5 handige reisitems die zeker van pas komen

by DutchieontheRoad
28 comments

Iedere reis is het weer een uitdaging om niet teveel mee te nemen. Helaas is dat niet mijn sterkste punt 😉 . Goed voorbereid op reis gaan is erg belangrijk. Vandaag deel ik 5 handige items die zeker van pas komen op reis.

#1 Een klein en compact statief: de Joby GorillaPod SLR

Ik heb een haat-liefde verhouding met een statief. Ze zijn groot, lomp en je moet ze opzetten waar ik helemaal geen zin in heb. Sinds vorig jaar reis ik met een GorillaPod en sindsdien kan ik niet meer zonder. Wat een ideaal item.

De GorillaPod is een handig en compact statief voor op reis. Dit statief heeft stevige en buigzame poten waardoor je deze zelfs aan bomen kunt klemmen. Hoe handig is dat!? Er zijn verschillende versies en je hebt zelfs een versie voor een spiegelreflex, inclusief balhoofd. Ik betwijfelde of een dergelijk statief mijn zware spiegelreflex zou kunnen houden, maar dit bleek geen enkel probleem te zijn.

Mijn haat-liefde verhouding is veranderd in liefde. Eindelijk heb ik een statief gevonden die mij bij past. Lang leve de Joby GorillaPod SLR.

#2 Organiseer je backpack met packingcubes

Hulde aan de persoon die de packingcubes heeft uitgevonden. Ik organiseer graag. Herstel…ik ben dol op organiseren. Blijkt iets genetisch te zijn 😉 . Mensen die met mij op reis zijn geweest zullen dan ook bevestigen dat ik altijd mijn tas aan het herorganiseren ben. Heerlijk. Ruimte in mijn tas (of huis) betekent ruimte in mijn hoofd, haha.

Ik zou dan ook serieus niet meer zonder packingcubes kunnen. Deze zijn heilig. Ideaal om je kleding of andere spullen te scheiden van de rest. Ik gebruik packingcubes vooral voor mijn kleding. Er zijn ‘officiële’ packingcubes te koop, maar ik moet eerlijk bekennen dat packing cubes van de Ikea ook prima voldoen. Kost geen drol en werkt uitstekend.

#3 Geen vieze toilettas meer door een toilettas met haak

Als ik er iets vies is, is het wel je toilettas op de grond van een douchehoekje zetten of op een bankje. Bah! In hostels of campings worden douches uiteraard de hele dag gebruikt en ik wil dan echt niet mijn toilettas op de grond zetten. Of nog erger, op een bankje waar misschien net iemand met zijn blote billen op heeft gezeten. Nee, dank je.

Ik reis al tien jaar met een toilettas met een haak. Deze hang ik netjes op aan de rand van het douchehokje. Voor mij werkt dat prima en ik zou geen andere toilettas meer willen.

#4 Powerbank met drie aansluitingen

Ik hoef niet uit te leggen dat een powerbank tegenwoordig onmisbaar is. We reizen tegenwoordig met een breed scala aan elektronica en dat moet natuurlijk ook allemaal opgeladen worden. Ik reis met een powerbank met maar liefst drie aansluitingen. Ideaal want hiermee kan ik dus drie apparaten opladen. Vooral ideaal wanneer er geen (of te weinig) oplaadpunten aanwezig zijn bij de accommodatie.

#5 Waslijn en universele badstop

Deze reisitems heb ik nog steeds niet in mijn bezit, maar wil ik zeker aanschaffen voor mijn volgende reis. Vooral de universele badstop mis ik met regelmaat. Tegenwoordig is een badstop vrij zeldzaam en dan wordt een handwas problematisch. Een sok werkt toch minder goed dan een badstop 😉 . Ook een waslijn mis ik wel eens want niet iedereen staat er op te wachten dat mijn was overal en nergens hangt te drogen. Deze reisitems ga ik dus zeker aanschaffen.

Benieuwd wat ik nog meer meeneem op reis? Lees dan mijn artikel Ik ga op reis en neem mee.

Hebben jullie nog handige reisitems waar ik misschien geen weet van heb. Tips zijn natuurlijk altijd welkom 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

 

prak*Bovenstaande foto is afkomstig van Pexels en is gelabeld voor hergebruik.

