20 dingen die ik 2020 wil doen

by DutchieontheRoad
8 comments

Normaliter ben ik niet zo van de goede voornemens, maar dit jaar maak ik een uitzondering. In mijn jaaroverzicht 2019 heb ik toch een aantal goede voornemens genoemd. In 2020 wil ik meer balans in mijn leven en meer aan mezelf denken. Het is tijd voor Kelly! Misschien leer ik het een keer 😉 Nou heb ik natuurlijk niet 20 goede voornemens  want dat is wel heel veel gevraagd. Het mag maar het hoeft niet. Dit zijn 20 dingen die ik in 2020 wil doen 🙂

#1 Yoga/meditatie

Eén van mijn goede voornemens is dat ik meer balans wil in mijn leven en ik denk dat yoga/meditatie mij daar zou bij kunnen helpen. Ik wil al jaren weer gaan sporten/meer bewegen, maar ik ben heel eerlijk dat ik gewoon een hekel heb aan sporten. Met yoga wil ik wel een poging wagen. Ik ben alles behalve soepel aangelegd en ik denk dat yoga heel goed voor mijn lichaam zal zijn. Met meditatie hoop ik mijn ‘drukke hoofd’ even uit te kunnen schakelen want ik sta gewoon altijd ‘aan’. Dat mag best een tandje minder.

#2 Minimaal twee creatieve workshops volgen

Ik ben dol op creatieve workshops en krijg daar altijd veel energie van. Volgende week heb ik de eerste al op de planning staan dus een tweede moet ook wel lukken denk ik.

#3 Meer lezen

Ik was vroeger een enorme boekenwurm en verslond boeken bij het leven. Als kind zijnde fietste ik iedere twee weken braaf naar de bibliotheek om vervolgens met het maximale aantal boeken naar huis te gaan. Ik was zo blij toen ik eindelijk toestemming kreeg om boeken van een hoger niveau te lenen want alle boeken van mijn eigen leeftijd waren te makkelijk of had ik al gelezen. Yep…zo erg was ik. De laatste jaren heb ik zo weinig gelezen en daar baal ik van. Vroeger kon ik zo genieten van een goed boek…dat wil ik weer ervaren. Inmiddels heb ik een abonnement bij Kobo Plus afgesloten en het eerste boek heb ik al uit!

#4 Met ons gezin naar Disneyland Parijs

Het is geen groot geheim dat ik een fan van Disney ben en ik ben niet de enige in de familie. Ik ben opgegroeid met Disney. Vorig jaar namen we ons voor om met het gezin naar Disneyland Parijs te gaan. Mijn oom/ tante en petekinderen wilden ook graag mee en zo ontstond het plan om met negen of tien personen naar Parijs te gaan. Vorig jaar lukte het niet om het uitje te plannen, maar dit jaar willen we echt gaan.

20 dingen die ik in 2020 wil doen#5 12 dagen in 2020 helemaal voor mezelf…me-time voor Kelly

Ik ben echt heel slecht in me-time dus dit wordt een uitdaging, ondanks dat het er maar één per maand is. Vijf dagen in de week werken is heel normaal voor mij en de weekenden bestaan dan voornamelijk uit poetsen, wassen, strijken, boodschappen, klussen, bloggen, verjaardagen en ga zo nog maar even door. Er blijft maar bar weinig vrije tijd over voor mezelf. Ik wil proberen om één dag in de maand echt voor mezelf te reserveren. Althans…ik ga een poging wagen maar ik beloof niets.

#6 Mijn fotoalbum voor Japan (af)maken

Ik ben nog steeds druk bezig met de foto’s bewerken van Japan en het zal nog wel even een paar weekjes duren voordat ik klaar ben. Zodra alle foto’s bewerkt zijn, wil ik zo snel mogelijk aan mijn fotoalbum beginnen. Ik wil namelijk niet achter gaan lopen want daar heb ik een hekel aan. Voor mijn volgende vakantie, moet het album klaar zijn.

#7 Het verfwerk in huis afronden

Twee jaar geleden ben ik begonnen met het verven van mijn deuren en het vervangen van de 40 jaar oude klinken. Tja…dat project is een gebed zonder einde en de nieuwe klinken liggen nog steeds op mijn hobbytafel. In 2020 wil ik echt dit project afronden en eigenlijk wil ik ook de woonkamer een nieuw kleurtje geven.

#8 Een fotoshoot met mijn nichtje en neefje

Dit jaar word ik weer tante want mijn schoonzus is eind februari uitgerekend van een jongentje. Dan hebben we een koningskoppel. Hoe leuk zou het zijn om een fotoshoot te doen met mijn nichtje en neefje. Dat wil ik zeker doen in 2020.

