10 redenen waarom je NIET naar Australië moet gaan

by DutchieontheRoad
16 comments

Ik reisde na mijn studie zeven weken door Australië en dat was zo niet leuk. Ik had beter thuis kunnen blijven. Vandaag geef ik jullie 10 redenen waarom je NOOIT naar Australië moet gaan.

1. Australiërs zijn veel te aardig

Serieus…Australiërs bemoeien zich veel te veel met de medemens. Ze willen van alles over je weten. Iedere caissière vraagt hoe het met je gaat (gaat je niets aan), ze pakken de boodschappen voor je in (dat kan ik zelf ook wel) en ze lachen ook nog (valt er überhaupt iets te lachen aan boodschappen doen). De buschauffeur tilt je backpack in de bus (alsof ik zelf mijn veel te zware backpack niet kan tillen) en wenst je een prettige reis (dat valt nog te bezien). Australiërs zeggen op alles ‘No Worries’…zo vervelend. Wij Nederlanders hebben altijd haast en klagen graag en dan komen zij weer met ‘No Worries’. Kom eens in Nederland wonen ‘mate’.

Kangoeroe

2. Australië is veel te schoon

Wat al die prullenbakken in Australië doen mag Joost weten. Er staan overal prullenbakken en daarom is het ook gewoon schoon…SCHOON! Iedereen gooit netjes afval in de prullenbakken en ze gooien zelfs geen afval uit de auto. Waarom zou je dat niet doen? De wereld is toch een grote afvalcontainer. Al die normen en waarden over ‘save the planet’ is zooooo niet mijn ding.

Australia, Loch ard Gorge

3. Mijn naam is niet Sheila!

Hoe vaak moet ik het nog zeggen: mijn naam is Kelly…niet Sheila! Ze zeggen wel dat Engels de voertaal is in Australië maar een Aussie woordenboek is niet overbodig. Australiërs korten alles af. Hebben ze eindelijk door dat mijn naam Kelly is, noemen ze mij weer meteen Kel. Dat is alleen weggelegd voor familie en beste vrienden…laat staan voor mensen aan de andere kant van de wereld.

En dan al die ‘barbies’? Ik zoeken naar Ken, blijkt dat ze het hebben over een barbecue. Hoe moet ik dat nou weten. Iedere dag gaat de ‘barbie’ weer aan…weer eten in de buitenlucht. In ieder restaurant vragen ze of je ‘veggies’ wilt. Wat is er mis met vegetables of breakfast in plaats van ‘brekkie’? Die woorden heb ik tenminste geleerd op school. Aussies maken het allemaal veel te moeilijk.

Uluru

4. Australische mannen zijn veel te gespierd, sportief en hebben veel te lang in de zon gelegen

Australische mannen zijn totaal niet mijn type. Sportief, gespierd, getint door de zon en uiteraard veel te aardig. Al die surfers verpesten mijn uitzicht op het strand. Zo vervelend om naar te kijken als je halverwege de twintig bent. Daarbij hebben ze ook nog een Australische accent…wat een irritant accent is dat toch. Nee, doe mij maar een echte ‘(oer)Brabander’…een luidruchtige bierdrinkende kerel, bij voorkeur een zware aanhanger van PSV, in trainingspak en sportschoenen uiteraard, met zwaar Brabants accent en liefst met tatoeages en oorbel. Helemaal mijn type.

Australia, Whitsundays

5. Australië is veel te afwisselend

Al die afwisseling in Australië…zo vermoeiend. Australië is natuurlijk een belachelijk groot land en daarom ook heel afwisselend. Strand, regenwoud, woestijn, steden…Australië heeft het allemaal. Ik zag wolkenkrabbers in Sydney, walvissen bij Fraser Island, tropische stranden op de Whitsundays, regenwoud nabij Cairns, woestijn en een grote rode steen bij Alice Springs, watervallen in Kakadu en Litchfield, ruige kusten rondom Melbourne en dan heb ik het nog niet over alle dieren. Pffff…ik word al moe van als ik er aan denk. Al die indrukken, dat kan mijn hoofd echt niet aan.

Australia, whale, Fraser Island

6. Australië is gevaarlijk

Weten jullie wat voor gespuis er allemaal rondkruipt in Australië. Als je daar over nadenkt, heb je spontaan geen zin meer. Haaien, giftige slangen, gigantische spinnen, dodelijke kwallen…Australië heeft het allemaal. Enig idee hoe vermoeiend het is om iedere dag je teenslippers te controleren op spinnen?! De Australiërs hebben zelfs een liedje gemaakt over al dat gevaarlijk gespuis. Luister en huiver!

