15 leuke reisfilms en series die je gezien wilt hebben

by DutchieontheRoad
5 comments

Ik ben een groot filmliefhebber en vind het heerlijk om ’s avonds een filmpje te kijken, vooral reisfilms zijn favoriet. Nu we weer over reizen na kunnen gaan denken, begint het toch wel te kriebelen. Europa gaat voorzichtig weer open, maar toch houd ik nog een slag om de arm. Misschien dat ik in het najaar richting de zon vlieg en anders blijf ik lekker in de buurt van Nederland. Ook geen straf…maar het is toch anders.

Ik betrap mezelf de laatste tijd dat ik erg veel behoefte heb aan het kijken van reisfilms. Ben ik toch nog een klein beetje op reis en kan ik alvast wat inspiratie opdoen. Ik zal de hele zomer werken en dan is een leuke reisfilm erg welkom. Ik heb 15 leuke reisfilms en series voor jullie op een rij gezet.

1# Memoirs of a Geisha

Toen ik deze film zag, wist ik het zeker: ik wil naar Japan. Deze film won maar liefst drie Oscars en terecht. Dit is het verhaal van één van de grootste geisha’s die ooit in Japan geleefd heeft. Een 9-jarig meisje wordt van haar familie gescheiden en verkocht aan een geishahuis in Kyoto. Ze is het mikpunt van pesterijen, maar ze vecht terug en groeit uit tot de beroemdste geisha van Japan. Heel indrukwekkend verhaal met prachtige beelden en kostuums. Memoirs of a Geisha is zonder enige twijfel één van mijn favoriete reisfilms.

2# Slumdog Millionaire

Wie kent het verhaal niet? Jamal Malik is een wees uit de sloppenwijken van Mumbai. Hij neemt deel aan het spel “Who wants to be a millionaire” waarmee hij 20 miljoen rupees kan winnen. Eén vraag voor de overwinning, houdt de politie hem aan wegens verdenking van valsspelen. Jamal doet zijn verhaal over zijn leven op straat, familieproblemen en zijn vroegere jeugdliefde. Slumdog Millionaire is een indrukwekkend en ontroerend verhaal.  Heerlijke film.

3# Seven years in Tibet

Weer een waargebeurd verhaal. Ik ben er dol op 🙂  Deze film is een echte klassieker en mag niet ontbreken in deze lijst. Tijdens de 2de wereldoorlog wordt een Oostenrijkse bergbeklimmer gevangen genomen in India. Hij ontsnapt en maakt een levensgevaarlijke tocht dwars door de Himalaya. Uiteindelijk bereikt hij Tibet en wordt aangesteld als mentor van de jonge Dalai Lama. Er ontstaat een hechte vriendschap waardoor hun levens voorgoed veranderen. Prachtig verhaal.

4# Lord of the Rings

Need I say more? Moet ik echt uitleggen waarom deze trilogie zo briljant is? Nee toch. Iedereen moet deze epische strijd om Midden-Aarde een keer gezien hebben. De beelden zijn zo briljant dat ik meteen een ticket naar Nieuw-Zeeland wil boeken. Dit geldt overigens ook voor de nieuwste trilogie van de Hobbit. Wat een geweldige films.

#5 The Best Exotic Marigold Hotel

Ik vind deze film (+ vervolg) echt geniaal. Trek een blik briljante acteurs open en drop ze in India. Succes verzekerd! Een groep gepensioneerden trekt zich terug in het Indiase Jaipur in het goedkope Marigold Hotel. Eenmaal in India aangekomen, blijkt er niet veel over te zijn van het ooit zo chique hotel. De jonge en onstuimige manager Sonny probeert het zijn gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Uiteraard gaat alles verkeerd, maar dat mag de pret niet drukken. Een film vol levenslessen, rust, liefde en vooral humor. I love it!

#6 Australia

Australië is mijn grote liefde dus deze romantische actieavontuur mag niet ontbreken. Lady Ashley verlaat haar luxe leventje om haar echtgenoot in Australië te bezoeken. Deze blijkt echter te zijn overleden en daarom is ze plots eigenaresse van een ranch in de middle of nowhere. Uiteraard ontmoet ze daar een ruige Aussie die haar helpt om de ranch te beschermen. De twee ontfermen zich over een Aboriginal jongen en dan komen er ook nog Japanse bombardementen om de hoek kijken.