#9 Meer op mijn voedingspatroon letten

Ik ben geen overdreven snoeper, maar de laatste maanden betrap ik mezelf regelmatig met een stuk chocolade.  Ik krijg ook om de haverklap repen chocolade van iedereen…niet heel handig. Ongezonde snacks maken vaker plaats voor gezonde alternatieven, ondanks dat ik heel goed weet hoe het moet. Ik vind gezond eten ook oprecht lekkerder…geen idee waarom ik het afgelopen jaar dan toch vaker kies voor een ongezond alternatief. Het is tijd om het roer om te gooien en meer op mijn voedingspatroon te letten want ik weet dan ik dan ook snel beter in mijn vel zit.

20 dingen die ik in 2020 wil doen#10 Minder op de telefoon

Dit wordt ook een uitdaging want mijn telefoon is mijn BFF. Ik erger me dood als ik voortdurend mensen om me heen zien die alleen maar met de mobiele telefoon bezig zijn. Toch betrap ik mezelf ook geregeld. Ik wil zelfs gaan proberen om een keer 24 uur helemaal offline te zijn…dat zal een grote uitdaging gaan worden, haha.

#11 Een Nederlands museum bezoeken

Op reis bezoek ik geregeld een museum, maar in Nederland heb ik al jaren geen museum meer van binnen gezien. Schande want ik ben een groot liefhebber van kunst. Daarom wil ik dit jaar zeker een Nederlands Museum gaan bezoeken. Ik zal mijn beste vriendin eens polsen want zij is ook een liefhebber van kunst en musea.

#12 Een jaar in Europa blijven

Dit is een behoorlijk grote uitspraak voor mij aangezien ik de laatste twaalf jaar altijd buiten Europa gereisd heb. Yep…dit jaar wil ik proberen binnen Europa te blijven. Er is nog zo ontzettend veel moois binnen Europa te ontdekken en dat wil ik eigenlijk dit jaar gaan doen. Ik ben heel benieuwd of mijn vakantieaanvragen worden gehonoreerd en dan kan ik gaan plannen. Zin in!

#13 Mijn kledingkast opruimen

Ik heb zo’n hekel aan mijn kledingkast opruimen…bah. Sowieso heb ik een hekel aan kleding passen en bij het opruimen van mijn kledingkast zal ik toch het nodige moeten passen. Ik heb er nu al geen zin in maar het is echt nodig.

#14 Etentjes organiseren

Ik ben dol op etentjes maar meestal ga ik eten op een ander. Er komen zelden eters bij mij thuis ondanks het feit dat ik best redelijk kan koken (mag ik best zeggen toch?) Mijn broer is een moeilijke eter en heeft het liefst gewoon biefstuk met friet…klaar. Lekker simpel maar wel heel saai. Dit jaar wil ik vaker mijn familie uit nodigen om te komen eten. Mijn ouders zijn makkelijke eters en proberen graag alles uit…en mijn broer mag dan wel zijn eigen biefstuk komen bakken, haha.

#15 Meer water drinken

Ik ben echt heel slecht in water drinken. Ik lust het wel…maar ik vergeet het gewoon. Zo slecht voor mijn gezondheid. In 2020 wil ik écht meer water gaan drinken dus ik moet eerst maar eens een nieuwe dopper aanschaffen.  Wie weet helpt dat.

#16 Meer de natuur in

Ik ben een groot natuurliefhebber en woon zelfs in de buurt van een bos. Toch ben er zelden te vinden vanwege tijdgebrek. Heel slecht excuus…ik weet het. Mijn ouders wonen nota bene om de hoek van het bos en hebben een hond die uiteraard ook graag een ommetje maakt. Goede reden om vaker de natuur in te gaan en dan kan de hond meteen mee. Is dat beestje ook weer blij.

20 dingen die ik in 2020 wil doen#17 Een fotografieworkshop volgen

Het afgelopen jaar heb ik echt te weinig met fotografie gedaan en daar baal ik eigenlijk best wel van. Op een of andere manier had ik gewoon geen inspiratie en geef puf meer. Zo zonde want ik weet dat ik goed kan fotograferen. Misschien dat ik daarom juist wel weer een fotografieworkshop moet gaan volgen…samen met gelijkgestemden.

