10 frustraties op reis

by DutchieontheRoad
22 comments

Reizen is één van de leukste dingen ter wereld, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Natuurlijk maak ik geweldige dingen mee, ontdek ik nieuwe culturen, leg ik schitterende beelden vast met mijn camera, ontmoet ik nieuwe mensen en doe ik mij tegoed aan vele culinaire lekkernijen. I love it! Toch zijn er regelmatig momentjes van frustratie. Ook dat hoort bij reizen. Dit zijn mijn 10 frustraties op reis.

#1 Reisziekte

Yep…heel vervelend en een jaarlijks terugkomende frustratie. Vanaf kind zijnde kamp ik al met reisziekte. Ik heb ervaring met wagenziekte, zeeziekte en sinds een aantal jaar ook met luchtziekte. The whole shebang. Ik baal daar serieus van en heb nog steeds niet de juiste medicatie gevonden. Gelukkig heb ik veel baat bij reisbandjes, waar ik dan ook veelvuldig gebruik van maak. Helaas werken deze niet altijd even goed op de boot dus daar wil het nog wel eens misgaan. Boten zijn mijn grootste probleem 🙁 .

#2 Opdringerige verkopers

Je komt er in bepaalde landen niet onderuit: opdringerige verkopers. Vooral in Azië en het Midden-Oosten kunnen ze er wat van. Gelukkig kan ik redelijk goed tegen deze verkooppraktijken, maar soms heb je er gewoon écht even geen zin in. Het is best prettig om over een markt te lopen zonder constant te worden aangesproken. Soms voel ik me net een wandelende portemonnee. Gelukkig spreekt mijn gezicht meestal boekdelen waardoor ik redelijk rustig over een markt kan lopen 😉 . Sommige mensen trekken verkopers met bosjes aan en dat heb ik gelukkig niet.

#3 Selfie-sticks

Serieus…wie heeft dat ding in hemelsnaam uitgevonden. Ik begrijp dat het een handige accessoire kan zijn, maar uit principe heb ik er nog steeds geen. Vorig jaar werd ik echt knettergek van alle selfie-sticks. Vorig jaar was ik in Thailand tijdens het laagseizoen. Er waren  vrij weinig backpackers, maar niet minder Chinezen en Japanners. Chinezen en Japanners in combinatie met een selfie-stick is gewoon een drama. Om de haverklap kreeg ik zo’n ding tegen mijn hoofd of nog erger, in beeld terwijl ik stond te fotograferen. Soms had ik de neiging om de selfie-stick voor andere doeleinden te gebruiken 😉 .

#4 Douchen onder twee waterstralen zonder waterdruk

Ik ben alles behalve een luxepaardje, maar ik vind het erg prettig om mijn haar fatsoenlijk te kunnen wassen.  Je haar wassen, terwijl je hoofd zoekende is naar een paar fatsoenlijke waterstralen, is niet handig. Soms tref je wel eens een stortdouche aan. Tenminste…op het oog. Ik stap dan vervolgens heel enthousiast onder de douche om vervolgens slechts een paar waterstralen te begroeten. Heel frustrerend. Als er geen waterdruk is, installeer dan geen stortdouche. Dat noem ik toeristje pesten.

Mijn moeder lachte mij een paar jaar geleden hard uit toen ik enthousiast vanuit de badkamer riep dat de douche een geweldige straal had. Ze gierde het serieus uit en had geen flauw idee waar ik het over had. Mensen die door Azië hebben gereisd, snappen mij helemaal 😉 .

#5 Vertragingen

Ik mag in mijn handjes klappen want ik heb erg weinig vliegvertragingen gehad. Oké, we misten onze aansluitende vlucht in Amerika vanwege vertraging (dat was serieus balen) en ik had anderhalf uur vertraging tijdens mijn tweede reis naar Amerika, maar dat was het wel ongeveer. Best een goede score in tien jaar.

Helaas kreeg ik in Thailand wel de nodige vertragingen te verduren. Mijn nachttrein had een vertraging van maar liefst drie uur, bussen hadden urenlange vertraging en zo nu en dan werd je vanuit het niets de bus uitgezet om vervolgens anderhalf uur te moeten wachten op aansluitend vervoer. Dat zijn de minder leuke verrassingen tijdens reizen.

#6 Vieze hurktoiletten

Ik heb geen problemen met hurktoiletten, maar soms zijn ze echt te vies voor woorden. Vooral China was echt smerig. Ieeeek!!! Meer dan eens werd ik door lokale bewoners vreemd aangestaard als ik met opgestroopte broekspijpen het toilet verliet.  Zo vies als je broek op de grond hangt waar van alles ligt, wat er NIET hoort te liggen. Brrrrr…

#7 Hard matras

Tja, dit hoort er nu eenmaal bij. Ik ben een liefhebber van een zacht matras en daar hebben ze in Azië nog nooit van gehoord. Lang leve de Kingsize bedden in Amerika! Ik heb de ‘slechte’ gewoonte om altijd op het bed te ploffen. Dat leer je vrij snel af in Azië want dat is negen van de tien keer een flinke tegenvaller. Combineer een hard matras met een te kort bed, en dan is het feest helemaal compleet. De meeste bedden zijn  namelijk niet gemaakt voor lange Europeanen waardoor je voeten vaak buitenboord hangen. Slaap lekker.

