurparadijs Flores in 30 mooie foto’sMy Profile

Reply
Yvonne 2 januari 2017 - 15:24

Wat een leuke blog! Haha, niet voor niks staan er maar liefst 3 Indiase feesten in dit lijstje denk ik dan. En als grote India fan heb ik er nog niet 1 ooit meegemaakt, erg hè?! Dat is dan het nadeel van gebonden zijn aan de schoolvakanties… wie weet komt het er ooit nog van!
Yvonne onlangs geplaatst…Winterbanden Duitsland en ander ongemakMy Profile

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 6 januari 2017 - 14:34

Wat een leuke lijst! Ik wil al jaaaaren het Carnaval in Venetië meemaken, lijkt me geweldig! Maar het Holi festival lijkt me ook wel wat als ik dit zo lees..
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…5 populaire series op Netflix die je niet mag missenMy Profile

Reply
Wanda 6 januari 2017 - 14:44

Wat een mooie en bijzondere feesten! Het Holy festival lijkt me heel bijzonder om een keer mee te maken.
Wanda onlangs geplaatst…2016, een mooi jaar om op terug te kijkenMy Profile

Reply
Jessica 7 januari 2017 - 00:47

Ik ben tot nu toe alleen nog maar naar het carnaval in Venetië geweest, maar de andere feesten klinken ook erg leuk zeg! 🙂
Jessica onlangs geplaatst…Films om in de reisstemming te komen #2My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.