Ter compensatie heeft Australië een aantal dieren met een ‘hoog knuffelgehalte’. Iedere reiziger wil zo ontzettend graag de koala en kangoeroe zien. Nou, ik zal jullie snel uit die droom helpen hoor. Koala’s slapen twintig uur op een dag dus daar heb je niet zo veel aan. Kun je beter thuis op de bank zitten met je eigen hond of kat. Kangoeroes willen alleen maar uit je handen eten in de wildlife parken. Enig idee hoe gevaarlijk een dergelijke kangoeroe invasie is? Sta je daar met een beetje kangoeroevoer in je handen, willen ze ALLEMAAL uit je handen eten. Zo niet leuk!

Australia, Kakadu NP

7. Australië heeft veel te veel natuur

Ik snap niet dat mensen zo van natuur houden. Al dat groen, blauw en rood in Australië…brrrr…ik krijg er gewoon rillingen van. Witte stranden, water dat blauwer is dan blauw, rode woestijnen, grote rode rotsen, ruige kustgebieden, regenwoud, het Great Barrier Reef en al die andere nationale parken.  Als je een natuurliefhebber bent, moet je Australië absoluut overslaan.

Australia, Cape Tribulation

8. Australië heeft veel te mooie stranden

Het zand is te wit en het water te blauw…moet ik nog meer zeggen?! Al die witte stranden doen pijn aan mijn ogen en zand tussen je tenen is ook niet alles. Als je pech hebt, loop je een dingo tegen het lijf en die wil je ook niet tegenkomen. In Australië kun je snorkelen en duiken, en als je niet uitkijkt stuit je op koraalriffen, vissen en met een beetje pech haaien. Nee, dank je wel. Finding Nemo hebben we toch allemaal al tien keer gezien dus voor dat schattige visje hoef je niet naar Australië te reizen. Geef mij de Noordzee maar en het strand van Scheveningen met zijn prachtige pier…dat noem ik pas strand.

Australia, Byron Bay

9. Australië is veel te spannend

Hiken, paardrijden, kameel rijden, surfen, skydiven, helikoptervluchten, ballonvaren, rijden op een quadbike, duiken, snorkelen, whalewatchen…enig idee hoe gevaarlijk al die activiteiten zijn. Zo niet mijn ding! Australië biedt een scala aan outdoor activiteiten aan daar krijg je veel te veel adrenaline van. Niet gezond voor je lichaam. Rust en ruimte is goed voor een mens en dat vind je in Australië uiteraard ook niet.

Grampians National Park
Hi Mam 😉

10. In Australië schijnt de zon veel te veel

Ok, de zon schijnt er natuurlijk niet altijd, maar meestal wel. Nederlanders en zon gaan natuurlijk helemaal niet samen. Wij zijn gewend aan regen…veel regen. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat er in Australië een enorm gat in de ozonlaag zit, dat er jaarlijks vele branden zijn rondom Melbourne door droogte en dat er aan de oostkust geregeld overstromingen zijn tijdens het regenseizoen. In onze winter is het daar zomer en in onze zomer daar winter. Hoe verwarrend is dat!?
Nee, doe mij maar het afwisselende klimaat van Nederland. Lekker veel regen en wind. De ene dag 20 graden Celsius en daags nadien 12 graden Celsius. Een beetje afwisseling op zijn tijd kan geen kwaad. Dat is goed voor onze weerstand.

Australië

Benieuwd naar de highlights in de Australische Outback? Lees dan vooral meer over mijn driedaagse tour door de outback.

Zo, dat waren mijn tien redenen om niet naar Australië te gaan. Heb ik jullie kunnen overtuigen 😉 ?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

16 comments

Linda | travellersoftheworld 25 mei 2016 - 14:14

Wat een super leuk artikel om te lezen! Australië klinkt geweldig, maar toch staat het niet op mijn lijstje. Eerder ergens onderaan, het trekt me namelijk gewoon niet. Zo raar, want het klinkt geweldig en je foto’s zijn echt prachtig. De natuur lijkt me heelmooi, maar als ik over een reis naar Australië nadenk denk ik gelijk; ik ga liever naar Nieuw-zeeland of zo’n beetje elk land in Azië

