10x Leuke uitjes in de meivakantie voor jong én oud

by DutchieontheRoad
5 comments

De meivakantie is weer in aantocht en heel Nederland gaat weer massaal op pad. Groot gelijk 🙂 Velen zoeken de zon op, maar er is ook voldoende vertier in eigen land. Ik heb weer een aantal leuke uitjes in de meivakantie voor jullie verzameld en uiteraard heb ik ook rekening gehouden met de kids. Have fun!

De Keukenhof

Jazeker…De Keukenhof is weer geopend. Er staan weer meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei en er zijn meer dan 800 verschillende soorten tulpen te bewonderen. Dit jaar staat De Keukenhof in het teken van het thema ‘Romantiek’. Ik wil hier al jaren naar toe, maar ieder jaar komt het er niet van. Dit jaar ga ik écht naar de Keukenhof.

De Keukenhof is ook voor kinderen heel geschikt. Er is een gratis speurtocht, een kinderboerderij, een doolhof en speeltuin.

Wanneer: 22 maart 2018 tot en met 13 mei 2018

Via de ANWB bestel je tickets met € 2,50 korting.

Leuke uitjes NederlandDe Efteling

De Efteling is natuurlijk een begrip in Nederland en persoonlijk vind ik dit attractiepark één van de mooiste van Europa. De Efteling is een attractiepark van wereldformaat. Het is al even geleden dat ik er was en waarschijnlijk zal ik dit jaar weer op bezoek gaan 🙂

Laat je betoveren door vele attracties en sprookjes en breng vooral een bezoekje aan de nieuwste attractie Symbolica. Ik kan haast niet wachten. De Efteling blijft een leuk uitje voor jong én oud.

EftelingNederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is altijd een goed idee. Hier komt geschiedenis weer tot leven en kinderen komen hier ogen tekort.

In de meivakantie is er weer een uitgebreid activiteitenprogramma voor kinderen. Bij het Kindererf kunnen kinderen kennismaken met boerderijdieren. Er is een nostalgische kermis en kinderen kunnen zelf aardappels poten. Kijk…dan leren de kids meteen dat aardappels van het land komen in plaats van de supermarkt 😉

Wanneer: zaterdag 28 april t/m zondag 06 mei

Via de ANWB bestel je tickets met 15% korting.

Prehistorisch Dorp

Welk Eindhovens kind is er niet geweest, het Prehistorisch Dorp. Ik wel en ik vond het zo ontzettend leuk en interessant (de thee die we mochten proeven vond ik niet lekker 😉 ) In de meivakantie wordt de Kinder-doe-week georganiseerd. Duik in het verleden en laat de kinderen kennismaken met de Romeinen. In de meivakantie bouwen de Romeinen hun kampement op aan de oever van de Vleut. Ontdek hoe het leven in de Romeinse tijd was!

Wanneer: 21 april t/m zondag 06 mei

Safaripark Beekse Bergen

Nog nooit op safari geweest? Breng dan eens een bezoekje aan Safaripark Beekse Bergen. Kinderen vermaken zich ook uitstekend in het bijbehorende Speelland. In de meivakantie vindt het Animal Event plaats in Safaripark Beekse Bergen. Hier kunnen kinderen veel leren over verschillende soorten huisdieren, er worden diverse demonstraties gehouden en er zijn meerdere shows.

Wanneer: Animal Event is van vrijdag 6 t/m zondag 8 mei

Leuke uitjes voor kinderenNatuurspeeltuin De Kleine Biesbosch

Weg met die tablets!! Trek de kinderen oude kleren en laarzen aan en laat ze lekker ravotten bij De Kleine Biesbosch. Lekker vies worden…zoals het hoort. Bij De Kleine Biesbosch gaan ze op ontdekkingstocht door de natuur. Stap in een bootje, bouw een vlot, ren door de wilgentunnel en verstop jezelf in de kruipbuizen.

Dummie de Mummmie-speurtocht

Is jouw kind ook fan van Dummie de Mummie? Breng dan een bezoekje aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Tijdens deze speurtocht worden kinderen van 8-12 jaar oud meegenomen naar het oude Egypte. Ontdek samen met Dummie de wereld van de farao’s en mummies. Leerzaam en leuk tegelijk!

