10 dingen die je nog niet over mij wist

by DutchieontheRoad
6 comments

Ik vind het altijd leuk om mensen achter een blog een beetje te leren kennen. Persoonlijke blogs vind ik dan ook altijd erg leuk om te lezen en daarom vond ik het wel weer eens tijd voor een blog met 10 dingen die je nog niet over mij wist.

#1 Als ik nerveus ben, krijg ik rode vlekken

Niet heel charmant, maar het is niet anders. Mijn directe omgeving weet meteen wanneer ik nerveus ben. Qua dat betreft bent ik echt een open boek. Zodra je rode vlekken op mijn borst en in mijn hals ziet, ben ik nerveus. Soms heb ik er zelf geen erg in…mijn lichaam reageert blijkbaar op die manier. Ook als ik heel goed weet dat er niets is om nerveus over te zijn, blijkt mijn lichaam daar toch anders over te denken, haha. Betrapt!

#2 Ik zou heel graag super gezond willen eten en strakker in mijn vel willen zitten

Ik weet heel goed dat ik alles behalve dik ben…ik heb een vrij slank postuur met vrouwelijke rondingen. Dikke prima. Toch zou ik stiekem graag wat gespierder willen zijn. Ondanks het feit dat ik vroeger echt heel slank was, ben ik nooit gespierd geweest. Dat zit ook echt niet in de familie. Ook als ik meerdere keren in de week sport…dan nog zal ik nooit heel gespierd worden. Geen sixpack voor Kelly en soms baal ik daar wel van. Ik zou heel graag strakke buikspieren en beenspieren willen hebben, maar die heb ik dus niet. Ook heb ik eerlijk gezegd een hekel aan sporten dus dat werkt ook niet echt mee, haha.

Over het algemeen eet ik vrij gezond, maar het kan nog veel gezonder. Ik snoep niet veel maar chocolade is toch wel een dingetje. Dat is zo verleidelijk voor mij. Ik vind gezond eten ook ontzettend lekker, maar het kost ook meer tijd in de keuken. Momenteel heb ik ook meer tijd dus heb ik eigenlijk geen excuus meer om de extra de keuken in te duiken.

#3 Ik ben echt zwaar anti-roken

Mannen van Nederland…je hebt écht geen schijn van kans als je rookt. Sorry…maar het is niet anders. Ik vind het écht zo ontzettend vies. Mijn broer en schoonzus rookte vroeger ook en wat was ik blij toen zij stopten. Na een aantal maanden zei mijn broer “Kel…ik snap nu wat je bedoelt”. Hij had het over de stank. Wat was ik trots op mijn kleine broertje dat hij tot dat inzicht was gekomen. Buiten het feit dat roken natuurlijk onwijs stinkt, is het ronduit slecht voor je gezondheid. Mijn vader is hartpatiënt en kreeg een hartstilstand toen hij 39 (!!!!) was…door het roken. Hij is door het oog van de naald gekropen en ik nam mij als elfjarige voor om nooit een sigaret op te steken. Daar heb ik mij dus netjes aan gehouden. Het zal dus ook geen verrassing zijn dat er bij mij in huis niet wordt gerookt.

10 dingen die je niet over mij wist#4 Ik ben dol op lijstjes

Zijn jullie ook zo dol op lijstjes? Ik wel…heerlijk! Niets zo fijn dat het maken van een lijstje en vervolgens dingen van het lijstje kunnen strepen. Ik heb ook een app op mijn telefoon en als ik dan weer iets weg kan vinken, hoor je een ‘ping’. Het maakt mijn hoofd leeg. I love it!

#5 Waarom moeten wij vrouwen altijd drie zoenen geven bij een begroeting?

Ik doe het wel, maar eerlijk gezegd is het niet mijn ding. Al dat gekus als je iemand begroet…why?? Eén of twee zoenenen vind ik ook al voldoende en waarom hoeven mannen dat niet? Het zal dan ook geen verrassing zijn dat oud & nieuw niet mijn ding is. Ik roep in grote groepen dan ook altijd ‘Gelukkig nieuwjaar iedereen” en dan zwaai ik één keer in de lucht. Dan is de boodschap ook wel duidelijk lijkt me. Ik werkte voorheen in een mannenbedrijf en met oud & nieuw kwamen al die kerels op mij afgestormd. Ook daar riep ik dus altijd heel hard “Gelukkig nieuwjaar heren”. Ooit kwam er een collega uit het herentoilet om mij vervolgens meteen een hand te geven en te zoenen. Ik wist gewoon zeker dat hij zijn handen niet gewassen had en ik wist niet hoe snel ik mijn handen moest gaan wassen, haha. Overigens weet ik dat veel vrouwen niets met al dat gekus hebben dus ik weet dat ik niet de enige ben. Ik kom er alleen wel eerlijk voor uit 😉

#6 Ik ben dol op kookprogramma’s en TLC

TLC en 24 Kitchen zijn echt mijn guilty pleasure. Ik ben een echte foodie en kijk daarom ook graag naar kookprogramma’s. Ook op Netflix heb je hele toffe kook- en bakprogramma’s . Dat is echt pure ontspanning voor mij. Op TLC zijn woonprogramma’s en ‘Say yes to the dress’ favoriet. Zo fout maar ik kan er zo ontzettend van genieten. Weten jullie wat ik ook leuk vind? ‘Alles uit de kast’ van Fred van Leer. Ik vind Fred echt geweldig, haha.

