25 reisweetjes over mij

by DutchieontheRoad
21 comments

Onlangs stuitte ik op de tag ’25 reisweetjes over mij’. Deze tag bestaat al een aantal jaar en toch heb ik deze nog nooit ingevuld. Ik vind het altijd leuk om persoonlijke blogs te lezen en de persoon achter de blog beter te leren kennen. Dat wil jullie uiteraard ook niet onthouden 😉 . Weten jullie wanneer mijn eerste vliegreis was en waar ik allergisch voor ben? Jullie komen er nu achter door deze 25 reisweetjes over mij te lezen.

25 reisweetjes over mij

1.

Ik maakte mijn eerste vliegreis pas op mijn 21ste. Wij gingen vroeger altijd op vakantie met de auto of de touringcar. Hebben jullie ook nog met de Solmar bus gereisd 😉

2.

Mijn favoriete stad is Rome. Inmiddels heb ik Rome twee keer bezocht en een derde keer sluit ik zeker niet uit. Herstel…ik ga absoluut nog een derde keer. Rome is een groot openlucht museum, het eten is hemels  en het is altijd mooi weer. Halleluja.

3.

In Zuid-Afrika heb ik rooibosthee leren drinken. In Zuid-Afrika drinken ze zwarte thee (bah) of rooibosthee. Na drie weken rooibosthee drinken, wilde ik niet anders meer en sindsdien heb ik altijd rooibosthee in huis. Overigens ben ik één van de weinige in mijn omgeving die rooibosthee lekker vind. Mijn advies: ga op vakantie naar Zuid-Afrika 😉 .

4.

Op mijn 22ste heb ik een luxe cruise naar de Caraïben gemaakt met mijn ouders . Ik was als een kind zo blij eindelijk buiten Europa op vakantie te gaan. De Caraïben vond ik prachtig, maar een cruise was toch niet helemaal mijn ding. Leuk om een keer meegemaakt te hebben, maar daar blijft het dan ook bij.

5.

Ik heb de nodige continenten bezocht, maar ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest ondanks dat Peru en Bolivia heel hoog op mijn wishlist staan.

25 reisweetjes over mij6.

Ik ben serieus allergisch voor snurkers. Je wilt als snurker echt niet naast mij liggen want dan sta ik niet voor mijzelf in. Een Oostenrijker maakte het heel erg bont in Australië en was de Sjaak. Mijn nachtrust is heilig!

7.

Boot, vliegtuig, auto of bus…het maakt eigenlijk niet uit. Ik word misselijk in praktisch alle vervoersmiddelen . Vooral de boot is een groot probleem en sinds vorig jaar kan ik luchtziekte ook van mijn lijstje strepen. Heel gênant 🙁

8.

Ik ben één van de weinige vrouwen die serieus kan kaartlezen. Echt waar…ik kan echt kaartlezen. Helaas vertrouwen mannen het nooit zo en willen ze niet luisteren naar mijn aanwijzingen. Jullie snappen uiteraard wel dat ik een vreugdedansje doe – samen met een kleine sarcastische opmerking – als ik het toch bij het goede eind heb 😉

9.

Mijn eerste vliegreis ALLEEN was meteen naar Australië. Als ik alleen ga, doe ik het ook meteen goed.

10.

Ik ga nooit op reis zonder: mijn fotocamera, muziek, reisbandjes tegen reisziekte, oordoppen en compressiekousen voor in het vliegtuig.

25 reisweetjes over mij11.

Ik heb inmiddels 31 landen bezocht: Amerika – Australië – Belize – Botswana – België – China – Duitsland – Engeland – Frankrijk – Griekenland  – IJsland – Indonesië –  Italië – Jordanië – Kaaiman eilanden – Kroatië – Lesotho – Mexico – Namibië – Nederland – Oostenrijk – Spanje – Swaziland – Thailand – Turkije – Verenigde Arabische Emiraten – Vietnam – Vaticaanstad (ja, telt ook als een land 😉 ) – Zambia – Zimbabwe – Zuid-Afrika

12.

Wij gingen vroeger vooral op vakantie naar Italië en Spanje. De leukste herinneringen heb ik aan onze kampeervakantie in Zuid-Frankrijk toen ik tien jaar oud was. Wat was ik blij dat we eindelijk naar een camping gingen.

13.

Overigens gingen we ook bijna ieder jaar op wintersport en ik stond voor het eerst op de latten toen ik vier jaar was. Als zesjarige werd ik derde tijdens een skiwedstrijd tussen twaalfjarigen, haha. Kleine Kelly kon best goed skiën. Inmiddels ben ik al jaren niet meer op wintersport geweest.

14.

Op reis wil ik altijd een markt bezoeken. Ik ben dol op het ontdekken van lokale markten en je kunt er natuurlijk ook geweldig fotograferen.

15.

Ook probeer ik altijd een kookworkshop te volgen. Ik ben dol op koken (en eten in het algemeen) en je kunt mij dan ook altijd blij maken met een dergelijke workshop. Mijn favoriete keuken is toch wel de Vietnamese keuken, gevolgd door de Thaise keuken 🙂 .