#18 Op bezoek bij de zuiderburen

In 2020 wil ik meer leuke dingen doen…meer aan mezelf denken. Ik kan onwijs genieten van leuke uitstapjes in Nederland, maar eigenlijk zou ik in 2020 ook wel graag meer bij de zuiderburen willen ontdekken. Een dagje naar Antwerpen, Hasselt of Gent. Dat wil ik al jaren maar het komt er iedere keer niet van. Zo stom eigenlijk. Dit jaar wil ik daar echt tijd voor maken.

#19 Een massage

Ik heb het afgelopen half jaar geregeld last van mijn rug, terwijl ik vroeger nooit rugklachten had. Voor mij een teken dat ik het afgelopen jaar te veel hooi op mijn vork heb genomen. Het lijkt me dan ook heerlijk om zo nu en dan een massage te nemen. Op reis doe ik dat geregeld en dat vind ik zo fijn. In Nederland heb ik dat serieus nog nooit gedaan dus daar moet maar eens verandering in komen.

#20 Lammetjes knuffelen

Lijkt me zo leuk…serieus, haha. Ik wil al jaren een keer naar zo’n lammetjesdag. Het voorjaar is weer in zicht en ik weet zeker dat er weer diverse lammetjesdagen worden georganiseerd in de omgeving. Neem ik ook mijn nichtje mee en dan sla ik twee vliegen in één klap. Onder het mom dat het leuk is voor haar, gaat tante Kelly ook wel mee om lammetjes te knuffelen.

Wat zouden jullie graag in 2020 willen doen?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

 

You may also like

8 comments

Yvonne van der Laan 13 januari 2020 - 09:22

Een mooie lijst! Goed idee, die 12 dagen me-time.. ik beschouw inmiddels de tijd dat ik aan het bloggen ben ook als me-time..haha, voelt toch als een cadeautje als ik dat een keer ongestoord kan doen. 🙂 En ik ben heel benieuwd welke landen in Europa je gaat bezoeken!

Reply
Eva Hopstaken 13 januari 2020 - 09:59

Mooie plannen. En wanneer je dit jaar in Europa blijft, kun meteen die Nederlandse musea meepikken 😉

Reply
Linda 13 januari 2020 - 19:09

Wat een mooie lijst, vooral die 12 dagen voor jezelf plannen! Zo belangrijk, maar zo moeilijk. Meer de natuur in de wil ik ook en een jaar in Europa blijven is niet verkeerd. Ik wil mijn fotoalbum van Londen afhebben voor mijn volgende trip. Ik heb nog vijf weken dus :p

Reply
Rowan 14 januari 2020 - 13:07

Wat leuk, dit lijstje komt vrijdag bij mij online! Ik zie dat we veel dezelfde plannen hebben voor 2020. Lammetjes knuffelen staat er bij mij niet op, maar lijkt mij heel erg leuk. Misschien kan ik deze nog ergens tussen proppen in mijn lijstje?! 😉

Reply
Janet 16 januari 2020 - 21:05

Wat een leuke en mooie doelen. Je doel van de creatieve workshops volgen sluit ik me bij aan, dat wil ik ook wel meer doen.Meer tijd in de natuur is altijd goed, dat moet ik ook doen!

Reply
Diana 20 januari 2020 - 12:04

Wat een leuke dingen en toffe doelen. Lammetjes knuffelen kan ik je ook echt aanraden. Heb dat toen op Texel gedaan. Was zo schattig. Zelf heb ik meerdere zakelijke doelen. Buiten dat wil ik graag het Pieterpad gelopen hebben (in delen), alle hoofdsteden van NL bezocht hebben en minimaal 10 munro’s beklommen hebben in Schotland. Ik ga zeker tijd te kort komen haha.
Diana onlangs geplaatst…Fairy Glen | het sprookje van Isle of SkyeMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 25 januari 2020 - 13:40

Mooie lijst, een goeie om dit zo concreet te maken. Ik wil ook gezonder eten en meer water drinken. En meer me-time inlassen is ook fijn, al zou ik dat direct combineren met het ‘meer lezen-doel’. Ik gebruik Kobo Plus al een aantal jaar en ben er onwijs blij mee. Ik zal eens een blog plaatsten met mijn favoriete boeken, misschien vind je dat leuk om te lezen?
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Wandelen bij Loch Lomond: Conic HillMy Profile

Reply
Eva Hopstaken 10 februari 2020 - 08:56

nummer 18 is, wat mij betreft, het beste voornemen. Als ware Belgiëfan, kan ik je een tripje (om meerdere) naar onze Zuiderburen van harte aan bevelen. Misschien mooi te combineren met de me-time momenten 😉

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.