#8 Rijst, rijst en nog meer rijst

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben echt dol op rijst en noedels, maar soms wil je gewoon even iets anders. Normaliter vind je mij nooit in de bekende fastfood ketens, maar op reis ben ik soms ontzettend blij wanneer ik die grote gele M zie. Een goede vette hap gaat er best in na twee weken rijst 😉 . Ook zonder vlees is een fastfood keten soms erg  fijn.

#9 Slechte Wifi

Shame on me. Vorig jaar reisde ik alleen dus dan vind ik het best prettig (oké, heel prettig) als ik een goede wifi verbinding heb. Ideaal om even op Tripadvisor te spieken of om contact te onderhouden met het thuisfront. Ik kan dan ook best balen wanneer er geen of een slechte verbinding is.

#10 Slecht weer

Lekker Hollands. Klagen over het weer 😉 . Meestal probeer ik rekening te houden met de verschillende reisseizoenen, maar dat lukt niet altijd. In het regenseizoen weet je dat er meer kans is op regen. Ik zal dan ook niet snel klagen. Het is wel balen als er bepaalde activiteiten niet door kunnen gaan vanwege zware regenval, wanneer de zonsondergang bij de Bromo Vulkaan in het water valt terwijl je er maar één dag bent of wanneer je onverwacht sneeuw treft en daar totaal geen kleding voor hebt. Er is natuurlijk niets aan te doen, maar op dat moment baal ik best. Dat geef ik eerlijk toe 😉 .

Natuurlijk blijft reizen helemaal geweldig en stellen die kleine frustraties helemaal niets voor, in vergelijking met alle plezier en ervaring die je opdoet.

Wat zijn jullie frustraties op reis?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

22 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 20 maart 2017 - 08:50

Hahaha mooi lijstje! Ik moet ook toegeven dat, al kan je er helemaal niks aan doen, ik niet vrolijk wordt van slecht weer. En elke keer neem ik me weer voor dat ik er niet over mag klagen, maar dat mislukt toch… 😉

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2017 - 20:36

Nederlanders en slecht weer gaan nou eenmaal niet samen 😉

Reply
Lizette 20 maart 2017 - 11:00

Haha, leuk om te lezen! Ik herken ze allemaal! Slecht weer kan mijn humeur erg verpesten. En bij sommige toiletten ga ik liever achter het toiletgebouw dan erin. Het aller-vervelenste vind ik ziek worden. Helaas de afgelopen twee reizen had ik er zelf last van en dan kun je niet doen wat je allemaal zou willen doen (of vooral in bed liggen eigenlijk, in mijn geval) en dat is zo ontzettend balen.
Lizette onlangs geplaatst…10 must see’s in Boedapest + twee bonussenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2017 - 20:37

In China ging ik ook regelmatig achter het toiletgebouw 🙂 . Ziek worden is inderdaad heel erg vervelend. In Jordanië liep ik een voedselvergiftiging op. Dat hoop ik nooit meer mee te maken.

Reply
Rachel Kromdijk 20 maart 2017 - 14:53

Slecht weer , slechte wifi verbinding en vieze toiletten haha helemaal mee eens!

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2017 - 20:38

Nederlanders en slecht weer gaan gewoon niet samen, Wifi is tegenwoordig onmisbaar en aan vieze toiletten zal ik nooit wennen 🙂

Reply
Eva 21 maart 2017 - 10:39

Heel hard gelachen om deze post. Ik schreef zelf al eens een artikel over mijn frustraties in hotels. De douche met pisstraaltje kwam daar eveneens in terug.
Eva onlangs geplaatst…Heerlijke Chinese Streekgerechten + WINACTIE Dominicus gids China t.w.v. € 29,95My Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2017 - 20:41

Tja, die douches in de hotels. Koud water vind ik ook helemaal niets en de douchestangen hangen altijd zo laag in Azië. Met grote regelmaat moet je gehurkt douchen of de douchekop vasthouden. Niet handig.

Reply
Niels 21 maart 2017 - 15:19

Herkenbaar! Mijn voeten bungelen ook vaak buiten het bed, soms pas ik er niet eens fatsoenlijk in, terwijl ik toch niet de grootste ben. Reisziekte kan ik ook aanvinken samen met je hekel aan selfiesticks. Ze zouden verboden moeten worden! Of mensen die voor je camera gaan staan omdat ze met hun tablet een foto moeten nemen. Heel irritant. Mensen die voor je camera springen zijn zoiezo heel irritant. Gelukkig spreken of horen ze geen Nederlands. Anders had ik veel vaker ruzie gehad, haha

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2017 - 20:46

Ik ben ook niet erg lang (1,75) en toch hangen mijn voeten vaak buiten het bed. Reisziekte vind ik echt heel erg lastig. Die mensen met een tablet snap ik ook niet. Die dingen zijn niet gemaakt om mee te fotograferen. Japanners en Chinezen staan om de haverklap voor je neus met dat ding. Nee, het is inderdaad maar goed dat ze geen Nederlands verstaan, haha 😉 .