De Spelerij

De Spelerij in Dieren is een heel bijzonder speel- en ontdekpark en bestaat uit twee onderdelen: De Spelerij en De Uitvinderij. De Spelerij is een een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar je kunt klauteren, rennen en ravotten. In De Uitvinderij maak je een eigen kunstwerk met behulp van echte gereedschappen en machines. Het spreekt voor zich dat er begeleiding aanwezig is, maar papa en mama mogen uiteraard ook een handje helpen. Laat je verbeelding spreken want iedereen is creatiever dan ze zelf denken. Test het uit bij De Spelerij.

De Apenheul

Ik heb een zwak voor apen en daarom vind ik Apenheul ook zo ontzettend leuk. Hier kun je bijna 300 apen ontdekken en de helft loopt gewoon los tussen de bezoekers! Let goed op je spullen want ik heb ooit een aap met een bos autosleutels aan de wandel zien gaan. Dan heb je een serieus probleem 😉

O ja…met de kortingsactie van Jumbo spaar je voor leuke korting op diverse dagjes uit, waaronder ook Apenheul. Altijd mooi meegenomen.

leuke uitjes meivakantieKlimrijk Brabant

Klimrijk Brabant is een ecologisch klimbos waar je naar hartenlust kunt klimmen. Er zijn maar liefst zeven parcours, elk met een eigen moeilijkheidsgraad en de lengte varieert van 110 tot 200 meter. Op de hoogste route hang je maar liefst 10 meter in de lucht! Het spreekt voor zich dat je gezekerd bent met een continu zekering en er lopen ook voldoende gekwalificeerde instructeurs rond die je kunnen begeleiden.

Ik was hier twee jaar geleden en ik kan jullie vertellen dat het vrij pittig is. Dit klimpark is onlangs geheel vernieuwd en ik ben erg benieuwd hoe het is geworden. Wil je meer dan alleen klimmen? Bij Klimrijk Brabant kun je ook lasergamen, Gokarten en er is zelfs een Escape Room.

Via de ANWB bestel je tickets met 25% korting.

leuke uitjes meivakantie
Zit er een leuk uitje voor jullie tussen? Ik ben benieuwd wat jullie gaan ondernemen in de meivakantie.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

5 comments

Yvonne 21 april 2018 - 08:59

Ondanks dat onze meivakantie al volgepland is (met 2 weken Griekenland) dacht ik: even lezen, want misschien ook leuke tips voor een weekend ergens rondom de meivakantie. We zaten voor dit weekend te denken aan een uitje naar de bollenvelden.. de Keukenhof zelf lijkt me nu echt giga druk. Leuke andere tips geef je ook! Thx voor de inspiratie.

Reply
Denise 23 april 2018 - 09:54

Ja, ik heb er een aantal van gedaan met de kinderen (Apenheul vonden mijn kinderen het allerleukst!), maar nog niet allemaal. Als het nou echt wat minder weer wordt is de Dummie de Mummie speurtocht in het Museum van Oudheden wellicht wel een goed plan. Ik wilde er toch al eens naartoe.
Denise onlangs geplaatst…7 mooie Spaanse steden voor de meivakantieMy Profile

Reply
Michal | Reiswijzer kids&co 26 april 2018 - 23:14

Komende meivakantie ben ik een week weg met de kinderen als ze bij mij zijn en daarna gaan ze naar hun vader. Dus helaas heb ik deze vakantie geen tijd iets van jouw lijstje te ondernemen. Die dummy de mummie speurtocht in het museum van oudheden in Leiden sla ik even op. Ik ben er drie jaar geleden een keer geweest en toen hadden ze ook leuke activiteiten voor kinderen. Uit financiële overwegingen kies ik overigens vaak voor goedkopere uitjes, want ik vind zo’n dierentuin of museum best wel prijzig met z’n vijven…
Michal | Reiswijzer kids&co onlangs geplaatst…Voor even sluiswachter bij SHIP in het havengebied van IJmuidenMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 28 april 2018 - 16:10

Mooie bestemmingen! Ik wil zelf graag nog een weekend doorbrengen op de Veluwe en er lekker wandelen én fietsen! 🙂
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Throwback Travels april – Van New York en Gent naar Denemarken en FloridaMy Profile

Reply
Esther 4 mei 2018 - 15:03

Leuke uitjes allemaal! De meeste ervan heb ik bezocht, maar dat doe ik juist liever niet in de vakanties vanwege de drukte 😉 Ik kom oorspronkelijk uit Arnhem en daarom gingen wij vaak naar het Openluchtmuseum. Een heel leuk uitje.
Esther onlangs geplaatst…Een kleurrijke route langs de tulpenveldenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.