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 25 mei 2016 - 14:22

Zo zie je maar…ieder zijn ding. Gelukkig maar want anders zou het wel heel druk zijn aan de andere kant van wereld 😉 . Nieuw-Zeeland staat al jaren op nummer 1 maar dat zit er voorlopig niet in. Ik prijs mezelf al heel gelukkig dat Australië heb gezien 🙂 . Azië blijft natuurlijk ook geweldig en is natuurlijk ook veel betaalbaarder. Ik ga over 3,5 week voor het eerst backpacken in Thailand 🙂 .
Kelly | Dutchie on the Road onlangs geplaatst…10 redenen waarom je NIET naar Australië moet gaanMy Profile

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 25 mei 2016 - 17:32

Haha mooi lijstje! Ik wou heel graag een keer naar Australië, maar nu ik dit zo lees….. ga ik er nog even over nadenken 😉

(Grapje. Dit klinkt GEWELDIG!)
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…Florida & the Deep South #1 | Hallo Amerika!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 27 mei 2016 - 19:23

Verdorie…bij jou ook al niet gelukt 😉 . Ik mijn best doen om iedereen te overtuigen om vooral NIET te gaan, haha.

Reply
Carolien | Dream the World 28 mei 2016 - 22:17

Ik dacht wtf gaat iemand mijn favo land afkraken??? haha…ik heb erom gelachen, vooral die taal ja en dat accent, love it! Als ik dat hoor, voel ik me thuis…serieus even gedacht aan emigreren…
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Handig voor jou: checklist verre reizenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 29 mei 2016 - 17:19

Heerlijk taaltje inderdaad…ik ben ook zo dol op dat accent. Als ik een Australiër hoor praten kijk ik ook meteen op. Valt zo op dat accent…geweldig! Ik zou ook best willen emigreren naar Australië maar heb helaas de verkeerde studie…ik kom er niet in, haha. Ik had verpleegkundige moeten worden 😉 . Een oud studiegenote is echter overgestapt halverwege de studie en woont en werkt nu wel in Australië. Zij heeft het beter bekeken 😉 .

Reply
Yvonne 29 mei 2016 - 10:43

Haha, ik zal het onthouden en er zeker nooit naartoe gaan! 😉 Overigens is een ECHTE reden voor mij om er niet snel naartoe te gaan dat het zo ver weg ligt. Dat is toch wel erg jammer. Misschien eens als de kinderen wat groter zijn, of als een combinatie met een andere bestemming. Het lijkt me prachtig… uhm… verschrikkelijk 🙂
Yvonne onlangs geplaatst…Slapen als een baby op reisMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 29 mei 2016 - 17:22

Het is inderdaad erg ver weg en met jonge kinderen zou ik dat eerlijk gezegd ook niet snel doen. Overigens zat er naast mij in het vliegtuig ook een echtpaar met een kind van ongeveer 3 jaar. Dat kereltje heeft zich keurig netjes gedragen en dat ging prima. Zij maakten echter wel een overstap van een dag in Hong Kong terwijl ik vrijwel meteen verder vloog. Australië is inderdaad verschrikkelijk…verschrikkelijk mooi 🙂 .

Reply
Jenny - ikreis.net 3 juni 2016 - 10:07

Goed dat ik nog steeds niet in Austalië ben geweest 🙂

Australië lijkt me mooi, maar er blijven plekken die hoger op m’n wishlist staan.

Reply
Marcella 16 juni 2016 - 08:13

Wat een onwijs vervelend land joh. Ik moet ‘m echt niet meer bovenaan m’n wishlist zetten hoor! 😉

Reply
DutchieontheRoad 16 juni 2016 - 12:54

Neeeee, zou ik zeker niet doen Marcella 😉 .

Reply
ivonne 4 februari 2017 - 12:09

Mij hoef je niet meer te overtuigen. Ik vind Australië een verschrikkelijk land 😉
ivonne onlangs geplaatst…Wereldvrouwen, emigreren naar Mexico.My Profile

Reply
Athina 14 november 2017 - 20:12

Hahaha geweldig dit soort posts tijd! Love it. X

Reply
Roadtrippers of the sun 14 november 2017 - 20:34

Op een schitterende manier geschreven! Heel leuk om te lezen! Momenteel staat Australië niet op ons programma. Maar we zijn dit zeker in de toekomst zeker van plan! Lijkt ons een zeer leuk land!

Reply
Iris 21 april 2018 - 19:06

Hmmm je noemt nu net alle redenen waarom ik wel zou willen gaan!!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.