Reply
Esther 23 maart 2017 - 15:44

Oh, wat een feest der herkenning! Echt alles herken ik heel goed, al ben ik gelukkig niet zo vaak reisziek. En als ik denk dat ik ergens last van ga krijgen neem ik een Primatour. Nadeel is wel dat je de eerste 5uur niets meer mee krijgt, doordat je er zooo moe van wordt. Een frustratie die ik wil toevoegen: ziek worden in zijn algemeenheid. Ben je eindelijk op die mooie plek heb je een buikvirus opgelopen…
Esther onlangs geplaatst…Dagje uit in eigen land | Skûtsjesilen in De Alde FeanenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 maart 2017 - 20:07

Primatour kan ik helemaal niet tegen. Ik val serieus als een blok in slaap, haha. Ze hebben mij ooit twee uur op een terras gezet omdat ik tot niets meer in staat was. Gezellig dagje weg 😉 . Een buikvirus is inderdaad ook heel vervelend, maar daar heb ik gelukkig weinig mee te maken gehad. Afkloppen 😉 .

Reply
Marcella 24 maart 2017 - 20:43

Leuk blog, heel herkenbaar! Ook ik heb snel last van reisziekte, al gaat het gelukkig wel veel beter dan vroeger (afkloppen). Slecht weer, dat blijft naar. Net als moeten zoeken naar een restaurant waar iets zonder vlees of vis te krijgen is. Ik tref trouwens meestal doorgelegen matrassen en slappe kussens. Ook zo’n ellende!
Marcella onlangs geplaatst…Mijn 10 populairste foto’s op Instagram #2My Profile

Reply
DutchieontheRoad 27 maart 2017 - 19:53

Slappe kussens vind ik ook vervelend. Ik heb thuis een stevig kussen dus is het op reis altijd vechten 🙁 . Ik eet ook geen vlees, maar over het algemeen heb ik daar vrij weinig last van. In Afrika is het wel lastig, maar in Azië niet.

Reply
Elisa 26 maart 2017 - 21:38

Haha herkenbaar lijstje! Vooral die opdringerige verkopers, yuk! Klagen over slecht weer ben ik enorm goed in, heb echt een onwijze hekel aan regen en al helemaal als ik op reis ben. Zal proberen te minderen 😉
Elisa onlangs geplaatst…Op ontdekking met een scooter op Koh SamuiMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 27 maart 2017 - 19:54

Opdringerige verkopers is ook niet mijn ding. Dan zijn ze bij mij echt aan het verkeerde adres 😉 .

Reply
Denise 27 maart 2017 - 09:50

Toiletten zijn altijd wel een ‘dingetje’ inderdaad. Toen ik in Bangkok woonde had ik een toilet zonder doortrek. Ik moest alles altijd doorspoelen met een bakje water. Dat went wel. Maar van hangtoiletten hou ik ook nog steeds niet, en als ze dan ook nog heel vies zijn…
Denise onlangs geplaatst…6 bekende stranden op SantoriniMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 27 maart 2017 - 19:55

Doorspoelen met een bak(je) water vind ik altijd zo vervelend. Dat trof ik in Indonesië ook regelmatig. De eerste keer stond ik toch wel even vreemd te kijken. Het gaat wel, maar praktisch is anders.

Reply
Diana 28 maart 2017 - 15:01

Ik moet echt even nadenken. Maar irriteer me ook wel aan vertragingen vooral als het op een plek is waar verder niks te doen is midden in de nacht. Ook harde matrassen – oké je weet het van te voren maar toch echt fijn is het niet.
Diana onlangs geplaatst…Zwemmen in de jungle | Bucket ListMy Profile

Reply
Dasja 30 maart 2017 - 15:02

Hahaha herkenbare frustraties! Vooral die selfie-sticks grrrr ik haat die dingen. Oh tip voor zeeziekte, neem lange vingers mee en eet die zoveel mogelijk onder het varen. Dat hielp bij mij altijd als we met de zeilboot op vakantie waren.

Reply
Jessica 31 maart 2017 - 17:22

Oh veel hiervan zijn zo herkenbaar! Slechte WiFI is voor mij wel echt funest omdat ik in het buitenland ook gewoon moet werken.. ;p En slecht weer schijnt dit jaar ook een goede combinatie met mij te zijn, overal waar ik kom regent het (ik hoor dat het de komende tijd weer gaat regenen in Nederland als ik er weer ben haha ;p)
Jessica onlangs geplaatst…Die keer dat ik werd aangehouden vanwege een mango in de FilipijnenMy Profile

Reply
Terugblik op het 1e kwartaal van 2017 22 januari 2018 - 22:31

[…] 10 frustraties op reis – Kelly van Dutchie on the Road laat in deze blog zien dat reizen niet altijd rozengeur en maneschijn is. Ze deelt haar 10 frustraties op reis en wat zijn ze herkenbaar. […]

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.