Het laatste deel van de film had van mij niet zo gehoeven want het lijken daardoor net twee verhalen in één. Welk verhaal kiezen we? Ach…we doen ze allebei. Who cares? De beelden zijn prachtig en Hugh Jackman met ontbloot bovenlijf is altijd goed 😉

#7 Eat Pray Love

Het verhaal is niet heel spannend, maar toch blijf ik het een leuke reisfilm vinden. Liz heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen, maar toch is ze diep ongelukkig. Na haar scheiding neemt ze een radicale stap: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Ze wil leren koken in Italië, mediteren in India en haar balans terug vinden in Bali. Het spreekt voor zich dat ze haar grote liefde leert kennen in Bali. De mooie en afwisselende beelden van deze drie landen maken de film zeker de moeite waard.

#8 The Bucket List

Morgan Freeman en Jack Nicholson zijn natuurlijk een geweldige combinatie. Deze twee leren elkaar kennen tijdens hun behandeling voor kanker. Ze blijken beide niet lang meer te leven en besluiten hun leven in stijl af te sluiten. Ze maken een lijst van dingen die ze nog willen doen voor hun dood en gaan vervolgens op avontuur. Niets moet en alles kan! Deze film is toch de grote inspiratiebron voor alle mensen die tegenwoordig een bucket list hebben…en dat zijn er stiekem heel erg veel. Deze film is een eerbetoon aan het leven en ik heb dan ook een traantje gelaten bij deze reisfilm.

#9 Zambezia

Ik ben echt dol op Disney en animatiefilms. Heerlijk om op een luie zondagmiddag een dergelijke film te kijken op de bank. Guilty pleasure 😉  Waarom staat dan juist deze film in het lijstje? Nou, dat zal ik jullie eens vertellen. Deze film heb ik jaren geleden in de bioscoop gekeken met mijn petekinderen en volgens mij was ik meer onder de indruk dan de jonge tweeling, haha. Ik vond de beelden van de Zambezi en diens watervallen zo geweldig, dat ik dat ook wilde zien. Dat deed ik vervolgens ook want tijdens mijn eerstvolgende reis bezocht ik de Victoria Victoria watervallen en genoot ik van het uitzicht over de Zambezi.

#10 Out of Africa

Oké, het is niet de jongste film meer, maar dat wil niets zeggen. Deze film speelt zich af in begin 1900. De jonge schrijfster Karen heeft Denemarken te verlaten om zich op een afgelegen koffieplantage in Kenia te vestigen. Hier ontmoet ze een avonturier waar ze uiteraard verliefd op wordt. Samen doorstaan ze een aantal moeilijke jaren en bouwen ze veel schuld op. Uiteindelijk moet de plantage verkocht worden en keert ze terug naar Denemarken. Een mooi verhaal met aandacht voor avonturen, de prachtige natuur in Kenia en de lokale bevolking.

#11 Life of Pi

Deze film zag ik in het vliegtuig en dat was toch wel een fijn tijdverdrijf op een verre vlucht. De vader van de zestienjarige Picine Patel heeft een dierentuin in India. De familie besluit om India te verlaten en zodoende wordt de volledige dierentuin verscheept. Het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra, een orang-oetand en een tijger. Een heel bijzonder verhaal met erg mooie beelden…al zeg ik het zelf.

#12 Holiday in the Wild

Deze film was eigenlijk een kerstfilm op Netflix, maar eerlijk gezegd vind ik dat deze reisfilm ook zeer geschikt is buiten de feestdagen. Ik was positief verrast en de beelden van Afrika namen mij weer even terug naar mijn favoriete continent. Kate wil haar echtgenoot met een tweede huwelijksreis naar Afrika verrassen, maar haar man heeft andere plannen. Hij besluit haar te verlaten en Kate stapt alleen op het vliegtuig. Kate is gewend aan een luxe leven en had eigenlijk een luxe safari geboekt. Door een samenloop van omstandigheden komt ze in een olifantenopvang terecht waar ze aan het werk gaat als dierenarts.  Ze vindt er een nieuw doel en een nieuwe liefde.

