5 Highlights in Xi’an

by DutchieontheRoad
3 comments

Xi’an is een erg leuke stad met diverse highlights die je zeker wil bezoeken. Het is een vrij compacte stad en dat vind ik zelf wel zo prettig. De meeste toeristen komen alleen naar Xi’an voor het wereldberoemde Terracottaleger maar er zijn nog andere bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Beperk je bezoek dus niet alleen tot het bezichtigen van het Terracottaleger want dat is hartstikke zonde. Ik beloof je, het is het waard. Vandaag deel ik  5 highlights in Xi’an.

Op de fiets over de oude stadsmuur van Xi’an

Het oude deel van de stad Xi’an is ommuurd. De bouw van de huidige muren is begonnen ten tijde van de Ming-dynastie (1270). De stadsmuren van Xi’an staan nog altijd overeind en behoren tot de oudste en best bewaarde van heel China. De omtrek van de stadsmuur is maar liefst 13.7 kilometer. De muur is zo’n 18 meter breed en 12 meter hoog. Je kunt de stadsmuren bezoeken op elk van de vier toegangspoorten (entree 54 Yuan, september 2011).

De omvang van de stadsmuur is enorm en dat besef krijg je pas wanneer je een rondje over de stadsmuur fietst. Voor 40 Yuan (+ 200 Yuan borg, september 2011) kun je hier een fiets huren maar let wel op dat dit bedrag bovenop de toegangsprijs voor de muur komt (20 Yuan). De fietsen zijn redelijk maar houd er wel rekening mee dat je behoorlijk door elkaar geschud kan worden.

De stadsmuur is vrij vlak maar 13,7 kilometer over keien fietsen is niet altijd even comfortabel. Je mag 1,5 uur fietsen en die tijd heb je ook wel nodig. Wij hebben weinig gepauzeerd en waren toch al ruim een uur onderweg. Let op dat wanneer je langer dan 1,5 uur onderweg bent, je extra moet betalen bij het inleveren van je fiets. Je bent niet verplicht het hele rondje te rijden want je kunt de fiets bij de vier toegangspunten weer inleveren.

Lachen, gieren, brullen op de fiets

Ik vond fietsen over de stadsmuur eigenlijk net zo leuk, misschien zelfs wel leuker, dan een bezoek aan het Terracottaleger. Het is echt een zeer goed bewaarde stadsmuur en overal klinkt Chinese muziek door de speakers wat de fietsbeleving zeker ten goede komt. Gezien het feit dat de meeste westerse toeristen alleen het Terracottaleger bezoeken, zie je hier weinig westerse toeristen. Chinese toeristen zie je hier wel en ik heb serieus zo’n lol gehad bij het zien van deze mensen op een fiets. De een na de andere zag ik wankelend en schaterend voorbij komen, alsof ze voor het eerst op een fiets zaten. Alleen al de lol van die toeristen was voor mij dit ritje waard. Sla deze bezienswaardigheid dus zeker niet over en plan je fietstocht aan het einde van de middag in, zodat je ook de zonsondergang nog mee krijgt.

Highlights in Xi'an

Moslimwijk: shoppen en lekker eten

Ten noorden van de Drumtower bevindt zich de moslimwijk. In deze wijk vind je een groot aantal winkeltjes en eetstalletjes waar je heerlijk kunt eten. Het grootste deel van de wijk is autovrij en dat is wel zo fijn. Het middelpunt van de moslimwijk wordt gevormd door de Grote Moskee. Tegenwoordig wordt de moskee nog steeds gebruikt door de plaatselijke moslims. Voor 25 Yuan per persoon kun je deze moskee bezoeken. Zeker even doen want het is de moeite waard. De moskee is wat lastig te vinden maar bij een smal overdekt marktje hangt een klein bordje. Volg dat bordje en dan kun je de moskee niet missen.

In de Moslimwijk is ook een bazaar te vinden waar je naar hartenlust kunt shoppen. Houd er rekening mee dat de prijzen hier schandalig hoog zijn en je meer moet onderhandelen dan je lief is. Begin op slechts 10% van de startprijs, betaal hooguit 25% en dan hebben ze nog een goede deal.

highlights in Xi'an

Highlights in Xi’an: bezoek de Belltower

De Belltower is samen met de Drumtower een opvallende verschijning. De belltower diende ervoor om de bevolking te laten weten dat de zon onderging en dat de stadspoorten gingen sluiten. Deze toren is geopend voor bezoekers en kun je bezoeken voor 35 Yuan. Vanaf de hoogste verdieping heb je een mooi uitzicht over Xi’an

Highlights in Xi’an: bezoek de Drumtower

De Drumtower diende er voor om de mensen te laten weten dat de zon opkwam en dat de stadspoorten van de stad weer opengingen. De Drumtower is ook te bezoeken voor 35 Yuan. Je kunt ook een combiticket voor beide torens kopen voor 50 Yuan. Net zo makkelijk. Bezoek deze torens ook vooral ’s avonds omdat ze dan mooi zijn verlicht. Bij de Drumtower zijn vele soorten drums te zien en er zijn ook regelmatig voorstellingen.

Xi'an

Big Wild Goose Pagode en de Small Wild Goose Pagode

Buiten de oude stad zijn deze twee pagodes te vinden. Deze twee pagodes zijn meer dan 1000 jaar oud en zeker een bezoekje waard. De Big Wild Goose Pagode is maar liefst 64 meter hoog en heeft zeven verdiepingen. Deze pagodes zijn opengesteld voor publiek. De entree voor het terrein is 60 Yuan en de entree voor de pagode zelf is 65 Yuan. ’s Avonds om 21.00 uur is er een lichtshow bij de Big Wild Goose Pagode.

Wil je ook het wereldberoemde terracottaleger bezoeken? Lees dan vooral mijn blogartikel over deze highlight in Xi’an.

Buiten het Terracottaleger om, waren dit de 5 highlights in Xi’an. Ik vond deze stad zeker de moeite waard.

Zijn jullie wel eens in Xi’an geweest?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

AnneMarie Winter 27 juni 2016 - 21:39

We zijn ‘s-avonds dwars door de stad gewandeld. Het dansen, muziek maken, roschastsen bekeken. Je kijkt je ogen echt uit. Oh en niet te vetgeten de etens stalletjes bestudeerd, wat een prachtexemplaren zaten erbij.

Reply
DutchieontheRoad 10 juli 2016 - 11:09

Wat leuk Annemarie! Ik vond Xian stiekem zelfs leuker dan Beijing 🙂 . Ik was nogal overdonderd na aankomst in Beijing en het duurde even voordat ik geacclimatiseerd was 😉 . Xian was daarom best even een verademing na Beijing.

Reply
target ontario california 17 mei 2017 - 16:28

'T is gelukt. Wilde je nog even zeggen dat ik blij ben met je tips op een andere blog. En dat ik eenzelfde de koffiemolen, petroleumstel en lampetstel heb.Ook verzot ben op marktplaats en rommelmarkten.Groetjes Marga

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.