25 reisweetjes over mij16.

Afrika is mijn favoriete continent. Inmiddels ben ik Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland, Namibië, Botswana en Zambia geweest. Namibië en Botswana zijn favoriet!

17.

Ondanks dat ik erg graag reis, vind ik het altijd weer moeilijk om mijn twee katten achter te laten. Vooral kleine Saar heeft het altijd erg moeilijk tijdens mijn afwezigheid. Zo zielig. Gelukkig vangt mijn moeder de katten altijd goed op, maar Saar kan echt niet zonder mij.

18.

Ik vind backpacken erg leuk, maar ben meer van het flashpacken 😉 . Een schone accommodatie kan ik erg waarderen. In Australië ben ik ooit een hostel uit gevlucht vanwege een discotheek onder de accommodatie. Wat een vreselijke nacht en ik wist niet hoe snel ik daar weg moest. Lange leve YHA in Australië. Lekker schoon én rustig.

19.

Ik heb een slang om mijn nek gehad, helikoptervluchten gemaakt, langs steile afgronden gelopen, op een quadbike gereden en ga zo maar even door. Ik zou echter nooit gaan raften…dan doe ik het serieus in mijn broek.

20.

Mijn petekind was zo onder de indruk van mijn reis door Afrika, dat hij spontaan besloot te gaan sparen voor een reis. Hij was toen negen. Inmiddels wordt hij bijna twaalf en hij spaart nog steeds. Hij wil graag met tante Kelly naar Afrika. Hoe leuk is dat! Ik zie een wereldreiziger in de dop 😉

25 reisweetjes over mij21.

In Jordanië liep ik een voedselvergiftiging op…in de woestijn. Ik ben nog nooit zo ziek geweest en viel vijf kilo af in een week. Gelukkig had ik minder moeite om deze vijf kilo er weer snel aan te eten 😉

22.

Mijn lievelingsland is nog steeds Australië. Daar is het immers allemaal begonnen.

23.

Ik heb het nodige van de wereld gezien, maar ben nog nooit op de Waddeneilanden geweest. Shame on me.

24.

Ik check altijd minimaal drie keer of ik alles bij me heb. Paspoort, papieren, pinpas, creditcard, telefoon…check. En dat keer drie…minimaal. O ja, ik controleer dat niet alleen voor mijn vertrek. Hello controlfreak!

25.

Waar komen mijn reizigersgenen vandaan? Geen idee. Niet van mijn ouders in ieder geval. Mijn familie viert bij voorkeur vakantie in een all inclusive hotel en zij liggen eigenlijk alleen maar op het strand. Tja, een groter verschil kan er niet zijn. Geen idee waar het mis is gegaan met mij 😉 .

25 reisweetjes over mij

 

Dit waren mijn 25 reisweetjes 🙂  Herkennen jullie een aantal reisweetjes?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

21 comments

Lotte 25 augustus 2017 - 08:10

Wat leuk om te lezen! Ik herken zeker wat zaken: ook ik heb geen reisgenen geërfd (mijn ouders zijn nog nooit buiten Europa geweest en gaan dat ook niet doen), dus mocht jij weten waar het ooit misgegaan is… 😉 Wat ontzettend leuk van je petekindje seg! Zo knap dat hij op jonge leeftijd al 3 jaar spaart hiervoor, dat zie ik er weinigen hem nadoen. Meter offert zich maar al te graag op om samen die trip te maken denk ik!
Lotte onlangs geplaatst…Alles wat je moet weten over de Cinque terreMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 september 2017 - 14:12

Ik acht de kans aanwezig dat we inderdaad ooit samen naar Afrika gaan 🙂

Reply
Esther 25 augustus 2017 - 13:23

Wat leuk om te lezen! Een voedselvergiftiging in de woestijn van Jordanië? Ai, dat lijkt me oprecht heel vervelend daar. En jouw favorieten Namibië en Botswana staan bij mij ook heeeel hoog op mijn reislijstje. Lijkt me prachtig!
Esther onlangs geplaatst…Het prachtige Jordanië in 18 foto’sMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 september 2017 - 14:12

Namibië en Botswana zijn echt zo mooi. Aankomende vrijdag komt er een artikel online met 10 redenen waarom je Namibië moet bezoeken. Kan ik je alvast jaloers maken 😉

Reply
Co - Op reis met Co 25 augustus 2017 - 14:11

Wat een leuke blog! Ik herken vooral de laatste erg goed, moet ook alles 3x checken. En dan nog vraag ik mezelf af of ik het wel goed heb gecheckt, haha!
Co – Op reis met Co onlangs geplaatst…De vijf mooiste parken in ParijsMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 september 2017 - 14:13

Haha, gelukkig ben ik niet de enige controlfreak. Ik hoor het gelukkig vaker.