*Bovenstaand artikel bevat een aantal afiliatelinks

You may also like

28 comments

Sanne 14 juni 2017 - 08:25

Die packingcubes lijken mij ook wel wat! Ik ben dol op organiseren, alleen komt daar in mijn koffer weinig van terecht. Meestal spit ik mijn hele tas door op zoek naar dat ene t-shirt. 🙂 De cubes zouden voor mij dus wel een goede zijn!
Sanne onlangs geplaatst…Theetuin ’t Einde: high tea & de lekkerste huisgemaakte taartenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:01

Ik vind ze echt ideaal. Ik kan er niet tegen als mijn tas een rommel is.

Reply
Daphne 14 juni 2017 - 14:37

Ik ben het volledig met je eens, want eigenlijk maak ik ook altijd gebruik van deze items. Hoewel ik mn gorilla pod het vaakst thuis laat. Geen idee waarom eigenlijk, want hij is best heel handig. Denk toch teveel gedoe. Je hebt al zoveel camera-items mee. Ik zweer wel echt bij cubs om mijn spullen in te pakken, lekker overzichtelijk 😉

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:02

Ik heb inderdaad ook erg veel camera-items mee, maar ik baalde van het feit dat ik bepaalde dingen niet goed kon vastleggen vanwege het gebrek van een statief. Inderdaad teveel gedoe. Daarom toch maar een GorillaPod aangeschaft.

Reply
Yvonne 14 juni 2017 - 22:45

Alle 5 in gebruik hier, hoewel ik een ander statief heb. En als packing cubes gebruik ik waszakjes van Livéra, gaan ook alweer jaren mee. Leuke tips Kelly!
Yvonne onlangs geplaatst…Riga bezienswaardigheden die je moet zienMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:03

Waszakjes zijn inderdaad ook handig. Daar bewaar ik vaak mijn slippers/sandalen in 😉 .

Reply
Aniek 15 juni 2017 - 11:38

Fijne tips! De gorilla pod wil ik ook gaan aanschaffen, ik mis toch wel een klein statief maar wil niet teveel gewicht meesjouwen op reis.
Aniek onlangs geplaatst…Biking along the boulevard: Tel Aviv by bike!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:05

Ik wilde ook een licht statief en daarom uiteindelijk de GorillaPod aangeschaft. Hij is natuurlijk erg laag, maar voor de meeste dingen is hij prima bruikbaar. Hij is klein en licht en daarom mijn nieuwe travelbuddy 😉 .

Reply
Jessica 15 juni 2017 - 21:01

Op nummer 5 na heb ik altijd alles in mijn tas zitten. Zo’n gorillapod is echt fijn, jammer genoeg kan ik hem niet gebruiken voor m’n systeemcamera maar hij is zeker handig voor foto’s met m’n telefoon en compactcamera. 🙂
Jessica onlangs geplaatst…Pretty Picture Time #15 – Lesbos, GriekenlandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:06

Passen ze niet op een systeemcamera? Ik heb een speciale GorillaPod met een balhoofd voor de zwaardere camera’s. Deze zijn ook geschikt voor een spiegelreflexcamera.

Reply
Dasja 16 juni 2017 - 09:13

Ja dat van de backpack herschikken is herkenbaar. Ik gebruik eigenlijk gewoon plastic tassen die we nog hebben liggen om mijn pakketjes te maken. Statieven zijn ondingen goede tip ik ga eens kijken naar de Gorilla pod 🙂
Dasja onlangs geplaatst…Met eigen vervoer door Nieuw-Zeeland reizenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:07

Jaren geleden gebruikte ik ook plastic tassen maar ik vond het niet handig dat ik niet kon zien wat er in zat. Daarom uiteindelijk toch packingcubes aangeschaft.

Reply
Gabriëlle 17 juni 2017 - 09:58

Handige tips!! Ik heb toevallig gisteren een toilettas gekocht met een haak, dus nu ben ik helemaal benieuwd of het echt zo fijn is. Een waslijn zit bij mij ook standaard in mijn koffer/tas maar een stop eigenlijk niet, ik ben nog nooit ergens geweest waar geen stop was of waar ik er geen kon lenen. Geluk denk ik?
Gabriëlle onlangs geplaatst…Mijn persoonlijke top 5 stedentrips met strand!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:09

Ik zou echt geen toilettas zonder haak meer willen 🙂 . Vorig jaar had ik helaas een aantal accommodaties zonder stop en moest ik weer wassen zonder. Niet echt handig. Daarom ga ik er dit jaar echt eentje aanschaffen.