#13 Outlander

Outlander is een van mijn favoriete series die wordt uitgezonden op Netflix. Ik maakte twee jaar geleden voor het eerst kennis met Schotland en was erg onder de indruk van de prachtige natuur. Outlander nam mij weer even terug naar dit geweldige land. Het verhaal draait om de hoofdpersonage Claire Randall die kort na de Tweede Wereldoorlog op mysterieuze wijze verdwijnt en gescheiden wordt van haar grote liefde Frank. Ze ontwaakt in het Schotland van 1743 in een onbekende en levensbedreigende wereld. Ze wordt uitgehuwelijkt aan een Schotse strijder, de zeer aantrekkelijke Jamy Fraser. Er ontstaat een gepassioneerde affaire die haar in tweeën splitst. Ze moet kiezen tussen twee compleet verschillende werelden.

#14 Street Food

Deze serie op Netflix zag ik enkele weken voor het eerst en ik was vanaf aflevering 1 meteen geboeid. Eten en reizen…helemaal mijn ding 😉 Street Food neemt je mee naar de keuken van Thailand, Japan, Indonesië, Vietnam en Singapore. Je maakt kennis met negen street food chefs die allen een bijzonder verhaal hebben en vertellen waarom street food zo belangrijk is voor hun cultuur.

#15 Tales by Light

Op het moment van schrijven ben ik bezig met de documentaire ‘Tales by Light’ en wat een prachtige serie is dit! Fotografen en filmmakers reizen de wereld rond en leggen onvergetelijke beelden van mensen, plaatsen, dieren en culturen vast. Ze nemen je mee naar de meest afgelegen plekken ter wereld. Zoals de fotografen zeggen: “Achter elke indrukwekkende foto schuilt een indrukwekkend verhaal.” Daar ben ik het zo mee eens en mijn fotografenhart maakt een sprongetje bij het zien van deze docuserie.

Er zijn nog zoveel meer mooie reisfilms  en series dat ik volgens mij wel een top 50 kan maken, haha. Dat doe ik niet want ik wil ook graag weten wat jullie favoriete reisfilms en series zijn.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Reisfilms

You may also like

5 comments

Sanne 28 juni 2020 - 20:11

Ik vond Letter of the King ook heel leuk! Speelt zich grotendeels af in Nieuw-Zeeland. Uiteraard is Into the Wild favoriet 😉 maar ik vind natuurfilms ook heel tof

Reply
Lizette 29 juni 2020 - 10:32

He leuk, ik heb ze bijna allemaal gezien op Zambezia na. Ik vind het ook altijd tof om films te bekijken met decors in verre landen en zo weer inspiratie op te doen. Zo ben ik momenteel into Skandinavië door de serie Vikings.
Lizette onlangs geplaatst…Istrië: Alles dat je wilt weten voor een heerlijke dag in PorecMy Profile

Reply
Daphne de Vries 30 juni 2020 - 12:29

Een mooie lijst. Een groot aantal van deze films heb ik gezien, zoals Slumdog Millionaire, Eat Pray Love, Life of Pi. Maar er staan ook een aantal films bij die ik nog nooit gezien hebt. Zelfs niet eens gehoord. Australia lijkt me een bijzondere film, helemaal omdat ik zelf ook zo dol op Australië ben en ik door die film weer even terug kan 🙂
Daphne de Vries onlangs geplaatst…Wandelen op de Veluwe: 5 mooie wandelgebiedenMy Profile

Reply
Aniek 3 juli 2020 - 09:44

Sinds ik Seven years in Tibet zag, wil ik naar Tibet. En na Eat Pray Love wil ik ook naar Bali. En eigenlijk een jaar op reis 😉 Hoe meer films ik zie, hoe langer de lijst met reisplannen lijkt het wel 😉
Aniek onlangs geplaatst…Mountainbikeroute Beetsterzwaag: boomwortels en single tracksMy Profile

Reply
Anne - Ditisanne.nl 3 juli 2020 - 11:26

Leuk! Slumdog Millionaire en Out of Africa zijn bij mij ook favoriet, echt prachtige films. Ik krijg altijd reiskriebels van de film Chocolat: iets dichter bij huis maar zo’n lekker Frans sfeertje…
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Op reis naar Zuid-Afrika: Praktische tips op een rijMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.