Reply
Marcel 25 augustus 2017 - 15:03

Wat ontzettend leuk om te lezen! Ik herken een aantal punten maar al te goed. Ook ik vraag me weleens af van wie ik de drang om te reizen heb. We gingen vroeger nooit op vakantie. Een abonnement op het openluchtzwembad was mijn vakantie in de zomer. Wat naar van die voedselvergiftiging. Lijkt me sowieso al geen pretje maar als je dan ook nog in het buitenland bent, bah. De Waddeneilanden kan ik je aanraden, alsof je ergens ver van Nederland bent. Dat is het gevoel wat ik altijd krijg zodra ik de boot opstap.
Marcel onlangs geplaatst…Route roadtrip PortugalMy Profile

Reply
Jessica 26 augustus 2017 - 10:28

Wat leuk om je op deze manier wat beter te leren kennen haha 🙂 Wat grappig trouwens dat je de hele wereld hebt gezien, maar nog nooit op onze eigen eilanden bent geweest haha ;p Al is het heel herkenbaar: de plekken dicht bij huis zijn zo gemakkelijk te bezoeken dat je die veel gemakkelijker uitstelt – waardoor het er uiteindelijk nooit van komt ;p

Reply
Diana 27 augustus 2017 - 12:06

Dat van het kaartlezen, zo herkenbaar. Dat ze je dan niet geloven en letterlijk je uitlachen omdat je het denkt te weten en jij (wij) het eigenlijk zeker weten. Gelukkig wie het laatst lacht, lacht het beste toch ;).
Diana onlangs geplaatst…Angels Pool – Living on the edge | Bucket ListMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 september 2017 - 14:16

Zo is het maar net, haha 😉

Reply
Elisa 27 augustus 2017 - 17:11

Leuke tag en leuk om je zo beter te leren kennen. Een aantal punten herken ik maar al te goed, ook ik ben nog nooit op de Wadden geweest. Moet er toch maar eens een keer van komen, vind je niet?
Elisa onlangs geplaatst…Reisdromen #7 Bruisende wereldstedenMy Profile

Reply
Jenny - ikreis.net 28 augustus 2017 - 13:13

Mooie foto van jou in de rijstvelden!

Mijn eerste vliegreis was ook pas toen ik al 21 was. Wat dat betreft is het helemaal goed gekomen 😉 Nu probeer ik juist een beetje te minderen en meer met de trein en de auto te gaan.

Reply
Mirre 28 augustus 2017 - 13:24

Hee Kelly, leuk om te lezen! En grappig dat je favoriete land nog steeds Australië is, dat heb ik met Costa Rica (mijn eerste backpackland)! En als je pas op je 21ste bent begonnen met vliegen, dan ben je lekker aan het inhalen, haha! Trouwens, werken die reisbandjes tegen reisziekte echt?
Groetjes,
Mirre

Reply
DutchieontheRoad 3 september 2017 - 14:16

Costa Rica staat ook heel hoog op mijn lijstje Mirre. Lijkt me prachtig! Die bandjes werken bij mij op zich prima. Voor de boot helaas niet altijd, maar ik word dan ook erg snel ziek op een boot. Voor de bus of auto werken ze voor mij altijd.

Reply
Rowan 28 augustus 2017 - 15:35

Wat een leuke weetjes en wat heb je al veel mooie landen bezocht! Ik herken zeker een aantal punten, bijvoorbeeld alles dubbel checken voordat je kan vertrekken! Daar maak ik mij ook altijd schuldig aan. 😉

Reply
Marcella 28 augustus 2017 - 17:14

Superleuk dit! Ik ben zelf ook meteen een lijstje gaan invullen, deze komt binnenkort online. Jeetje, dat je eerste solo reis meteen naar Australië ging. Bikkel! 😉
Marcella onlangs geplaatst…Skógafoss – De bekende watervalMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 september 2017 - 14:14

Ik ben benieuwd naar jouw lijstje Marcella 🙂 Ik kom zeker even lezen.

Reply
Eva 29 augustus 2017 - 12:07

Ik hou van dergelijke persoonlijke lijstjes. Lekker ongegeneerd in iemands anders (reis)leven duiken, heerlijk!
Eva onlangs geplaatst…Vakantieblunder? – Zo begint je reis onbezorgdMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 september 2017 - 14:15

Ik ben ook dol op dergelijke lijstjes dus dan is het wel zo eerlijk om ze zelf ook te publiceren 😉 Voor wat…hoort wat

Reply
Marjolein 7 september 2017 - 09:07

Wat leuk om zo meer te weten te komen over jou. Een aantal punten zijn heel herkenbaar. Ik vloog op pas op late leeftijd, maar geloof dat we beiden de schade wel hebben ingehaald. En kaartlezen, ook zo’n dingetje wat ik eigenlijk heerlijk vind. Toch moet je nog wel een keer de waddeneilanden bezoeken hoor 🙂

Reply
Lizette 8 september 2017 - 14:21

Leuk om deze weetjes van je te lezen! Ik herken het een en ander wel. Ik haat snurkers (maar volgens mijn man doe ik het soms zelf, gelukkig hoor ik dat niet 😉 ) We hebben best veel dezelfde landen bezocht. En ik ben ook nog nooit op de Waddeneilanden geweest. Meteen in je eentje naar de andere kant voor de wereld gevlogen, dapper hoor!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.