3x verwenontbijtjes: maak een feestje van ontbijten

by DutchieontheRoad
0 comment

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een enorme sucker ben voor verwenontbijtjes. Ik kan mij ‘s avonds echt al verheugen op mijn ontbijt. Heel erg…ik weet het. Niet ontbijten is voor mij dan ook ondenkbaar. Zodra ik een half uur op ben, heeft mijn lichaam gewoon eten nodig. Zonder ontbijt ben ik dan ook echt niet te genieten 😉 Mij is geleerd dat je eerst iets op de kachel moet gooien, voordat deze kan branden. Zonder fatsoenlijk ontbijt kan ik niet functioneren.

Op normale werkdagen eet ik standaard lactosevrije yoghurt met fruit, granola, walnoten en kaneel. Op vrije dagen pak ik graag uit en kan ik onwijs genieten van verwenontbijtjes. Het leek mij leuk om drie verwenontbijtjes met jullie te delen.

#1 Yoghurt met gebakken appel & peer

Dit is toch wel mijn favoriete ontbijtje en eet ik bijna wekelijks op mijn vrije dag. Vooral in de winter kun je mij wakker maken voor lekkere verwenontbijtjes en deze is zo ontzettend lekker!

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
 • 1 appel
 • 1 peer
 • Kaneel
 • Walnoten
 • Rozijnen
 • Yoghurt (ik eet standaard lactosevrije yoghurt)
 • Optioneel: cacaonibbits, pindakaas, granola
 • Klein beetje bakboter
Hoe maak je dit verwenontbijtje?
 • Snijd de appel en peer in kleine blokjes. Indien gewenst kun je de schil verwijderen. Persoonlijk ben ik geen liefhebber van de schil van een peer dus deze verwijder ik altijd.
 • Verwarm een klein beetje boter in een pannetje.
 • Voeg de appel en peer toe in de pan.
 • Strooi vervolgens de kaneel over de appel en peer. Dit geeft een heerlijke smaak aan het fruit zodra je deze gaat bakken. Bak het fruit enkele minuten in de pan.
 • Doe de appel en peer in een kom en maak je verwenontbijtje af met met yoghurt, walnoten en rozijnen.
 • Optioneel kun je nog wat granola, pindakaas of cacaonibbits toevoegen.

Dit ontbijt is in een paar minuten gemaakt…ideaal 🙂 Mocht je twee stuks fruit te veel vinden, kun je natuurlijk ook kiezen voor één stuk fruit. Ik ben echter een flinke ontbijter en heb geen problemen met twee stuks fruit bij het ontbijt.

verwenontbijtjes

#2 Gebakken havermout met banaan en pindakaas

Voor dit ontbijt heb je even geduld nodig, maar dat geeft mij mooi even de tijd om een half uurtje yoga te doen. Enige probleem is dat mijn neus altijd richting de oven gaat als dit ontbijt in de oven staat, haha. Sinds een paar maanden ben ik fan van havermout. Het is gezond en vullend…en dat heb ik nodig in de ochtend.

Gebakken havermout is onwijs lekker en helemaal in combinatie met banaan en pindakaas. Sowieso ben ik groot en sterk geworden met pindakaas 😉 Overigens kies ik altijd voor 100% pindakaas en niet voor het bekende merk waar Nederland groot mee geworden is.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
 • 50 gr havermout
 • 1/4 tl bakpoeder
 • 1/2 eetlepel agavesiroop (honing of ahornsiroop is ook mogelijk)
 • 75 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
 • 1 el pindakaas
 • 1/2 el lijnzaad
 • 1 banaan
 • 2 el walnoten
 • Kaneel
 • Optioneel: kersen of blauwe bessen (uit de vriezer)
Hoe maak je dit verwenontbijtje?
 • Meng het lijnzaad in een kommetje met één eetlepel water en verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Meng de havermout samen met het bakpoeder in een grote kom.
 • Schenk vervolgens de melk erbij en roer de agavesiroop, pindakaas, het lijnzaad en een snuf kaneel door het mengsel. Ik voeg geregeld kersen of blauwe bessen uit de vriezer toe aan het mengsel. Ik heb sowieso veel diepvriesfruit in huis…ideaal voor smoothies die ik ook dagelijks mee naar mijn werk neem.
 • Schenk het beslag in een klein ovenschaaltje.
 • Snijd de banaan en dunne plakjes en verdeel deze over de havermout. Hak de walnoten fijn en strooi deze over de banaan en sluit af met een snufje kaneel.
 • Bak vervolgens 30 minuten in de oven (en doe ondertussen een workout, haha)

Ik vind het heerlijk om mijn vrije dag te starten met een half uurtje yoga en vervolgens met een kop thee en dit ontbijt op de bank te kruipen. Heerlijk!

verwenontbijtjes

#3 Overnight oats met banaan en cacao

Weer een ontbijt met banaan…ik verorber de nodige bananen in een week. Ik ben fan van overnight oats want dit kun je gemakkelijk de avond van te voren bereiden. In de ochtend even garneren en klaar is kees. Kind kan de was doen. Een erg lekker verwenontbijtje en helemaal met cacao.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
 • 50 gram havermout
 • 175 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
 • 1 banaan
 • 1 eetlepel cacao
 • Walnoten
 • Kaneel
 • Scheutje agavesiroop (honing of ahornsiroop is ook mogelijk)
 • Blauwe bessen of kersen (uit de diepvries)
 • Eventueel 1/2 el pindakaas
 • Glazen pot (ik gebruik altijd een kleine weckpot, maar je kunt ook een glazen pot met deksel gebruiken)
Hoe maak je je dit verwenontbijtje?
 • Meng de havermout met de amandelmelk in een grote kom.
 • Prak 2/3 van de banaan of snijd in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel. De rest van de banaan bewaar je in de koelkast om de overnight oats af garneren.
 • Voeg 1 eetlepel cacaopoeder, een snuf kaneel en een scheutje agavesiroop toe aan het mengsel.
 • Optioneel kun je pindakaas toevoegen want dit is ook een erg lekkere combinatie met banaan en cacao.
 • Roer het mengsel met een lepel goed door en giet dit in een glazen pot.
 • Sluit de glazen pot af en zet deze de avond van tevoren in de koelkast (het liefst minimaal 8 uur uur in de koelkast)
 • Haal de pot de volgende ochtend uit de koelkast en garneer de overnight oats met de overgebleven plakjes banaan, blauwe bessen/kersen en gehakte walnoten.

Overnight oats is een stevig ontbijt vind ik persoonlijk en daar kan ik echt wel een paar uurtjes op teren. Het mag duidelijk zijn dat ik dol ben op banaan, walnoten en kaneel 😉 Je kunt echt alle kanten op met overnight oats en deze met veel soorten fruit combineren.

Verwenontbijtjes

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze drie verwenontbijtjes en ben heel benieuwd of jullie ook nog tips voor mij hebben. Hoe ontbijten jullie?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

verwenontbijtjes

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.