Reply
Judith 17 juni 2017 - 19:42

De packing cubes van IKEA zijn echt ideaal, ik ben nooit meer iets kwijt. Een toilettas met haak heb ik ook en een tripod neem ik ook elke keer weer mee. Al gebruik ik hem heel erg weinig. Een stop of waslijn heb ik nog nooit gemist, die heb ik dus ook nooit bij me.
Judith onlangs geplaatst…7 leuke dingen om te doen in Amed, BaliMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:11

Ik miste vorig jaar een stop en een waslijn dus deze staan op de nominatie om aan te schaffen 🙂 .

Reply
Carolien 18 juni 2017 - 09:08

Ik heb geen van deze items. Ik heb wel een statief maar zo’n hekel om deze te gebruiken. Voor sommige situaties zou het wel handig zijn. Misschien eens zo’n gorilla pod proberen. Ik zit trouwens ook altijd met sok of onderbroek de afvoer te dichten. Een universele stop zou dus handig zijn. Ik mis nog de reis stekker, die heb je vaak ook nodig.

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:12

Een reisstekker heb ik ook altijd bij me. Ik heb ook een Afrikaans exemplaar in mijn bezit want dat zijn weer andere stekkers. De gewone wereldstekker kun je daar niet gebruiken. Afrikaanse stekkers kun je echter in iedere supermarkt kopen voor € 3,- .

Reply
anto 19 juni 2017 - 06:33

Jaaa ga deze zomer voor het eerst op reis met packing cubes, heel benieuwd hoe het me gaat bevallen!

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:14

Ik ben ook heel benieuwd hoe de packingcubes je gaan bevallen 🙂

Reply
Marcella 19 juni 2017 - 17:08

Wij zochten ook een wasstop, maar hebben uiteindelijk een opvouwbare bak gekocht waarin we de was kunnen doen. De verkoper vertelde dat zo’n stop niet altijd werkt, vandaar. Verder is een externe harde schijf als back up ideaal.
Marcella onlangs geplaatst…De magische Tunnel of Trees in MichiganMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:16

Een opvouwbare bak lijkt mij ook wel handig, maar een externe schijf heb ik nooit bij me. Nog meer bagage 😉

Reply
Jenny 19 juni 2017 - 21:40

Zoals je pas op mijn blog hebt kunnen lezen, kan ik ook niet zonder statief. Echt super handig!

Ik snap nog steeds niet waarom mensen packing cubes willen…. ik zie er echt het nu niet van in.

Reply
DutchieontheRoad 20 juni 2017 - 12:18

Hoe pak jij je backpack dan in Jenny? Stop jij alle kleding gewoon los in je tas of heb je een andere manier om je spullen te scheiden? Ik zou echt niet meer zonder kunnen want dan wordt het zo’n rommel in mijn tas.

Reply
Eva 21 juni 2017 - 11:29

#4 kocht in voor een habbekrats bij de Action. Helaas trok het ding het niet toen ik daadwerkelijk 3 apparaten tegelijkertijd inplugde #fail

Reply
Niels 21 juni 2017 - 12:51

3 aansluitingen? En werkt hij ook? Duurt zeker ook iets langer omdat hij de stroom over 3 moet verdelen. Het zou inderdaad handig zijn. Eletrische apparatuur heeft bij mij altijd de neiging te hebben om net leeg te zijn als ik ze nodig heb. Badstop is trouwens ook heel handig 😉 We waren laatst in Jeruzalem en hadden een bad maar de stop was spoorloos. Geen gebruik van kunnen maken, helaas.
Niels onlangs geplaatst…Foto van de Week #86: Bolwerk Sint-Jan en InstacruiseMy Profile

Reply
Diana 24 juni 2017 - 18:03

Op reis zonder statief is voor mij echt een straf. Al hoe wel ik een bijzondere vaste hand heb is een statief erg fijn als je alleen bent en alleen de foto van jezelf moet of wilt maken. Wat ik ook onmisbaar vind op reis is mijn extra opladers en verlengsnoer met extra oplaadpunten.

Reply
Sanne 24 juni 2017 - 21:18

Zeker handig! Met mij gaat altijd een Dopper en een linnentasje mee! Ook multifunctie te gebruiken!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.