10 dingen die je niet over mij wist#7 Ik draag nooit schoenen in huis

Zodra ik thuis kom, trek ik meteen mijn schoenen uit. Ik draag altijd pantoffels of slippers in huis. Ook kleed ik mij altijd om zodra ik thuis ben en draag dus zelden ‘gewone kleding’ in huis. Doe ik dat wel, zit mijn kleding binnen no time onder de kattenharen (+ haken van de katten). Dat vind ik gewoon zonde van mijn goede kleding.

#8 Ik wilde vroeger naar de kunstacademie

Als je mij vroeger vroeg wat ik wilde worden was mijn antwoord meestal “iets met kinderen of iets creatiefs”. Er is zelfs een periode geweest dat ik naar de kunstacademie wilde. Met mijn moeder ging ik naar een open dag maar dat was enigszins een ‘cultuurshock’. Ik paste daar totaal niet! Het werd uiteindelijk de Pabo waar ik afstudeerde bij de kleuters. Via een omweg werk ik nu de in de kinderopvang waar ik het erg naar mijn zin heb…iets met kinderen en iets creatiefs dus.

#9 Ik wilde vroeger meedoen aan de mini-playbackshow

Ondanks dat ik een verlegen en timide kind was, vond ik het geweldig om op een podium te staan. Heel tegenstrijdig eigenlijk. Ik vond het fantastisch om te playbacken en te dansen en deed dan ook geregeld mee aan playbackshows. Als er muziek was, stond ik dansend te playbacken op de voorgrond. De mini-playbackshow was dan ook mijn favoriete programma en wat ik wilde ik graag meedoen. Het is er alleen nooit van gekomen, haha. O ja…ik was ook zo’n kind die heel graag mee wilde doen aan ‘Kinderen voor Kinderen’

10 dingen die je niet over mij wist#10 Ik droom van een klein boerderijtje met een moestuin en kippen

Ik woon in een superleuk huis, maar je mag natuurlijk altijd dromen 😉 Een klein boerderijtje met een moestuin en kippen is toch wel een droom van mij, haha. Wel een boerderijtje in de bewoonde wereld want ik wil wel graag de supermarkt en bakker in de buurt hebben. Ik zou niet geschikt zijn voor een leven op het platteland. Ik zou zo’n type zijn die alle zielige katten uit het dierenasiel opvangt en vloekend door de moestuin loopt omdat ik eigenlijk geen groene vingers heb, haha.

Zo hebben jullie mij toch weer een beetje beter leren kennen 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

6 comments

Linda 22 april 2020 - 17:22

Wat leuk om zo meer over je te weten te komen! Ik heb ook echt een hekel aan roken, ik vind het echt ronduit smerig en heb er nooit een aangeraakt. Een rokende man had bij mij ook geen kans gemaakt, gelukkig rookt Remco niet haha. Schoenen draag ik ook echt nooit in huis. Ik heb altijd slippers aan, want op blote voeten lopen vind ik ook echt verschrikkelijk.

Reply
Aniek 25 april 2020 - 08:10

Er is niets mis met alle zielige katten uit het dierenasiel opvangen, toch? 🙂 En als je dan een mini moestuintje maakt ben je al een heel eind 😀
Aniek onlangs geplaatst…Zo leuk is kajakken in Utrecht!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 mei 2020 - 20:08

Ben ook zo blij met mijn moestuintje…ik heb echt belachelijk veel sla in de tuin 🙂

Reply
lizette 26 april 2020 - 09:04

Hé wat leuk! Ik droom ook van een klein boerderijtje! En ik loop zonder schoenen in huis. Dat zoenen… ik ben steevast rond nieuwjaar op reus dus heb geen zoen perikelen op werk of zo, maar met vrienden en familie knuffel en zoen ik juist veel. (Klinkt gek, maar je snapt vast wat ik bedoel.)
lizette onlangs geplaatst…Een waanzinnig mooie route voor een 8-daagse rondreis door MacedoniëMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 mei 2020 - 20:07

Dat is gewoon de oplossing…op reis tijdens Oud & Nieuw 😉

Reply
Marcella Molenaar 3 mei 2020 - 16:15

Leuk om te lezen! Ook ik heb een hekel aan roken. Best lastig, want mijn schoonzus en zwager roken én doen dat in huis. Totaal niet een plek waar ik graag kom, zoals je begrijpt. Wat een hekel heb ik aan die geur en die kriebel in mijn keel 🙁
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Happylist april 2020 – Weer wennen in NederlandMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.